Laʻau

Feijoa i le potu

I le taumafai ai i le fua muamua feijoa, o le siamupini lea i le iodine, aua le faanatinati e lafo ese ana fatu. Mai ia i latou e mafai ona e totoina se teuteuga muamua mo lou fale. Ma o le le mautonu i le tuu o le a sili atu ona sili atu ona lauiloa i le au faimalago o fugalaau i totonu.

Feijoa leaves o le paʻu, elliptical, e oo i le 8 cm le umi. O le pito i luga o le laulaa e laʻititi le lanumeamata, o le pito i lalo o le siliva-paʻepaʻe. Ae peitai, o lenei laau toto ua tupu i totonu o le fale ona o fugalaau. O le fuga o Feijoa o se mea moni lava. O fugalaau e paʻepaʻe ma piniki, ma e tele lanu mumu. Ua toto le laau i le 3-5 tausaga talu ona toto. O le mea moni, e oʻo atu i le 85 pasene o fugalaau e leai se seleselega. Ae o fugalaau lava ia e mafai ona suamalie, o a latou gaʻo e sili ona suamalie i le tofo.

Feijoa

Feijoa o se laau e felafoaʻi paopao. Ina ia fuga, e tatau ona e lua kopi o le a fuga i le taimi e tasi. Po o le totōina o ituaiga o meaola eseese.

Feijoa e le o faigata tele ile eleele. Aemaise lava, e mafai ona avea o se faʻafefiloi o turupa, humus ma le oneone. I le 2-3 tausaga muamua, ua toe totoina le laau i tausaga taʻitasi, e aunoa ma le faʻalauteleina ma le faʻasaoina o le eleele na tupu ai. Le isi - i le 3 tausaga.

Feijoa

I le taumalulu, e sili atu ona lelei le teuina i totonu o se potu malulu ma lelei le potu ma le vevela o le 9-12 tikeri. I le taumafanafana, e fautuaina e aumai i le faapaleni poʻo le togalaau. Feijoa - photophilous. O le mea lea, e tuʻu ai fugalaau i le itu i saute poʻo faʻasasaʻe sasaʻe. Ona o le leai o se malamalama, e mafai ona faalauteleina le vaomatua, aemaise lava i le taumalulu-taumalulu.

I le vevela o le tau, e tasi i le aso, e sosolo le laau i le vai i le vevela o le potu. Ae ui i lea, e faigofie lava ona faʻafefe le malulu i totonu i le taumalulu.

Feijoa

Feijoa e fafaga tele i le taumafanafana, i le faʻamautuina i le taumalulu. O le toilalo e mafai ona taʻitaʻia ai laʻau ma le mate o lālā. I le tautotogo ma le taumafanafana, e manaʻomia le fafagaina o le laau. E faapitoa lava le talafeagai mo ia i le taimi o fugālaau ma fualaau aina.

Feijoa e sili ona aʻafia i le fua o iniseti, anufe, lanu enaena ma le laʻau.

O le auala sili ona faigofie e toe gaosia ai fatu. Ina ia maua ni fatu, e sili atu le fua o le fua (ae le o le lapisi) ma se paʻu samasama. Latou te tuʻuina ia faʻamamafa ma faʻatali seʻia oʻo ina vaivai. E tipiina le pulupulu i se naifi ma fufulu i se vaifofo faigofie o le paluga pati e vavae ese ai fatu. Ona maeʻa lea mo le 5-6 aso ma lūlū.

Feijoa

Feijoa o fatu ua totoina ia Ianuari - Mati, e aunoa ma le faatuai ma tausia i le vevela o le 15-20 tikeri. Faʻamaʻosaʻo mai se fagu moli ina ia le faʻafefe ai le palapala ile vaitafe. O vao e ufiufi i le tioata ma faʻaalia i le felafolafoaʻi malamalama i se nofoaga mafanafana. O taimi uma lava e masani ai ona faʻaleaʻoina. O pine muamua e aliali mai i le 3-4 vaiaso. O laau talavou e tutupu vave vave. E manaʻomia le avanoa mo le aʻa.

Feijoa e mafai ona faʻalauteleina e le gata i fatu, ae faʻapea foi i le vavae. O le taimi sili mo lenei mea o Novema-Tesema. E seleseleina laulaau i le va o le 8-10 cm le umi, ma tuu ai na o le pito i luga o laulaau. Faʻasolo ifo i lalo, ma faʻalautele ile 2/3. O le faʻaleleia o eleele e tatau ona ufiufiina i se fagu tioata. E faʻamalosi mai lea taimi i lea taimi. Mo le aʻafia, e mafai ona e saunia se meaʻai o le lau humus ma le oneone oneone i se vaega (1: 1). O lenei faiga o le toe gaosia e sili atu le faigata nai lo le fatu, ae o meatotino a le tina e sili atu ona puipuia.

O lea e maua ai e le vao ni foliga matagofie, pe a oʻo atu i se maualuga o le 25-30 cm, e vaeluaina i le 1/3. I le lumanaʻi, e le talafeagai le teuteuina o laau. Feijoa vave ona avea ma se aʻa, lea e tatau ona aveesea i taimi uma. Pe a faʻavasegaina, e mafai ona vavae ese mai le tina ma faʻalauteleina.