Fugalaau

Vaʻai tulipe

E i ai se tala faʻasolopito e uiga i tulip, e tusa ai ma le fiafia o loʻo tuʻuina i totonu o le fuga o se tulip samasama. E leai se tasi e mafai ona oʻo i le fiafia aua e leʻi tatalaina le pu. Ina ua vaʻaia e le tamaititi ma lona tina se lanu samasama matagofie ma tamoe atu ia te ia ma se ataata fiafia - na tatala le tulip. Talu mai lena taimi, ua talitonuina o le meaalofa o tulip e aumaia ai le fiafia, poʻo le le itiiti ifo o se uiga lelei

E pei ona ou manatuaina i le taimi nei, o le heroine o se ata tifaga tifaga ataata "Faavaeina" o mea leaga e lua: "Girl, o le a se isi mea e te manaʻo atili ai: ia liliu ese lou ulu pe alu i le matou atunuu"Na ou filifilia se fale mafanafana, ae o fale o le taumafanafana na tumau pea le mafanafana o fale, o lona uiga o fale malolo e malolo ai. Ae o le tama e sefululima tausaga o tuaoi na taʻu mai ia te au i le ogaoga o le a sili atu pe afai latou te fanaina o ia, ae o le a ia le alu i le fale ma ona tuaa pe afai ua leiloloa, o le pateta ... Ou te le iloa, atonu o ia o se tasi o le augatupulaga talavou, ae o le mea moni e faapea o le dachas i nisi taimi ua liua i se punavai mo taua mo le seleselega e mautinoa lava.

Tulip Lilia

© quinn.anya

Seleselega, ae leai ni fugalaau atonu e le mafai ona maua se nofoaga (atunuu poʻo le togalaau). O se tasi i luga o se tamai fanua e totō fao po o "mea manaia" ma e faamalieina atoatoa ai o latou manaoga matagofie, ma e liliu e se tasi le toto o le toto e ono selau i se laulau faifai pea, o se vevesi o lanu ma foliga.

O lea la, le pele pele, ou te faʻamoemoe i le taimi nei, o faʻamoemoega o le tusitala e matua manino lava. Ioe, o le a tatou talanoa e uiga i fugalaau. Ae e le na o fugalaau, ae e uiga i tulip, ma e ese mai i mea e le masani ai ... Seʻi oʻo i le 1980, na faʻatasi i latou i se vaega e igoa o le "Cottage". O le mea moni, o le fuga o ituaiga o lenei vaega na tupu tonu lava i le taimi lea, faatasi ai ma le amataga o le mafanafana o le tau, o tagata o loʻo nonofo i lo latou fale mo le taumafanafana. Tulip Cottage o se vaega tele o vasega eseese. I le 1981, na matua suia ai le Faʻatulagaga Faʻavaomalo o Tulips.

Parrot Tulip (Tulip Parrot)

Faʻatoʻaina o togalaau:

Vaega I - vave ona fuga

  • Vasega 1. Laʻau vave tulips
  • Vasega 2. Terry vave tulip

Vaevaega II - fua o lauʻeleʻele

  • Vasega 3. Tulips Faimalaga
  • Vasega 4. Darwin hybrids

Vaevaega III - faʻalauteleina le fugalaau "Tulips Cottage"

  • Vasega 5. Faʻamataʻu vave tulips
  • Vasega 6. Lilac-lanu tulip
  • Vasega 7. Tulips Faʻatau
  • Vasega 8. Tulips Green
  • Vasega 9. Rembrandt Tulips
  • Vasega 10. Laʻau tulimanu
  • Vasega 11. Terry late tulips

Vaega IV - ituaiga o tulip ma o latou totoga

  • Vasega 12. Tulip Kaufman, o ona ituaiga ma hybrids
  • Vasega 13. Tulip Foster, o ona ituaiga ma hybrids
  • Vasega 14. Tulip Greig, o ona ituaiga ma hybrids
  • Vasega 15. Mamanu o tulip, o latou ituaiga ma hybrids
Tulip Terry tuai (Tulip Lua tuai)

Sei o tatou faia se taamilosaga puupuu o le tulip fale.

Simple Late ei ai se foliga masani o se tioata fugalaau ma se tafaoga tele o lanu. Toeitiiti lava i lenei vaega e mafai ona e vaʻai i tulip o soo se lanu. O iinei o le a tatou feiloai ai i tulimanu lanu uliuli ma e iai foi i latou le lauiloa Tupu o le Pomea manaia lanu enaena Pandion ma sili atu, ma sili atu ... Mo se mea uiga ese, faʻamolemole, ei ai se mea faapena. Mo se faʻataʻitaʻiga Pikche (Ata). E faigata tele ona faʻamatalaina lenei ituaiga; taumafai e mafaufau i se pulou-pulou, liliu ese, ma le lilac i lanu ... Pe o se ituaiga Malumalu o le Matagofie. O lenei laau e oʻo i le mita e tasi le maualuga, ei ai le 14-senitimita tioata ma lauʻau teuteu. O le lanu o lenei ituaiga o le lanu-piniki, ma isi suiga e tolu Blushing, Focus Focys ma Malumalu e Fiafia e i ai la latou lanu piniki ma se lanu lanu samasama, o se lanu samasama ma mama. E tusa ai ma le Nofoaga Tutotonu Faʻavaomalo mo Onion Crops i Hillegom (Holland), e 497 ituaiga o loʻo aofia ai i le vasega faigofie, lea e 20.9% o le numera o tulip ituaiga.

