O le togalaau

Faʻamatalaga e uiga i le totoina o pateta i taga

Faatoa faanatinati le taimi o faifaatoaga. Aʻo leʻi liusua le kiona, o le a amata le faʻaleagaina o le tulaʻele. E tele auala e faʻavave ai le seleselega. O fualaau faisua ua totoina i totonu o greenhouses, vevela, i luga o sulu mafanafana. Ae o pateta, e le faigofie mea uma. E tatau ona totō i le mafanafana o le palapala, toe foʻi taeao i le tasi itula e mafai ona liua se togavao i manoa uliuli o loʻo pipii ese mai le eleele. O le mea lea, latou te totoina pateta ma le faamoemoe o le vevela malosi i le taimi e tulaʻi ai. E mafai ona e matamata i se vitio pe faʻapefea ona toto pateta ina ia selesele ai se fua lelei.

Tuu i totonu o se ato, ao mai ia Iulai

O lea la, o se auala fou e faatelevave ai. O le a le mea e manaʻomia e pateta? O le vevela, susu o le eleele, susulu o le la, ma le le lava o le vevela o le ea pe a oʻo mai lau mai le eleele. O aiaiga ia ma se lelei lelei eleele palapala e tatau ona fatuina ina ia maua ai:

  • pateta i le atunuu i nofoaga e le talafeagai mo le galueaina;
  • o se mea ofoofogia i luga o le faletusi poʻo le loggia;
  • mo se vave seleselega.

Mafaufau pe faʻafefea ona totoina pateta i totonu o se ato. Sauniaina o le humus e fefiloi ma le seevae lanu moana. O le tuufaatasiga e tatau ona faaopoopo i ai le fafie ma le superphosphate. I luga o le tasi, o pateta pateta o le a le vaivai. E le gata i lea, e tatau ona manatuaina o le eleele i totonu o ato e vave ona mou atu i le taumafanafana, o lea e faʻapipiʻi ai le suavai, ma tuʻuina le ato i totonu o se palatusi pe eli i totonu o le eleele.

Matou te totoina fua i luga o le faapaologa

Ia Mati, o pateta e manaʻomia ona tuʻuina atu mo le germination. E sili atu pe afai o le a amata ona amata, Ukama poʻo Jarl. E tatau ona totogo le kuka i totonu o le malamalama. E itiiti se mea e tatau ona lueina mai le pulu moli ina ia aua nei faʻafefeteina, e le aveesea ai le susu. I le masina ia Aperila, o le a saunia pateta mo le totoina.

Matou te faʻapipiʻi le ato i totonu o le papet ao i totonu o le potu. E mafai i se nofoaga pogisa. Sasaa se laulau o le faʻafefiloi o mea faʻafefiloi, faʻafefiloi ma tuʻu le tolu pateta i totonu. A maeʻa lena, ia tuʻuina, ma a oʻo mai le laau, o le a latou ala i le 10 cm, tuʻu le lua pateta i le va o laʻau ma faʻaopopo le susu ile pala. Tuu le totoina o le mafanafana, e le taofia e le pogisa aʻa mai le atinaʻeina. O fua uma na sau i luga ma oso i luga le 10 cm, o lea e tatau ona ave le taga i se mea susulu.

E tatau ona tumau pea le puleaina o le suavai.

I le taimi nei, i le tulaga o le germination ma le fuga, o le a faia le seleselega i le lumanaʻi, e aliali mai nai nodules. O le taimi nei e na o le mataʻituina o le vevela o le ea ma le eleele, toe faʻaopoopoina se vaega o le eleele, ma, i se tulaga lautele, 40-50 senitimita ma faatalitali mo le seleselega. O le vave o le ola o ituaiga e tutupu vave. Afai e saʻo mea uma, e mafai ona e aoina se pakete mai pateta e lima. O le a avea ma ana mea e fiafia i le siosiomaga.

Toe faamanatu: Faʻafetai mo le faʻasologa! E lua ni faletua ma ua ou ola 5 ato mo lenei fua. Na manuia uma lava. Ma sa ou ave pateta mo meaai mai le valve taga, na faaauau pea ona liligi le isi. Cheboksary. Margarita

Matou te totoina pateta i ato i totonu o le eleele

O le 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai le tele o fautuaga aoga Mo se faʻataʻitaʻiga, se vitio i le auala e totoina ai pateta i ato i totonu o se nofoaga malupuipuia, le mama. E le o matauina le tasi i le auala e teu ai ato mai le mago. O lenei ituaiga mea e faʻafefe ai le vai ma le ea, lea e faʻamalosia ai le lagolago a le microclimate. O taga e faʻapipiʻi le tasi i le isi, o le autumn o le a latou paʻu mai le susu ma e tatau ona e filifilia pateta mai le eleele. Ma afai e te le siakiina le susu, ona matou maua ai lea o se taunuuga leaga i le gaosiga o oloa. O le maualuga o le susu o le a fesoasoani i le tuputupu ae o le laumei lanumeamata i le afaina o le fua.

O tulaga e ese, atonu o ato e le taua tele e teu ai, ae i luga o le fale lafoai e mafai ona e maua se seleselega lelei o fua mama.

O se metotia e maua ai se seleselega sili i le avanoa

Saunia le faapalaga, lea e aofia ai le afa o le cow humus, seedust brown, ash, ma mautinoa ia toe faaola le paluga e ala i le faaopoopoina o sauniuniga EM-1 Baikal. A maeʻa togafitiga ma microorganisms, ia faʻamafanafana le eleele mo le 2 vaiaso. Ma, i totonu o tagavai palasitika, togi sina lima o le faʻafefiloi o le faʻafefiloi ma toto i luga o le pateta, ufiufi luga, ia maua le afa o le afifi ma tuʻu i pusa i totonu o le kiona poʻo le avanoa mo le faʻamalosia.

E faasolosolo malie, pe a tupu le pateta, faʻateleina le eleele, ma tupu ola seia oʻo ina vevela le eleele ma ola le vao i le 20 cm le maualuga i luga o le fata. O le taimi lenei, o le a mafanafana le lalolagi, i luga aʻeo le ono tikeri. E tatau ona tatala le uʻu i se paluga, tuʻu i luga o le laina le vao faʻasaʻo. Faʻateleina le faʻalauteleina o laau i le eleele vevela susu ma toso luga le laulau mafanafana luga mai le vavae. O le pateta ua totōina ma i le taimi lava e tasi e faʻavaeina.

A maeʻa lena, toso mai le arcs ma ufiufi mea totino mai le la susulu ma le po ma le agril po o isi mea e le o lalagaina. A oʻo ina amata e lau 'aʻai a latou pateta, o le ae maua se fuataga atoa. O faʻamatalaga e uiga i le totoina o pateta i ato i lenei auala e fiafia.

Iloiloga: Ua ou faaopoopoina le metotia o le totoina o pateta ma laau toto. Ae o le moega sa totoina i le vaovao tuai vaovao ma momoe vaovao mai lafu manu. Sa ia ufiufi ia laina i luga o itu, na ia oso i luga o le eleele. Sa sili atu le mafanafana o le togavao ma o le seleselega i le amataga o Iulai na pei ia Setema. Ulan-Ude. Dorzhieva.

Faataʻitaʻi ma maua se seleselega lelei!