Laʻau

Wormwood: mea tau togafitiga ma faʻasagaga

O le tele o ituaiga o vao, lea e tupu i le lalolagi atoa, e sili atu i le 480 ituaiga o meaola i le database o The Plant List. O le oona wormwood o se tasi oi latou. Ua leva ona faʻaaogaina togafitiga faʻasaienisi ma faʻasaienisi. Igoa i le lotoifale: vormwood moni, fanua poʻo le paʻepaʻe, yemshan, mutia ua oti lana tane. I nisi faʻamatalaga auiliili e uiga i mea tau vailaau ma faʻasalaga i le faʻaaogaina o lenei laau i aso nei o le a tatou taʻuina.

Uiga o le laau ma lona faʻaaoga

O le wormwood o se mea faʻalelei, e mafai ona oʻo i le maualuga o le 1-2 mita ma e pei foi o se vao ma le i ai o le vaega o lalo. O laulaau ma laulaʻau lanumeamata o le laau, o loʻo ola i tausaga taʻitasi, e iai se lanu siliva-grayish. Laitiiti laʻasama samasama po o lanu lanumeamata-lanu samasama o loʻo faʻaputuina i ato vili, tuʻufaʻatasia i ni mea faʻalavelave faʻalavelave. E le o manaomia e le laau le lelei o eleele ma tulaga o le tau. O ona vaega uma ei ai sona manogi uiga ese, ese lona uiga, o se tofo tele ma se vailaʻau faʻateleina nai lo isi aiga.

Faʻamatalaga atili e uiga i manatu mai le ata: //klumba.guru/lekarstvennye-rasteniya/odnoletnyaya-polyn-i-drugie-vidy-foto.html

Faafetai i nei uiga lelei, na ia mauaina le faʻaaogaina i vaega nei:

  • vailaau
  • cosmetology
  • vailaʻau vailaʻau
  • fafie ma kuka,
  • ola.

Aoina ma le seleseleina o meafaitino mata

E masani lava ona aoina le wormwood ao lei oʻo i le taimi o le fugalaau, o lona uiga, i le ogatotonu o Iuni

I le seleseleina o le vao wormwood, e taua le matauina o le tuputupu ae o le taimi pe a maua e le mutia le maualuga o fualaau oona. O le solia o ia mea e mafua ai le faaitiitia o le lelei o mea ua saunia. Laʻau e aunoa ma ni mea e seleseleina e ao ona aoina aʻo leʻi tupu le fua o le laau, ma aʻafia apical ma fugalaau - i le amataga lava.

O mea sauniuni ua mamago i totonu o le paolo po o masini faapitoa pe afai e le maualuga le maualuga ile 40-50 ° C. Ona faʻapipiʻi lea o mea i totonu o ni ato poʻo ni atigi laupapa. O mea faʻamalolo e faʻapipiʻi lelei ma ia tusa ai ma tulafono o le faʻasaoina o meafaitino mataʻutia o loʻo teuina mo le lua tausaga.

Le faʻaaogaina o le wormwood i ni faʻamatalaga faʻaletoma

  • O le wormwood o loʻo i ai se vaega i totonu o le faʻamalositino, o se vaega o totogifuapauina mo vai faʻamalositino, gasegase, lotions, deodorants, o loʻo i ai se faʻamalologa ma puipui ma le puipuia o le paʻu o foliga ma le tino, o le paʻu.
  • Martini, absinthe ma vermouth - mea inu na faʻaaogaina e faʻaaoga ai laau totō eseese ma e masani lava le wormwood.
  • Mo manaʻoga i le fale, o fafine e selesele vao vao. E fufuluina i le taele mo le togafitiga o tiga faʻatasi, rūmatism, oona. E susunuina i latou, e susunuina i le ulaula le potu o loʻo taoto ai le tagata maʻi. O le vao e salalau i luga o le fola, faʻamalo ese tamai togitogi ma iniseti. O le anufe o le wormwood o se vaifofo mo le maunu i tagata ma lele i manu. Ina ia puipuia aʻa o laau o le taumalulu, ua faataatia foi le wormwood i luga o le itu i tafatafa o ogalaau.

Faamalologa meatotino

O le tuufaatasiga o le laau e aofia ai le tele o vailaʻau:

  • tiga;
  • suauu taua;
  • glycosides;
  • o meaola faʻamalosi e faʻasolosolo ma faʻamalosi;
  • polotini
  • vitamini o vaega C ma B ma le koko;
  • tannins;
  • togi.

