Laʻau

Pachir toto toto laau po o tupe tupe Lagolago ile tausiga ole fale ile gao

Pakhira pe faʻapefea ona tausia i le fale tupe tupe

Pakhira - o se fagu (teu malu i totonu o le vaega pito i lalo), o le aiga o Bombaks. Homeland - Amerika i Saute.

I lalo o le natura masani, e mafai ona oʻo i le maualuga pe a ma le 20 m, ae pe a tupu aʻe i totonu o se potu e gata i le 2-3 mita, ma o le pale e tusa ma le 1.5 inisi. O le laau e toʻatasi, e amata ona totoina i le maualuga o le 2 mita. O laʻau paʻu-pipisi e faʻapipiʻi i petioles uumi, o latou lanu e lanu meamata. Ua mafai e Pahira ona faaputuina le susu i le pito i lalo o le ogalaau, o le mafuaaga lea ua manatu ai o se suavai ma se fagu.

Fugalaau pachira

E faʻafefea ona fuga mai ata pachira

Folau i le fale e seasea, ae e ese le matagofie. Uumi (10-15 cm), vaapiapi, tele fugalaau e faʻaputuina i se paʻu. E lanu papaʻe i lalo, ona lanu ai lea o le lanu. Faʻailogaina i le ituaiga o tipi, umi, lau laʻau.

O le a le pachira fua

Pahira fatu photo

A maeʻa ona ola, o se fua tele e 10-25 cm le umi e aliali mai, lea e mafai ona 'ai faʻatasi pe falai. O laʻau e telē tele, o loʻo i totonu o le fua.

Pahira ina ua uma le faatau

A maeʻa le faʻatau, e tatau ona iai se taimi o le faʻaogaina i le fale i totonu o le lua vaiaso. E fautuaina e taofi le laau i totonu o faʻamaʻi: aloese mai isi laau. Ma e naʻo le maeʻa ona faʻamautinoa e leai ni meaola faalafua, e mafai ona tuʻuina atu i se nofoaga tumau.

A maeʻa le taimi o le puipuiga, e sili atu ona lelei le suʻeina o le fugalaau i le taimi nei: o le felauaiga o eleele e le o se siosiomaga sili ona lelei mo le tausiga faifai pea o le papa. Vai le laau, ia susu le palapala ma faasaoloto le laau mai le ulo. Filifili se pusa umi mafolafola e sili atu le lautele nai lo le mea o loʻo i ai nei ma vaʻaia le laau, taumafai e sui le eleele tuai i le fou (o se mea e talafeagai mo pama e talafeagai). A maeʻa le faʻavasegaga, faʻafefe suavai le laau i se aʻa aʻa e toe faʻafoʻi ai aʻa ua faaleagaina.

Fale Tausiga Fale

Malamalama

Malamalama mama. Ina ia mafai e le pachira ona atiina ae ma ola lelei, e talafeagai le moli susulu. O le nofoaga aupito sili o le ai sasaʻe poʻo sisifo. Faataga le susulu o le la i taeao ma afiafi. I le faamalama i matu, e sili atu ona le lelei ona tupu, a leai o le a tupu tele le laau, o le a le toe teuteuina. O le a manaʻomia le faʻamafanafana i le itu i saute e puipuia ai le laititi i laulaau.

Feavega o le ea

I le taumalulu, ia faatumauina le malulu o le ea i totonu o le 15-18 ° C, o le taimi atoa o le a lelei le 22-24 ° C. I le vevela i lalo ifo o le 15 ° C, e mafai ona pala le aʻa. Aua le tuʻu latalata ane i maa i le taimi o le mafanafana. O faʻataʻitaʻiga e faʻasaina foi mo le pakhira.

Faʻafefea le Suavai Pachira

E tatau ona faʻafeinu i le vai ma masani, ma le vai i le vevela o le potu. E le taliaina le sologa lelei: o le a maʻi le laau, o le aʻa o le a pala ma o le a faʻavaivai. Suavai i totonu o le apa po o le pamu ma se vai manifinifi, o loʻo savali i tafatafa o le pito o le ulo ina ia le pa'ū le vai i luga o le ogalaau.

I le va o le fafagaina i le tautotogo-taimi o le taumafanafana, e tatau ona fai sina vevela i luga o le paʻu, i le taumalulu-taumalulu, o le suavai e faʻaititia foʻi. E tatau ona tumau pea le faapaleniina: o le paluina o se coma e mafua ai ona pau le pau, ma o le le mautonu ua afaina i le pala o le aʻa.

Faʻamamaga o le ea

O le laau e le faʻaleagaina i le malulu o le ea. E malulu lelei le malulu o le ea. I le vevela o le vaitau, ia na o le pale o le laau, e aloese mai le susu i luga o le ogalaau.

