Fale taumafanafana

Lua filifiliga mo le faia o se mea e fai-oe-oe lava laupapa

O le mea pito sili ona faigata mo tagata alolofa i vaʻavaʻa mai laupapa o le tuʻuina atu lea o avanoa i se lanu vali. O se laʻau fafie o le a fesoasoani i lenei mea. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o manulele matagofie o le faitotoa, o mea e toso ai mea totino, o ipu muamua ma meataumafa, mea taalo a tamaiti, mea na vaneina, tele elemene mo teuteuga i totonu e faigofie ma vave ona liliu. I se upu, o se tasi o ia masini e mafai ona liua se fale i totonu o se faʻailoa mataʻina. O se laʻau fafie e matua faigofie lava, o soʻo se tasi na te iloa auala e galue ai ma se fofo e mafai ona e faia oe lava ia. Faitau le tusiga: Wood Carving Lessons!

Ituaiga o laasaga ma o latou gafatia

E tele ituaiga masini. E vaevaeina i latou e ala i le gaosiga o galuega, faʻapitoa mo pisinisi laiti, ma le ofisa poʻo le fale. O ituaiga muamua e lua o loʻo faʻaaogaina i pisinisi tetele ma tele, ma o le filifiliga mulimuli e talafeagai mo le faʻaaogaina o fale. I le avea ai o se tulafono, ua faʻapipiʻiina i luga o se fale faigaluega ma o loʻo faʻapipiʻi ai oloa e tasi.

Ma le isi, masini e eseese i galuega. O ituaiga nei e iloagofie:

  1. Liliu ma kopi e mafai ai e oe ona fatuina ni vaega tutusa. Mo le faagaoioia o le lanu ma se kopi, e manaʻomia se uila, ma o se kopi tonu lava na faia.
  2. O le liliuina ma le felafolafoaʻiga o loʻo i ai ni faʻaopoopoga faʻapitoa mo le taufaʻailoga.
  3. O se sikulima e mafai ona vavae ese filo ma faʻamalosi oloa i lalo o se pusa.
  4. Lobotokarny e faʻaaogaina mo le fausiaina o mea faitino i luga o se laulau laugatasi lautele - bas-reliefs, high reliefs, ata e tolu-dimensional.
  5. Kruglopalochny na te ofoina atu so o se mea faigaluega se ata o le felafolafoaiga. E masani ona faʻaaogaina mo le gaosia o aʻa, toso mo mea e teu ai togalaau, faʻaoga mo mea faigaluega lima - kisels, knives, mops. O le mea faigaluega i totonu o se laʻau vavalaʻau faʻatapulaʻa e tu, e na o laupapa e taina laupapa e fesuiaʻi.

I le tikeri o le masini, ua vaevaeina i le tusi lesona, semi-automate ma masini CNC, lea na o le tagata na teu ai le mea faigaluega ma e aofia ai le polokalama ua faamaotiina.

Lafoaʻi le masini

O se laʻau masani laupapa e aofia ai vaega masani: o se afi eletise, o le moega, o le auʻau, o le pito i luma ma tua.

O le moega o le faavae o le masini, o isi mea uma e faʻapipiʻiina. I le avea ai o se tulafono, ua lafoina le uamea. O le mamafa tele o le moega monolithic e mafai ona faʻaitiitia le viia o meafaigaluega, lea e aʻafia ai le ola o le masini.

E tele ni galuega e faia e le ulu. O se mea faigaluega e faʻapipii i ai ma o le suiga e faʻasalalau mai le afi eletise i luga o le uʻamea faʻapipiʻi i luga e faʻaaoga ai se pulou fusi.

O le saoasaoa o le suiga o le vaega ua suia e ala i le fusi o le fusi i luga o pulumu o le fuainumera manaomia. O lenei masini e talitutusa ma le taʻavale o moli i luga o se uila faʻavavevave faʻatele.

O se mea faigaluega i totonu o le uʻamea e faia i le pito e tasi e ala i se taʻavale vevela, ma mai le isi o le fafie e tilotilo i luga o le siʻusiʻu.

O le faʻatinoga o le laʻau laupapa e mafai ona faʻalauteleina i le pito i luga. O se vaega e faapipii i ai, pe afai e tatau ona oloina ona pito, lea na ufiufi i luga o cartridges.

E le gata i lea, o masini e faʻapipiʻiina i kopi, lea e mafai ai ona faia ni vaega tutusa tutusa ma le saʻo atoatoa.

Faʻamatala puupuu ma uiga o le STD 120M lathe

O le masini e faigofie ma faʻatuatuaina, mamanu i tausaga. E tuʻuina i aʻoga a le aʻoga, aʻoga matata, i faleoloa o atinaʻe, ma faʻaaoga i le fale. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o galuega nei e fai i laupapa:

  • fofo;
  • fesuiaʻi solo;
  • faʻamalosia o vaega taʻitasi o talaʻaga eseese;
  • teuteuina, lapotopoto ma tipi vaega i itu eseese;
  • mafolafola faʻapitoa ile faʻaaogaina o foliga.

O le masini o le masini ei ai ona lava uiga:

  • suiga o le saoasaoa o le suiga ua suia e ala i le fusi o le fusi i luga o pulumu o eseese o tuaoi;
  • o le vaega e pulea ai o loʻo i luga o le laupepa pito i luma mo le sili atu le talafeagai i le taimi o le taotoga;
  • o le seti o meafaigaluega e aofia ai ni nai paʻu o le fulafula, lea e mafai ai ona e faʻaogaina le mea faigaluega i soʻo se ituaiga pito;
  • mo le saogalemu o le tagata faigaluega, o le masini e faʻapipiʻiina ma se pusa ma pupuni faʻamalama manino;
  • Mo le aveeseina o tupe meataalo, ua faʻafesoʻotaʻi se iunite faamama faʻaopoopo.