I masina mulimuli o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, na poloka ai e le Nasis se vai i le itu i sisifo o Netherlands, ma tipi uma ai meaʻai. O taunuuga na afaina. E tusa ai ma molimau a le au vaai, i le "taumalulu fiaai" o le 1944-1945, e tusa ma le 10,000 tagata faanatinati na maliliu mai le leai o ni meaai. E masani lava ona faʻaaoga e se tagata pe tusa ma le 1600-2800 calories i le aso. Ae ia Aperila 1945, o nisi o tagata nonofo i Amsterdam, Delft, The Hague, Leiden, Rotterdam ma Utrecht e tatau ona faamalieina i na o le 500-600 kalori. Tulip bulbs lava ia latou tumau malosi e tusa lava po o le a le umi o le afaina. E le gata i lea, o la latou faʻaaoga e mafua ai le ita i le gutu ma le faʻaʻa. Ina ia faʻaitiitia le faʻaleagaina, faʻaopopo, pe a iai, sina kāloti poʻo le suka beets. 100 kalama o tulip bulbs - pe tusa ma le 148 kalori - e aofia ai le 3 kalama o le polotini, 0.2 kalama o le gaʻo ma le 32 kalama o meaʻai. O le mea lea, e le lelei le tulip bulbs na laveaiina le tele o Dutch mai le fiaai.

Tulip Fringed

E pei ona mafai ona vaaia mai le igoa o le vaega numera 6 - Lilyetsvetnye, o le mataupu faavae o le faʻapotopotoga o le foliga o le tioata. O nei mea matagofie ma le matagofie, ma le maualuga o le tuputupu ae (50-75 cm) ma le faaopoopoga faaopoopo, ua faapaleina e se fugalaau matagofie tele ma tusi faasino o le gaʻo ma le puʻu o le puimanava, e manatua ai foliga o se lili lili. Masalo o le Lilietsvetnye o le sili ona agaalofa ma atamai i tulip uma. O le fugalaau iinei e toetoe lava lautele e pei o le vaega lima, - mai le paʻepaʻe mama (White manumalo) ma lanu samasama (Sisifo) e vevela lanu viole (Burgundy) pe toeitiiti lava lanumoana (Mautinee) Lanu lanu-lanu e lelei tele mo le tipi ma i le laufanua.

O le malaga atu i le vaega muamua o le "Cottage", o le a tatou agai pea i luga, e pei o le, o le isi vasega e sosoo ai o loo faatalitali mai se lagona fou faalelagona ia i tatou. "E i ai tulip ma o loʻo i ai tulip"ma, e pei ona latou fai mai i le Odessa, o mea nei e lua eseesega tele: ioe, ina ia mafai ona e lagonaina lenei mea, e tatau ona e vaai ia i latou.I totonu o Holani, mo se faataitaiga, i le aai o Liss, o loo i ai se toga tulip atoa e igoa ia Keukenhof, lea e te matamata ai e le faalavelaveina mo le lua masina o le tautotogo O le mea moni, e faia ni faaaliga i Moscou ma nisi o 'aʻai tetele, ae nai lo lea, e le o le faʻaalia o mea ofoofogia o le filifiliga, ae mo pisinisi, ma le tagata fai togafiti masani. leai se mea e te vaʻai ai i nei faʻamatalaga Fugalaau faalenatura Na ou talitonu ia te au lava, o lenei tusiga e le o se mea e gaogao ai le vaitusi ma le pepa a se tagata atopole, ae o loʻo i ai ni faʻamanuiaga, ae o le a faaauau pea la matou faigamalaga ma ulufale atu i le sili ona lelei o le vasega o tulip - Fringed.

Tipip Single Late (Tulip Single ua tuai)

I ituaiga eseese uma o lenei vasega, o teuteuga o petals ua teuteuina i le tioata tioata, lea e maua ai le fugalaau o se uiga uigaese, ma, i le taimi lava e tasi, e mafua ai le fegalegaleaiga ma fugalaau vevela. O ituaiga muamua o ituaiga tulip na foliga mai o se taimi ua leva, i le tolusefulu ma le tele, ae o le faaiuga o le sixties e toalaiti lava, e tusa ma le sefulu tausaga talu ona aliali mai se ituaiga fou. Na tupu le faʻalavelave ina ua gaosia e le kamupani Dutch Dutch Segers Bros ma i totonu o le 7 tausaga na sasaaina i luga o le maketi e tusa ma le 40 tulipi fou. Ou te fia taʻu toe togi Skipper (The Skipper), Iohan Goutenberg (Iohan Goutenberg) ma Faʻafiafiaina le Matagofie. Muamua o loʻo i ai se lanu e le masani ai mo tulip, o le vaʻaia i tausaga uma, e tasi e le mafai ona talitonu e mafai lava lenei. O se mea lanu enaena-samasama-violet-e le mafai ona mafaufauina. O le vasega lona lua i le taimi atonu o le mea sili lea, ma o le mea lea o le tau sili ona taugata. I le tepa muamua, e leai se mea faapitoa, ae o le mafaufau ma le faaeteete, ua e malamalama i le matagofie o lenei fugalaau. Tele pe lapisi, fugalaau pouliuli ma se lautele lanu kirimasi ma se fuga faʻalelei - 3 cm mustache I le taimi nei ou te iloa tonu le mea na sili ona lolomiina le tusitala. Ae o le mea sili ona tulaga ese (Ou te faʻamoemoe o le a latou faʻamagaloina aʻu i se "tamaoaiga tau tamaoaiga", aua na ou lapatai atu e le lava upu) o loʻo faatalitali mo i matou i lalo o le numera lona tolu: Faʻalelei lalelei, pe, o le mea moni, o le matagofie o le matagofie e naʻo le tasi o tulipulu, faatasi ai ma se tioata tioata, e iai foi lona foliga lapopoa. Ioe, o le mea tonu lava - o le lua-tone fringed toetoe peony.

Tulip Greenflower