Fugalaau

O le a le mea e fai i le 'aū pe a uma le faʻamaeʻaina o vaovao?

E masani ona maua e le faleoloa se fugalaau i lona mamalu. Ae ua mou atu le orchid, o le a le mea e fai i le aū, o lenei fesili e fesiligia e tagata amataina fai togalaau. A maeʻa le matagofie, ou te manaʻo e fatuina uma tulaga ina ia toe fai mai le fugalaau. E faʻapefea ona fai ni fugalaau mo se fugalaau e faʻafeiloaʻi ma faateia i le matagofie mo se taimi umi? O faʻatau togafiti poto latou te faʻamatalaina o latou tomai aoga.

O le a le mea e fai i le orchid pe a uma ona fuga mai - filifiliga

O le auala sili ona faigofie o le leai lea o se mea. Tuʻu le aū, faʻatagaina ia faʻamamago ia lava ma tuʻuina atu meaʻai i le laau. O le a tupu lenei mea pe afai e te fatuina se orchid se vaitaimi talafeagai e malolo ai:

  • faaitiitia le fafaga;
  • taofi le faʻamalolo;
  • tuu i totonu o se potu malulu ma susulu;
  • ia makaina lima fou, fetuunai le vevela o le po ma le ao.

Afai o le mea o loʻo i totonu o le vao ua faʻaumatia ua togafitia e aunoa ma le taulai atu i ai, e le mafai ona faʻatali le tupuga lua. I le auala, pe afai e manaʻomia e le laau le toe sui o le palapala - o le taimi sili lea ona lelei. Tausia le togi pe a uma le fugalaau, e pei o le manumalo o lona matagofie, ma le faaeteete.

O le a manaʻomia le tagata pe a pa'ū le fugalaau i le laau, ma e le mago le aū, faʻaauau ona tupu. Ae afai e umi le limasusu, ma ua na o le pito i luga ma le tasi e tupu ai le pu, atonu e sili atu ona faʻapuupuu pe totoina le aū. E le gata i lea, o loʻo i ai se tulafono, o le maualalo o le fugalaau fugalaau e oʻo mai, o le umi o le ai ai. A maeʻa ona vavaeina, o le a tulaʻi mai i luga o le 2-3 masina le fou o le puipui. O le mafuaʻaga lena, e faʻaauau pea le vavalaʻau, e tatau ona vavae ese i luga o le lua poʻo le tolu pito i lalo. O se pau o le 1-1.5 cm i luga aʻe o se moe e moe o le a taofia ai lona mago. Afai e vavae le limasini i le faʻavae, ona fai lea o se mea fou i se taimi mulimuli ane.

Iloilo ma le faaeteete le aū, o loʻo i ai ni vailaʻau i luga - fatuga moe. E mafai ona latou tulaʻi mai i tamaiti, pe mafai ona latou togiina se fuga fugalaau fou, faʻaauau pea ona fuga i se tafatafa o le itu. O le mea lea, e tatau ona e tipi 1.5 cm i luga aʻe o le fatugaʻo, ia maua ai se avanoa e atiina ae ai.

O se fugalaau fugalaau fou e mafai ona tupu mai le fuga ma o le a faʻaauau pea le tulaʻi mai o "butterfly" fou. Afai o laulaau ma aʻa malolosi, o mea ia mo le toe gaosia, pepe. O le mea e tupu aʻe o se mealilo. E le o taimi uma, ae tupu, e tupu le pepe nai lo le sola ese. O lenei natura atamai tina na saunia mo le faaauauina o le ituaiga pe afai o faafitauli i le aʻa e foliga mai i luga o le laau. O nisi taimi e tupu lenei mea ona o le vevela o le vevela i le taimi o le taotoga o le laau.

Ua fuga mai Orchid, o le a le isi mea e fai e sosoo ai ma tamaiti? E tatau ona e iloa le fugalaau tutusa. E le o tagata fanafana uma e mafai ona auai i le toe gaosia. O se vaega lenei. Ae o laʻau e mafai ona faʻaaoga mo mea e selesele ai, ma maua ai se laau fou mai le momoe. E tasi le tulaga, o vaega taʻitasi e tatau ona i ai i le itiiti ifo ma le tasi le fatoto moe. Ole fua o le ola e le atoatoa, ae mafai ona e maua se fale fou. Latou te manaʻomia ona teuina i totonu o se laufanua malulu i luga o se moega, i totonu o se lauʻeleʻele i le vevela o le 25-27 tikeri.

