Meaai

Blueberries ma le suka

Iulai aumai lima, ato ato ma ato o lanu uliuli lanu uliuli - suamalie ma maloloina lelei! Faʻamaonia? Ia, o le mea moni, o laumei. O nisi taimi e le mautonu ai ma le lanu, ae afai e te vaʻaia, o le a e matauina, muamua, o laumei laititi e laʻititi ma laiti, ma o laumei e tele ma mamao. Lona lua, o laumei e mama - o le lanu o vine o le lanumoana lanumoana ma le paʻepaʻe paʻepaʻe, o le tino e lanu, ma e le lanu le sua. O fualaau suamalie e sili atu le susulu ma le paolo: o laʻau e lanu uliuli, e toetoe a uliuli (o le igoa lenei), ma le lanu oona, ma o le aano ma le suamalie ua paʻepaʻe violē. 'Ai sina lima o lanu moana - o le laulaufaiva ma nifo o le a avea ma lilac, lea e sili ona fiafia i tamaiti! E ese le lelei: o le 'ai atili o lanu mumu i le vaitau e aoga mo tamaiti ma tagata matutua.

Blueberries ma le suka

O vine mamago e fetaui lelei ma le igoa mamalu o le "sapelu vaomatua" - e aofia ai le tele o mea taua! Blueberries ei ai vitamini A, B ma le C; elemene o elemene (potassium, zinc, iron, manganese, phosphorus); vailaau oona ma suauu taua; pectin ma fiber. O le antibacterial and anti-inflammatory properties of blueberries fesoasoani e taulima ai le malulu, maua ai se aoga aoga i le nutimomoia.

Ma o laumei e mauoa i anthocyanini - pigments e mafua mai le vevela malosi o vine. O i latou o ni antioxidants, ona o le faaleleia o le metabolism ma le mafaufau, o le puipuiga, o le toto ma le toto ua faamalosia, o le gafatia o le mafaufau ma le mataala o mata o loo tumau pea.

Masalo o tagata uma ua faalogo e uiga i aoga o laumei mo faaaliga - ioe, anthocyanins, faaputuputu i le retina, faaleleia lona sapalai o mea aoga, faamalosia capillaries, - o le taunuuga, o le lagona o le toe foi ma le vaaia o le tino. Afai e te faitau pe tusitusi tele, galue i le komipiuta, o lau galuega e fesoʻotaʻi ma le faʻalauteleina o le vaai ma le mafaufau, ia faʻamautinoa e 'ai laumei! Ae le o pakete, ioe - o mea uma lava e lelei i le faʻalelei. I le faʻaopoopoga, o le aʻafiaga e faʻaalia i le taimi vave, ae pe a mavae sina taimi o le faʻaaoga masani. O le mea e tatau ai, e tatau ona e 'aina 3 sipuni tele o blueberries i aso uma mo le 1-2 masina.

O le mea lea, e aoga le teuina o fua o fua, ae o le vaitau lanumoana e tumau. Ma o lenei o le ae iloa pe faʻapefea ona saunia ni laulaau suamalie ma le suka poo le "raw" jam mo le taumalulu - o se faʻasoa e aunoa ma le vevela o togafitiga, lea e mafai ai ona e faatumauina mea sili ona aoga o blueberries fou.

  • Taimi e kuka ai: 15 minute
  • Auaunaga: 2.3 - 2.4 L

Meaʻai mo blueberries mashed with sugar:

  • 1 kg o fualaau lanu fou;
  • 2 kilokalama o le sugar granulated.
Sugar Blueberry Ingredients

Fuga faʻamafaʻi suamalie ma le suka:

O le fua o vine ma le suka 1: 2 o loʻo faʻaalia mo siamu ua saunia i se auala malulu - e aunoa ma le kuka. O le suauu o se togafitiga masani, e pei o le laumei, e pei o le blackcurrants, masusu ma le tele o suka, e mafai ona teuina e aunoa ma le faʻamaʻiina ma e tusa lava pe ufiufi paʻu.

Afai e te manaʻo pea e kuka ma lalagaina laumei - ona mafai lea ona e ave vine ma suka i se fua faatatau 1: 1.

Fufuluina fualaʻau i totonu o se fagu i le vai poʻo se mea e fafagaina i lalo o le tap. Ona matou faʻamago lea i sina mea-i totonu o le mea e tasi e fai ai le meaʻai ina ia maua ai le vai, poʻo luga o se solo. Tau lava o manatua lena vine lanumoana matagofie lanu i totonu o se lanu lalac matagofie! O le mea lea, e tatau ona e ave se solo ma se lanu tuai pe pogisa. Ou te le fautuaina se pepa - e mafai ona susu ma pipii i vine.

O le seleseleina o laumei ma le suka e mafai ona faia i ni auala eseese: faʻafefe i se sipuni, faʻasusu i se pateta pateta pe olo i totonu o se meaʻai gaosi meaai. Peitai e le tatau ona faʻaaogaina ia mea uʻamea e aloese ai mai le faʻamaʻiina. O le mea lea, faʻaaogā ipu fafaʻamea, se sipuni laupapa, paʻu palasitika po o se paʻu palasitika.

Liligi fufuluina ma le suka

Liligi le sua i totonu o se pesini, faaopoopo le afa o le suka ma amata ona fufulu i se sipuni. Afai e te sasaa uma le suka i le taimi e tasi, o le a le faigofie le fesuisuiai, ma e oʻo lava i se faʻaopoopoga faʻafefe, e faʻamaepeina lelei.

Faʻamamaina ma le faʻaeteete le pipi ma le suka seia oʻo ina tuʻuina mai le sua

A o faagasolo le kukaina lelei, ua faʻatagaina le sua i le sua suamalie lea ua faʻasaʻo ai le suka. E mafai ona faʻatagaina pea o ni nai vine e tumau pea.

Liligi le suka ma totoe

Sasaa le tofa o le suka i totonu o le lanu vine ma faʻafefiloi. Matou te le faʻapipiʻiina le meaʻai i totonu o fagu iina, ae tuʻu i le vevela o le potu mo ni nai itula, talu ai e le faʻavaivaia le suka, ae o le a faʻaumatia mo sina taimi. Afai e te vave faasalalauina le siama i luga o faletupe, atonu e foliga mai o le a faateleina le voluma ma sola ese. Afai o le faanatinati, ona faatumu lea o pulou e le oo i le pito i luga, ae i se itu e tusa ma le 4/5 o le maualuga.

Matou te tuʻuina atu le taimi e faʻamavae ai suka

A uma ona faʻasalalauina le lanu mumu e gaosia i le suka i totonu o fagu ua maeʻa, ona matou tapunia lea i luga o faʻamaʻi faʻamalosi - palasitika pe tuʻuina.

Blueberries ma le suka

Taofi laumei masi ma le suka i se nofoaga manaia: i le fale i lalo poʻo totonu o le pusaaisa.