Ona o na mea eseese, ua fautuaina ai e fomaʻi sauniuniga o le oona o le wormwood ia e tele sona aafiaga i le tino o le tagata maʻi:

  • anti-inflammatory ma antiseptic;
  • maofa;
  • tonic;
  • faaosofiaina o le faʻaogaina o meaʻai;
  • i le gynnecology;
  • o le taua faasaga i le parasitic i le tino o le helminths, viruses, protozooa, fungi.

Eseesega o talosaga i vailaau masani

O le faʻaaogaina o le oona oona i vailaʻau faʻataʻitaʻi e le faʻapulaʻaina naʻo le tau faasaga i faʻamaʻi tino i le tino

O tagata faʻamalolo i la latou faʻataʻitaʻiga latou te faʻaaogaina le oona oona i le foliga o le palapala vevela, mea inu ava, infusions ma deco deco. O nisi nei o fautuaga masani e fautuaina mo lenei vao.

  1. Gastritis ma le maualalo o le acidity. 1 sipuniti o le mutia mago mo le 20 minute i totonu o ni ipu tioata se lua. Faʻasologa. Inu le afa afa ipu tioata afa 30 minute aʻo leʻi 'ai.
  2. Anemia Liligi i totonu o le fagu kulimi atoa ma le vodka ma tuʻu i se mea pogisa mo le 3 vaiaso. Ave se manava gaogao mo le tolu vaiaso: 1 le mata o le tincture i se sipuni sipuni o le vai.
  3. Ma le manava. Se sipuni sipuni o le mutia mo le afa-lita o vai inu. A maeʻa le 10 minute, ave le 200 grams o le faʻafefete, faʻauma le malologa pe a māeʻa.
  4. Paʻu ma le fula. Faʻaaogisi se 'ie na faʻafefeteina i le wormwood fusi i le mea maʻi.
  5. Pulmonary tuberculosis. O se sipuni sipuni o aʻa e faʻaoga mo se aso i se nofoaga pogisa i totonu o se ipu uaina. A uma le filiga, ona inu lea o le mea inu i luga o se manava gaogao ona oʻo lea i le aso.

    Ma le isi, o le decoction of wormwood e faʻatasi ma vodka o loʻo faʻaaogaina e fai ma fofo

  6. O le gasegase i le mata. Fufulu se sipuniti o le wormwood i totonu o se ie sipuni pe faaluaina le cheesecloth, sasa i totonu o le vai vevela, faʻaaliliu laitiiti, faʻapipiʻi i le mata. O le faagasologa e toe fai 2-3 taimi ile aso.
  7. Gout ma le rheumatics masani. I totonu o se pakete vai, faʻavela mo le 10-15 minute mai le 0.5 i le 1 kilokalama o le oona oona. Faataga e faamaalili. Liligi i totonu o le taele, o le vevela o ia mea e 36-37ºС. Fufuluina mo le 15-20 minute.
  8. Faanatinati Suauu 1 le ipu vai, faaopoopo le 1 sipuni tele o laʻau, simmer mo le 5 minute. Faʻataga e faʻaaoga mo se itula, faʻamago. Alu i luga o le moega, afifi lou ulu i totonu o se solo na tuu i totonu o le susu.
  9. Faʻanoanoa tiga. Sasaa se sipuniti o gaʻo tipi lelei ma se ipu vai inu. Faʻaosooso 20 minute ma aʻa. Vaevae le fusi i ni vaega se tolu, e tatau ona inu uma i le tasi ma le afa itula ao lei faia taumafataga o le aso.
  10. Faʻamaʻaina o le tino (faʻaaogaina o parasite ma le aʻafiaga o le leiloa o le mamafa). O le vaomago mago o le wormwood e ave, fufulu i le vai, e tusa ai ma le polokalame o loʻo faʻaalia i le laulau.
Numera o asoAofai o le tino
i le tasi alu
Taimi o le taliaina
3 aso5 g2 itula uma
1 aso5 g4 itula uma
4 aso5 g6 taʻi 6 itula

Contraindications ma le afaina

O nisi o vaega o le oona oona e iai se aʻafiaga leaga i le tino o le tagata ma o ni mea inu. Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o fualaau faʻatau e faavae i luga, o loʻo i ai se taufaʻamataʻu o le faʻaogaina o mea, faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma le faʻaleagaina o le fatugalemu o le tino.

