Laʻau

Faʻaleleia le Totoina o le Totoina o Fanau I le Totoina o Ata o Meaola

Fugalaau fugalaau sili I le taimi e lulu ma pe faapefea ona tupu mai fatu ata

O le faʻalauiloa o se laau e fai ai se lush, o le vao vavao faʻatasi ma se laʻau faʻalelei ma susulu. O fugalaau e manaia lelei. Tausaga taʻitasi ma ituaiga o meaola e maua i totonu ole siosiomaga masani. O le foliga o fugalaau e foliga tutusa ma le violet, ona o le laau ua lauiloa o le viole Peresia. O lenei laau le lelei o le a avea ma se mea teuteu lelei mo potu, faletua, verandas.

Faʻamatalaga o le tala

O le mea e fiafia ai o se sui o le aiga Gentia. Tufatufaina i atunuu o Asia i Sasae ma Saute, i Malaysia. O le aʻa o le aʻa e fibrous, branched, e latalata i le eleele. O laumei tino o loʻo ufiufiina i laulaʻau. O laʻau e lelei le lago, e ufiufi e internodes, lea e tu latalata vavalalata. O le maualuga o le laau e 30 cm.

O laupepa e faʻafeagai, faʻapipiʻi i luga o pupuʻu laiti. O le pito i luga o le 'ie laulau e faʻafiafia, e ufiufi ile vevela 1-3 veins vevela. O le foliga o le laupeʻa o le mea e leʻo pe faʻafefe, o le umi e oʻo i le 3.5 cm. O pito pito i tua e lamolemole, o pito e faʻasolosolo.

O le a le taimi e tupu aʻe ai?

O le fugalaau e tele, e amata mai ia Me ia Setema. O fugalaau e faʻanofo, tuufua, e foliga mai i luga o pupuʻu, pupuʻu pupuu. O petals e lapotopoto, faatulaga i se tasi pe sili atu laina. O le fugalaau fugalaau e 1.5 cm le lautele. O le pito i luga o le lau, e aofia ai le tele o lanu samasama. Petals papaʻe, piniki, lanu viole.

I le tulaga o fugalaau pe a uma ona faʻafefiloi, o pusa fatu e aofia ai fatu laiti e tele.

Tuputupu ae i fafo mai fatu i le fale

Exakum fatu photo

O le fugalaau sili e faʻaleleia e fatu ma fua tele.

I le taimi o le tautoulu, e totoina ai le sua i le oneone susu ma le eleele. O fatu e laʻitiiti lava, e manaʻomia ona salalau faʻasalalau luga o le palapala, e le talafeagai le fufuluina i le eleele, a leai o le a le tupu. Ufiufi le atigipusa i fualaau aina ma ata tifaga poo tioata ma tuu i se nofoaga mafanafana. E tatau ona faʻagasolo le falemalama i aso taitasi mo le 15-20 minute.

O fatu e sili atu o le a tupu i le 2-2.5 vaiaso. Ua vave ona tuputupu aʻe aloiafi. Pe a aliali mai lau laulaau 4 i luga o se laau laʻititi, faʻafefete i ni tamai ipu. E ala i le tautotogo, o le a latou maua le malosi ma amata ona fuga.

Faʻaauau le faʻaleleia e ala i le tipi

Lotoina o le tele i le vai vai

O vao matutua e mafai ona faʻalauteleina e ala i le faʻaaogaina o mea. Tipi le pupu 8-10 cm le umi ina ia aofia ai 2-3 internodes. O laʻau e mafai ona mauaa i le palapala susu, ufiufi i se pulou poo totonu o le vai e aunoa ma se fale. A maeʻa le 10-14 aso, o le a amataina aʻa. Suia le laau i totonu o tamai fagu ma eleele mo laau matutua. Faatasi ai ma lenei metotia o le toe gaosia, e ono tupu mai fugalaau pe a uma le 2 masina.

Faʻateleina le Puipuia o Laʻau

E faʻapefea ona tausia le tele i le fale

O le tausia lelei o mea i le fale e faigofie. A aunoa ma le tele o taumafaiga, e vave lava ona atiina ae e le laau ma faʻaleleia le fugalaau faʻalelei.

Faʻamasinoga

I le taimi muamua, e totoina se meaʻai i totonu o se ipu maualalo e 7-10 cm le lautele. E le manaʻomia se mea e faʻaaogaina i le tasi tausaga, ma o meaola o loʻo totoe e totoina pe a tutupu ae i totonu o se ipu laititi. Mo le sili atu o le matagofie o le vaomatua, e mafai ona e totoina 2-3 laau i totonu o le tasi pusa.

I le pito i lalo, ia mautinoa o le taatia o se alavai e oʻo atu i le 3 cm le mafiafia, e aofia ai le tele o le omea, o le omea, ma isi.

Le palapala

O le eleele e tatau ona mama, manava. Neutral ma sina suauʻu eleʻele e talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga, o le lalolagi o loʻo mulimuli mai: soʻo ma le eleele, peʻa, oneone i tutusa tutusa.

