Fugalaau

Cleoma prickly - fugalaau taʻutaʻu taʻutaʻua

Faatasi ai ma tausaga taʻitasi, o nai laau e mafai ona tauva i le tele ma le kelu. O se meaola lauiloa lea, e ofo ai e le gata i lona matagofie, ae faapena foi ma le mausali. Peitai e ui lava i lea, o "faʻavaleaina" o faʻataunuʻuina ma fugalaau fugalaau matagofie e tosina mai ai le gaioiga sili o le cleoma. E le o le tausaga aupito sili lea ona faigofie e ola ai, e talafeagai mo soʻo se tasi e sailia ni fofo i fafo atu o teuteuga o togalaau. O Cleoma o se tasi lea o laau pito sili ona le mautu.

Cleome Spiny (Cleome Spinosa).

Faamatalaga faʻapitoa o le faʻamalosi

Mo i latou o loo sailia ni fesuiaiga fou, cleoma e mafai ona maua moni. O uiga uma o kleoma - mai lapoa ma laulaau i auiliiliga o fugalaau - e foliga mai e lamatia laau mai le numera o fuʻa lauiloa. E faigofie le matemate i le taimi muamua o le kleoma e patino i le vaega o mea faʻatau.

O Cleome o se ituaiga tele o laau toto mai le aiga o Cleomaceae. O Prickly Cleoma o le ituaiga sili ona taatele ma taua o lona ituaiga. Aferika i Matu ua manatu o le nofoaga na fanau mai ai se mea matagofie tele, e ui lava o le prickly cleoma e maua foi i Amerika i Saute. I Sisifo, o le laau e sili atu ona lauiloa i lalo o le igoa o le fugalaau vavave, tatou te masani ona taʻua o le "apogaleveleve". E i ai foi le le mautonu i le faauigaga o le igoa aloaia: o le laau e tutusa lava lona taua o le taufaifai ma le atamai.

Cleoma prickly (Cleome Spinosa) - O se tafaʻi taʻitasi taʻitasi e fai ai togavao ofoofogia. Ona o le tele o pine ma le fausaga, e ui lava i lona tulaga o se vaitau masani, e sili ona talafeagai mo le kelu e fai ma tulaga i totonu o laau.

O se tasi lea o mata pito sili ona maualuga, e faaopoopo atu i tagata tino moni: o le maualuga o kleoma e sili atu i le 1 m, ma i tulaga lelei e mafai ai e le laau ona fatuina le tasi ma le afa mita vao.

O lala o le laau e malosi, faʻalauteleina i luga o le pito i luga, toto mai le pito i lalo, glandular-pubescent ma paʻu. O laulaau o le kleoma i le pito i luga o le paʻu ua liua i se mea faigofie, ae o le tele o lanu e fai ma sui o petiolar e le totogia, ua vaevaeina i le pito i tua o le paopao i isi itu i le aofaiga o le 5-7 pcs. Stipules puupuu, pei o le puʻe.

Faʻafetai i le tele o ona fua, e tatau ai i le cleoma se nofoaga taua i lisi o togalaau sili ona lelei. O le faatosinaga matagofie o le faʻaaogaina o meaola i totonu o se laau e faigofie tele.

O Prickly Cleoma e fuga i le taumafanafana uma, pe a tupu aʻe i fualaau aina - mai ia Iulai, ae leʻi oʻo i le muamua fulufulu. O le fuga o Cleome o loʻo faʻasalalau ma ona laina ma auiliiliga. Filigree, agalelei, e foliga mai e leai se aoga, o fugalaau masani e aoina i ni mea tetele-o palasi i luga o ni laina uumi. E foliga mai o le tele o le fugalaau e na o le 3 cm. O petals o loʻo i le tasi itu o le fugalaau, ma i le isi, o le koluma ma le lanu violē po o le lanu violē e gauai atu i ai, lea e avea o se mea teuteu matagofie o le laau, faʻalauiloaina ni nila sosoo ai ma vae o le apogaleveleve.

Fugalaau i se fugalaau e tele-flowered mai le pito i lalo e oo i le pito i luga, o le faasolosolo malie lava o le tele o fualaau e atili ai ona faateleina, e fugalaau fugalaau ua suia i pusa fualaau aina o loo sosolo atu i itu uma i luga o laʻau uumi. O fugalaau taitasi a Cleoma e fefaʻasoaʻi mafutaga faʻatasi ai ma laʻau o loʻo pipii atu i vaovao poʻo faiva faʻafetai. O le Cleome prickly ei ai se manogi manogi, e ui lava i se mea mamao e na o sina mea e le maalofia, ma i le togalaau e toetoe lava a le manaia, manogi.