E tupu le vaivai ona o le fuga, o le togavao lava ia e amata ona liu samasama. E tatau ona ave laveaʻi. Ona 'otiʻoti lea o le pulou i lalo ifo o faʻaʻau uma, ma se' apa o le 1.5 - 2 cm ma tuʻuina atu i le laau se periota moe. Afai e vavae ese le maualuga, o le a aliali mai se pou fou, ma o le a iu lava ina vaivai le laau. I le taimi o le malologa, e mafai e 'aʻai ona' ai i meaʻai, ma o le fausiaina o ni gafa fou o le a faʻagesegese.

E faalagolago i le tulaga o laulaau, o le numera o peduncles, o le maualuga o le fugalaau, o le tagata lava ia na te fuafuaina le mea e fai i le aū pe a uma le togi. E mafai ona e maua se pepe i luga ia i latou ma totoina se orchidisi fou. O nisi taimi e le tupu vave se tupu fou, e tele masina e pasia. Ae afai e lanumeamata laulaau, ma e leʻi malogo le aū, e mafai ona e faʻatali mo le fuga e toe amata, vavae ese le pale o le ulu i le tolu o le fatu mai le eleele. O le a maua se olaga lona lua.

E na o le fugalaau fugalaau e tatau ona aveese. A leai, e mafai ona e faʻaumatia le laau. Afai e te totoina se lau, lanumeamata lanumeamata, o lona uiga o le faapuupuuina o le vaitau o le fugalaau. O fugalaau fugalaau fou e mafai ona fausia e tusa lava pe tolu masina.

A uma ona fuga, e mafai ona e faʻapipiʻi faʻamalosi uma le orchid ma mai le nofoaga na tupu ai fugalaau. Filifili le faaauauina o le fugalaau poo le faatupuina o le filemu ma maua se piki fou - filifili le pule o le laau.

E masalosalo le au Amateurs pe mafai ona faʻatau se laau faʻatasi ma se aʻau tutotonu, pe o le a oti pe a uma ona tupu? Afai o le laʻau e tuʻu ai le totonugalemu o le pusa, e le o lona uiga o le teuteuina o se orchid pe a maeʻa ona faʻaumatia e faʻaumatia le togavao. O ia ufanafana e fai ai soʻo tamaʻitaʻi i le faʻavae, o le a tele ni gafa, ma o le a fiafia le vao i le matagofie mo se taimi umi. O le mea lea, o le mauaina o se orchid ma se pitonuu tutotonu e mafai ona avea o se luʻitau lelei.

E fuga e Orchid le mea e fai i le u, pe afai ei ai ni lala, ae tumau pea le lanumeamata. E faigata tele i le tele o faʻavae fuafuaga e faʻaaogaina le mana mai aʻa. I lenei tulaga, e tatau ona faia le teuteuina - e faapuupuu ai lala ola. Ona foliga foliga mai lea o le vao vaovao. E taua le fufuluina o nofoaga e tipi ai le pefu o le koale ina ia vave faʻagogo le tipi. Na o le faʻaeteete ma le faʻaeteete i le matagofie o le a fuafua ai mea e tatau ona fai mo se fua umi ma le lelei.

Aisea na vave vave ai le fatu fugalaau?

O le fuga o le fugalaau o se faagasologa le tumau lea e i ai fugalaau. O le mea lea, afai na amata ona mago i le maualuga o le fugalaau poʻo muamua, e tatau ona maua le mafuaaga. E tatau ona fuafua pe ua lava le vai. O le a taʻuina i aʻa. E tatau ona lanu meamata e aunoa ma se mamanu. O aʻa e le tatau ona susu, mago pe pale, pe.

Soo se togafitiga togafitiga e aofia ai le vevela, teu ma le faʻapalapala o aʻa. Afai e lanumeamata aʻa - e atiina ae le fale. Malamalama o aʻa siliva e iloa ai o le laau o loʻo tafaoga.

O le sasaaina o le fugalaau e manaomia ona toe totoina i se mea fou pe a uma ona toe iloilo ma aveese ia vaega o faamaʻi. Afai o le le lava o le susu, e tatau ona faateleina le suavai, ae aunoa ma le tele o mea. O se tagata faʻalogo lelei lelei e faʻamalamalamaina ata o laulaau, siaki le tulaga o aʻa ma ia vave logoina nai mea laiti mai le masani.