Laʻau

Ua oʻo i le taimi e totō ai ni mea matagofie i le fale

E talitonuina o lenei laau e sau mai Pasila, e ui lava o le toʻatele o tagata o loʻo nonofo i vaega o le vateatea ma vaʻaia o le paneta e mafai ona finau ma lenei mea, talu ai o se tasi o ona ituaiga e lua - o le togalaau toto - e tupu saʻo i totonu o vailaʻau ma vailaʻau. Ia, o se laau Pasila atonu e ono tapa ona o le vaega lona lua e taʻua o le Oilcress e valaʻaulia foi e le tele o paʻu Pasila. Ua naʻo se isi faʻasesega e taʻua o le cresson Indian. Toe fai foi le eseesega.

Ma se fugalaau, ma meaai, ma vailaau

O lenei mea faatoa amata ona amata i le gagana Latina. Ae faasolosolo malie lava ona amata ona lauiloa. O fugalaau e iloga i se foliga tulaga ese i foliga o se lapoa tele ma se lanu e lua: lanu samasama ma le lanumoana. Fugalaau e ola i luga o vae ua faaloloa o lala paʻu. O lenei laau e manaia manaia ma se manogi, ae le pei o le pepa, faapitoa, tofo piquant. Afai e te ulaina se laulaau, mo sina taimi o le a tofo le tofo o se isi meaai.

I le gagana Latina, o le laau e taua i tausaga taʻitasi. E mafai ona maua le toto i le maketi fugalaau. Latou te faʻaaogaina e avea o se fofo; i Initia, ua maua ai le faʻaaogaina o vailaau faʻasaʻo e avea o se mea faʻaleleia.

O faifaatoaga e olaola i luga oo latou moega e seasea ona asiasi i falemaʻi. E le toe afaina ni manuʻa ma ni mea e le afaina ai pe afai e te fusiina lau laititi pe a vaeluaina e se pine laupapa laupapa i vaega o faafitauli. I Pasila, e faʻaogaina le pala i le fale.

Togafitiga

Faʻaaogā laʻau o le laau e faʻafefe ai le nifo ma mumu i le gutu. I le taimi o se osofaʻiga o se maʻi o le manava, e fautuaina e faʻatau sina laulaau, ma o le a mavae le tiga. O laau toto fou ma mamago o loʻo i ai faʻalapotopotoga faʻamalolo. Mai le ogatotonu o Iulai e oʻo atu i le taufaʻaiuga o le autumn, e mafai ona avea vailalaʻau o se fualaau faasaina lea e faigofie ai ona e faʻamalolo le tiga ma faʻamalolo ai manuʻa laiti ma tipi. I le taumalulu, o le a fesoasoani mai i lalo o fualaau oona, lea e tatau ona aoina i le amataga o le fuga.

O le mealilo o mea faʻapitoa o loʻo i totonu o le vailaʻau oona, lea o loʻo i totonu o lau o le laau. E talitonuina o le muamua gasegase sa maua i luga o lenei faʻavae. Ae i le togafitiga o faʻamaʻi tuga, o laʻau faʻamalolo e tatau ona faʻaaoga pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

Faʻafiafia mea teuteu

E totoina e le Faatoaga laau lenei laau e le gata ona o lona faamalologa, ae tele lava, o se fuga teuteu. Afai e te totoina i luga o le pusa, e te maua se ata manaia mo le taumafanafana atoa. O iinei e na o le pau lava le mea e te manaʻomia e totoina ai lauulu i luga o le la. E tatau ona manatuaina o lenei laau e fiafia i le susulu o le la ma le mafanafana. O le mea lea, e tatau ona totō i fualaau aina i le palapala. Fertilizing e le o manaomia, e vave ona tupu le toto, e salalau i autafa o moega ma se kapeta lanu lanu eseese.

E le manaomia e le fale togafitiga faapitoa. O le mea autu o le faʻafeinu masani i le taimi o vaitago ma le tatalaina o le eleele. I na itulagi e mafai ai e le malulu ona ufiufi le eleele i le faaiuga o Me po o Iuni foi, e fautuaina ai e faʻapipiʻi i luga o paʻu o le uaea, ina ia oʻo i le taimi e amata ai le malulu, o le taimi lea e toso ai se kosi palasitika i luga o nei au.

O se laau lauiloa e leai se laʻau e ola pea e tagata tausi fanua. O i latou na mafai ona ola i nei fugalaau i saute o le a le mafai lava ona lafoaia lenei pisinisi. Latou te amata amata ona malamalama i le tulaga ese o le laau, lea e mafai ona faʻaaoga lelei i meaai, teuteu le togalaau, faʻapea foi faga, verandas, tautau fugalaau e le masani ai i fagu fugalaau poʻo ipu. Ma le isi, o le faʻaaogaina o le susulu o se fomaʻi togafiti.