Faatoaga

Faamatalaga a le faila Florist: kofe

Mo aʻu, i le avea ai o se tagata e fiafia i le fausiaina o laau i totonu, o le mea pito sili ona taua i le filifilia o le isi mea e sosoo ai e toe faʻaleleia laʻu aoina o lona faʻasalaga. Ioe, o le laau lava ia e tatau ona matagofie, ae le gata. E tatau foi ona e fiafia i isi, aua e lelei tele le mitamita i lau fagafao. Ma afai o sea laau e fua mai foi, ona avea lea o se lavelave moni! Ma o sea ituaiga laau i laʻu aoina o se kofe.

Matou te iloa uma lava ua tupu le kofe i atunuu vevela, ma o ona ituaiga autu ei ai igoa ua masani i le taliga: arabica, robusta, saoloto ma sili atu. Ae toaitiiti tagata na mafai ona iloa pe faapefea ona tilotilo le kofe i meaola, pe afai e te alu i se taamilosaga i le fale kofe. Lelei, pe le o se mea manaia le i ai o se kofe kofe atoa i lau windowsill? Faatasi ai ma nei manatu, sa ou alu i le faleoloa lata mai.

I lalo o totonu o fale, e matua mautinoa lava le aoina mai i le tasi le kilokalama o kofe, ae na o laau matutua lava mai le ono tausaga.

Sprouts o se kofe. Arabian Coffee, poʻo, Arabian Coffee Tree (Coffea arabica)

O le kofe Arabica, pe o lona totogo, na ou mauaina i ni aofaiga tele i se faleoloa togalaau. E tusa ma le 15-20 taʻavale ma le maualuga o le 7-10 senitimita na tupu i totonu o se ipu. O le leaga, vaivai ma foliga mai na faaleagaina, na vave ona lafoina i fafo, ma sa totoina ai tagata lelei i totonu o ipu e lua pe tolu vaega. O le vao na ola vave ma i totonu o le lua pe tolu tausaga na avea ma laau matagofie na amata ona fua mai.

Na suamalie aʻu i le gaʻo i le tele o masina. I le taimi muamua latou lanumeamata, ona latou liu mumu. E tusa ma le 6-8 masina na matua, ma e tusa ma le lima fatu sa selesele mai le seleselega muamua. O le mea moni, i lalo ifo o totonu o le fale, e matua mautinoa lava le aoina mai i le tasi le kilokalama o kofe, ae na o laau matutua lava mai le ono tausaga.

Tuputupuina o le kofe i le fale

Soo

O le eleele mo le kofe e tatau ona matua malamalama, malulu ma pala. I le faʻamuamua, o le eleele e faʻatau atu mo laau vevela e ono oʻo mai, o le a na ona mauaina nei uiga. Afai e te saunia le palapala ia oe lava, ona mafai lea ona e avea o se faavae ole paluga o peat ma humus ile vaega ole 50/50. Ma i totonu foi o le ulo e mafai ona e tuʻu ai ni nai malala, lea o le a faʻasaoina mai le faʻaleleia o le eleele. E le gata i lea, o le fagu mo le totoina e tatau ona filifilia maualuga, talu mai ona pau le aʻa.

Fertilizer

O le kofe e tupu i le tausaga atoa, o lea e manaʻomia ai le masani ai luga, e tusa ma le sefulu aso. Faʻamuʻu i le nitrogen, fuamosa, potassium ma elemene. E pei o le faʻamalosi o le kulimi, e mafai ona e faʻaaogaina peat, vermicompost, lea e mafai ona faʻatau i faleoloa mo le togalaau. E pei o le phosphate top dressing, e mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo o le superphosphate. Ma mai le efuefu e mafai ona e maua se ofu lelei pito i luga.

Faʻavaeina o le Crown

O tamai kofe ua na ona tupu aʻe. A o latou tuputupu ae, ua amata ona ola lala o skeletal, lea e vavalalata vavalalata ma le ogalaau. O le mea lea, ina ia mafai ai ona tupu lelei le pale, e tatau lava ona taamilo le laau i luga o le axis ina ia atiae le laiga tutusa.

