Fale taumafanafana

Galulue ma se megaohmmeter: mataupu faavae ma foliga

O faʻaoga eletise uma ma faʻaogaina o loʻo manaʻomia ai le faʻatinoga o le eletise o le eletise ina ia mafai ai ona fuafua le tulaga lautele, saogalemu ma le gafatiaina o fesoʻotaiga eletise, e aofia ai le faʻamaoniga o le faʻaogaina o mea faʻasao. Mo nei fuataga, e tatau ona e galue ma se megohmmeter, se masini e mamanuina mo le taimi e iloagofie ai le faʻaogaina o le faʻaoga. Mo le faʻaaogaina o se megaohmmeter, e taua le suʻesuʻeina o ona tomai faʻapitoa, taʻiala faʻapitoa, masini ma uiga patino.

Megaohmmeter masini

O le megaohmmeter o se masini ua mamanuina e fua ai tulaga taua tele. O lona uiga iloga o le faatinoga o fua i voltage maualuga na fatuina e lona lava tagata liliu mai e oo i le 2500 volts (o le tele o voltage e eseese i ituaiga eseese). O le masini e masani ona faʻaaogaina e fua ai le faʻamalosia o faʻamalosia o mea tau uila.

Po o le a lava le ituaiga, o le masini megohmmeter e aofia ai elemene nei:

  • eletise voltage;
  • ammeter i fuainumera meafaigaluega;
  • suʻega lea e pasi ai le volite mai le megheter i le mea fua.

E mafai ona galue le megaohmmeter ona o le tulafono a Ohm: I = U / R. O le masini e fuafua ai le eletise i le va o mea fesoʻotaʻi e lua (mo se faʻataʻitaʻiga, 2 laina eletise, eleele autu). Fuataga o loʻo faʻatinoina ma le faʻaogaina o le eletise: i le amanaia o le maualuga o le taimi nei ma le tau eletise, o le masini e fuafua ai le teteʻeina o le aseta.

O le tele o megaohmmeter models ei ai faʻaupuga e 3: eleele (3), laina (L); mataʻitusi (E). O Terminals Z ma L o loʻo faʻaaoga mo fua uma o le masini, E fuafuaina mo fuataga i le va o ni vaega tutusa o loʻo iai nei.

Ituaiga o megaohmeter

E lua ituaiga o megohmeter i le maketi i aso nei: analog ma numera:

  1. Analog (pointer megaohmmeter). O le autu autu o le masini o le generator-built generator (dynamo), lea e amata i le rotation o le au. Ua faʻapipiʻi mea faʻalogo Ana i se fua ma se u. O le faʻamalosia o le faʻamalosia e fuaina ona o le magnetoelectric action. O le aū o loʻo faʻatūina i luga o le 'au e iai se faʻavaa faʻapipiʻi, lea e aʻafia i le fanua o se maneta tumau. Pe a oʻo i le taimi nei le gaioiga o loʻo i luga o le faʻavaa, o le a 'ese le aū i se tulimanu, o lona maualuga e faʻalagolago i le malosi ma le voltage. O le ituaiga ituaiga fuataga e mafai ona mafua ona o tulafono o le inisinia eletise. O le lelei o analog masini e aofia ai lo latou faigofie ma le faʻamaoni, o mea le lelei o lo latou mamafa tele ma tele tele.
  2. Telefoni (eletise megaohmmeter). Le ituaiga taatele o mita. Faʻatulagaina i se malosiaga eletise mamana e galue e faʻaaoga ai le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le eleele. O ia ituaiga masini e suia ai le suiga i le taimi nei i totonu o le taimi nei; o se puʻa poʻo se fesoʻotaʻiga e mafai ona avea o se punavai o le taimi nei. O le faʻaleleia o loʻo faia e ala i le faʻatusatusaina o le faʻaitiitia o le volita i le matagaluega faatasi ai ma le tetee o le tulaga faʻasaʻo e faʻaaogaina ai se faʻaopoopoga. O fua o fua e faʻaalia i le mata o le masini. Faataitaiga i ona po nei o loʻo i ai se galuega o le teuina o fuataga i le mafaufau mo nisi faʻamatalaga faʻamatalaga. E le pei o se megaohmmeter analog, o le eletise e faʻatusatusa i le telefoni ma le mamafa.

Galue ma se megaohmmeter

Ina ia galulue faatasi ma le masini, e tatau ona e iloa le auala e fua ai le faʻamalosia o le faʻamalosia i se megohmmeter.

O le faagasologa atoa e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu.

Saunia. I lenei laasaga, e tatau ona faʻamaonia agavaa o le au fai pese (faʻapitoa i se vaega eletise eletise e le itiiti ifo ma le 3 e mafai ona galulue faatasi ma le megohmmeter), foia isi mataupu faʻalapotopotoga, suʻesuʻe le eletise eletise ma tape meafaigaluega eletise, saunia meafaifaʻaili ma mea puipui.

O le autu. I le faʻatulagaga o lenei laasaga, ina ia mafai ai ona saʻo ma saogalemu le faʻataunuʻu o le tui, o le faiga o loʻo i lalo mo le galue ma se megohmmeter ua tuʻuina atu:

  1. Fuataga o le faʻasao o le faʻaogaina o uila. O le tau faʻamaonia e le tatau ona sili atu i le VPI (maualuga maualuga fua) o le masini.
  2. Faʻatulagaina o le fua faʻatatau. Afai e le o iloa le tau o le tetee, o le tapulaʻa sili ona maualuga e setiina.
  3. Iloilo le mea mo le leai o se voltage.
  4. Le faʻaaogaina o masini semiconductor, capacitors, vaega uma ma le faʻaitiitia o le faʻamalosi.
  5. Lafoaia o le matagaluega i lalo o le suʻega.
  6. Faʻamauina o faitauga pe a uma le minute o fua.
  7. O le faitauga o faitauga pe a fua mea e fai ma mea tetele (mo se faʻataʻitaʻiga, o laina uumi uumi) pe a maeʻa le faʻamautuina o le aū.
  8. Aveesea o le tau faʻaopoopoga e ala i le faʻavaeina i le pito o fuataga, ae ao le i motusia pito pito i luga ole mita.

