Fale taumafanafana

Le tatau ona totōina, tausia ma teuteu le jasmine - o se faʻamautinoaga o le tele o fugalaau

O "agaʻi" aganuu a se fale vevela e faigofie, ae manaʻomia le tumau mai le faʻatoʻaga. O le totoina ma le tausiga o le Jasmine o loʻo i ai, pe a maitauina, o le a tuʻuina atu ai le laau faʻateleina ulu, e pei ona vaaia i le ata, ma se manogi manogi.

Aisea e teu ai le togavao

Ua tupu Jasmine mo le manogi malosi i le togalaau ma matagofie fugalaau matagofie. O le vavalo o le jasmine i le tautotogo e tuliloa ni sini i le taimi e tasi:

  • faaleleia le foliga mai o le laau;
  • ia faʻaleleia ma toe faʻaleleia le vao;
  • faalautele le vaitau o le fuga;
  • faateleina le numera o inflorescences ma lo latou tele.

O le aveeseina o lala uumi o le jasmine e fesoasoani e fatufatu foliga pe tuʻuina atu ai le foliga manaʻomia. O le malosi tele o togavao e vevela i fafo e maua mai ai ni aʻa malolosi malolosi. Oti ese pito o lala ma se umi pe tusa ma le 40 cm, pe aveese atoa i le eleele. O le matua e sili atu i le 10 tausaga e tatau ona tipi.

A uma ona teuteuina le jasemine, ona tatau lea ona tapuni fasi pepa i ituaiga o togalaau e puipuia ai le soifua maloloina o le vao.

O le tuputupu ae o se laau i totonu o le togalaau e aofia ai le tausiga masani, ua tatala saoloto Jasmine mai mea tuai ma le le aoga o pine i taimi uma. A maeʻa le taumalulu, e tipiina ni lala tipi, aʻa i le fogaeleele.

O le teuteuina o le jasmine i le tautotogo o le a saunia ai le laau mo le vaitau o le fugalaau ma faateleina le aofai o paleni laiti o le a maua ai le manaia ma natia ai le auivi. I le tautotogo, ao le i tupu le laau "fafagu i luga," e selesele e le au failautusi lala tuai ua fusi i le eleele pe faapuupuu foi e le tasi vae tolu o le umi.

O le teuteuina o le jasmine i le tautotogo o le a faʻapupulaina ai le laau, aveese le vaivai ma faapuupuuina lala uumi, o le a mafai ai ona e maua ni vaovao fou o le a faateleina ai le matagofie o le vao.

I le aluga o taimi, o le "matua" o le laau, o le tele o pine "vao" e foliga mai e le o tauaveina se avega, ae e fafagaina lelei mai aʻa. O lenei mea e matua aʻafia lava i mea faʻale-tino ma le soifua maloloina. I le tautotogo po o le tautotogo, aveese lala e le talafeagai, faʻavaveina le avanoa i totonu ole vao.

Faʻaputuga o le Jasmine teuteu:

  1. O le uluaʻi "lauulu lauulu" o le Jasmine o loʻo faia i le 3 tausaga talu ona tulaʻi i luga o se nofoaga tumau.
  2. E amata le amataga o le tautotogo aʻo lumanaʻi foliga mai.
  3. O paʻu e lua tausaga e le paʻi atu, e nafa ma le atinaʻeina o le aʻa, le faʻavaeina o le pale ma le tuʻuina atu o moega fugalaau.
  4. Ina ia maua se pale matagofie ma maualuga, ia maitauina le maualuga o le vao e tusa ma le 2 mita.
  5. O le muamua e ave ai vaovao mago, maʻi, piopio vavalalata ma paranesi e sili atu nai lo le tolu tausaga e aunoa ma le totoina o fualaau pe a teuteuina.
  6. Trimming mo le toe faafouina e manaomia togalaau e fitu tausaga pe sili atu. Lafoaʻi le ola maloloina ma le malosi (1/3) e oo atu i le afa mita le maualuga, o isi o loʻo aveesea i lalo o le aʻa, faʻafefiloi faʻatasi ma togalaau. O lenei mea e mautinoa ai le ulufale mai o le susulu o le la, ma faʻaosofia ai le tuputupu ae o lala fou. O le isi tausaga, o le tasi-vaetolu o ogalaau tuai ua tuai, ua oti, i le faaiuga o le tausaga lona tolu, o le teuteuina o paranesi tuai e tatau ona maeʻa.
  7. O vavae e alu ese mai le eleele mai le vaomatua ua vavae ese; e le talafeagai mo le faʻavaeina o se laau.

