Fugalaau

Totoina lelei o asters mai fatu - pe faapefea ma le taimi e totō ai

O le tuputupu aʻe o asters mai fatu, pe a manaʻomia ai, e mafai ona faia i le fale, ae masani ona latou totōina i luga o le laʻau, ona o le masiofo lenei o fugalaau fuʻa. I le faaiuga o Aokuso, o fugalaau sili ona lalelei o fugalaau e fuga mai, i foliga uma ma i lalo o le paolo.

Totoina Asters i fatu

O lenei fugalaau e lelei lona fatuina fatu. Ae afai e faʻatau sau fatu i se faleoloa faapitoa, e tatau ona e faʻalogo i le aso maeʻa.

Talu ai ona o le fatu vave o le fatu, e le mafai ona totogo. E tusa lava pe lua tausaga, e naʻo le 50% o fatu e tupu aʻe.

Auala e aoina ai fatu

Latou te aoina mai fatu mai le tele ma le sili ona matagofie o aʻa, lea na fuga mai i le muamua. Talu ai ona o le fugalaau o le tautoulu ma le fatu manaʻomia le maua o se taimi e matua ai. Ina ia iloa lelei le auala e tatau ona makaina i le nonoa o se filo lanu. A uma ona aliali mai se paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o le fuga, e vavae ese ma vaʻavaʻai mo fatu.

Afai e timu le tau, ona tatau lea ona mamago fatu ina ia latou le pala. A maeʻa lena, e fufulu fatu i tagapepa ma saini le eseesega o Astra.
Aoina o pusa aerisi ma fatu

Fatuina sauniuniga

A maeʻa Aars ua filifilia, e maua a latou fatu. Mo le faʻapalapalaina, e tatau ona gaosia. O le mea lea, o se vaifofo pogisa o le palanala e masani ona faʻaaogaina ma fatuina fatu ile 3 itula. A maeʻa le faʻatinoga, e tatau ona faʻamago fatu i le fale.

E i ai fatu ua faʻatau atu i capsules, ua uma ona faʻatautaia, ma e le manaʻomia ona toe faʻaleleia.

O afea e lulu ai?

Astra fatu amata amata ona totoina ogatotonu o Mati. Ma toto i le eleele ua saunia, lea e aofia ai:

  1. Sand.
  2. Sod lau.
  3. Peat.

O lenei eleele e faʻapipiʻiina, laveaʻi mai vaega ninii tetele, ma sasaa atu i totonu o se atigipusa, faʻafefete ma paʻu.

Lauina

E lulu ai Asters i laina e mafai ona e pule faia laina oomi lemu i luga o le susu. E tatau ona papaʻu na o le lua sikimita. O le mamao i le va o laina e tatau ona 4 cm.

Totoina o Fatu Aster
Faʻasusu pe a uma ona toto
Lafu efuefu
O fatu totō e tatau ona ufiufi i se pusa paʻu

I le faʻalauteleina o fatu i totonu o togavao, faʻafefeteina i latou i se vaega manifinifi o le oneone nai lo le 5 mm.
A uma ona lūlūina fatu, ona faʻamaligiina lea i se vailauga piniki o le paseka faʻasalalau ma ufiufi i le tioata poʻo se pepa palasitika e fatuina ai ni lauʻeleʻele mo fatu.

Ma o le a le fufuluina fatu i le taimi o le suāsusu, e tatau ona faʻauuina i le sipuni tele poʻo le syringe e aunoa ma se nila.

O le fata atoa ma fatu toto ua tuʻuina i se nofoaga mafanafana ma susulu, lea o le a vevela ai le ea o le ea e 21 tikeri. Afai o le faʻaleleia atoa o loʻo faʻatulagaina saʻo, o le a faia ai muamua elemene i le 10 aso.

Togalaau Tausi

Mo fualaau e ola maloloina, e manaʻomia le tausiga lelei. Pe a faʻafeinu, e tatau ona faʻafeinuina ina ia le fufuluina ia vai laiti. Faʻateleina le faʻamaina o fugalaau e le mafai ona tu ma mafai ona maua le maʻi "vae uliuli". O le mea lea, e aoga le vaeluaina o le va o le faʻasuina, tuʻuina atu le eleele i se mea mamago.

Talu ai ona o le totogo totogo e ola vave vave ma ua totōina ile eleele mama, masani lava e le manaʻomia le fafaga. Ae afai o le eleele e le lelei le lelei, ona aoga lea i le fafagaina o soʻo se faʻamalositiga.

