Faatoaga

Fafagaina puaa i totonu o se mea totino

O le faifaatoaga faifaatoaga e maua ai le aiga i mea taumafa o meaola ma meaola. O le gaosia o puaa i totonu o le fale e aoga mo le tele o mafuaaga. O le mauaina o aano o manu pe a maeʻa le gaʻo, faʻaaogaina o meaʻai, tausia o le vevela ma le fafagaina o le puaa o se tau taugofie ma taugofie.

E lelei le tausia o puaa ma pe aisea

O le gaosiga o le puaa e aoga mo le atinaʻeina o aiga ma pisinisi. I soʻo se tulaga tamaoaiga, o le ai ai se fasi aano o manu i luga o le laulau. Faatasi ai ma ni tupe teu faʻafaigaluega, e mafai ona e amataina se pisinisi o le fafagaina o puaa i lau lava faatoaga. O le manu uiga ese o le a maua ai se tupe maua mausali pe a fafagaina lafumanu mo aano o manu ma tausia le mutia mo fanau.

Sini faʻamatalaga i luga o le lelei o mea o loʻo i puaʻa:

  • vave le faateleina o le mamafa o le mamafa; ao faagasolo le tausaga o le tausiga, o le mamafa o le olaola o le puaa faatoa fananau mai ua siitia i le 140 taimi;
  • o le mamafa o le tino maliu pe a faatusatusa i le mamafa o le mamafa o le 85%, ao le lafu 50-60%;
  • mo le tele o laufanua, e aumaia e le matua seʻia oo i le 14 puaʻa e faalagolago i le ituaiga, o ia mea taitasi i le masina o le a aumaia le 100-200 tala;
  • puaa e oʻo atu i le 30% o le meaʻai fafaga; i isi meaola o manu, o lenei faʻaaliga e le silia le 20%.

O le filifiliga tonu o le faʻatoaga ma le faʻapenaina o tupe teufaafaigaluega o le a mafai ai e le au amata ona fafagaina puaa i le fale e fatuina ai se pisinisi faamanuiaina. Ina ia ausia le manaʻoga o le aiga mo aano o manu ma gaʻo, ua lava lea e faʻatau ai ni puaa se lua i le amataga o le tautotogo. E le manaʻomia e tamaiti le tele o avanoa mo mea e maua. I le tau mafanafana, e ola vave ai manu. I le amataga o le tautoulu, e tele otaota o loʻo i luga o le faʻalapotopotoga, o mea lelei ia o le forage. Mo le fafagaina malosi o puaa mo le lua masina aʻo lei fasia, o le a tatau ona faʻaleleia le faʻaaogaina o le protein. Vagana ai le galuega o le tausia o puaa, o le a le taugofie le fafagaina o puaa. Leai se mea e manaʻomia mo se puaʻa mafanafana. Ae o loʻo i ai manaʻoga mo le gaʻoina o puaa e manaʻomia ona faʻataunuuina.

O le tausia o puaa i le fale e manaʻomia ai le ala saʻo taumafa. O le mea lea o se pepe i tausaga e tasi o le masina e manaʻomia:

  • o le tele o meaʻai susu ma cereals e faʻavae i luga o le susu poʻo ona sui;
  • le faʻaaogaina o faʻamatalaga faʻapitoa mo puaʻa e aofia ai seti faapitoa o vitamini ma vailaau faʻataʻi, ina ia tupu aʻe ai pepe;
  • tausisia pea le fafagaina e tutusa ma le matua ma le tele o le manava o le puaa.

Pe a fafagaina se puaa mai le 2 i le 4 masina, aua le aofia ai pateta vave i le taumafataga, na o le masima paluga po o le gaʻo. O fualaau toto e sili ona lelei e tuʻuina ma 'oti. E sili atu ona aoga le fafagaina o kāloti i le laʻau, o le mutia e tatau ona teuteuina lelei ma fufulu i vai inu.

A maeʻa le fasiga, ona togafitia lea o le tino o le puaa ma se pu e aveese otaota. O se eletise maualuga o le a fesoasoani i le aveeseina o tupe teu. Taavale faʻamaʻavale taavale e avanoa mo tagata e ona le taavale. O le faʻaaogaina o lenei metotia gaioiga e faʻaleleia atili ai le tuʻuina atu o le oloa.

Pig fafaga ma fafagaina pisinisi

Soʻo se pisinisi e manaʻomia le fuafuaina. E tatau ona aofia uma i tupe faʻaalu a le puaa ma tupe maua. O le faʻatoagaina o puaa e aoga pe afai e faʻamalieina manaʻoga mo le tausiga ma le fafagaina o manu.

