Laʻau

Beloperone tausia fale ma toe gaosia

O le Beloperone o se totonugalemu o le aiga o le acanthus, lea e tafe i le matagofie ma le uiga ese o ona fugalaau. O nisi tagata fai togalaau e talitonu o le papa e foliga mai o ni moli hop ma valaʻau i le faleplant "mimita i totonu." Mo isi, o mea e foliga mai e pei o le lanu e pei o le toilalo ona o le lanu moli lanu ma le faʻailo.

Faamatalaga lautele

I le aotelega, o le genus Beloperone e mai i le 30 i le 60 ituaiga o mea e taatele i le vevela ma vaipanoa o loʻo i lalo o Amerika. O nisi tagata atamamai latou te taʻuina lenei ituaiga i le ituaiga o le Faamasinoga. O le mea lea, e mafai ona maua le laau i lalo o lenei igoa.

Beloperone e sau mai le upu Eleni "belos" ma le "perone" ma faaliliuina moni o le "ulutala". Laʻau faʻamalosi e faʻafeololo pe vevela i pala mai fafo pe pupuʻu. O laulaʻau o le laau e mafai foi ona faʻaulu pe faʻailoa mai i se laulaʻau lau o se ovoid elonoa poʻo se mea e leai ni mea.

O fugalaau o le "togavao" o le galala, tele po o le nofofua, e fai ai ni meaola, semi-umbrellas. O le lanu o fugalaau e masani lava o lanu samasama, mumu, moli. O loʻo i ai faʻataʻitaʻiga i fuga papaʻe ma le piniki.

Beloperone o se tasi lea o nai sui o totonu o laau e mafai ona olaola toetoe o le tausaga atoa.

Meaola ma ituaiga

Beloperone malo (Beloperone guttata) - o le meaola autu lea ua ola i le fale. O le fanau mai o le laau o Mekisiko, o lea e masani ona taʻua o le matagofie Mekisiko. E i ai le isi igoa - Justice Brandega. O se mea laʻitiiti lea, e oʻo i le 1 mita le maualuga, e sili ona faʻalaʻau.

O paʻu o le Ovate, faʻalauiloa i itu uma e lua, o loʻo tuʻuina ma le faʻamalosi i luga o pou. O lau o loʻo i ai se pale ma se umi e oo atu i le 7 simita. O fugalaau e fai ai ni mea papaʻe e pei o ni mea e foliga mai, o loʻo i luga o tumutumu. O le inflorescence e mafai ona oʻo i le 20 inisi le umi. Fugalaau e lua-fugalaau, o nonofo i totonu o fatu o lapisi lapopoʻa lautele ei ai le lanu mumu, lanu samasama po o le samasama-lanumeamata.

Beloperone guttata eseese. longitpica purpurea hort. - o le tele o paʻu papaʻe paʻepaʻe. E i ai le "tuputupu ae" e oʻo atu i le 80 centimita.

O nei laau afu o loʻo i ai ni pupuʻu e sili ona faʻafefeteina ma laʻau lanu meamata laititi. Fugalaau fugalaau e ufiufi i paʻu mumu. O lenei ituaiga e faapitoa le talisapaiaina mo ona foliga matagofie ma le ono mafai ona faaauau pea le fugalaau.

Beloperone (Beloperone plumbaginifolia) - o se laau toto i Pasila. E mafai ona e fono i lalo o le igoa o le Justice plumbagolistic.

O le mea saʻo na totoina, e oo atu i le tasi ma le afa mita le maualuga. Tuʻu faʻamalosi, faʻamalosi, gaʻo, sina paʻu. O lanu mumu-lanu mumu e umi pe tusa ma le 5 inisi le umi ma e aoina i ni mea vaivai. O lenei meaola e seasea lava i aganuu.

Beloperone tausia fale

Beloperone photophilous laau. E sili le tuʻuina i se malamalama malamalama ae faʻafefe. E mafai ona gafatia le susulu o le la i le taeao po o le afiafi, i le ao e tatau ona ufiufi le laau.

E sili le tuʻuina o le faʻamasinoga i luga o faʻamalama o sisifo poʻo faʻasasaʻe sasaʻe, e ui lava e faʻatagaina e faʻaauau pea i le itu i saute poʻo sasaʻe sasaʻe. O le susulu malamalama o le ki lea i se lanu malolosi ma le tamaoaiga.

Afai e le lava le malamalama, e vave ona mou atu. O le fagu ma le laau e tatau ona liliu mai lea taimi i lea taimi i itu eseese i le la e faamautinoa ai le tuputupu ae o le atinaʻe ma atinae.

Ina ia mafai e le laau ona faʻaleleia le totogo i le taumalulu-taumalulu ma e le faʻalautele, e aunoa ma se moli, e tatau ona tuʻuina atu le malamalama. I le taumafanafana, e mafai ona ave le perone sinasina i le togalaau poʻo le faletalimalo mo le ea, aʻo puipuia mai le susulu o le la.

O le mea lea e le amataina ai e lau laau ona lafoaʻi laulaau ma e leiloa ai ona foliga teuteu, i le taumafanafana e tatau ai ona faatumauina le vevela i le va o le 18 i le 20 tikeri, i le taumalulu - e tusa ma le 16 tikeri. Aua le faatagaina le vevela e pa'ū i lalo o le 12 tikeri.

Faʻasaina Beloperone

E i ai le aoga o le suavai i luga o se fale vevela. Sili pe afai e le itiiti ifo i le 80%. E lelei le tali a le laau i le faʻaleleia o vai i le vevela o le potu. I totonu o se potu malogo, e mafai ona e iai ni fagu i laau i fata ma susu susu lautele, peʻa ma pepbles.