Fafagaina e tatau ona faia i na o ni nai taimi, a leai, o le ai ai le tele o lauusiusi ma ni fugalaau.

O le vevela i totonu o le potu, i le amataga o le tuputupu ae mo le fugaina o fatu e tatau ona i ai 21 tikeri vevela, pe a maeʻa, e faʻaitiitia le vevela e oʻo i le 16 tikeri. Ua faia lenei mea ina ia aua nei totoina laau toto.

Totoina

A amata le totoina o le a amata pe a le o iai le taufaamatau o le kiona malulu. Aʻo le i totoina i le laufanua, e tatau ona faʻamaʻaʻaina laau toto. O lenei faigata e faia mo le 2 vaiaso, faasolosolo malie le masani i fualaau e tatala ai le ea. O pusa e aumai i luga o le auala mo ni nai itula, ona oʻo lea i le faaiuga o le vaiaso lona lua latou te tuua ai o ia i luga o le auala.

Taiala lautele mo le totoina

  • Totoina i le afiafiina ia aua nei vave sasaina laau toto ma se la susulu;
  • I luga o le nofoaga ua filifilia ma saunia eli lua pu i se mamao e 20 cm mai le tasi;
  • E totō totō lanu, e teu ai se fanua. O lea la e sili atu ona lelei le totoina o laau toto;
  • Laitiiti loloto 3 cm. o lenei mea o le a tuʻuina atu ai le malosi i le lumanaʻi;
  • Ina ua taunuu mafu lelei.
A uma uma taualumaga, e lelei i le mulch le palapala, o le a puipuia mai le mago.
Pe a totoina fatu i le eleele, e tatau ona e faia muamua ni moa

O aʻafiaga ono tutupu

E i ai nisi o vaega e tatau ona e gauai i ai:

  1. Afai e le fetaui le Asters i le taimi e gata ai, e tatau ona e vave totoina se lotoa fou. Talu ai e manino lava o le muamua fatu maualalo.
  2. Asters i le eleele ua paʻu ma Fusarium - aua nei faʻafefeteina i le manua.
  3. Afai e le saʻo lelei le fugalaau, atonu o Astra faʻamaʻi vailaau vaʻavaʻai po o aphids.
Aua e te totō Asters pe a uma fugalaau - Gladiolus, Carnation, Levkoy.

Maʻi ma meaʻai

Fusarium - o se maʻi faʻamaʻi lea o Asters, o faʻamaoniga autu lava pe a faʻafuaseʻi ona maliu se tagata matua, e afaina mai le isi itu.

Leai se togafitiga ua filifilia nei., o le mea lea, ua aveeseina le laau mama mai le fugalaau, afifi i se pusa tioata ma lafo i totonu o lapisi otaota.

O le eleele e togafitia i se vaifofo pogisa o le potassium, ma Asters i lenei nofoaga e le totoina mo le 5 tausaga.

Aua le susunuina le fugalaau afaina i lau 'upega tafaʻilagi, aua e ono aʻafia lou laufanua.

Lanu uliuli - o se maʻi faʻamaʻi lea e masani ona mate ai fua. E mafua mai i le maualuga o le vevela ma le vevela o le ea. Ua aveeseina vaega o le gasegase o le laau ma o le malologa e tatau ona togafitia i le fungicide.

A oʻo ina totoina ni fatu, faʻataga le palapala e faʻagogo i le va o vai.

Roto - o foliga o loʻo i luga o papatusi pepa i le pito i tua, mulimuli ane latou oti ai. I le faʻaalia o lenei faʻamaʻi, e aoga le fufuluina o fugalaau ile vai ole Bordeaux.

E le mafai ona e totō Asters latalata i conifers aua o le a avea i latou ma tagata e aafia i le maʻi Astra.

Fusarium astra
Roto
Lanu uliuli

E tatau ona tafe

E manaʻomia tele vine fufulu i totonu o koneteina nofo faʻatasi i latou taitoatasi. E amata le togi pe a oʻo mai ni laʻau moni se lua i luga o le fatu.

O Astra Pinocchio e faʻafeiloaʻi soʻo se mea e faʻafeiloaʻi ai, ae e tatau ona e faia i se taimi talafeagai, talu ai ona o le tuputupu ae, o le aʻa o le laau e tupu ma fegalegaleaiga ma isi ma o le a faigata ona vavae ese ma i lenei tulaga e le mafai ona e faia e aunoa ma le tipiina o aʻa. Ma o lenei mea e afaina ai fualaau.

E taua tausisia le faasologa o timuga fualaau.