kofe tipi kofe kofe kofe kogi alofa penumbra

Fafaga togalaau

E ui lava i le mea moni o le kofe o se tagata nofomau i lalo o le eleele, e le fautuaina e tuu se pusa i le susulu o le la, talu ai ona o le kofe o le natura e totoina i se paolo malu mai laau tele. O faamalama sili i totonu o le fale: sasaʻe poʻo sisifo. Talu ai o le kofe o se fale vevela, e taua tele le pulega o le vevela, aemaise i le taumalulu. O le vevela i totonu o le potu e le tatau ona paʻu i lalo ifo o le 15 ° C. I le maualalo o le vevela, o le a faʻaalia se lanu uliuli i luga o laulaau, ona faʻapouliuli ai lea o le pepa ma pau. Ma i le taumalulu, ou te fautua atu ia te oe e tuu se fuafuaga poo se polystyrene i lalo o le ulo ina ia aua nei tolotolo aʻa o le laau. Ma le mea mulimuli, o le kofe e le taliaina toleniga. I le taumalulu, e tatau ona e matua faʻaeteete pe a faʻaalia le fale. Afai o le a malulu le ea i totonu o le laau, o le kofe o le a faʻavave vave.

E le taliaina e le kesi ni faʻataʻitaʻiga

Afai o le lau o le lau e mago i le kofe, o le faailoga muamua lea o le ea vevela. Fofo: e tatau ona faʻateleina le faʻamamafana i totonu o le potu - tuʻu se mea faʻavailaua poʻo se fagu vai i lalo o le pamu. E mafai foi ona e faʻasosolo le vao mai le pulu moli. E aoga tele le fufuluina o lau laau ia le itiiti ifo ma le tasi i le masina ma le vai mafanafana i lalo o le vai, ina ia aua neʻi lolovaia le ipu. Faatasi ai ma le tausiga masani, o laulaau o le a susulu pea ma matagofie. E le gata i lea, o le fausiaina o kofe i taimi uma o le a puipuia ai oe mai i le apogaleveleve, o le mea aupito sili ona taua o manufeʻai e mafai ona sau i le fale. O le faailoga muamua o ona foliga vaaia o ni togitogi māmā i luga o laupepa - nofoaga o punctures, ma, ioe, nai paʻu laiti.

Afai o le lau o le lau e mago i le kofe, o le faailoga muamua lea o le ea vevela.

E tatau foi ona e faaeteete pe a fausiaina. E le mafai ona e faʻatumu le fale, o le a faʻavaivaia laula ma amata ona paʻu. Ma aua le soona fai. Talu ai o le pito i luga o lau o le kofe e tele, o le susu e vave faʻavave. O le taimi lava e matutu ai le paluga eleele, o le a vave ona paʻu lau. O le mea lea, e matua taua lava le fafagaina o le laau ma sina vaega itiiti o le vai toetoe lava o aso uma, ina ia tumau pea le susu o le eleele, ae i le taimi lava e tasi e le pala ai le vai i totonu o le apa. E tatau ona faʻafeinu le vai i le vevela o le potu, faʻamalieina, vaivai ma leai se lime.

o pusi taʻitasi e lua ni kofe kofe

Faʻasologa o le toe faʻaleleia o meaʻai

O aʻu laau na sao mai i le "maliu o le falemaʻi" faalua. O le mataupu muamua na tupu ina ua malo le laau, tatala se faamalama i le taumalulu i le vevela o -25 ° C. Ona na o le tumutumu na totoe mai le kofe, ma na vave ona paʻu lau. O le mea lona lua - pe a ou toesea, o le laau na faʻafefeteina solo, ma faʻagogo, ma toe faʻapalaina laulaau. O le fua mo le toe faʻafouina o ia laau toetoe lava a mate, o le faʻaleleia e le aunoa ma le faʻaitiitia o le suavai. Ina ua mavae ni nai masina, na toe lanu lauusiusi laau.

tasi le kofe e mafai ona gaosia le 0.5 kilokalama o kofe kofe i le tausaga

O le mea lea, o le tuʻuina atu o le laau i ni tulaga mafanafana, e mafai ona e faamemeloina le lanu lanumeamata lanumeamata, ae faʻapea foʻi ma se taimi e masani ai e selesele le kofe moni! I le ala, fia iloa le mea na ou faia i laʻu uluai seleselega? O le mea moni, na vave ona tufatufa atu i totonu o ipu i le eleele ma o lenei ua ou faatali mo se fualaau fou. E le o toe umi ae i ai laʻu lava tamai kofe i luga o le windowsill, lea o le a talanoa le ofisa atoa ma, ou te faamoemoe, i tua atu.

© Greenmarket - Faitau foi le blog.