Laʻei pito sili

I le tautotogo ma le mafanafana, faʻaaoga fugalaʻau faʻalavelave maʻaleʻale i ni mea malie. E tatau ona e fafaga tasi i le 3-4 vaiaso.

Suiga

Suiga i le tautotogo. O laau laiti e manaomia lenei mea i tausaga uma, tagata matutua i le 3 tausaga. Pe a faʻatulagaina, o le limite o le ulo e faʻatuputeleina i le 5 cm. Faatumu se kuata o le tane ma le alavai mai le piliki ma le malala.

Soo

Laʻau talafeagai mo pama ma dracaena. Po o se isi mea e sili ona suamalie, e le o le palapala faʻapalapala. E mafai ona e saunia se paluga o laumei, laupepa eleele ma le oneone i tutusa tutusa. O Pachira ei ai le aʻa, ma o le taimi e toto ai, e le tatau ona tanumia loloto le ogalaau i le eleele ina ia le tupu le pala i le lumanaʻi.

Pachira lapisi ma le faʻaaogaina o puaʻa

Pahira Bonsai ata

Ina ia fausia se pale matagofie matagofie, e tatau ona taʻe le pale. Faia lenei mea i le tautotogo, pe a tupu tele lala ma ia malosi. I mea e tipiina, o le a aliaʻe ai pine fou, ma maua ai le avanoa e fatu ai foliga manaʻomia.

E taua tele pe a oʻo mai le aʻa, e tatau ona aveeseina ina ia mafai ai ona faʻamalosia le faʻaogaina o le poloka laau, ma puipuia ai le faʻavaivaia o le laau i le lumanaʻi, pe a oʻo i le tulaga faigata e vavae ese ai le itu ua tupu.

E faʻafefea ona faʻamaonia le mea sili

O nisi laau totoa faʻatasi ma lala i totonu oi latou lava e foliga manaia. Mo le mauaina o sea matagofie, e tatau ona totoina 3-4 siva o le maualuga tutusa i totonu o le pusa e tasi. Faʻaipoina i latou i se faletalimalo pe afifiina i se siosiolio, toso i luga le pito i luga ma le masaga ina ia le faʻafefeteina pupu. E taua le aua nei faʻaalu: pe afai ua faaleagaina le ogalaau, o le a tafe le suavai ma o le a mate laau.

I le aluga o taimi, o puʻu o le a faia se foliga ma faʻaauau ona tupu. I le gasologa o le tuputupu aʻe, ia tipi laulaʻau ma faaauau pea ona tosoina le ogalaau, ae ia faia aʻo lei faʻamaina le upega. Afai e te aveeseina le paʻu i nofoaga o fesoʻotaʻiga o ogalaau, o le a latou tutupu faʻatasi, ma o le a foliga sili atu ona lelei.

Tuputupu ae tuputupu aʻe, faʻamaʻi faʻamaʻi

O le poloka o Pakhira na faamaluluina ona o le vevela

Ona o mea sese i le tausiga, o le foliga mai o le laau ua avea ma mea tiga.

  • Siaki le faigata ma le gafatia o le paʻu. O le ogalaau vaivai ua faʻaalia ai le amataga o le fesuiaʻi o aʻa, mafua mai i le televave o le ele. E tatau ona eliina le laau, tipi ese ia vaega ua afaina, o vaega tipi ua togafitia i le vaomatua laupapa. A maeʻa lena, toto le pachira i le eleele fou ma aua nei faʻafeinu i le vaiaso.
  • O pito poʻo fautuaga o laʻau e lanu enaena ona o le le lava o le suāvai, vaʻa vevela poʻo le faʻataʻitaʻiga.
  • O laulaʻau e faʻamalūlū, faʻafeiloaʻi luga, o latou lapataiga e lanu enaena ona o suiga o le vevela. Siaki pe a talafeagai le vevela o le ea i le ao, ma i le po e pa'ū ifo i lalo ifo masani.
  • Ona o le leai o se moli, o le mea lea e alu ese, ua mou atu.
  • I lalo o le aafiaga o le susulu o le la, e mafai ona tupu ai le la - o le a maua ai ni mea matutu i luga o lau. Puipui vave le laau.
  • O le pau o laulaau e mafai ona mafua mai i se malosiaga tele volumetric (o le ipu e lapoa tele ma loloto).
  • Laʻau samasama o le laʻau e mafua ona o le le lava o minerale i totonu o le palapala - e tatau ona faʻaaoga i le vai.

Paʻu Pakhi ma liliu lau lanu samasama O le a le mea e fai?

