Laʻau

Saunia o fatu mo le totoina

E i ai laau e iai fatu e mafai ona tupu e aunoa ma se sauniuniga, ae o loʻo i ai foi nisi e tatau ona saunia. A le o lea, atonu latou te le faʻamalo mai se tatupu poʻo se aʻafiaga o le a umi se taimi. I soo se tulaga, afai ua saunia le suiga mo le luluina, o le a sili atu le lelei o le germination ma sili atu le aoga ma o le ae le faanoanoa i le galuega ua faia.

O le faagasologa o le saunia o fatu mo le luluina e aofia ai le tele o ituaiga o galuega, ae le o mea uma e tauamiotonuina. E masani lava, o le aafiaga e na o le tasi lava le taualumaga. Ae sili atu le i ai o se manatu i auala uma o loʻo i ai nei.

Faʻavasegaina O lenei faiga e mafai ona manatu e talafeagai mo fatu. O le galuega autu iinei o le faʻapipiʻiina o fatu - aveese le leai se mea ma tuʻu uma. I le gaosiga o fale gaosi oloa, o loʻo i ai pea le tele o lapoa, o le mea lea o le "faʻaleleia". O mea uma lava e faia lava faigofie. O le suiga e tatau ona sasaa atu i totonu ole 5% o le vaiinu. Faatali sina taimi (10 minute). A o faagasolo lea taimi, o le a tumau pea fatu laau, ma o fatu matutua o le a goto ifo i lalo, aua e mamafa. Na o fatu na teuina mo se taimi umi o le a tumau pea i luga. E masani ona tupu lenei mea i fua o fualaau faisua, na o fatu fou e faʻaaogaina e toto ai fugalaau.



Soaking.
O se tasi lenei o auala masani e saunia ai fatu mo le totoina. O iinei, o le germination e tupu i totonu o le vai poʻo se mūmū o se ie poʻo se meaola. Afai o se metotia lenei i le vai, ona tatau lea ona suia le vai i le aso, a itiiti mai (fautuaina i le 12 itula). Afai o se solosolo poʻo se ie, ona tatau lea ona susu i taimi uma. O le lago e mafai ai ona totoina ni fatu ua tupu moni. O lenei mea moni e matua taua lava mo meaola o loʻo i ai i totonu o se taulaga. O le faagasologa o le germination e tatau ona mataituina. E tatau ona toto pe a oʻo i le afa afa le lautele o le fatu. Afai e te misia lenei taimi, ona i ai lea o se avanoa e faʻaleagaina ai le totogo pe a toto.

Faʻaleagaina
O se auala talitutusa e faatelevaveina ai le faagasologa o le totoina o fatu ona o hormones e satuina fatu. E tele faʻalauiloaina o meaola e faʻaaoga iinei. O taunuuga lelei e maua mai le heteroauxin, aʻa ma epin. E faʻaaogaina foi o le gasegase e masani ai, o se vaifofo o le suauʻu palu 1%, o le acidic acid, 0.5% o le nicotinic. O le metotia faa-tagata, lea e taatele, o le aloe o le suamalie, o le fatu ua gase i ai. Auala mataalia, fua faatatau o le germination e 100%.

Stratification. O ia sauniuniga e tatau ai ina ia malamalama ai fatu o le a le maua i latou i se tau vevela. O le autu o le auala o le mea lea e taua o le taufaasese. O mea taugata o le taumalulu e faia mo le fatu. E mafai ona e faʻaaogaina ni filifiliga eseese mo le faʻamalosi, o se tasi oi latou:

E te manaʻomia se fagu - o se fagu fugalaau e saʻo. E tatau ona saunia se paluga o le oneone (1.5 vaega), peʻa (1 le vaega), ma e manaia le faʻaopopo o le sphagnum moss (0.5 vaega) I lenei eleele, tapuni le pito i lalo o le atigipusa i luga o fatu, salalau solo, ona toe palapala lea ma isi tele taimi. A maeʻa ona e faʻapipiʻi ma le faʻaeteete mea uma ma tuu i totonu o se taga e faia i le polyethylene. E le gata i lea, o le ipu e alu i se nofoaga malulu, e oo lava i le pusaaisa. O le vevela faatagaina i le taimi o le soliga o le 0 ... +5.

