Fugalaau

Aglaonema: ituaiga ma ata, foliga o tausiga ile

Aglaonema e faasino i le paolo-alofa teuteu lau laau. Initia ua manatu o ia o lona lauʻeleʻele, ae i le fale e tupu manuia le fugalaau i lo tatou atunuu. Faatasi ai ma le fesoa- soaniga o ituaiga eseese o le vevesi, e mafai ona e teuteuina le tulimanu o le fale ma fiafia i lau laulaau lanu lanu eseese. O ituaiga eseese o lenei laau le lelei e mafai ai ona e faia lenei mea.

Ituaiga ma ituaiga o aglaonema ma ata

I fafo, o le aglaonema e pei o se tamai vao, o lona maualuga mafai ona oʻo atu i le 50-80 cm. I luga o lona fausiaina po o se mea e faʻataʻoto ai, o le fatu poʻo foliga faʻalanuʻumi o loʻo faʻasolo lelei. E mafai ona avea ma lanu eseese o lanu meamata.

I lalo o tulaga lelei, e mafai ona ola fugalaau matutua. O le fugalaau aglaonema o se faʻalogo mai le taliga, lea e masani lava ona afifi i se ie paʻepaʻe poʻo le lanumeamata.

O meaola uma e tusa ai ma le maualuga o le vaomatua ua vaevaeina i ni vaega se tolu, o nei mea taitasi e iloga e ituaiga eseese.

Faʻasalaga faʻasalalau

O laau totő e ola e oʻo atu i le 25 cm, ma o loʻo faʻaalia e ala i le pa'ū poʻo le fuefulaʻau. O nei ituaiga o laau e mafai ona iloga O ituaiga sili ona lauiloa e tolu o:

  1. Ole laumei aglaoneema e iloga i laʻau lanu meamata vaivai. O se paʻu paepae e tafe i le ogatotonu o laulaau taʻitasi. E tupu lemu le laau ma fai ni nai laulaau. O le mea lea, ina ia mafai ona maua se matagofie o le vaomatua, e totoina ni fatu laau i totonu o le tasi pusa.
  2. Ole lapisi aglaonema o se vao laʻitiiti ma se lalalaʻau o loʻo i lalo o le palapala pe fetolofi. O lau lanu e mafai ona i ai se lanu paʻepaʻe poʻo le lanumeamata ma ni mea eseese ma ni fasi manu. O se laau o lenei ituaiga meaola ao le i oo i le Tausaga Fou o se mea e tupu, e oʻo atu i le cent centimeters ma fuga mo na o ni nai aso.
  3. O le lapisi o le aglaonema e iloga i laulaʻau o foliga o se lanu uliuli-lanu uliuli. O lanu piniki moli e tosoina i le umi atoa o le pepa.

Fua eseese

I luga o laina saʻo o le maualalo o laʻau o le tele-lau o laufanua o loʻo i ai laʻau uumi e ola i le 30 cm le umi. Fiafia ituaiga:

  1. Aglaonema Maria o se togavao ma lau paʻu o lanu lanu meamata. O le laau o se malu malu-faapalepale ma e mafai ona ola e tusa lava pe i totonu o se potu e malamalama ai.
  2. O ituaiga eseese o le Treiba e iloga i laulaau laiti e ola ai e oo atu i le 15 cm. E lanu lanu me se mamanu siliva.
  3. O le aglaonema e maualalo le maualuga e oo atu i le 50 cm. O ona lau e lapotopoto ma foliga o veins ma faʻamalosi mata. I le umi, latou te ola i le 20 cm.
  4. O le vasa Silver Queen e oʻo i le 40 cm ma e manaʻomia le moli lelei, talu ai ona o ona lau o le siliva-lanumoana.

Maualuga aglaonems

Vaevaega o lenei vaega na maua mai i luga o ituaiga o fualaau oona, ma o lea la e sili ona lauiloa. Latou te foliga lelei uma i totonu o laau taʻitoʻatasi ma i totonu lapopoa. Le sili ona taʻutaʻua oi latou:

  1. O le matagofie o pattaya o se laufanua matagofie ma sela, malaʻi masima. I luga o laʻau lapopoa, lanu lanumeamata ma se lauulu lanu mumu e manino lelei. Faatasi ai ma le matua, o le lanu o lau o le a faasolo ina pogisa. O le matagofie o Pattaya e mafai ona tupu i potu e le lelei le malamalama, fesuiaiga o le vevela ma le maualalo o le susu. O laʻasaga maualalo e paʻu i luga o le taimi, ma avea le laau e pei o le pama.
  2. Aglaonema Friedman e mafai ona ola ae ile tasi ma le afa mita. O ona lau lautele lautele e iloga i tafatafa o le itu. O lanu auro e tu i le ogatotonu o laulaau, ma o lanu lanumeamata lanumeamata o loʻo i luga o pito.
  3. O le ituaiga Silver Bay o se laau manaia tele o lona ogalaau o le a tupu mai i le sili atu ma le tasi le mita. O lala laau mai aʻa, o le mea lea o loʻo faʻaalia lemu le pusa, ma o loʻo tumau pea le vao mo le taimi umi. O laʻau uumi o le laau, faʻasaga i luga, tupu e oʻo i le 30 cm. O le laau talavou ei ai lau o se lanu lanumeamata, lea e sili atu ona pogisa i tausaga. Silver Bay ituaiga e iloga i le mea moni o le malulu.

Aglaonema: tausiga ile, ata

O le laau e fiafia e faʻasalalau faʻamalama ma sina vaega paolo. O le mea lea, pe a filifili i luga o le filifiliga o le nofoaga mo le aglaonema, e le tatau ona faʻapipiʻi se ulo ma se laau i luga o le faamalama a le itu i saute i lalo o le susulu o le la.

O le mea lautele, o le tausia o se vao teuteu i le fale e faigofie lava, ae o loʻo i ai lava ona lava nuances.

Lafoga ma le susu

I le taumafanafana, e tatau ona i ai le vevela o le ea mo le aglaoneme i totonu o le 20-25 tikeri, ma i le taumalulu e sili atu ona lelei le tausia o le laau i ni mea e sili ona lelei.

Ae o Aglaonema e fiafia i le susu, o le mea lea, e manaʻomia ai le faʻaleleia masani. Ma o lau e le malogo, o le vao e tatau ona alu ese mai mea masini afi. Mai lea taimi i lea taimi, e mafai e le laau ona taʻele. I lalo o ia tulaga, o laula o le a susulu pea ma susulu.

Suiga

O se fugalaau e aumai mai se faleoloa i totonu o se fagu felaʻuaʻiga e manaʻomia ai le liua i totonu o se ipu talafeagai ma le paluga o mea. E sili ona lelei le faia o fefaʻatauaiga, lea e tatau ona faia pe a uma ona faʻaaogaina le fale i tulaga fou o le taofia.

Laʻau mo aglaonema e tatau ona tatala ma faʻaoga mea nei:

  • turf land;
  • pepa palapala;
  • peat;
  • oneone.

E manaʻomia foʻi le tele o alavai. O se ipu fou ua filifilia sili atu nai lo le lua i le tolu senitimita le lautele ma le maualuga.

I le lumanaʻi, pe a tausia le aglaonema, o le a tatau ai i le faʻavasegaina o laau laiti i totonu o se atigi pusa tele i punavai uma i le tautotogo. O vao matutua e toe totoina i le lua i le tolu tausaga.

Faʻasa

E fiafia Aglaonema e susu le eleele e aunoa ma le faaleagaina o vai. O le tele ma le tele o faʻaleleia o vai e faalagolago i tuutuuga o lona tausiga. I totonu o potu malulu, e seasea lava ona faasusuina le laau. Aʻo leʻi faʻamalosia, e tatau ona e siaki lugasoil. Afai e matutu, ona mafai lea ona faʻamaina le laau.

Suavai mo le faʻavaivai e tatau ona fofo ma maua ai le vevela. O le mea lelei, e tatau ona kuka.

Mai laulaʻau o le fugalaau e mafai ona e aʻoaʻo e uiga i le lelei o le fafaga. Laʻau samasama po o lanu samasama e taʻu mai ai o le vai e ono aofia ai se aofaiga tele o le chlorine. Afai e muʻamuʻa laʻau ma mago, ona tatau loa lea ona faʻaopopo le tele o le susu.

Laʻei pito sili

O le tausia o le aglaonema e aofia ai le faʻaofuina masani o le laau. Faalua i le masina e tatau ona faia faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e tatau ona aofia ai elemene, mea pāma, fuamosa ma le vailaʻau.

Folie top dressing o le ai ai se aafiaga lelei i le atinaʻe ma le teuteuina o lau. E fautuaina le suluina o laulaau ma vai inu vaiinu i le aso pe a uma ona faʻamafa. Afai e paʻu le la i luga o le laau, ona sili atu lea ona fai i le afiafi po o le timuga. O lenei mea o le a puipuia ai lau mai le mu.

