Laʻau

Pisia

Pisononia (Pisonia) o se ogalaau vao e maua i le aiga o Niktaginov. I le aofaiga atoa e tusa ma le 50 ituaiga o nei laau toto. O le teritori o lo latou tuputupu ae e matua lautele lava. O Pisonia e maua i Amerika, Ausetalia ma Atumotu o le Pasefika ma e sili ona fiafia i le vai vevela ma vaipanoa laiti.

O Pisonia ei ai se mea faapitoa e iloagofie ai mai isi laau. I le taimi o le vevela, o ona fua lamolemole manulele e ufiufiina i se paʻu paʻu, i luga o luga o laʻau laiti, laʻau, iniseti ma e oo lava i manulele e masani ona pipii. Mo lenei mafuaʻaga, e taua foi le fisonia o le "Bird-tree."

Mo le ola i le fale, naʻo le tasi le ituaiga o laau e faʻaaogaina, lea ei ai le igoa Pisonia umbellata. O lenei laau maualalo ma se pale lautele lautele e mafai ona tupu e tusa ma le 5 mita le maualuga. O le faʻatulagaina o lau o loʻo faʻafeagai, o le pito e vaʻaia, o le foliga o le ovoid. O le lau o le lau o loʻo faʻaalia i se lamolemole lanu paʻepaʻe e valiina i se lanu meamata lanu meamata, e ui lava o nisi o ituaiga o pisonia e maua i nisi taimi.

O fuga lanu lanumeamata lanumeamata e foliga mai o ni mea vaivai o loʻo i ai le fulafula. O le vaega mulimuli o le fuga o le faʻavae lea o fua. E umi ni laina faʻavao e pei o se lima ona o lo latou nofoaga.

O ituaiga o meaola e masani ona tupu lemu ma oʻo atu i se maualuga e le sili atu i le 1.5 m.

Fale Tausi mo Pisonia

Ina ia mautinoa le atinaʻeina atoatoa o le laau, e tatau ona e mulimulitaʻia mea e manaʻomia ile tausiga.

Nofoaga ma moli

Pysonia o se laau lalelei, ae e tatau ona aloese mai le susulu o le la i le aoauli. Mo le totoina o fua o le fale, o le tuu o pusa ma fugalaau i luga o faamalama matala i le itu i sasae poo sisifo o le fale e atoatoa. Eseese o le mea oona, faatasi ai ma le valivali lanu o laulaau, e manaomia ai le moli susulu malamalama.

Lulu

O tulaga sili ona lelei mo le totoina o fugalaau o mafanafana mafanafana ma taumalulu leaga. O le taimi tuputupu aʻe ola e mataituina i le vevela o le 18-20 tikeri. Pe a faʻavevelaina le potu, e tatau ona aloese faʻataʻitaʻi ma e tatau ona teuina le fugalaau i le malulu mo se taimi umi.

Faʻasa

O le laau e tatau ona masani ona faasūsūina ma taumafai e aua le faʻaalu le masini. I le taumalulu, e faaitiitia le taimi o le fafaga, ae e tatau ona e mataʻituina lelei le tulaga o lau. O le taimi lava e amata ai ona mou, o le faailoga muamua lea o le le lava o le susu. E tatau ona fufulu vai ma i le vevela vevela.

Faʻamamaga o le ea

O Pisonia ua taua o se laau e le lelei ma e lagona le manaia i potu vevela, ae e manaʻomia pea le fufulu mama o laulaau mai le pefu ma faʻamalolo le vao i le vai.

Le palapala

I le avea ai o se eleele mo le totoina o le fisonia, ua faʻaaogaina ai se meaʻai lelei ma le lalaga, lea ei ai se mea e le paleni po o sina siosiomaga. Faleoloa puaa e ofoina atu mea faʻafefiloi lelei e faʻaleleia mo le totoina o soʻo se laau. Afai ei ai se manaʻoga e faʻapitoa le saunia o le eleele, ona e faʻafefiloi ai lea o le laupepa ma le palapala palapala, faʻaopopo peʻa, humus ma oneone. Mo le mauaina o se vai e mafai ona faʻafefe, e faʻapipiiina pebbles poʻo se faʻalautele o le omea lautele i totonu o fagu fufulu, lea o le a nafa ma le galuega faʻavaivai.

Fertilizers ma faʻamaʻi

I le vaitau o le tuputupu ae, e tatau ona fafaga fafasi 2 taimi i le masina faatasi ai ma se vaifofo o fomaʻi faʻapitoa. Eseese o loʻo i ai se mamanu i laulaau e manaʻomia ni faʻaopoopoga faapitoa mo le tuputupu ae. I le taumalulu, ua malolo le laau.

Suiga

O tausaga taʻitasi, e tatau ai ona faʻavasegaina vao vao i totonu o ipu fou, pei o aʻa o le laau toto ma e manaʻomia le tele o avanoa mo le atinaʻe.

Teuteu

O Pisonia o se laau ola malie, o le mea lea, e le mafai ona faia ni teuteuga faaopoopo. Ina ia faʻaleleia le faʻalauteleina ma le pale o le pale, o le pito i lalo o le ola mama o le a vaeluaina.

Vaʻaia o le pisonia

O le auala autu o le faʻasaʻoina o le mea oona o le tipi. Mo le mea lea, o mea vavalalata i le va o le tolu internodes e faʻaaogaina. Ina ia faatelevaveina le faagasologa o latou germination, e faaopoopo atu i le eleele ia penekoromoni, ma o pusa e totō aʻa e vevela.

Maʻi ma meaʻai

O faʻamaʻi faʻamaʻi nei e mafai ona aʻafia ai le laau laʻau: faʻaipoipolo, apogaleveleve mite poʻo le mealybug. Laʻau afaina ua fufulu i lalo o le vai vevela ma fufulu i se vailaau faʻamaʻi, e pei o cologne poʻo le ava. I mataupu sili atu ona ogaoga, e togafitia i latou i se vailaʻau kemisi faapitoa.

Faatasi ai ma faamaʻi o lenei ituaiga, o le mea taatele o le lauulu enaena po o le paʻu palapala. O le fufuluina o laulaau ma fatuga i se vaifofo malie e fesoasoani i le aveesea o ia mea, e faapena foi le baseazole ma isi vailaau e faaaoga.