Meaai

O se mataupu o aga masani, tofo ma le manuia - saling sala

Salo o se aganuʻu ma pele i tagata o loʻo gaosia. O loʻo faʻaauau pea le faʻamafanafanaina i le tele o fale i aso nei. O le tofo lelei lelei le kuka gaʻo e mama, faʻamalosi ma faʻafefete i le gutu. O le gaʻo o se meaʻai aoga tele, aemaise lava mo le tino o le tagata i le tau malulu.

Gaʻo gaʻo - gaʻo gaʻo

Mo le gaioiga masani a le tino, e manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi uma gaʻo. O mea aoga aoga gaʻo e aofia i le fausiaina o siama ma metabolic processes o loʻo iai i le tuufaatasiga o gaʻo masani. O le gaʻo e faʻalavelave ai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi catarrhal, e aoga mo le paʻu, neura, sooga ma ponaivi. E masani lava e talafeagai mo le mafaufau, faʻaaliga ma le matagofie.

Le tuufaatasiga o le paluga - mea aoga aoga:

  • arachidonic acid - o se tagata auai i le fausiaina o hormones i le tino;
  • manuia le cholesterol, faateleina le malosi ma le fetuunaia o vaʻa toto;
  • suauu gaʻo tumu ma le faʻamamafa e tatau ai mo le faʻamautuina lelei;
  • vitamini - A, E, PP, D ma le vaega B;
  • minerale - calcium, potassium, iron, phosphorus, zinc, magnesium, seleni, sodium, copper ma isi.

E pei lava o soʻo se vailaʻau, gaʻo e aoga i ni mea laiti - e le sili atu i le 2-3 fasi falaoa i le aso e faʻatagaina e faʻaumatia.

O le gaʻo o le 100% gaʻo manu, maualuga i kalolo ma e faigata ona eli, o lea e tatau ai ona faʻaaogaina ma le faʻaitiitia ma taimi uma. O le tele o gaʻo e leaga mo le tino ma faigata mo le ate.

Le filifiliga o gaʻo mo le faʻafefe

Ae e te leʻi masima le gaʻo i le fale, e tatau ona e filifilia lenei oloa i le maketi poʻo le faleoloa.

Faʻamatalaga o le filifiliga sao o le gaʻo mo le faʻafefe:

  • popo fou ua oti lelei ma faigofie;
  • i luga o le tipi e tatau ona avea ma se lanu paʻepaʻe po o le paʻu lanumoana lanumoana, o le lanu uliuli e masani lava o le tuai ma le fua tele;
  • o le paʻu o le puaa e tatau ona manifinifi, o se vaega mafiafia o le paʻu e taʻu mai ai le le lava o le fafagaina o le manu;
  • gaʻo o se oloa e noatia i asiasiga faʻatagaina e pulega faʻapitoa, o le tulaga o le lelei ma le saogalemu o le a tuʻuina i luga o le oloa siakiina.

O le filifiliga o gaʻo o se mea o le tofo patino. E filifili e se tasi ni fasipepa mafolafola lautele, e fiafia se tasi i se laulau paʻepaʻe papaʻe. O nisi e fiafia i le manava o le puaa gaʻo, ao isi e sili atu nai loʻu lapisi ma se ofu matagofie o le puaa.

Salted salted in brine

O le faʻafefe o le povi i le fale e mafai ona faia i ni auala eseese, o le auala vevela e manatu e faigofie ma taʻutaʻua. O le gaʻo ma le gaʻo tele e talafeagai mo lenei fua.

Faʻafeiloaʻi suamalie i le suka i le auala vevela:

  1. Sauniuniga. O le paʻu e tatau ona faʻamamāina lelei i se naifi, o se mea telē e tipi i ni vaega laiti ma faigofie mo le saling.
  2. O mea aoga. Mo le lua kilokalama o le pailani, tasi ma le afa lita o le vai, se ipu masima, 15 peas o le pepa uliuli, 5 laʻau lapopoa lapopoa, o le sipuniti o le adjika maeʻa, o le ulu tasi o le keke, o le lima o le kulisi ma le 5 punetini o le asu o le asu o le a manaʻomia.
  3. Brine O le vai e aumai i le vevela, pe a uma ona faaopoopo i ai le masima, adjika, mea manogi ma le kulisi, ona faʻafefe ai lea o le asu i totonu o 2-3 minute.
  4. Le faagasologa o le faʻafefe. E tatau ona tipi fasi keke i totonu o le vai inu ina ia ufitia uma ai le suavai. Ma le isi, faʻaitiitia le vevela, toe faʻafeiloaʻi le vai ma faʻavela mo le 5 minute.
  5. Taimi e kuka ai. Faʻapipiʻi le masini vailaʻau i luga o le ogaumu mo le 12 itula mo le faʻamafanafana ma le faʻamalolo mulimuli o le aano o manu.
  6. Teuina. A maeʻa le taimi faʻatulagaina, o le suamalie e faʻamaligiina, ma o fasi falaoamata sosoʻo ua tuʻuina i luga o pepa.
  7. Fafaga. O le povi paʻu e faʻafefiloi ma kalama ma paʻu i paprika. Ae e te lei tipi, e tatau ona ave se fasi pepa i totonu o le pusaaisa mo le tele o itula.

Lisi mo le tautua o le a sili atu ona lelei pe afai e muamua aveeseina mo sina taimi i le pusaaisa. O le puaa o le a malolo laitiiti, o le a faigofie ona tipiina i se naifi i papatusi lamolemole ma matagofie.

O le salting salted in brine i se auala malulu e mafai ai e oe ona maua se ipu e sili ona lelei, lea e le lanu samasama ma e le o se tausaga, ua teuina mo se taimi umi e aunoa ma le leiloa o lona aoga ma lona tofo.

Sini anapogi - fa faʻailoa auala

O se fua vave mo le gaʻo o le gaʻo o le faʻaaogaina lea o le maualuga o le vevela i luga. Mo lenei mafuaʻaga, faʻaaogaina le vevela vevela, kuka i totonu o le umu, faʻavela le kuka poʻo le microwave. I le taimi lava e tasi, o le tofo o le ipu na o le manumalo - o mea manogi e ofoina atu ai le manogi atoa, o le paluvao e avea ma suamalie ma vaivai pe a mafai ai.

1 auala - kuka palu i totonu o le 3 itula

E faʻafefea ona tipi le faranua i totonu o se fagu o le fua aupito sili lea ona vave ma faigofie. Vaevaega o le vaomalo - mai le 3 i le 6 cm ua tumu i totonu o se fagu tioata, ua faaopoopoina le kela ma ua faaopoopo le masima e tofo i le tofo. O le suavai suamalie e sasaaina i totonu o se fagu paʻu, masima ma le kalaka. E tusa ai ma lenei fua, o le taimi e kuka ai na o ni nai itula. O le gaʻo susu gaʻo e teuina i totonu o le pusaaisa, e tatau ona 'ai mo le vaiaso.

2 auala - gaʻo i totonu o ogaumu

Mo le faia o se paluga suamalie suamalie, i le faagasologa o le kukaina e tatau ona faʻaaoga vaitau eseese, kelisi, otaota ma afu. Latou te tuʻuina atu le oloa i ona tofo ma manogi, e mafua ai se meaʻai fiafia.

Mo se fua i totonu o le ogaumu, o se gaʻo lapopoa ma le umi o le gaʻo ma se tino lelei o aano o manufasi e talafeagai. E tatau ona kukaina ma le agalelei le masima Adyghe ma laʻau ma le kalaka, ona faaopoopo ai lea o mea manogi, e mafai ona e faʻaaogaina se mea faʻapitoa mo puaa ma le vaimama mago, mea manogi ma mea manogi. Le pito i luga e tatau ona tipiina le mea e tuu ai le keleni, paluka le paluka ma adjika. O le oloa ua saunia o loʻo afifiina i totonu o se ato ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le itula. O le ipu e kuka i le ogaumu i le vevela pe a ma le 200 ° mo le 1.5-2 itula, e fuafua i le tele o le fasi pepa. O meaai sauniuni e mafai ona vave tuʻuina atu.

3 auala - kuka keke i totonu o se kuka taofi

Ua avea le faila kuka ma se uo ma fesoasoani i le umukuka mo le tele o faletalimalo. O le a faʻatagaina oe e vave vave ma lelei le kuka kuka. E sili ona lelei le ave o se mea e sili atu le mafiafia, lea e fetaui i luga o le fagu o le multicolo, faatasi ai ma le matagofie o isi laupepa gaʻo ma aano o manu. O le oloa ua filifilia e lapisi tele i le masima, kukaina o keke, siʻosiʻomaga ma mea manogi. Ona tatau lea ona tuu i totonu o le fagu tunu ma vasaina mo le afa itula i le vevela o le potu. Liligi se ipu vai i totonu o le multicooker bowl ma faʻapipiʻi le uaea uaea. O le ipu e kuka mo le itula i le taʻavale.