Faʻamasinoga

Ina ia teuteuina le saite, o se ituaiga e filifilia e fetaui ma le faʻamoemoega:

  • puipui;
  • resitalaina o lanu;
  • teuteuga o arbors.

O le maualuga o le jasmine e ese mai le 1 i le 3 mita. O fualaau e ola e pei o se vine. O le laau e lagona le fiafia tele i luga o se taʻavale po o se vaʻaia.

Taimi

O le totoina o le Jasmine i luga o le eleele e fautuaina i le tautotogo i le vaitau o le tau po o Setema, ina ia maua ai e le togavao se taimi talafeagai e maua ai le aʻa mo le taumalulu fou.

O le a tupu le faʻaitiitia o le popole pe afai o le pa'ū e faia i le afiafi, i le timu poʻo le timuga.

Na maitauina o le totoina o le Jasmine i le tautotogo e sili atu ona lelei, o le a faʻaitiitia le faʻafefe o fulufulu ma ua lava le taimi mo le aʻafia. E taua le tuʻuina atu o le fatu i totonu o le eleele aʻo leʻi fuga lau laʻau muamua, a leai o le a faigofie ona maliu.

Filifiliga nofoa

O le eleele i le nofoaga o le totoina o laau toto e manaʻomia lelei, faʻafefe ma faʻaleleia lelei. E manaʻomia e Jasmine le susulu o le la mo le itiiti ifo i le 4 itula i le aso, ma o le a vave ona tupu le fugalaau malamalama ma umi. O laau e totōina i le paolo e faʻaleleia ai le pale sili atu, o fugalaau e seasea ma laiti.

E manaʻomia e laau taʻitasi ia le itiiti ifo i le 3 mita le avanoa mo le atinaʻeina lelei o aʻa ma le faʻavaeina o le pale mo le ola saʻo. Pe a fatuina se pa ola, e tuʻuina vao i 50 cm uma.

O le faataamilosaga o le olaga o le Jasmine e le itiiti ifo i le 10 tausaga, ia filifili ma le faaeteete le nofoaga o le a toto ai le togavao.

Loto sauniuni

A o lei totoina Jasmine i le tautotogo po o le autumn, saunia se lua. O le loloto o le pothole e oʻo atu i le 70 cm, o le lautele e oʻo atu i le 60 cm. E sasaa ifo se vaega o le oneone ma le vailaʻau faʻalelei (20 cm) i le pito i lalo. E taua le faatumauina o se pu i lenei setete mo ni nai aso mo le vevelaina e le la.

A o totoina le Jasmine, o aʻa ua lilofia i palapala, e aofia ai:

  • peat;
  • efuefu;
  • humus;
  • lalolagi uliuli;
  • oneone.

A filifilia se ituaiga o le jasmine, mafaufau i lona vaitau fugalaau. O nisi togavao na tanumia e fuga mai ia Iuni ia Aokuso, o isi mai ia Aperila ia Iuni.

