Isi

O a aʻafiaga i le cacti: mafuaʻaga o faafitauli ma fofo

Taʻu mai ia te aʻu le mea e fai pe afai e iai ni mea i luga o le cactus? E i ai sau mea itiiti e aoina, ma i le tele o laau sa ou matauina ai ni lanu pogisa vaivai i luga o le au, ae o isi na liua samasama. E matautia ma faʻapefea ona faʻapolopolo fugalaau?

E ui lava o cacti e taʻua o laau le lelei, e mafai foi ona latou mamaʻi ma e masani ona oti pe a le maua se fesoasoani i le taimi. O se tasi o faafitauli sili ona taatele o le faʻaalia o ni mea eseese i le cacti. I le tele o tulaga, latou te tulaʻi mai o se taunuuga o le le tausia lelei, ae o loʻo i ai isi faʻalavelave mataʻutia, pei o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O le faʻavaeina o se "suʻesuʻega" ma amata togafitiga lelei o le a fesoasoani i le lanu ma foliga o le nofoaga. O le tele o taimi, o ia uiga e maua ile cacti:

  • lanu paʻepaʻe i le foliga o se paʻu malo;
  • lanu samasama-lanu enaena, ufiufi atoa vaega pito i lalo o le pulu;
  • afaina ai lanu samasama i totonu o le laau po o le tasi itu;
  • mea eleelea;
  • susu susu;
  • malogo, samasama, liliu i totonu o isi mea.

Mealybug

Afai e ufiufi muamua le tino o le cactus lanu paʻepaʻeona toetoe lava a mausali paʻu paʻepaʻe - Faʻasalaga osofaʻi mai mealybug. Na te suʻeina le sua, o le mea e taofia ai le tuputupu ae, "aveesea le mamafa" ma iloa.

Ina ia lafoaia le meaʻai, e tatau ona e fufulu le cactus ma le solution a Aktara (2 g o le vailaʻau i le 2.5 lita o le vai), ma saunia se vaifofo vaivai mo le faasūsūina (0.25 g i le tutusa o le vai). Fai lenei togafitiga 4 taimi, e malolo ai le 7 aso.

O le matutua poʻo tausaga e fesoʻotaʻi i le fugalaau

Le manaia, lanu meamata ma malie, o le cactus e masani ona tu i totonu o se ulo seia oʻo i le 4 tausaga. Ona oʻo lea i le pito i lalo o le aʻa e amata ona aliali mai lanu samasamalea e faasolosolo malie le puʻeina o le ogalaau atoa ma avea ai lanu enaena. E le gata i lea, o le tino o le tino i le taimi lea ua fafagaina ma ua ufiufiina i le faʻaauau pea o le ufiufi.

Afai o se pusa ua malogo ma e leai ni meaʻai faaopoopo, e leai se mea e popole ai, o le fugalaau ua matua, ma, o le mea e leaga ai, o le a le mafai ona toe foi mai le autalavou ma ona foliga muamua. Ae o le faʻaalia mai o laʻau vaivai o loʻo faʻaalia ai se isi faafitauli - faʻaleagaina.

O le taunuuga o le "tanning"

Lanu samasama foliga faʻapipiʻi foliga i luga o le cactus pe a uma ona toe faʻaleleia le ulo mai le puipui malulu i luga o se susulu malamalama. O mea nei o se "sogi sun," ma latou o mai i na nofoaga na paʻi i ai ave. Ina ia mafai ona toe faʻaleleia le gasolosolo, e tatau ona toe faʻafoʻi pe faʻamaonia, faʻapena foi ona faʻavasegaina e le aunoa.

Spider mite - o se fili matautia

Afai e vaaia laau enaena enaena ma se lanu mumu - e manaʻomia lou suʻeina o se apogaleveleve. I le mataupu pe a misia le amataga o le osofaiga, ma e mafai e le pest ona nofo i lalo, e te le manaʻomia foi ona e suʻeina: o le i ai o se iniseti o le a faʻamautuina e se puluvaga i le va o vao tuitui. O le fufuluina ma le fafagaina o le fuluʻi (Actellik, Fufanon) e aoga tele e faasaga i siaki.

Ae paga lea, o le aveesea o mea leaga e le aoga - o le a oti, ae o le a tumau i le fugalaau e faavavau.

Cactus Killer - Lulu Vali

Lulu lanu moana po o le uliuli i luga o le tino o se pulou latou te faailoa mai ai o le a maliu o ia mai le pala. Ina ia laveai le tagata maʻi e naʻo le "toesea" o nofoaga ua faaleagaina i le tino ola. Ia mautinoa e tipi fasi pepa ma faʻamago le laau.

I le masani ai, pe a uma ona "peritomeina" o le manua o le a le faamaloloina ma o le cactus o le a tumau pea le leaga, aemaise lava pe afai o le vaega ua afaina e lelei. I lenei tulaga, e sili atu le aʻafia o le ola maloloina.

Luga Mama - Komi I totonu

Lanu samasama mumu, toetoe lava a le mafai ona iloa, faatasi ai ma le leiloa o le tauvaga ma le magoina mai le cactus i totonu o le ogaumu - o lenei foi ua pala, ae ua maeʻa. E toetoe lava a le mafai ona lavea se fugalaau mai ia mea, ae o le puipuia o le togavao ma fomai e fesoasoani e puipuia ai le maʻi.

E na o sina vaitau puupuu o faafitauli e fesoʻotaʻi ma le faʻaalia o lanu eseese ile cacti. O le tele lava o ia mea e mafai ona aloese mai le tausia tatau o le au palau.