Le mea mulimuli. I lenei laasaga, ua saunia meafaigaluega mo le faʻaaogaina o voltage ma pepa tusia mo le faia o fua.

Aʻo le i faia ni fuataga, e tatau ona e mautinoa o loʻo lelei le vaʻaia o le masini!

E i ai se auala e siaki ai le megaohmmeter mo le faʻaaogaina. E talafeagai le faʻafesoʻotaʻi o laina ile pito i lalo o le masini ma faʻapuupuu le taunuʻuga o galuega. Ona manaomia ai lea o se eletise eletise ma e tatau ona mataitu iuga. O le galue i luga o le megohmmeter pe a fuaina se eletise le mautonu ua faaalia ai le taunuuga "0". Ona faʻasese lea o pito ma toe faia fua. O le taua "∞" e tatau ona faaalia i luga o le lau. O lenei tau aogā o le teteʻeina o le vaalele i le va o faʻamaumauga o galuega o le masini. E faʻavae i luga o tulaga taua o nei fuataga, e mafai ona tatou faʻataunuʻuina ua saunia le masini mo le faʻaaogaina ma lona faʻaogaina.

Tulafono o le Saogalemu peʻa galue i se megaohmmeter

Aʻo leʻi amataina le galuega i le mita mita, e tatau ona e faamasani i le saogalemu pe a faʻaaoga se mekometa.

E i ai le tele o tulafono faʻavae:

  1. O suʻega e tatau ona faʻapitoa mo nofoaga vaʻavaʻa e faatapulaaina e ala i taofi;
  2. Aʻo leʻi faʻafesoʻotaʻi se megaohmmeter, e taua le faʻamautinoa e leai se eletise i le masini ma e leai ni tagata e leʻi faʻatagaina i le galuega.
  3. E talafeagai le aveesea o le voltage totoe e ala i le paʻi i luga o le laufanua feaveaʻi o le eletise fuaina. E le tatau ona vavaeina le eleele aʻo lei faʻapipiʻi le suʻega.
  4. O galuega uma ma le megaohmmeter e tusa ai ma tulafono fou o loʻo faia i totonu o totigilima afi.
  5. A maeʻa fua taʻitasi, e fautuaina ina ia fesoʻotaʻi faʻasusili e faʻamalolo ai le mea e totoe.

Ina ia faia se galuega ma se megaohmmeter i mea eletise, e tatau i le masini ona pasia suega talafeagai ma ia faamaonia.

Fuataga o le faʻamalosia o le faʻavevesi o uaea ma le uaea

O le megohmmeter e masani ona fuaina le tetee o mea tau uila. E oʻo lava i le eletise eletise, ma le malosi e faʻaoga ai le masini, e le faigata le siakiina o se tasi o le kela. O le suʻeina ole lalaga tele o le a faʻaalu i le taimi, e pei ona faia mo fua taʻitasi. I le taimi lava e tasi, o faʻamaumauga o loʻo totoe o loʻo tuʻuina i se fusi.

Afai o le uaea ua uma ona faʻaogaina, aʻo leʻi faʻagasolo atu i fua o le tetee, o lea e tatau ona vavae ese mai le eletise ma aveese le uta.

Ole eletise ole taʻavale pe a faʻatonuina le uaea e se megohmmeter e faʻalagolago i le voltage o le fesoʻotaʻiga lea e faʻaaogaina ai le uaea. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e galue le uaea i le voltage o le 220 poʻo le 380 volts, ona tatau lea mo le faʻatulagaina o voltage o le 1000 volts.

Ina ia faia fua, e tasi le suʻega e tatau ona faʻafesoʻotaʻi i le uaea, o le isi i le ofutau, ona faʻaaoga ai lea o voltage. Afai o le fua o le fua e itiiti ifo i le 500 kΩ, ona faʻaleagaina lea o le uaea.

Iloiloina o le tetee o le afi

Aʻo leʻi amataina le siakiina o le afi eletise ma se megohmmeter, e tatau ona faʻamalosia. Ina ia faia le galuega, e tatau ona maua avanoa i faamalama. Afai ole voltage o le eletise eletise e 1000 volts, e tatau ona faatulaga le 500 volts mo fua. Mo fuataga, e tasi le suʻega e tatau ona faʻafesoʻotaʻi i le fale afi, o le isi i le itu i gaioiga taʻitasi. Ina ia siakiina le fesoʻotaʻiga o le faamaaʻaina o le tasi i le isi, o le suʻega e faʻapipiʻi faʻatasi i le taimi lava e tasi i luga o se pea faamalama. Faʻafesoʻotaʻiga e tatau ona iai i le uamea e aunoa ma ni uiga o le vali ma le ele.

O se faʻamatalaga faʻamatalaga lea e naʻo le taʻiala. E sili atu faʻamatalaga ma saʻo faamatalaga o loʻo i totonu o faatonuga mo le faʻaaogaina o megohmmeters, faʻamatalaga faʻapitoa ma tulafono faatonutonu.