Fugalaau

Budleya

Buddleja shrub (Buddleja) - fugalaau fugalaau manogi ma le maualuga o mea teuteu ma e sili ona lauiloa i le au faifaatoʻaga ma le aufaʻataʻaga. E lelei tele le aganuu ma le tele o ituaiga o meaʻai; O le laau e foliga mai o se punavai e tele-lanu o le mamafa o mea manogi vaivai.

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o ituaiga eseese, e mafai ona e filifilia se vaega e talafeagai mo lanu ma foliga mo lau fuafuaga e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻaogaina o fanua ma teuteuina le teritori. O le puipui o fugalaau o nuanua uma o lanu e le gata ina tosina mai le mafaufau o pepe ma pepe, ae e le mafai foi ona tuua se mea e le fiafia i ai, e tusa lava pe masani. Pe a faʻatupulaʻia se fale feoai i luga o se fuafuaga a le tagata lava ia poʻo totonu o se fale o le atunuu, e tatau ona manatua e sau mai le itulagi i saute ma o se fale faʻapitoa faʻasalalau ma faʻapitoa. Mo le atinaʻeina atoatoa o le vao, e tatau ona e faia uma tuutuuga latalata i lona natura natura.

Lagolagosua i fafo fafo

Toto le ala

E tatau ona matala le itu e ala ai, ma le susulu o le la i le ao, ae puipuia mai faʻamaʻi ma faʻafuaseʻi o matagi.

O le aganuu e leai ni mea faʻapitoa mo le eleele, ae o le a sili atu ona lelei i luga o le eletise mama ma le lelei ma masani ai susu.

Fertilizers ma faʻamaʻi

O Budleya e lelei lona tali atu i luga o laʻei pito i luga, lea e atagia lelei ai le taimi, taimi, matagofie ma le susulu o le fuga. E fautuaina le fomai e faʻatatau 2-3 taimi i le vaitau.

O le taimi muamua o loʻo i le amataga o le vaitau tuputupu aʻe. Nitrogen-containing fertilizing e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le laau i le maeʻa ai o le taumalulu ma faʻamautinoa lona tuputupu ae tuputupu ae ma lona atinaʻeina.

O le taimi lona lua - i le ogatotonu o le taumafanafana. E fautuaina le faʻaaogaina o fomaʻi faʻatasi ma le maualuga o le potassium ma le fuluu. Latou te aʻafia ai le malosi o le fugalaau ma le faʻavaeina o ni vaovao fou. E mafai ona e faʻaaogaina ni fugalaʻau eseese (mo se faʻataʻitaʻiga, compost pe solo humus).

O le laei pito tolu luga e mafai ona faʻaaoga i taimi taʻitasi i masina o le taumafanafana. E fautuaina ina ia sasaa sina tamai fafie i totonu o le ogalaau o le vao. O lenei faluga o le a puipuia ai le ala mai i meaola faalafua ma faamaʻi, faapea foi ma le lagolagoina o le tino puipuia.

Budleya pe a uma ona tupu

E faʻatatau i le ituaiga o laau ma le tau o le itulagi, o le vaitau o le fugalaau o le vao e tumau mo le 1.5-2 masina, amata mai ia Aokuso - Setema. I le maeʻa o le tele ma le matagofie o le fugalaau, o le a le toe i ai ni lanu mumu, o paʻu o se lanu mumu e tumau i luga o le aganuu, lea e faaleagaina ai foliga vaaia ma le matagofie o le vao. O tulafono autu o le tausiga e aofia ai le teuteuina o taimi e pei o ia.

Nofoaga mo le taumalulu

O se malulu malulu ma le umi o le taumalulu mo se seleselega ma le faigata tele o le taumalulu o se luitau moni. Malosiaga saogalemu o le a mafai ona fesoasoani mulimuli ane i lenei vaitaimi faigata. I le tau malulu o le tau malulu ma le vevela i lalo ifo o le 15-20 tikeri, e mafai e le vao ona tafe atoa, i le pito i lalo. E moni, faatasi ai ma le taunuu mai o le sun vevela mafanafana, toe faʻaleleia, ma o le olaola e tumau pea i totonu. E naʻo na vaitaimi faigata pe a mavae le 3-4 tausaga, e tusa lava pe tausia tulafono uma o le tausiga ma le tausiga i vaitau mafanafana, o le a mafua ai le leai o ni mea teuteu ma le malogo malie o le aganuu.

O fai togalaau fai togafiti ma fugalaau fugalaau e fautuaina le tataina o fatulaʻau pe a uma ona fuga, tuu pe tusa ma le sefulu sima i luga atu o le palapala, ona fai lea o le eleele. O sulu o loʻo totoe i le fogaeleele e tatau ona ufiufi i se papa mafiafia (tusa ma le 10 cm) o le peat or humus. I le malulu malo malulu, o sea puipuiga o le a lava, ma i le taimi o le malulu o taimi o le taumalulu, o le a manaʻomia ai nisi faʻaopoopoga i le foliga o se faʻavaa e ufiufi ai mea. I lenei tulaga, o mea totō e ufiufi i laʻau paʻu, ma o se "skeleton" poʻo se uamea e ufiufi ma le spunbond poʻo le lutrasil e fausiaina mai luga. O ia galuega e fautuaina ina ia faia i le tau vevela ma le vevela o le vevela.

Faʻapenaina o le buddha

Budleya e faʻapupulaina e fatu ma lanu meamata.

E lūlū fatu ile luga o le masini susu i le amataga o le tautotogo, e ufiufi i le tioata poʻo le afifi palasiti ma tuʻuina seia oʻo i fafo. E taʻi lua-vaiaso-le-matutua i totonu o fagu fugalaau taitasi, ma e tatau ona totoina i totonu o le eleele i le amataga o Iuni. O le a totogo le budding i le isi vaitau e sosoo ai.

Mo otaota i le amataga o le taumafanafana, e seleseleina lanu meamata e oʻo i le 10 cm le umi, o nofoaga o le tipi e togafitia i aʻafiaga o aʻa. Ua tanumia laumei 3-4 cm i totonu o se paluga faapitoa o vaega e lua o le eleele togalaau ma le tasi vaega o le oneone ma le peat ma aʻa mo le lua masina, ua totoina i le eleele matala i le autumn.