Laʻau

Faʻaaoga meatotino ma faʻasalaga mo le faʻaaogaina o le barberry

Barberry o se laau tulaga ese lea ua maua lautele e le gata i tagata o Rusia. E faʻaaogaina mo mea teuteu, nai lo puipui, ma i tala faʻasolopito. Ona o ana mea tau vailaau tulaga ese ma le faʻailogaina, e tatau ai ile Barberry ona ave se tulaga mamalu i fualaau faʻamaʻi.

I totonu o le atunuu lautele, e na o le tolu ituaiga e masani ona masani ai:

  • taatele masani;
  • Ottawa barberry;
  • Thunberg Barberry.

O fualaau masani e masani ai tagata faʻamalolo ma tagata faʻamalolo, o loʻo faʻaaogaina e le gata ina togafitia le tele o faʻamaʻi, ae oʻo lava i le kukaina. O meaola uma o loʻo i ai mea faʻaleagaina, ae o le tele o taimi o le filifiliga e pa'ū i luga o fua o le barberry, aʻa, lau.

Berries o barberry - mea tau vailaau

Ina ia mafai ai e fua o barberry ona tuʻuina atu a latou mea aoga i le maualuga, e tatau ona saunia lelei. O fua e seleseleina i le naʻo le vaitau pe a latou matua ma maua le malosi o le sola ma vitamini. O le vevela e fai i le paolo i lalo o se faʻavaa po o se masini faʻapitoa, i le vevela e oo atu i le 50 tikeri. O vine mamago ua uma ona teuina i totonu o pusa pepa, pepa poʻo ato ato.

E matua faasaina le aoina o fualaau lanu meamata - o latou oona!

O fualaau matala o se faleteuoloa o meaʻai. E ui lava i le mea moni ei ai le laʻau oona, e faʻaaogaina i le sauniuniga o le tele o compotes, syrups, jelly, preserves, sweets, jellies ma le ava. I le kukaina, o le inu oona e faaopoopo atu ai le piquancy i aano o manufasi ma fualaʻau. O lenei oloa e sili ona fiafia i aganuu faʻale-aganuʻu, o fualaau o le vaitausaga ma araisa ma mea manogi ma barberry.

O le tuufaatasiga o vine e aofia ai mea eseese:

  • acids: malic, citric, tartaric;
  • carotenoids;
  • pectin ma tannins;
  • vitamini C, E;
  • gaʻo;
  • macro- ma microelements.

O teuteuga o vine barberry e faʻaleleia ai le fiaʻai, faʻamalosia ma faʻamalosia ai le tino o le tino. E faʻaaogaina mo togafitiga i vailaʻau faʻasoifua maloloina mo faʻamaʻi o le ate, maualuga o le toto, faʻaogaina o le inflammatory, malulu. E le gata i lea, o teuteuga e toe faʻafoʻiina ai le paleni o le vailaʻau i totonu o le tino (puipuiga mai le vaitamini), togafitia le kanesa.

O le saunia tatau o le lauti mai vine barberry e faʻateleina ai le lelei, faʻaleleia le soifua manuia ma lagona. E fautuaina e faʻaaoga i aso taitasi mo tagata o loʻo ola i se siosiomaga faʻaleagaina eletise - o se teuteu (poʻo le lauti) faʻamaʻo ese lelei toxini ma mea leaga mai le tino. O le mafuaaga lena e mafai ai ona e talanoa tele e uiga i aoga o vine o le barberry. E ono mafai ona afaina pe a iai se tasi o le le faapalepale i le tamaititi poo le tali atu i le maʻi.

O teuteuga ma fualaau faasaina mai le barberry e faʻasaina i le taimi o le maitaga, i le taimi o le lactation, le tina failele ma le tafe masina, o le i ai o le cirrhosis of the liver, o le gallstone disease.

Barberry mo meaai

O lenei ua e iloa le aoga o le barberry. Ae o loʻo i ai se isi meatotino o le fua, lea e faʻaaogaina i ni meaʻai eseese. Ona o le maualalo o le kalori ma le tamaoaiga o vitamini, o le lauti faapitoa o loʻo tipi mai i vine e toe faʻaleleia ai le tino vitamin reserves. I le taimi o le taumafataga, o se tagata ua tele se tele o minerale, ma ua na o le keke kekeberry ua mafai ona faia mo i latou.

Tea fua. O le a alu 1 lep. Barberry fua (e mafai ona mamago). Sasaa i le vai inu ma tuʻu ai mo le 10-20 minute. Inu ia tii i le aso i le taimi atoa o le taumafataga.

Tunu fua mo ni taimi eseese

O le fua mo se decoction. Liligi se sipuniti o vine ma se ipu vai inu ma faʻafefete i luga o vevela vevela. O le umi o le kuka e le tatau ona silia le 15 minute. A maeʻa ona fufulu ma faʻamalosi le decoction mo togafitiga.