4 auala - totogi totogi i se afifi

E faʻafefea ona suamalie le masima le gaʻo i le fale? E vave ona e maua se paluga matagofie ma le piquantes i se pusa palasiti masani. Mo le 2 kilokalama, 150 kalama o masima o le a manaʻomia, o se pine o le pepa lanu uliuli ma le mumu, o le tele o laʻau o le kālati. E gaʻo le gaʻo i ni fasi laau, o le lautele e le sili atu i le 4 cm, lea e tatau ona tipi i luga, mo le maualuga ma le vave faʻafefe. O fasi keke e tatau ona fufulu i le masima, fufuluina i le faʻafefiloi o pepa, faʻapipiʻi le sisi i totonu o tipi. O le mea na saunia e tuʻuina i totonu o se ato ma tuʻu i totonu o le pusaaisa. E tolu aso mulimuli ane, e mafai ona e taumafai i le sauniuni o gaʻo.

Salting Sala - uluaʻi fua sapalai mo e alolofa

O le salting salted in brine i le fale o loʻo tele auala faʻalelei ma auala muamua e kuka ai meaai. E mafai e tagata taʻitoʻatasi taʻitasi ona suia le fua e tusa ai ma mea e fiafia i ai le tagata lava ia ma mea e fiafia i ai le aiga.

Fua o fualaau 1 Masima o le ola i le vaimasini

O se vaifofo malosi po o se vailaʻau mo le gaʻololo gaʻo e mafai ona faʻafeoloolo taimi e faʻalauteleina ai le ola o le oloa, e aunoa ma le fetuunai o lona tofo ma faamanuiaga. Mo le 2 kilokalama o le gaʻo, e te manaʻomia 2 ipu vai, se ipu masima, nai laʻau faʻaiʻu, peppercorns ma le kalo. E tatau ona aumai le vai i se mea e vevela, faʻasili le masima i totonu ona fufulu lea mo le isi 15 minute. Faataga le vai ia faamaalili, ma i le taimi lea ia faatumu se fagu lita e tolu i ni fasi fasi puaa, ia fefiloi ma mea manogi ma le kalaka. Faatumu le fagu i le suamalie i le lau ma taofi i se nofoaga malulu mo se vaiaso. Paʻu le oloa na maeʻa i le pipiiina o ata ma tuʻu i totonu o le pusaaisa.

Totoga fuainumera 2 Meaʻai manogi ma galala ma mea manogi

O le susu o le salting ma le garlic e mafai ai i masima masima o soo se lapoa - telē pe tele. Mo le suamalie e sili ona lelei le tagofia o mea faʻapitoa mo le puaa, faʻatau e mamafa. Laʻau mo lenei fua e tatau ona pasia i luga o se faʻasalalauina laʻau siva pe faʻamaʻaina lelei i se naifi. O le pito i lalo o le fagu suauʻu e ufiufi i se apa masima, ona tuʻuina lea o fasi, tuʻuina ma faʻafeu ma kuka i le kalaka.

E itiiti sina masima e liligi i lalo ole tapuni. O le taimi aupito itiiti o le salve taimi e tasi le vaiaso. Aʻo leʻi faʻamaisaina, ua aveeseina le oloa mai le mea e mafai ai, ua aveesea le masima ma mea manogi, afifiina i le cellophane, pepa poo le paʻu, ma teuina.

Salo o se oloa maualuga-gaʻo lea e faauo i le masima ma le vaitau. E le mafai ona e fefe i le masima poʻo le gaʻo o le gaʻo, o le a naʻo ia lava pe fia le masima, faʻafefe ma le manogi e manaʻomia.