  • Afai e te leʻi totoina le laau pe a uma ona faʻatau, e le o toe mamao ae amata ona liu samasama ma pauu ona o le leai o meaʻai i le palapala ma le faʻamalolo o le eleele. Matou te manaʻomia se faʻaopoopoga vave faʻaopopo i le suia o eleele. Ina ia mafai ona vave aʻa le laau, e mafai ona sasaa atu i se vaipuna.
  • Paʻu o laʻau matutua pito i lalo e masani lava, aemaise lava pe a ulu le laau i se taimi malolo i le tautoulu.
  • O le ea mālūlū e mafai ona mafua ai le samasama ma le faʻagogoina o lālā, e manaʻomia ona e tuʻu se mea e faʻafiafiaina i tafatafa ane o le fale poʻo le teuina o le laau i luga o se paʻu ma le susu.
  • O le tosoina o aʻa e mafua ai ona pala le pala. Tuʻua - faʻamautuina le faʻatonutonuina lelei o le puleaina o vai. O laulaau samasama uma e tatau ona tipi ina ia maua ai e le laau le avanoa e toe faʻaleleia, fautuaina e faʻamafanafana e faʻamautu le fugalaau i se tulaga faigata.
  • I le tau malulu, o le tupe e mafai ona mafatia mai faʻataʻitaʻiga: pe a tatala le faamalama, aua le tatalaina le faitotoa. O faʻataʻitaʻiga ma le maalili e mafai foʻi ona mafua ai le pala.
  • Faʻaopopo le epin i le vai mo le pulupulu o le pachyra e fesoasoani ai i le laau ia toe faʻaleleia pe a lanu samasama, ae le galo e faailoa ma faʻaumatia le mafuaʻaga.

Pests

Pests o le laau o se apogaleveleve mite, o se paʻu. Afai latou te aliali mai ma se cotton pad, tape le laʻau ma se vaifofo mataga, pe afai e le fesoasoani, togafiti ma iniseti.

O anufe paʻepaʻe laʻitiiti e mafai foi ona aliali i luga o le palapala - e tatau ona togafitia le palapala ma se faʻaititia o le potassium pati. E mafai ona e "ufiufi" le pito i luga o le paʻu tapaa po o le pepa vevela.

Tuputupuina pachira mai fatu

Pachira mai fatu pueina ata

Pakhira e faʻalauteleina e fatu ma tipi.

E vave vave ona leai ni fua o fatu, o le mea lea e luluina ai. Aumai se pusa e faʻafefiloi ai le oneone, faʻafefe le palapala, salalau fatu ile luga ma fufuluina sina eleele. Ufiufi laau i le tioata poo se ata vali. Faʻaauau pea le vevela o le ea 25-30 ° C. Faʻasalalaʻau meaʻai i aso uma, faʻasalalau taimi ole palapala. Faatalitali laau toto i le 20 aso. Laʻau faʻamalosi faʻamalosi e aunoa ma le faaputuga o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o ipu eseese ma palapala mo faʻataʻitaʻi matutua.

Faʻapenaina o faʻasologa o le pakhira

E faʻapefea ona tipi le ata o le fatu laau

  • Mo le faʻalauteleina, filifili le laʻau faʻapipiʻi faʻasolosolo ma le laʻau ma le fuga o le tuputupu ae.
  • Faʻataʻoti le tipi ia Aokuso.
  • Laʻau i le oneone oneone paʻu i le vevela o le 25-30 ° C.
  • O selemole e tatau ona ufiufi i se pulou, ata tifaga poʻo tioata.
  • Faʻaauau le faʻaleleia o le eleele e ala i le faʻaleleia poʻo le faʻaititia o le vai i totonu o se fata.
  • Aua nei galo e ea i le greenhouse i aso uma.

Totoina o pachira ile ata vai

E mafai foi ona maua i totonu o le vai: e fautuaina e taofiofia le taina i se vaipuna i le aso muamua. Faatasi ai ma le oo mai o aa, totō laau fou i ipu eseese.

Laʻau o le pakhira photo

O seleni o se auala faigofie ma taugata e maua ai ni laau fou e aunoa ma le faʻaaluina o taumafaiga tele.

Ituaiga o mea taugata ma ata ma igoa

Pachira vai Pachira aquatica

Pachira aquatic Pachira aquatica ata

O le taatele masani i le galueaiina o totonu o le fale. O se laau e oo i le 3 mita le maualuga O le ogalaau i le vaega pito i lalo o loo mafiafia, ma o luga o le pito i luga o laulaau e foliga foliga tutusa i se chestnut - o lenei ituaiga o manu e taʻua i nisi taimi o le guinana. Le lanu o le laʻau e lanu meamata. O toto i totonu o aiga e seasea ona maua. A uma ona tupu, o fualaau aina suamalie e maua mai.

Pachira silver Pachira argyreia

Pepara silver silver Pachira argyreia ata

E ese mai i le mea muamua i ituaiga siliva-lanumeamata o laʻau.

Pachira rotundifolia Pachira rotundifolia

Laʻau e fetolofi ma laulaau o foliga lanu. Faʻanofo e pei o se fale tele.