Isi

Matou te kukaina lelei le faʻaogaina o le suauu: i le a, pe faapefea ma pe fia

Tau mai ia te aʻu pe faapefea ona kuka kuka? O le tele o taimi, latou te pipii faʻatasi, ma o fale fou uma na faʻatau ma faʻatau ai ni mea malulu, ma o le mea foi lea na taʻe. Sa ou taumafai e kuka lemu, o lona uiga o le paluga i le tatupu e foliga mai e le o se mea masani, e ui o le isi ua uma ona kuka.

Dumplings - o se tasi o ipu e sili ona fiafia i ai ma lauiloa, e maua i fesuiaiga eseese i le tele o meaai a le atunuu. O le a le mea e mafai e le faletua ona tuʻuina i totonu: pateta, musipolo, ate, cheese cheese, cherries, strawberries ma vine ... Atonu o le a maua e tagata uma la latou filifiliga e sili ona fiafia i ai e fiafia ai i se taumafataga o le afiafi malulu ma le malulu ma se fuālaʻau manogi e tumu pe fiafia i le malulu i le taumafanafana vine.

Ae ui i lea, e masani lava ona tupu nai lo o se taumafataga manaia e tatau ona e fiafia i se mea e le mafaamatalaina mai toega o le paluga, lea o le mea muamua lea e manaia ai le fufuluina o vaa. O le mafuaaga sili ona taatele o se otaota vevela o le kukaina lea o meaai masiʻumi mo le umi, o lea e le afaina ai le iloa o le kukaina o paluga ina ia kuka ai le paluga ma o le faatumuina o loʻo tumu pea ma e le pa'ū.

O le a le kuka?

I le masani ai, o loʻo faʻapipiʻi i totonu o le pani i le vai. O ipu laititi ma lapoʻa e sili ona fetaui mo nei faʻamoemoe: i totonu, o le vai vevela vave, e le gata i lea, o le faʻaleleia o le faʻaleleia i luga o le tasi papa, e faigofie ona faʻamalosi ma aveese.

Fans o le faʻataʻitaʻiga faʻaaogaina masini umukuka faʻaonaponei mo le fausiaina o faʻalaʻau, e pei o se masini fai faʻanatinati, faletalimalo e lua poʻo se microwave.

E faʻafefea ona kuka i totonu o se pani?

Ina ia mafai ona faʻavelaina faʻalaʻau i luga o le ogaumu, e tatau ona e:

  1. Liligi i totonu o le apa vai i se aofaiga e tutusa ma le 2/3 o lona voluma. E le aoga le laveai, aua o le tele o le vai, o le sili atu lea: afai ei ai le tele o paʻu, ae le lava le vai, o le a latou pipii faʻatasi i taimi o le vavave, i le faagasologa.
  2. Pe a faʻafefeteina le vai, masima ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete mea e faʻaleleia.
  3. E te le manaʻomia le faʻaitiitia o le afi seʻi oʻo i le taimi e toe faʻavaivai ai le vai, ua uma ona faʻatasi ma faʻaoga, ma o le a latou faʻaalia.
  4. Ae o le taimi lenei e faʻapipiʻi ai le mumu, ae le o le tau maualalo, a faʻapea o le paluga o le a amata ona liua i luga o le vevela vevela, ma o le a faʻavaivaia ai le tino.
  5. Fai sina taimi, aumaia le meaʻai i le sauniuni ma ave i se sipuni slotted pe tuʻu i totonu o se fagafala pe afai o se tasi o loʻo faʻapipiʻiina.

Ina ia faʻavave vave le vai, e tatau ona liligi vave le masima, e aunoa ma le faʻatali mo le amata ona faʻapala.

E faʻafefea ona kuka i totonu o se kuka taofi ma se fafie faʻamaʻavale?

Ina ia kuka kulupu i totonu o se fai kuka taofi, e tatau ona e utu vai i totonu o le ipu ma faatulaga le "Cooking" mode. A leai, o le faagasologa e tutusa ma le fesuisuiai ma se pani: a uma ona fufulu, lafo i luga o le vai ma togi, o nisi taimi e faaosofia ai.

Afai e leai se taimi e faʻalavelave ai, e mafai ona e faʻaaogaina le galuega o le iunite "Gaʻoina o le kuka" e ala i le setiina o le timer mo le 10-15 minute. I lenei tulaga, o se mea faʻapipiʻi faʻapitoa e tuʻuina i totonu o se pesini vai, lea o loʻo faʻaogaina ai faʻamau i le tasi papa. I le auala lava e tasi e saunia ai le faʻaleleia i totonu o se fafie faʻamaʻavale.

E faʻafefea ona kuka i totonu o le microwave?

A vave ona e manaʻomia se vaega se tasi, e mafai ona e faʻaogaina le microwave: faʻapipiʻi i totonu o se ipu loloto i le tasi papa, faʻatumu i le vai i le afa ma ufiufi i luga ma se ipu lona lua. Kuki i le mana atoatoa mo le itiiti ifo ma le 1 minute, ona tuu i lalo ma "kuka" i le isi 6-8 minute.

E fia le kuka?

O le taimi e masani ai ona faʻafefeteina i totonu o le vai e faʻatatau i le faʻatumu i totonu o le faʻaogaina (o le faʻataʻavalega pe a maeʻa):

  • kusi sisi - 3 minute;
  • kuka pateta - 3-5 minute;
  • tafe le kapeti - 2-3 minute;
  • cherries, strawberries - tele.

O meaʻai faʻamaʻaʻaleʻa kulumu ua faʻavelaina mo ni nai minute e sili atu nai lo faʻamalo fou.