Filifiliga nofoa

Filifili se nofoaga susulu, susulu, o le tele o le olaola saʻo e faalagolago i lenei mea. Taʻiala le susulu o le la e le afaina ai le laau, ae aemaise lava aso vevela e te manaʻomia e faʻaali i le ea fou pe faʻamaʻalo le potu. E le tatau ona faʻapipiʻi. O le faʻalauiloa faaletausaga e mafai foi ona totō i fanua tatala i le faaiuga o Me. Filifili se nofoaga e leai ni mea.

Lafoga ma le susu

O le maualuga o le vevela o le ea mo le laau o le ai ai i le vateatea o le 17-20 ° C. O le vaʻaia (vevela o le ea i lalo ifo o le 13 ° C) o le a taʻitaʻia ai le lafoaia o laʻau ma le maliu faifaipea o le laau.

O le palapala e tatau ona fai sina sina susu, o lea e tatau ai i taimi masani le tele o vaiinu. Aloese mai le faaleagaina o le vai, e ono tupu ai le pala. Vai ma vai mafanafana, faʻamamaina.

O le laau e fiafia i le ea: faʻaalu pea le pupu, e mafai ona e tuʻuina se pusa tioata lata ane.

Laʻei pito sili

Exakum Blue Star ata

E tatau ona e fafagaina i le 10-14 aso faatasi ma se vaifofo o fualaau faʻamalosi mo fale o le vavao teuteu i totonu.

O lala o lala o loʻo i luga o le tino e fai ma o latou foliga, e le tatau ona e tipiina le laau. Aveese tumutumu uamea e faatumauina le matagofie.

Mo le fatuina o fatu, vili le fugalaau i se pulumu oe lava pe tuu i fafo ina ia faia e iniseti.

Maʻi ma meaʻai

O le tausiga lelei o le a puipuia lau laau mai faʻamaʻi. Ae o lau laʻau lauolaola e tosina mai ai meaola faalafua: o le apogaleveleve mites, aphids, lagona. E masani lava ona aliali mai pe a maeʻa le ea ('aua neʻi galo e fufulu le laau i taimi uma, masalo i lenei tulaga o le faafitauli o le a vaʻaia oe).

Afai e maua ni meaola faalafua, muamua fufulu le laau i lalo o se vai mafanafana, ma pe afai e tatau ai, ia togafitiga i togafitiga o iniseti.

Ituaiga o mea e sili atu ma se ata ma se faʻamatalaga

E tusa ma le 30 ituaiga o meaola ua maua i le siosiomaga masani. Matou te tutupu ni ituaiga se lua ma ni ituaiga meaʻai e fafagaina e le au faifaatoʻaga. E eseese i foliga ma lanu o fugalaau. O lea e mafai ai ona e fatuina se lanu felanulanuaʻi i lau windowsill.

Exacum e fesoʻotai faʻatasi ma le faʻataʻitaʻiga

Exacum e faʻamatalaina le faʻamatalaga faʻamaʻi

O le faigofie sili ona faigofie ona maua, foliga lauiloa. O le togavao faʻatalanoa e tupu tele lona tuputupu aʻe, o le umi ma le lautele e tusa ma le 30 cm. E ola le laau i le 1-2 tausaga, ona faʻaalia ai lea o le tatau. O faʻamau e faʻatutuina, fefiloi, faʻafeagai, lau paʻu, vavalalata le tasi i le isi. O pepa laulaʻau e faigata, 3-4 cm le umi, vali lanumeamata lanumeamata ma ufiufi i veins o se paolo malu. O fugalaau e nofofua, e faigofie, e aofia ai laʻau totoʻa ma o loʻo iai le vaeluagalemu, o le limite o le corolla e 1.5 cm.

Faatagata maualuga ata

O mea teuteu eseese ma fugalaau faigofie ma faalua, e iloga i le lanu o petals, ua fafagaina:

  • Blue eyes ma se lanumoana: o le lanu o le corolla e eseese mai le lanumoana ma le lanu viole;
  • Paʻepaʻe papaʻe ma le paʻepaʻe paʻepaʻe - fuga mai le kiona-papaʻe.

Faʻaauau le tolu-veined Exacum triverve

Faʻaauau le tolu-veined Faataʻitaʻi le faʻasologa o ata o fugalaau

Ole telē tele, o le vaomatua e oʻo ile maualuga ile maualuga ile afa mita. O le 'au e faʻasaʻo, e ufiufi i paʻu lanu paʻu lanu meamata, lala lelei. O laulaau e lelei pe leai, e faʻapipiʻi i pupuʻu i petioles pupuu. I luga o le laupepa e 3 veins longitudinal o se paolo malu. O fugalaau e lima-faʻapotopotoina, vali lanumoana, o le pito i luga e faia i ni pupuʻu puupuu, samasama samasama.