O sea fua, e fuafua i le fua o le puleaina, e faʻaaogaina e togafitia ai le afaina ai o maʻi, ulunua o le manava, faafitauli ma le duodenum, ma e taua foi o se laititi vaivai.

Fua mo le faia o se meainu o le uaina. Mo le kukaina, e te manaʻomia se lita o le uaina mumu (e sili ona faia i le fale), 200 g o vineberry (pre-grind) ma 200 g suka. O vine o loʻo faʻafefiloi ma le uaina ma totoe mo le masina e faʻasolosolo ai, faʻafuaseʻi luluina. A maeʻa le 30 aso, sasaa le suka i totonu o se mea o loʻo i ai. Aua nei sili atu ma le 50 g ae le i ai.

O lenei meafaigaluega e faamama atoatoa ai le toto, faʻamaoaigaina i vitamini, faʻamalosia le tafe o le talo ma faʻaleleia ai le puipuiga.

O le taofiofia e mafai ona oʻo atu ai i le gasea, vomiting, faʻavevela. I lenei tulaga, ua fautuaina e taofi le faia o ni mea seʻia maeʻa le toe faʻaleleia atoatoa.

Barberry root - ona meatotino ma togafitiga

O se tasi o vaega o le togavao, lea o loʻo faʻaaoga lelei foi i totonu o vailaau faʻataʻitaʻi, o aʻa o barberry. O mea faʻamalolo e le maualalo i fua ma ua faʻaaoga foi e togafitia ai le tele o faʻamaʻi. O le seleseleina o aʻa e faia pe afai o le togavao e mafai ona saluina pe suia.

O aʻa aʻa a Barberry ei ai meatotino nei:

  • anti-inflammatory;
  • antipyretic;
  • antispasmodic;
  • fomaʻi;
  • faʻamalosia le tafe o le talo;
  • faʻaitiitia le toto maualuga;
  • faaleleia le loto ma le galue o le ate.

Togafitiga

Barberry aʻa ua maua lona talosaga i togafitiga o faʻamaʻi tamaʻitaʻi. O se teuteuga mo le fagu, o le bath bath faapitoa e saunia mai ai. O le togafitia o faʻamaʻi o le ooto ma le paʻu e matua aoga lava - o le gutu o le gutu e faia i se teuteuga mai le aʻa. Faatasi ai ma se togafiti tuufaatasi, o ona laulaau ma vine ua faaopoopo i aʻa o le barberry, o eseesega o mea e fai, mea e teuteu ai, mafiafia ma teuteu ua saunia. Latou te togafitia ituaiga eseese o manuʻa, o mata, faʻamaʻi, mea oona, sciatica, rūmatism, osteochondrosis, soʻo se lima o lima ma vae. O se faʻamatalaga mataʻutia ma le faʻamalosi.

O le fua mo se decoction o le rootberry e faigofie. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le 2 tbsp. punetuni o aʻa e sasaa ai le vai inu (pe tusa o le 0.5 l) ma faʻavela ile vevela vevela mo le 3-5 minute. Faʻasalaga mo le 40-50 minute ona oʻo ai lea. O ia mea teuteu e faʻaaogaina na o fafo mo faʻamauluga po o meaʻai. Mo le fufuluina o le gutu ma le faʻalanu, ua fautuaina e faʻaitiitia le gaʻo e maua mai i le vai i se fua faatatau o le 1: 2. Aua e te foloina, aua e afaina ai le manava.

Ina ia saunia le tinotu mai le aʻa, ave 1 lepp. mea 'aiʻese ma faʻatumu i ni ipu tioata e lua o vai inu, faʻasolosolo 20-30 minute. E mafai ona e faʻaaogaina le 50 g i le aso ao leʻi faia taumafataga, e fuafua i le togafitiga.

O le faʻasaina o le faʻaaogaina o vailaʻau o le barberry root e mafai ona: tausaga e le itiiti ifo i le 12 tausaga, faʻasalaga tasi, maʻitaga, fafagaina o susu, gastritis, cirrhosis.

E faʻapefea ona faʻaaoga le barberry matutu

O aoga aoga o barberry malogo e le ese mai sauniuniga fou. O le mea lea, fualaau mamago, aʻa, laulaau e mafai foi ona faʻaaoga e saunia ai mea faʻapipiʻi, teuteuga, ma isi mea - o le tau ma le numera o mea tau vailaʻau e le faʻaititia.

O le mea taua o le manatua pea o le le tausisia o le tui e mafai ona mafua ai aʻafiaga: le lava o le manaʻo, inu, vomiting, ma isi. O lea la, feutagai ma lau fomaʻi aʻo lei faʻaaogaina ma tausia lau soifua maloloina.