Faatoaga

Filifili lala matagofie matagofie mo le togalaau o le tautoulu

I lenei tusiga, o le a matou faʻasoa atu le poto masani o tagata tafafao mai fafo ma talanoa pe faʻapefea ona faʻalavelave lau togalaau ile lanu o le autumn. E toatele fai togalaau e sili ona fiafia i le autumn i isi vaitau uma. O le taimi lea, ua vevela le vevela vevela ma le vevela, ua le toe i ai iniseti, ma o laulaau o le tele o laau ua valiina le laufanua ma le paʻu o le mumu, samasama, moli ma le lanu viole.

O fea e amata ai?

I le faʻaaogaina o se auala faʻapitoa, e mafai ona e fatuina se togalaau matagogo e mafai ona faigofie ona tauva ma lau lanu meamata ma fugalaau felanulanuaʻi o le tautotogo.

Ina ia filifili laau mo le totoina mulimuli ane, asiasi i lau vasega pepe i le lotoifale, faia se peni, pepa, ma se mea pueata. Fai ni faʻamatalaga, ave ni ata ma fai fesili autu:

  • E i ai i le laau ni vine lanu i le taumalulu;
  • pe o le a tosina mai manulele;
  • pe faape'ī foliga i isi vaitau.

O lea e mafai ai ona e filifilia le filifiliga sili ona lelei mo lau saite.

Toto mo le togalaau o le Autumn

Pe a mafaufau e uiga i lanu lanu o laʻau, o le ogaumu aisa i matu (Quercus rubra) ma le suka (Acer saccharum) ma a latou paluga paleni o lanu susulu pupula e vave oʻo mai i le mafaufau.

Afai e leai sou avanoa mo nei ogalaau tetele e mafai ona ola i le maualuga o le sili atu ma le 18 mita, e tele naua mea laiti e le itiiti ifo le matagofie. Irga Autumn Diamond (cultivar Amelanchier x grandiflora) e na o le 6 mita le mamao ma e iloga i lau lanu mumu lanumumu. I le amataga o le tautotogo, fugalaau fugalaau fugalaau i luga, ma mulimuli ane suamalie, o fualaau aina suamalie.

Derain Coase (Cornus kousa) e oʻo atu i le 8 m ma o loʻo ofuina i se laʻau mumu lanu violē-paauli. E fa mita le fuamoa Iapani "Sherwood Flame (cultivar Acer palmatum) o se ata moni o fugalaau mumu.

Laʻau mo le togalaau totogo

O laau o le faavae o le faʻaaliga, aʻo latou faʻatumu le pito i lalo ma tumu i lanu eseese. Reduma sumac (Rhus coriaria) o se filifiliga sili.

O le tele o vine (Vaccinium corymbosum) e foliga matagofie tele, o lona pale e maualuga i le 4 m. E faaopoopo atu i laumei mumu lanumumu, o le ae fiafia i lau fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe, valiina i le piniki ma le matagofie ma le suamalie o vine.

O Chokeberry e ese mai i lanu lanumumu-lanumumu lanumumu. I le taimi lava lena, i le tautotogo, e foliga lalelei foi i ona fugalaau paʻepaʻe, ma i le taumafanafana e aumai ai fualaau mumu.

O Ginkgo o se ituaiga matagofie, anamua, lea i le tautoulu e liua samasama samasama.

E mafai ona faaigisi le launi mata o se laau o le autumn. A o faagasolo lenei vaitau, e susulu mai ma le lanu samasama ona o lau laʻau lanu ma fugalaau-pei o fugalaau.

O le paʻu lanu paʻu lanu e le faʻapulaaina i laau ma laau talatala. O le tele o ituaiga o vine ma ituaiga o laau e puipuia ai laau, o meaʻai ma mea teuteu teuteu - o nei mea uma o le a fesoasoani i le eseesega o laumei tulaga ese ma leo o lau togalaau togalaau. O le fatuina o se togalaau tutasi tulaga ese e le faigata tele. Faʻaavanoa se taimi e sauniuni ai ma fuafua, ma tuʻu le mafaufau e taufetuli.