Le faagasologa o le totoina o laau toto:

  • Faatumu fagu i le eleele e tasi e ala i le faaopoopoina o meaʻai faʻamaʻi i ai;
  • Press, faaleleia le palapala ma faia se malologa mo le aʻa o le fatu. O le loloto e mafai ona faia i se penitala po o se peni o se sipuni;
  • Laʻau totogo, faʻalauteleina i luga o laupepa o le cotyledon;
  • Sasaa ina ia le pa'ū le vai i le taimi o le faʻavaivai i luga o laupepa laʻau o tipu;
  • O fualaʻau e tuʻuina i se mea matagofie e aunoa ma le susulu o le la.
Saunia o fualaau mo se suavai
Faʻasalaga
Toto i totonu o ipu taʻitasi
Faʻasa

O le faʻataunuʻuina o nei fautuaga o le pikiina o laau e faigofie ona faia.

Fesili e masani ona fesiligia

O nisi taimi o i latou e muamua ola i nei fugalaau ei ai fesili e uiga i la latou gaosiga. O tali nei i nisi oi latou.

E i ai se eseesega i le va o le tuputupu ae o Asters mai fatu i le fale ma luluina i le eleele avanoa

I le matala, e toto fatu i vaituloto e tasi, ae mago e aunoa ma le solomuli. Ua maeʻa lenei mea pe afai o loʻo i ai se pa'ū malosi i le vevela, o fatu e leʻi faʻafefeteina. Afai ua uma ona lanu lauusiusi i luga aʻe o le eleele, o lona uiga o le a latou oti.

O fatu e totōina i fanua tatala e ufiufi i se ata tifaga ma e le tatalaina mo le lua vaiaso.

E mafai ona lulu muamua aʻo leʻi oʻo i le taumalulu

I le faʻamuamua, e iai se metotia. Ae e fetaui naʻo mo eria ma le malulu o le malulu. Tui fatu i Oketopa-Novema, ina ia aua nei amata ona ola fatu pe a toso muamua le kiona i luga o le eleele. Ua maeʻa ona faʻaogaina le tele o vine.

I lenei tulaga, o le togalaau o Astra o loʻo fugaina ae le o se vaega tele o le oneone poʻo le faatauina mai o eleele mama ma e le faʻafefeina. Afai e amata le pulu e aunoa ma le ufiufi o le kiona, ona mafai lea ona ufiufi fualaau aina ma afaina ai le taualuga.

Faʻamaumauga ma faʻasalaga o le faʻaaloalo ma le tausaga

Perennial aster
Laʻau fuga lanu taʻitasi

O le lelei o fugalaau taʻitasi o loʻo latou maua fugalaau tetele ma lanu mananaia, ma o le toesea e tatau ona latou galulue i le tulaʻi mai i tausaga taʻitasi.

O faʻamanuiaga o le perennial Asters tulaʻi tasi i le lima tausaga ona na ona manaomia lea ona totoina, ao latou tuputupu ae tele. Faʻasologa e le tele naua ni lanu lanu mo fugalaau laiti, ae e tele naua i latou i le togavao e tasi lau fuga o le polo.

O fualaau sili ona lelei mo galuega

O lea e leai ni faʻamaʻi i luga o laau totō, laau toto ma eleele, e faʻaaogaina e tagata fualaau eseese:

  • O le gaosiga o le potassium (potassium pati);
  • Hua o meaola "Gliokladin";
  • Fitosporin;
  • Vitaros;
  • Zircon;
  • Novosil;
  • Maxim.
O nei vailaau e fesoasoani e totoina ai fatu ma laau, ae o le mea muamua e te manaʻomia e faʻatau ai fatu maloloina.

O a mea o iai

E mafai ona faʻatau mai ni koneteina, ae e mafai ona e faʻaogaina auala e le faʻaleleia e faʻavae i le olaga o le tagata. Mai le faʻatau o le a faia pusa mo le luluina o fatu 50 cm le umi 15 cm loloto. O le tele o faʻataʻavaleina faʻatau, lea e totoina ai ni laʻau o soo se lanu pe a maeʻa.

E mafai ona e faʻaaogaina meafaigaluega faʻalelei e pei o pusa faʻatasi ma pusa keke mo le totoina o fatu ma ipu suamalie ole 200 g. mo le totoina o laau.

Ina ia ola ola maloloina Atra seedlings, e taua le faʻaalu o lou taimi ma galuega, e pei ona i ai i le iuga, o le ae maua se ola maloloina mamana, mai fafo o laʻau matagofie o fugalaau, faʻapupulaina o latou pulou i le faaiuga o Aukuso ma le amataga o le tautoulu.