O le iunite e fesoʻotaʻi atu i se 'eletise eletise e tolu-eletise ma se voltage e 380 V ma le faʻamautuina.

Faʻafefea ona faia se faʻataʻitaʻi faigofie

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le masini o lenei iunite e matua faigofie lava, ma e mafai e tagata uma ona fai se laʻau e faia i le fale i luga o fafie. O le meafaigaluega aupito sili ona taua mo le fuliina o mea faigaluega e maua mai i se fofo masani. O le a mafai ai mo se suiga faigofie i le fale ma faʻapolopolo i le faʻatauina o meafaigaluega faʻapitoa. O le fofo i lenei mataupu e suitulaga ai le ulu ma le taavale solofanua.

Nai lo o se moega uamea, ua faʻaaogaina se fale faigaluega. O loʻo faʻapipiʻiina ia laupapa mo le faʻapipiʻiina o le fofo ma le siʻusiʻu. O le faʻamaufaʻailogaina i tua e faia i faʻamau ma se faʻailoga ma le mafai ona fetuunaʻi, ma o lona iuga e faʻamalosi i luga o se pa. O le faʻaaogaina o meafaigaluega mo fafie e tele ni pupuvao i luga o se vaʻa, lea e faʻatūina ae le o se vili.

I luga o se masini faigofie, faʻaogaina mo meafaigaluega ma faitotoa, mea teuteu faʻafiafia, pusi ma isi mea e tele e liliu.

DIY laupapa lathe

O lenei mamanu o se mea e sili atu ona faigata, ae e tele atu foʻi ona uiga. E faʻavae i luga o se moega e faia i le fale, e faʻaleleia mai pito faʻamau ma faʻaeʻe i luga o se mea faigaluega po o ona lava vae. O le faʻatuatuaina o le moega e tuʻuina atu faapitoa faʻalogo ina ia faʻavave le masini i sina taimi e mafai ai i le taimi o le taotoga. O le mamanu faʻatulagaina e maua ai le iai o se taʻiala umi mo le faʻaogaina o elemene taʻitasi.

O le mea e gaosia ai o loʻo i luga o le lima. O le faʻamau mo le mea e le tatau ona na o le vaʻavaʻai i luga o le vaalele, ae ia faʻasolosolo foi i luga o le pito o le faʻamau. O le vaalele o le fesoasoani lima e tatau ona ogatasi ma le itu o le suiga o le vaega i le gaosiga.

O le taavale e mafai ona avea ma soʻo se afi eletise faʻaaoga eletise o soʻo se meafaigaluega o fale e lava le malosi. Le auala pito sili ona faigofie e faʻataʻapeʻape ai le pou i luga o le paʻu e aunoa ma se moa.

O lenei metotia e taugofie ma lavea avanoa i luga o le moega. Ae o loʻo i ai foi ona mea sese - e le mafai ona faʻatonutonuina le saoasaoa o le rotation ma le laeiina o palupau e le o mamanuina mo le mamafa umi.

O le mea lea, e aoga tele le tuʻuina atu o se isi iunite mo le au. O le afi o le a tuʻuina atu i pulupulu paʻu.

O le uʻamea o se vaega e faʻapipiʻi ai le mea faigaluega, ma tuʻuina atu i ai. Atonu e foliga mai o se taofi ma nifo mai le paʻu poʻo le uilima. O le kiliva filifiliga e taua o le mata.

O le siʻusiʻu o loʻo taofia le vaega i luga o le pito o le rotation. O le filifiliga sili ona faigofie o le faʻamalosi lea ua faʻamalosi i luga o se pa. O le faamamafa e sili atu ona faigata ona faia i le fausiaina.

Mo masaniga masani o le masini, o nofoaga autu o le pusa ma le vaalele lima e tatau ona fetaui lelei.

O se taunuuga, e tatau ona foliga se mea e pei o se fafie fafie:

E tatau ona taulai totoa i le mautu o le fausaga atoa ina ia le mafai e le malosi o le itu i tua ona soloia le masini. A oʻo i luga le afi, e ono afaina ai le tagata lava ia. Ina ia faʻaitiitia mea e sili ona taatele pe a galulue ma se iunite fale, mafaufau i mea nei:

  • o le mea faigaluega e tatau ona sui i luga o le tagata;
  • Aʻo lei gaosia le mea faigaluega ma tagata e tipi, ia tuʻuina atu i ai se foliga lautele (pe'ā mafai);
  • e tatau ona pipiʻi le tagata tipi i luga o le mea faigaluega i luga o se pito i luga;
  • O le faʻataʻitaʻiga maeʻaeʻa e faia i le nusipepa lelei, o lenei taʻaloga e faia i totigilima ina ia le mu ai ou lima mai le feeseeseaiga;
  • sili atu le faʻamalosiina o le laau, o le maualuga o le maualuga o le uʻamea e tatau ona.

A e galue i luga o le laʻau, aua neʻi galo e uiga i le saogalemu. E tatau i le tagata faigaluega ona faʻaaoga meafaigaluega puipui - tioata faapitoa, totigilima, ma pe'ā tatau ai se pupuvaga.

O mea e mafai ona faia i le fale e faʻalauteleina, faʻapipiʻiina i luga o laʻau ma masini - latou te faʻaaogaina le vali i se vaega faʻataʻamilomilo, faʻafeiloaʻi vaega tutusa ma se kopi ma e oʻo lava i suiga o le matagi.