O le faʻatauina o lenei mea totino o se faiga faigata tele. I le taumafanafana, e manaʻomia lou suʻe vai, ae aua le faʻamamaina. I le taimi lava e tasi, o le fanua i le va o vaimusu e tatau ona faʻamago ese, ae peitai, e le taliaina le faamamaina.

I le tau malulu, e faʻaitiitia le suavai ma faʻatinoina pe a uma ona faʻamamago le pito i luga. Faatasi ai ma le tele o le faʻamagoina o le meaʻai, e mafai e le laau ona faʻapipiʻi se "lau lauulu" ma tumau ai e aunoa ma ni laulaau ma leai ni fugalaau.

Fertilizer mo Beloperone

O le faʻamasinoga tonu e tatau ona fafagaina i le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamalolo i le gasologa o le tausaga. Mai Mati e oʻo atu i le Setema, o laʻei pito i luga e faia ile 2-3 vaiaso. Mai Setema i le tautotogo - 1 taimi i le masina ma le afa.

O le tuusaunoaga o laau e teu i le vevela o le 18 tikeri ma i le taumalulu. E fafagaina i latou i masina taʻitasi.

Faʻasoʻoto peroperone

O le Beloperone e tupu tele vave ma tumau i se pale ma faʻamautinoa le fausiaina o fou fou, e tatau ona pipi ma aveese fugalaau ua maeʻa.

I le tautotogo, e vaeluaina le faamasinoga i le 1 / 3-2 / 3 o le uumi o le taʻalo ina ia mautinoa ai le sili atu ona lelei ma le sili atu ona matagofie. A mavae ni nai aso, e fafagaina le laau toto. O seleselega e maua mai i le seleseleina e mafai ona faʻaaoga mo le toe gaosia o perone paʻepaʻe.

Suiga o le beloperone

O toto laau e totoina e pei o aʻa e tumu ai le ipu atoa. O laau laiti e totoina i tausaga taʻitasi, ma o nisi taimi, ona o le tuputupu ae malosi, e tatau ona faia lenei faiga faalua i le tasi taumafanafana. I le faagasologa o le gaosiga, e tatau ona togafitia togafitiga o aʻa o le laau, talu ai e matua vaivai lava.

O le tuufaatasiga o le eleele e mafai ona lua ituaiga autu:

  • Leaf land - 2 vaega, eleele vavae - 2 vaega, humus - 1 vaega
  • Lau mafiafia eleele - 1 vaega, oneone - 1 vaega.

Laʻau, turf, oneone ma humus, na ave i le tutusa tutusa.

O le faʻaopoopoga o le fala o le ponaivi i soʻo se mea faʻafefiloi ua fautuaina.

Beloperone fatu toto

E lūlū fatu i le faʻafefiloi o le palapala ile oneone (4: 1) ia Fepuari-Mati. Mo le manuia o le fatuina o fatu, ua fautuaina ina ia totoina i latou i mini-greenhouses ma le mafanafana i lalo ma se ea vevela o le 20-22 tikeri. O le olaola o laau totō e paʻu i totonu o se mea e aofia ai turf, eleele laʻau ma oneone.

Faʻafouina o vavaega o le beloperone

E mafai ona faʻataunuʻuina i soo se taimi o le tausaga. I le taimi lava lea e tasi, o le taimi o le fugalaau e manaʻomia o le faʻaaogaina o le laau talavou e faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te aʻaina se aʻa ia Ianuari, e mafai ona faʻamoemoeina muamua fugalaau i le amataga o le taumafanafana i lenei tausaga. Ma a aʻaʻa ia Aokuso - o le a totogo le laau i le amataga nai lo le isi tautotogo.

Mo otaota, o taʻaleʻaleʻa taʻitasi taʻitasi ma laʻau e lua ma se umi e oʻo atu i le 15 senitimita ua vaeluaina. E fautuaina e togafitia le tipiina ma mea e faʻaleleia atili ai le tuputupu ae ma tuʻuina atu ia i latou le faʻamafanafanaga maualalo. O laʻau tipi ua totoina i totonu o se faʻafefiloi o le oneone ma le paʻu ma ufiufi i se ipu tioata poʻo se palasitika.

E manaʻomia le faatumauina o le vevela i totonu o le 20-25 tikeri, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia ma le faʻaleleia o aso taʻitasi. E amataina pe a uma 2-3 vaiaso. O laau totō o loʻo totōina i se mea e aofia ai peʻa, oneone, laʻau ma eleele humus, e tusa ma le 2: 1: 2: 2. A maeʻa faailo vaaia o le amataga o le tuputupu aʻe, e amata ona faʻamalosi le tamaititi talavou e faʻalautele le pasini.

O aʻafiaga ono tutupu

  • Lafoaʻi laʻau - O le mafuaʻaga atonu o le soona inu poʻo le leai o ni meaʻai.
  • Laʻau pau "tautala" e uiga i mea o loʻo iai i totonu o se potu malulu poʻo le faʻamagoina o se coma.
  • E leai se mea e sili atu ona lelei ma le leai o se malamalama.
  • Laʻau e malolo, ma ua maua mai i luga o siaki se foliga ese pe a afaina i meaola faalafua.
  • Le faʻaalia o lanu enaena i lau faʻaalia le tele o le faʻamaina o le laau.
  • Lanu lanu lapisi eleelea e ono foliga mai ona o le la.

Beloperone ei ai sona aafiaga lelei i le microclimate o le potu o loʻo i ai. O lenei mea totino e faʻaleleia ai le ea ma le okesene, aʻo faʻaitiitia le aofaʻi o le carbon dioxide, ma e fesoasoani foi i le puʻeina lelei. Faafetai i ona foliga vaaia e le masani ai, e maua ai se siosiomaga matagofie ma le manaia i le potu.