Laʻau

5 faafitauli e mafai e le phytowall ona foia

O le olaga i totonu o le taulaga e le eseese i le eseesega o le natura ma le matagofie o laufanua, ma o le toatele oi tatou i le taimi mafanafana e masani ona faʻaalu se taimi i fale, i fale o le atunuʻu. I le taimi nei, e le faigofie tele ona faʻatulagaina se mata lanumeamata i le tausaga atoa i le fale, faatoa manaʻomia lou faʻaaogaina o le uluai mamanu - ia faʻapipiʻi se phytowall.

O le phytostall o se mamanu faʻapitoa tutusa - o se laupapa faʻapipii e faʻapipiʻi i se puipui poʻo se isi mea, i totonu o nei mea o loʻo ola ai laau filifilia ma le tausiga faapitoa.

Fitostena. © Hanna Wahlberg

O a ni faafitauli i totonu e mafai ona foia ma se manatu e le masani ai?

1. Mala i luga o le ea

Faʻamalosia le malulu i totonu o potu e faʻaaoga ai le vaeluaga o masini ma isi meafaigaluega tutusa e naʻo le fofoina o le faafitauli o le fufuluina. O le natura sili ona manaia ma le susu o laau ia atonu e maua i totonu o soo se fale poʻo le ofisa. Pau lava le mea e tatau ona e faia o loʻo faʻatulaga lelei i totonu o se laina i luga.

2. O le pisa

O le phytowall e mafai ona matua aʻafia le pisapisao ma leo, aemaise lava pe a fai o latou puna o loʻo i tua o le puipui. Faafetai i lenei gafatia, e mafai e tagata i totonu ona fiafia i le le pisa.

Fitostena. © homesdir

3. Le lava po o le leai o ni lauusiusi

O fugalaau fugalaau e tele se avanoa, e manaʻomia ai le tausiga masani poʻo le faʻapitoa, o lea o le le auai soo o tagata e ona fale e avea ma faafitauli moni. O le phytowall ua faʻapipiʻiina i se masini e faʻamafanafana ai, ma e mafai ona tumau faʻatasi mo se taimi umi lava.

4. Pa puipui le atoatoa

O luga o puipui e le o taimi uma e atoatoa. Ma afai e te fuafuaina le nofoaga o le pitonuu faatasi ai ma se tasi oi latou, ona le mafai lea ona e faʻaaluina tupe faaopoopo i luga o lona faʻaogaina, faʻapea foi ma le natia o laina poʻo paipa i lenei auala.

Fitostena. © Tanya Kovalenko

5. Nofoaga o le vavao

Pe a faʻatulagaina se gafatia i totonu e mafai ona faʻavavevave suiga, faʻaopopo i le faʻaaogaina o sikuea, pupuni, sitaili faʻasolosolo ma vaega, o le faʻaaogaina o phytowalls o le a matua aoga ma muamua. O le faʻapipiʻiina o le "faaopoopo" puipui e mafai ona suia e se fausaga matagofie i laau ola.