Laʻau

Bougainvillea fugalaau togafiti ile teuteuina ma le faʻaleleia

O Bougainvillea o le nofoaga na fanau mai ai lenei laau, o vaomatua o loʻo i lalo ifo o vaomatua o Pasila. Ae o le igoa o le laau o Falani e faamamaluina ai le kovana o Louis Antoine de Bougainville, ma e ui lava ina manuia le tupu pe a tuua i le fale i totonu tutotonu o Rusia.

Faamatalaga lautele

E tusa ma le 14 ituaiga o aiga o le nocturnal e faitauina, e sili ona taatele i vaega o le telefoni o Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu, lea latou te ola ai e pei o laau toto ma laau laiti.

Bougainville i le fale e manaia, e mafai ona liua le ulu o soʻo se tagata ma lana Farani faʻailo ma manogi.

O le laʻau bougainvillea o se laʻau faʻamalo ma le laʻau, o laʻau faʻamalo, ma le prickly, o le tele o lala, o nisi mea e oʻo atu i le 5 mita le umi. I nofoaga o le itu i saute, e teuteuina e le laau ala savali i luga o sikuea ma paka, gasebos, maualuga o pa o fale ma patios.

O le teuteuina o le laau e le fausia ai ni fugalaau laiti e laiti, ae tolu ituaiga o laulaau, lanu susulu o siomia ai i latou. I lalo o le natura masani i laau, e masani lava o laulaau lanu enaena. Ae o le lanu lanu o ituaiga o togafiti e sili atu ona eseese: mai le lanu samasama ma le paʻepaʻei paʻepaʻe, ma le lanu violē, ulauli ma piliki.

Eseese ma ituaiga

O le sili atu lauiloa o le aʻeina ma laau toto o le bougainvillea, e lua ituaiga o vine e masani ona tupu:lē lavalava bougainvillea mamatagofie bougainvillea, ma le tele o ituaiga ma hybrids o nei laau e lua.

Aemaise lava, o ituaiga vao o le palgainvilleas e le lavalavili ma le tele o papa, e masani lava ona valiina i le lanu viole, ua iloga. O se faaputuputu tele o nei meaʻai e toetoe lava a salu uma ai lau laʻau.

O nei laʻau felelei, lea e oʻo atu i le tele mita i le maualuga ma e sili atu ma le 20 mita le umi, e masani ona maua i Amerika i Saute: i totonu o fale e nonofo ai ma paka.

I le avea ai o se fugalaau laiti, e lelei lava bougainvillea mini thai, lea na mafua mai ona o le sopoia o le laei ma Peruvian bougainvillea. Toto e pei o se laau toto ma le mama lanu piniki, i nisi o lanu moli i foliga lanu.

Bougainvillea tausiga fale

A o nofo i le totonugalemu o Rusia, e sili ona tausia lelei le laau i togalaau malulu ma i le fale.

O le laau e matua faigata tele i le susulu, e tatau ona filifili se nofoaga matagofie ma susulu, e oo lava i le taumafanafana e le lava le vevela i nisi o taimi.

I le taumalulu, e manaʻomia se mea manaia ma faʻafeusuaʻi mama, e puipuia ai le faʻamago atoatoa o le mea e sui. Afai e tuu le laau i totonu o se potu vevela, e tatau ona gaosia le suʻeina masani.

Ma i le tau mafanafana, e manaʻomia tele e le fale le faʻamalosia ma le faʻamaʻiina; faʻamaʻi faʻatasi i le vaiaso faʻatasi ai ma fomaʻi o loʻo aofia ai le tele o le phosphorus.

Pe a tupu aʻe le bougainvillea e pei o se fale, i le taumafanafana, e tatau ona tausia i fafo, i le susulu o le la, ma i le faaiuga o le autumn ma le taumalulu e tatau ona maua ai le malamalama lelei i totonu o se potu malulu, i le vevela o le 10 i le 15 tikeri, i le fafaga.

O faʻalavelave ulu e tupu tele i le tautotogo ma le autumn. I le vaitau o le tautoulu, e tatau ona teuteuina ia gaʻo ma faʻaitiitia ai le faʻafeinu. Ma faʻatasi ai ma le amataga o le vaitau o le tautotogo, faʻaititia le tulaga o le vevela ma faʻalauteleina le faʻamaga.

E faʻafefea ona teuteu bougainvillea

I le faaiuga o le vaitau o le fugalaau, ua tipi ai le bougainvillea i le afa o le tuputupu ae o le ogalaau, ma ua faaosofia ai le laau i le isi fugalaau. Ma talu ai nei i le maeʻa o le vaitau tuputupu aʻe, i le tautoulu, ua faia ai se teuteuga malosi o le bougainvillea.

I le vaitau o le taumafanafana, e faia ai le teuteuina lelei o le malamalama. Ina ia faʻaleleia le tuputupu ae o taʻaʻau laiti, e tatau ona e togiina le mama tuai.

E mafai foi ona fuga pine, ina ua maeʻa le vaitau o le vavao, o le tuputupu ae o le tuputupu ae ma se fausaga malu. I le tautotogo, o pupu uma na totogo i le taimi o le taumalulu e faapuupuuina, ma tuu ai 4-7 internodes.

Bougainvillea faʻalauteleina e ala i le vavaeina

I le vaitaimi o le tautotogo ma le taumafanafana, e mafai ona faʻalauteleina le bougainvillea e ala i le faʻaaogaina o mea. Mo o latou aʻa, o le vevela o le eleele o loʻo tausia pea ia le itiiti ifo i le 25 tikeri.

O selesele e tipi mai le fola o vine ua lignified ua totoina i le vai mafanafana mo le 1.5-2 itula, mulimuli ane ua togafitia i latou i se tuputupu aʻe tuputupu ae ma e na o le taimi lava e auina atu ai mo le aʻafia i se mea mafanafana. O le eleele e faia i le tutusa o vaega o le turf ma le fanua, faapea foi ma le ½ vaega o le oneone ma le ½ vaega o le peat.