Fua o le fuainumera 3 Faʻafefeteina o semoni mo le ulaula

E tele meaʻai e fiafia i le faʻafefeteina o le keke, aua o lenei mea manogi ma le mea muamua e taua tele e avea o se meaʻai i luga o se laulau fiafia ma aso uma. Mo lenei fua, e te manaʻomia se gaʻo mama mama e tasi le laina i le aofaiga o le tasi ma le afa kilokalama. O le paluga e fufulu ma faʻagogo, galati paʻu, laʻau paʻu paʻu, pepa uliuli paʻu, pi, fuamoa laulaʻau ma mea suamalie mafiafia o le Adyghe salt.

E tatau ona tuʻia se fasi puaa i se naifi, ma saunia mea manogi ma se taumafaiga e alu i totonu. E tele ni sipuni o le masima e liligi ifo ile pito i lalo o le apa o se puʻupuʻu lelei, apu po o keke pelene o loʻo tuʻuina i le pito i luga, luga o luga o luga o le pito e tuʻuina ai le fasi taloni. O le pusa i lalo ifo o le itu e sasaa mai i vai inu. E ufiufi ipu ma auina atu i le pusaaisa mo le 1 vaiaso. I le taimi lava aʻo leʻi ulaula, o le mea faigaluega e aveeseina mai le apa, fufulu mai le toega masima ma mea manogi. O na mea ulaula ulaula e foliga mai e faʻapitoa i le tofo, mea manogi ma le gutu.

Fua o le fuainumera 4 Laʻau paluga i laʻau

Lard with herbs and garlic is a delicious piquant dish e mafai ona e faateia ai uo ma fiafia i lou aiga. Mo lenei fua, e tatau ona e saunia ni fasi vaega laiti, ma faʻapipiʻi ma le faaeteete le paʻu pe tipi atoa. E selesele i le fasi 'ie, lea e faʻafefiloi lima. O le masima, mea manogi ma laau afaina o loʻo faʻafefiloi i se ipu. O vaega taʻitasi e togafitia lelei i lenei paluga. O se fagu talafeagai e tumu lelei i le gaʻo, faʻaopoopo i se ulugalii le sipuni tele ole masima. E mafai ona tapunia le paʻu i luga o se tapuni ma lūlūina ina ia tufatufa atu le masima ma le taimi. Saunia le paluga i totonu o le pusaaisa mo le 5-7 aso.

E faʻafefea ona faʻamalieina le masima? O meaʻai ma paluga e le mafai ona vavalalata, o faʻasologa e faamamafaina ai le mana o le puaa, o le tuʻuina atu o le oloa o se manogi maoaʻe. I le masani ai, o le pailani e faʻamalieina e faʻapipiʻi faatasi ma le kalaka, laʻau bay ma le pepa uliuli. O isi taimi mo le salting e filifilia taitoatasi, faʻalagolago i le tofo ma le fiafia o tagata taitoatasi.

Mea manogi lelei mo aano o manufasi ma paluga:

  • paprika e faʻamalosi ma lanu lanu;
  • coriander faʻamalosia le oloa ma se manogi suamalie ma manogi manogi;
  • pepa lanu uliuli - o se aganuu masani ma se manogi manaia;
  • paʻu uliuli pepa - faʻaaoga mo palu ma vevela vevela;
  • pepa lanu mumu - o se tusi maoaʻe ma se manogi manogi o aano o manufasi;
  • toteti - saunia, paʻu po o fatu, mo i latou e sili ona fiafia i ai;
  • totoa - o se meaʻai manogi mo le lelei ma le tofo;
  • Basil - pailani ma o le a manaia, manogi ma manogi;
  • Saffron o loʻo i ai se manogi manogi ma se tulaga tulaga ese o le oriental;
  • cloves - faʻaopopo i piko ma pipi mo mea e fai i le fale.

Salo faigofie ona aʻafia le manogi mai fafo, o lea e tatau ai ona e mataʻituina ona tuaoi i luga o le fata o le pusaaisa ma le pusaaisa. O le teuina o lenei oloa e tatau ona tuueseese - i le ufiufi o ata tifaga, paʻu palasitika po o se atigi pusa.

O le Amapasa o se auala faatuatuaina mo le umi o le faasaoina o aano o manufasi ma iʻa, na tofotofoina e ala i togafitiga ma tupulaga. O le paluga o le paluga i le vaimasi ma se faʻamatalaga i totonu o se fagu o se auala faigofie ma taugata mo tagata uma. O se taunuuga, o le laulau o le ai ai se mea manogi ma le manogi, lea e faʻamautinoa e faamalieina ai le tofo o malo ma aiga.