Le faagasologa o le totoina o se fatu

O le taimi sili ona taua e tatau ona saunia ma le faaeteete le lumanai o Jasmine i le lumanai:

  1. O le paluga o le paluga ua saunia i totonu o le lua eli e fausia ai se faaputuga.
  2. Vaʻai le aʻa o le fatuga. Laveʻa, faʻaleagaina gaioiga e aveeseina e le aufaʻataʻitaʻi.
  3. Ua taatia aʻa i le fogaeleele ma tanumia. O le aʻa ua i luga o le eleele, e le taliaina le tuu ifo i le eleele e sili atu i le 3 cm.
  4. Liligi le eleele ma faʻasaina le lua.
  5. E sasaa le suavai i le maualuga o le 2 pakete vai i le vao.
  6. Fafasolo ile mulch e taofi ai le susu ma puipuia le tuputupu ae o vao. Faʻaaogā nila, peʻa poʻo le vao.

Laʻau togavao

Jasmine o loʻo fuga i totonu o le togalaau o le mitamita lea o le faʻatoʻaga, aua o le tausiga ma le tuputupu ae e le naʻo ni upu. O le vao e le lelei, ae e le o lona uiga e le manaʻomia e ia le tausiga.

E tatau ona faʻamalo le laau aʻo leʻi saunia e alu i le tuputupu aʻe (i le tautotogo). Faʻaaogā faʻamalaʻau. Faatulagaina i le 10 lita o vai:

  • superphosphate 30 g;
  • Uria 15 g;
  • potassium sulpuni 15 g.

O lenei faʻatagaga ola e lava mo le 2 vao. Aua e te faʻafefe le faʻafefe, lea e aofia ai elemene talafeagai ma vailaʻau. I le taimi muamua, o le paluga i le fua faatatau o le 1:10 (mana / suavai) e tatau ona teu mo ni nai aso ma vai le vao.

Latou te fafagaina le jasmine ma le efuefu, lea e maua mai i pusa afi ma lala o laau fua. E manaʻomia e vai e masani ona faʻasusu i le taimi o le vavao.

Tofiga

E mafai ona e totoina Jasmine mai fatu, taoto ma tipi.

Afai e te manaʻo e maua se fugalaau matagofie i le jasmine i fugalaau paʻepaʻe i se taimi vave e mafai ai, ia filifili ni fofo faigofie: toso ma tipi.

E le lelei le totoina o fatu jasmine i le eleele pe afai e te saili e maua se sami o fugalaau manogi i luga o se togavao. E na o le 7 tausaga le fugalaau. E sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o le auala, lea e maua mai ai se kopi atoa-i luga ma se tikeri maualuga o le mea e ono tupu.

O le faʻapenaina o le Jasmine e ala i le tipi i le tautotogo o le auala sili ona lauiloa o le aoaoina o se laau fou e le manaʻomia ai le malosi o le tagata. Otioti le itu ua tafe mai i inflorescences, faapuupuu i le 5 cm, ae ia mautinoa o loo i ai ia le itiiti ifo ma le lua ni tulafono laiti ma ni paʻu taitoalua i luga o le paranesi.

Mo le totoina ma togafitiga mulimuli ane, e mafai ona e maua aʻa i luga o le au o le togalaau o le togalaau, tuu i totonu o le vai vai pe a ma le 2 vaiaso, poo se paluga oneone. O laʻau e tanumia i totonu o le eleele i se tulaga, pe a maeʻa ona ufiufiina lea i le pusa palasitika po o le polyethylene e faʻamautinoa ai le tumau ma le vevela.

Mo le atinaʻeina o le aʻa, o le vai e masani ona faasūsūina ma tatalaina. I le faaiuga o le tau mafanafana, o le a saunia se faataitaiga fou o le Jasmine, lea ua totoina i le tautoulu i se nofoaga tumau.

Aʻo leʻi faʻasalalau le ogalaau o le jasmine, tagaʻi i ata o ituaiga eseese. Masalo e talafeagai le totoina ma le tausiga i luga o le upega tafaʻilagi o isi meaola, lea o le a eseese i le tele o fugalaau, lanu ma le maualuga o le vao.