O le mea lea, i le tau faʻatatau, o le autu autu o le fausiaina o se puaʻa e faavae i luga o se nofoaga e 4 sikuea mita. m i le fattening iunite ma 6 sikuea mo le lulu. O le potu e tatau ona aofia ai se lua, o se savali savali ma se pupuni mai le la. O le taele e tatau ona saunia mo puaa. Afai o le fafagaina o loʻo faia i totonu o se mea masani, e tatau ona lava le avanoa mo manu taʻitasi e faʻalatalata ai.

E tatau ona malosi le falemaʻi ina ia le saoloto le puaa ona o le eli. I totonu o le puaa e maua ai:

  • leai se taualuga;
  • natura ma le tuufaatasiga o moli;
  • puipui o le laumua, e le aofia ai le maisa;
  • fola ma otaota mo otaota lafoai ma mama, mago mamago;
  • ventila o le potu.

A tuʻuina, e tatau ona i ai se nofoaga e savali ai, lea e faʻaalu ai e puaa le tele o taimi i le taumafanafana. I le ea fou, o le gasegase o le tino e vave tele, o manu e le maʻi.

O tupe faaalu e aofia ai le mauaina o tagata ua maeʻa. Mo le gaosiga faapisinisi o aano o manufasi, fausiaina o puaa o le ituaiga manaomia e tatau ona faia i le faatoaga. O le a faʻaitiitia ai le tau o le maua mai o puaa i le itu ma o le a mafai ai ona maua lau fanau maloloina mo le lafu.

Afai e maua mai fasi laumei i isi faatoaga, e tatau ona vaʻavaʻai aʻo lei faia le lafu. E tatau ona aofia ai le tuiina o le lafu i taimi taʻitasi tau atinae i le tau faʻatatau. A aunoa ma se tusi faamaonia o le togafitiga o manu o le lafumanu, o le a le mafai ona faatauina le faatauina atu o aano o manu.

O le mea taugata o loʻo i ai nei o le faʻatauga lea o fafaga faʻapitoa mo puaa, faʻasoasoa ma mea mama. Ae peitai, o le fafaga e sili atu ona taugofie nai lo aano o manufasi. O le tau o le gaosiga e masani ona maualuga. Ma ao matauina le tekinolosi o le gaosiga o mea tau pisinisi, ua faaititia le tulaga tau pisinisi, ae e tatau ona e fuafuaina lenei mea tau tupe.

Faatasi ai ma le tele o puaa, o le fagogogogo e sili ona lelei. Faʻateleina le tau o fefaʻatauaʻiga o le a totogi ma se tupe maua tele ma tau maualalo le tausiga mo le gaʻo. E taua le tuʻuina atu o manu i le vai i le 6-8 lita i le ulu i le aso.

I totonu o le vaega o tupe maua, o loʻo manatu e mafai e le lūlū tasi ona tupu mai i le 14 puaʻa, o lona gaʻo o le a maua ai le 3 tone o oloa gaosia. Faʻasoa tupe mama i le taimi o le mauaina o oloa. Afai o le paleni e maua mai e le maua mai ai le tupe e faamoemoeina, e tatau ona faʻamalosia le fuafuaga o le faʻaleleia o puaa. O lona uiga, saili ni mea taugofie pe suckers. O faifaatoʻaga manuia a le faifaatoaga i le fale e maua i le 1000% tupe maua ile 2-3 tausaga.

Le tausia o puaa i le fale, talu ai o se pisinisi na manuia, e tatau ona e mulimuli i tulafono:

  • mataituina tulaga maloloina o puaa;
  • Aua le misia le taimi o le lafoina o vao vao;
  • ia faia ni togafitiga e puipuia ai faʻamaʻi ma fualaʻau;
  • matau le taimi ma taimi o le fafagaina o meaola, maua le avanoa faifai pea i le vai.

Fafagaina i siama ma faʻailoga o le acidification o meaʻai vai e le faatagaina. E tatau ona togafitia i taimi taʻitasi le fafagaina o vai.

A e faʻatau fanau mai puaa vao, e tatau ona e iloa e uiga i foliga vaaia o manu. E mafai ona e maua le puaa ma le tele o gaʻo, fasipolo po o aano o manu mai se ituaiga.

E lelei le tausia o puaa? E leai se isi auala, e maua ai le aiga i aano o manu i le tau. Ina ia faʻatautaia se pisinisi ma se numera itiiti o sini, o le a faatauina atu aano o manu e aunoa ma le alu i le fefaʻatauaʻiga. O ē faʻatau e avea ma tuaoi. O meaola lafumanu e masani lava ona maua i se manaoga tumau.

Le suiga i mea taufaatoaga - ata vitio

Vaega 1

Vaega 2