O le lanu lanu o fusi puipui e matua ese lava. O le laau e ofoina atu se filifiliga i le va o ituaiga lanu eseese, lanu o pastel. Paʻepaʻe ma le piniki, samasama, lanu violē ma le viole, e foliga mai e sili atu le manaia o fulufulu. O le mama e filifilia i le lanu, o le igoa o le ituaiga e masani ona faailoa mai ai le paolo o fugalaau (mo se faataitaiga, Alba paʻepaʻe, Pink pink ma Pink pink Pink Pink, yellow samasama Golden Sparkler, ma isi). i totonu o faʻamaumauga o ituaiga eseese o loʻo i ai le masani ma le faʻamaoni.

O le laau toto e fatu fatu i ni fuainumera tetele e oo lava i itulagi ma ogaoga malo. E mafai ona seleseleina na oi latou lava ia Setema, pe a uma le matua o paluga o fatu - fualaʻau----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------o-3 O le tuʻuina atu o fatu e tausia mo se taimi umi lava, e oo atu i le 3 tausaga.

Fugalaau Cleomera prickly.

Le faʻaaogaina o fuālaʻau i le mamanu o le togalaau

O le tulaga o se exotic matagofie o le fugalaau laau ma o se tasi o laau totō e sili ona totoina muamua mo soʻo se togalaau i frick clematis e le mafai ona finauina. O se tusi tulaga ese lea o le taumafanafana e mafai ona tu i fafo atu o soʻo se laau totō ae o le mea muamua e tosina atu mata e oʻo lava i le sili ona lanu.

I le faʻaaogaina o lenei laau, e na o le tasi lava le tulafono: kelu i moega mo fugalaau, ma i totonu o le togalaau atoa, e sili atu le le faʻaaogaina e pei o se laau e tasi. O lenei matagofie matagofie e sili ona faaalia i le matagofie i vaega o le itiiti ifo ma le tolu laau toto.

Ua totoina Cleome:

  • i fugalaau masani;
  • i fefaʻatauaʻiga;
  • e avea o se mea teuteu i vaega o laau toto;
  • i le rabatki;
  • ia faia ni puipui le tumau;
  • i luma o togalaau;
  • i rockeries ma togalaau;
  • i fugalaau mama mai laau toto;
  • i fugalaau mama mai aso taumafanafana;
  • mo le teuteuina o se togalaau teuteu.

O Prickly Cleoma o se laau taua tele. O lona fausiaina i faatulagaga e oʻo atu i le 10 aso, lea e le puipuia ai le malosi mai le tumau pea o se mea e sili ona fiafia iai tagata fugalaau.

O Cleoma i totonu o le togalaau e faʻaaoga, aemaise lava, e faia ai ni taimi le tumau.

Filifiliga o paaga mo Cleoma

O Cleoma prickly o le a tosina atu i ai soʻo se kamupani. O paaga sili, faʻafefiloi le matagofie o le laau, ia mafaufau lelei i vaitau o le vaitau o le vaitau po o laau vevela, pei o oregano, sage ma hyopop.

O paaga sili mo le faʻaaogaina o le verbene faaletausaga, cosmea, tapaa manogi, phlox faaletausaga, lauulu matagofie, lavater, zinnia, dolphiniums, nasturtiums, heliotropes, calendula. O le vaʻaia, cleoma e foliga lelei faatasi ma rudbeckia, yucca, echinacea, rosa, faʻatoʻaga teuteu, soʻo se laau totō o loʻo i ai ato, ma e aunoa ma se faʻasesega, aganuu teuteu ma taʻutaʻua.

E le o se mea faʻafuaseʻi, o le prickly cleoma e tuʻufaʻatasia ma fualaau faisua lapopoa - kukama, pi, zucchini, o le faʻatoʻaga e lata ane e mafai ai ona faʻaleleia lelei ia mea totō.

E lelei lelei Cleoma i totonu o le togalaau ma mea manogi ma teuteu lelei ma cereals.

Tulaga Manaomia e Cleome Spiny

Ina ia filifilia se nofoaga manaia i totonu o le togalaau, ua lava lava le amanaia o le vaega masani o tufatufaga o le prickly cleome. O lenei vailaʻau o le vevela ma Aferika o se tagata moni e tapuaʻi i le la, o le mea lea, i totonu o togalaau, aemaise i le ogatotonu o le la, o nofoaga sili ona susulu o le "itu i saute" e filifilia mo le laau. Soo se paʻu mo lenei pepa e le taliaina. Ole matagi ma matagi e tatau ona alofia, ia gauai atu i nofoaga sili ona malupuipuia ma mafanafana.

I le filifilia o eleele, e tatau ona taulaʻi le taulaʻi lelei i alavai lelei: o le a le mafai e le laau ona faʻafefeteina soʻo se mea e faʻavaivai pe faʻavaivaia ai vai. E tāua tele mo le faʻamalosi o le prickly ma le faʻatoʻaga, ma le lanu mama o le palapala. O lenei laau e fiafia e ola i oneone oneone, fou, lelei-atiae. O le faʻaaogaina o le palapala mo le prickly cleoma e tatau ona tumau le le mautonu.