O sauniuniga o loʻo i ai le vormwood oona ua solia i ia faʻamaʻi ma tulaga:

  • se ulutala o le manava po o le manava ma se faʻavevesi o isi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract,
  • ava malosi
  • faaletonu mafaufau
  • faʻamaʻi faʻalavelave o le faʻalavelave o le tino,
  • togafiti
  • maʻitaga ma lactation.

E i ai foi mataupu na faʻamaonia o le le faapalepale i fualaau faʻasaina ma le faʻamaʻi o le tagata maʻi i togavao.

Talosaga Taunuuga Faʻamaonia

Faatasi ai ma le faʻaaoga soo o vailaau vailaʻau eseese, na latou taofi ai le galue i loʻu tino, o le galuega na matua "popole" lava. Sa taʻu mai e loʻu tinamatua ia te au e uiga i le oona, e mafai ona ia "togafitia togafiti", e mafua mai i le faateleina o le gasegase, popolevale, le mautonu, le afaina o le wormwood ei ai sona lagona filemu. Lea na ou filifili e siaki. O le fua e faigofie lava. O se sipuni sipuni o le wormwood, i le vai vai e 0.5, kuka, tuu mo le 30 minute, ona faaopoopo lea o le sipuni o le meli. Faʻafetai i le faʻaopoopoga o le meli, o le wormwood e le manaia i le tofo ma e sili atu ona lelei. O le fuga o le wormwood, lea na fautuaina mai e loʻu tinamatua ia te au, na avea ma sui lelei mo vailaau. Ma o le mea moni e fesoasoani e toʻafilemu ai i se tulaga faigata ma faʻamalosi le faʻalavelave popole. O lea la, i loʻu manatu, o le mutia e tatau ona i totonu o fale o tagata uma, mo taimi uma lava.

alya777

//otzovik.com/review_1518824.html

O le tamaititi ua 2 tausaga le matua, o faafitauli ma le ogaumu i le ituaiga o maʻi ma ua afaina i le suamalie, maualalo o le hemoglobin - o le limite pito i lalo e 110, le mautonu. Ae ui i lea, e tutusa oʻu faafitauli i totonu o le gastrointestinal tract - tiga o le manava, masani lava pe'ā uma ona 'ai, maualalo le hemoglobin ma le vaivai, faʻaleagaina. Sa amata ona ou inu i le wormwood - decoctions, malogo, ma le ita. O le tulaga e faʻaleleia lelei.

Lily

//www.mplants.org.ua/view_main_right.php?id=18&list=2

Ou te fia faasoa atu i tagata uma le tele o mea na tutupu, na ou lagona lava ma faʻaaoga mo le tele o tausaga. A o ou tamaitiiti, pe a ma le 11 oʻu tausaga, sa mafai ona ou tulei se ipu i luga o oʻu tulivae ao ou taaalo soka ma e masani lava ua fulafula le vae ma ua pei o se elefane. I ni nai aso mulimuli ane, na ia alu ai, na tuu uma mea uma ma ua leai mea uma. AO LE AO LE TAITAI! Mai lea taimi i lea taimi i luga o avega mamafa, na toe tuua ai e le ipu lona nofoaga ma tu loa i luga ma na vave ona aliali mai le tumutumu. Ia, aʻo latou fai mai e uiga i le mutia. Soo se taimi lava e sau ai le ipu mai le tulivae, sa ou uuina ni fusi vao ma faapipii le sooga vae ma fofo i le fofo e ala i le malosi, o le sauniga e tusa ma le 7-15 minute, e faalagolago i lou onosaʻi, ma e fesoasoani, e le o vave, ae 100% faʻaauau. Faatasi ai ma fusi uamea, aua e te tamoe i le falemaʻi, na o le vevela o le wormwood ma uu ai lau maʻi, ae afai e le fesoasoani, ona e alu lea i le fomaʻi. Faʻasalaga, e fesoasoani foi - o loʻo i ai le tumutumu - faʻaaogaina le wormwood.

jakovez08

//citykey.net/review/polezno-3-4

O le mea lelei, o le leaga o le leaga o le wormwood ma ona sauniuniga i luga o le tino o le tagata, o le mea e leaga ai, e le o se mea e ono aʻafia ai i le solia o tulafono ma le faiga o le latou talosaga. O le mea lea, amata e ave le vao, talanoa i lau fomaʻi. Ma ia aua nei galo o le umi o togafitiga ma sauniuniga mo le vevela e tatau ona solo i lalo i vaitaimi taua pe a le aveina.