E sili atu le vaomatua, pe a tausia, e le tatau ona e fugalaau, teuteuina fugalaau ola. O ia ituaiga gaioiga o le a fesoasoani e faʻaosofia foliga fou, o le togavao o le a amata ona tupu ma avea ma tagata manaia ma matagofie.

Faʻaleleia o Aglaonema

Aiga fale e mafai ona faʻalauteleina i ni auala se tolu:

  • vaevaeina o le vao;
  • toso;
  • lūlū fatu.

Bush division

O le auala aupito sili lea ona faigofie e faʻaleleia ai le aglaonema, lea e manaʻomia ai naʻo le faʻaeteeteina le faʻaogaina o le laau. I le faagasologa o le tuputupu aʻe o le aglaonema, e mafai ona e matauina le tuputupu aʻe o le vao, ma o loo ola ai luga o fugālaau. E mafai ona vavaeese ma totoina i ni koneteina eseese. O fualaau aina ma lau laʻau ola maloloina ma se aʻafiaga lelei e tatau ona filifilia. O laau totō na totōina i totonu o fagu e nana mo le taimi muamua Palasitika po o se mea. O le tausiga mo i latou e aofia ai le taina ma le faʻasusu masani.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Mo le faʻalauteleina o agglomems, faʻaaogaina o taʻavale, ma le faʻapipiʻi, ma vaega o fagafaʻau e faʻaogaina. Ina ia vave ona afaina, o se vaega o le ogalaau e tatau ona tele ni laulaau. Nofoaga e tipi i le paluga ma le faʻamago.

O totoga e totoina i totonu o se paluga o le eleele malamalama ma faʻamamaina. Mo le lelei atili o aʻafiaga, e mafai ona latou faia ni lauʻeleʻele i le ufiufi o le atigipusa e faʻapipiʻiina ai le polyethylene. O le isi tausiga o le tausia lea o le eleele ma susu ma faʻafefeteina fua.

Fanauina o fatu

Faʻaaogaina o lenei metotia i se taimi puupuu lava, e mafai ona e mauaina se tele o mea totō e totoina. Ae ui i lea, o le a tupu malie tele le toto o laau pe a osofaʻi le agglomema e ala i gaioiga.

E mafai ona faʻatau pe selesele fatu mai vine o se fale totō. E tatau ona faʻamautinoa e vavaeese lelei ia vine mai le paʻu ma maua ai se lanu moana mumu. Mai vine vave ona manaʻomia e aveese fatu, faʻamama ma faʻamago. O le faamasaniina o nei fatu e lelei, ae o le faaitiitia i taimi o teuina. O le mea lea, o le saunia o fatu e fautuaina ina ia vave totoina.

Atonu e ono tutupu ni faafitauli

O foliga vaaia o le laau ma lona soifua maloloina atonu e aafia i tulaga le talafeagai mo le togafitia ma le le talafeagai.

O le lanu o Brown i luga o laulaau ma le leaga o le tuputupu ae o le laau e iloa ai le maualalo o le vevela o le vai mo le faʻavaivai poʻo lona faigata. I lenei tulaga, e tatau ona puipui le vai, ma aveese faʻamalosi mea vaivai citric po o le oxalic acid.

O le magogogogo o laulaau ma o latou faʻafitauli ua faʻaalia ai le malulu o le ea i totonu o le potu. O le laau e tatau ona sosolo i le tele o taimi e mafai ma o nisi taimi e fufulu i totonu o le fagu.

Afai e amata ona lanu samasama laʻau, o le mafuaaga atonu o le tele o le suavai o le laau poʻo ona mea e maua i le maualalo o le vevela. O le mea lea, e manaʻomia le toe faʻaleleia o le fugalaau i totonu o se potu mafanafana poʻo le faʻatapulaʻaina o le susu.

O meaola faalafua mo aglaonema matautia thrips, whiteflies, aphids, mealy worms ma le apogaleveleve mite. O lau o le laau e tatau ona siakiina e le aunoa, aemaise lava pe a amata ona vevela, pala, pe paʻu. Afai e maua ni meaola faalafua, e tatau ona togafitia le togavao ma vailaau faapitoa.

Aglaonema e matua le lelei lava, o lea i le fale e ola ae e faigofie lava. Pe a fatuina ni tulaga mafanafana mo le laau, o le ae mauaina se pupuvao vao ma laʻau tetele ma matagofie.

Aglaonem laau