Prickly Cleome toto

A o le totoina i le eleele, e sili atu le faaopoopo o fugalaʻau (e le fiafia le laau i le suamalie fou, o le faaopoopoina o le faapalaga e maua ai le mea sili ona lelei ma le talafeagai o eleele). O se vaega o faʻamaʻaina atoa o le minerale e faʻapipiʻiina foi ile eleele. Mo faʻamalo, e taua le faia o se loloto eliina, aua o le laau e fausia ni malosi ma loloto loloto aʻa.

O le togafiti i le ituaiga o laau totō ua totōina i se mamao mamao mai laau vavalalata, ma tuua i le va o laau toto 40 i le 70 cm, e fuafua i le maualuga o le vaomatua.

O le faʻaleleia o eleele e faia faʻatasi ma le faʻasaoina o se uʻamea eleele i luga o aʻa. A uma ona totō, o le tele o le suāsusu e faʻatagaina.

E matua fuga mai Cleoma.

Tausia lelei le kelu

E le mafai ona matou fai atu e uiga i faila e latou te le manaʻomia se tausiga, ae e le mafai ona e valaʻauina i latou e faigata ona tupu faʻataʻitaʻiga. Faʻatau ma fafagaina o mea uma ia e manaʻomia mo le manuia i la latou faʻatoʻaga.

O le fufulu mo Cleoma e masani lava ona faia i taimi uma, lagolagoina le tele o fuālaʻau ma le tuputupu ae malosi. Ona o le faapaleʻaina o le laʻau o le laau, o lenei nofoaga o le tausiga e foliga mai e le fiafia e tausia se laau masani o le taumafanafana, ae pei o le masani ai ona tuputupu ae o laau teuteu ma mea matagofie. Cleomera e faigofie lava ona faʻaleleia le faʻaleleia masani o le eleele, o le loloto o le palapala o le palapala i le vaitau o le lāmala ma le taimi e tasi i le vaiaso. O le masani ona inu i le laau e le gata ina manaomia, ae mafai foi ona oo atu ai i le oti o lenei matagofie, le fefe i le pala.

Fertilizers mo fusi paʻu e leai se eseesega mai se polokalame mo le tausia o soo se vaitau manaia matagofie. O lenei aganuu e tumu i le 1 pito sili ona laei i le 2 vaiaso. Aua o laau e faʻaaoga faʻamaʻi faʻalavelave lautele.

E ui lava i le tulaga o tagata o loʻo i fafo atu, o le prickly cleoma e sili atu le ofo ma le tumau ma le mautu. O le laau e na o le afaina i le tele o susu, lea e fesoasoani i le salalau o le palapala paʻu ma le pala. I le laasaga o le totoina o laau, o le mimiti e mafua ai le leaga o fualaau aina i se "lanu uliuli".

O le faʻaaogaina e le aunoa o fugalaau fugalaau, o le fuga mai o mea e le o se mea e tatau ai: o lenei faiga o le a le faatagaina ai le faaumiumi ma faʻalauteleina le fufuluina o mea leaga, talu ai e le gata ina faʻatoʻateleina le paʻu e le faʻaleagaina ai le foliga mai o aʻafiaga, ae le afaina ai foi le taimi o le tuputupu aʻe.

E leai se mea e faʻaleagaina ai foliga o Cleome.

Growing Cleome mai Seeds

E tusa ai ma le faʻaleleia o metotia, o le faʻamalosi o se mea masani faʻaletoʻaga faaletausaga. Ua tupu mai fatu (faʻatau pe seleseleina tutoatasi).

E mafai ona totoina fatu Cleoma:

  • lalo ifo o le tau malulu i totonu o le eleele (loloto o le afifi - e tusa o le 1.5 cm);
  • i le tautotogo, ae na o le totoina i laau toto.

E faigofie lava le totoina o laau toto ma le kelu. O le luluina o loʻo faia i le masina o Mati, e faʻaaogaina ai se mea e le mafai ona faʻaaogaina ma mea maualalo. A o leʻi lūlūina le eleele vaivai, e tatau ona faʻamaʻi. E manaʻomia le suʻeina o le suamalie, faʻasalalauina fatu i totonu o vine i le loloto o le 1 i le 1.5 cm. E faʻataunuʻuina muamua ma pe a uma ona lūlūina mai se fana fana e vaeluaina. O gafatia ma fualaau aina e tatau ona ufiufi i se ata vali po o se tioata, ae manaʻomia ona siitia ma faʻamalosi i aso uma. Faatasi ai ma masani lelei, faʻamautu saʻo, o fua muamua e ono tulaʻi pe a uma le 15-20 aso. E naʻo le faʻaaliga o le lautusi moni lona tolu e faʻauʻu ai.

Prickly spruce tipu e faʻamalosi mo le umi e mafai ai. E manaʻomia lou faʻamamaina lelei o le palapala, aua e faigofie ona galo mai le "lanu uliuli". E mafai ona totōina i se nofoaga tumau pe a maeʻa le faʻafefe o gutu faifaipea e mou atu. E masani ona totoina le kelu i le faaiuga o Me poʻo Iuni.