O le faagasologa o le fatuina o fatu e tatau ona mataituina lelei. O le faʻafefiloi e tatau ona susu i taimi uma. Faʻamaʻi le malulu, e na o le pau lava le mea e te manaʻomia e faʻamalo ai na o le leai o ni masini afi. O le umi ole auala e mafai ona fesuisuiaʻi, e faʻalagolago i le laau. E i ai se fugalaau, lea e lava mo le masina e tasi. Ina ia faapuupuuina le taimi o le faamafanafanaga, e mafai ona e sosolo muamua fatu ina ia latou vevela.

E mafai foi ona e faʻaogaina lenei metotia ma le faʻaleleia. E i ai foi laau (camellia, feijoa, tii) fatu, lea na o le mea e tatau ona faʻamalosi ina ia latou maua ai le lelei. A e faʻatau se mea e te le masani ai i se laau, e tatau ona e fesili atu i le tagata faatau e uiga i mea e sili ona lelei mo fatu o le sauniuniga.

Suʻega O se auala talitutusa e faʻaaogaina pe a totoina fatu ma se atigi maʻa (faʻi, aso, canna, ma isi mea). E matua faigata lava mo se fatu fatu e foia ai le atigi puipuiga ma ola tutoatasi. O iinei, e faafaigofie ai, o le scarification e faaaoga. E mafai ona faia i ni auala se lua: masini masini pe faʻafefe. Mo le amataina o meaola, e sili atu le le faʻaaogaina o le metotia, e le tatau ona e lamatia.

E ui lava e taua le maitauina pe a faʻaaogaina se vailaʻau vailaʻau, o fatu tuai e mafai ona tuʻuina atu ai le germination. Ae o iinei foi e mafai ona e misia le taimi e tatau ona aveeseina ai le fatu mai le fofo. O lea la e mafai ona faʻaaogaina lenei metotia i le tele o mea e totoina ai.

  • Faʻaumalo. O le 2-3% o le fofo o le eleʻele eleʻele ma le sulfuric ua ave, o loʻo tuʻuina fatu i totonu ma o loʻo i ai iina seia oʻo ina vaivai le atigi.
  • Le auala faʻainisinia. O mea uma e sili atu ona faigofie iinei, ae e tatau lava ona e faaeteete. E tatau ona e ave se naifi, faila po o se mea e pei o lena, ma sosolo luga o le saito i le tele o nofoaga. E mafai foi ona faʻaaogaina le oneone paʻu poʻo le nusipepa foi.

Tautau. O se auala lelei lea e puipuia ai fatu ma fualaau mai faʻamaʻi eseese. E moni lenei mea i le totoina o mea o le a totoina tuusaʻo i le eleele. O iinei, o le tui e faigofie lava. E i ai fatu o loʻo faʻatau atu ua uma ona totoina. E mafai ona lauiloa i lanu, e le masani ai - lanumeamata, lanumoana, piniki ma isi. O ia fatu e le o toe manaʻomia ona toe faʻaleleia, ae o le a totoe lava.

O se tasi o auala faigofie o le taofiofia o fatu mo le afa itula i se vailaau lanu piniki. E tele naua fomaʻi ma soʻo se tasi oi latou e mafai ona faʻaaogaina.

O isi metotia e faʻaaogaina pe faapefea ona saunia fatu mo le luluina, ma e le tele naua. O le ufiufi o le kiona, vevela poʻo le faʻamaisa, ma isi. Ae oi latou ua uma ona iloiloina, atonu o le sili lea ona faigofie ma faigofie ona faʻaaogaina, faʻapea foi ma aoga tele.

E mautinoa lava o faifaatoaga uma, fai togalaau ma tagata fai fualaau faiva, e leai sona poto masani i tua atu o ia, ei ai lana lava auala e saunia ai fatu mo le totoina. Ae mo le amataga, e sili atu ona lelei le faʻalogo i nei metotia. I le amataga o le totoina o totonu o fale poʻo le totoina o fugalaau o togalaau, o nei fautuaga o le a fesoasoani tele.

Ae aua le galo lena, e ui i lea, o le sauniuniga e ono eseese e faalagolago i le laau. Ae o auala autu o le sauniuni o le faʻaleleia, faʻafefe, faʻapalapalaina, siama, vevela ma faʻamalosi.