Laʻau

Eonium home care Reproduction Eonium tree black and other types of photo

Elium black Schwarzkopf fale tausi Aeonium arboreum atropurpureum Schwarzkopf

Faʻafitauli i totonu o fale o ni faʻaaliga faʻapitoa ma matagofie ma uiga faʻapitoa. Eonium o se sui iloga o le aiga Crassulaceae, malosi, umi-ola. E masani lava ona maua mai i luga o laʻau, faatasi ai ma laʻau fefiloi i luga, o loʻo aoina i se rosette pei o se fugalaau. E faigata ona tupu, ae o foliga vaaia o laʻau-tele na fesoasoani ia i latou e lauiloa ai i totonu o laau, teuteuina o totonu masani, laulau fiafia, galuega tulimanu.

O le faʻapipiʻiina o lapisi o laʻau, e pei o le rosa po o le dahlia, o le eonium i fafo e foliga mai o se faʻatoʻaga o le togalaau - o le sogasoga e laʻititi pe o le "papaʻe" matagofie. Peitai, o Eonium lava ia e iloga i le tele o mea maualuga, ituaiga tuputupu aʻe, lanu o lau. O nisi o sui e tauagafau, e le mafaamatalaina, o lo latou lalelei e mafai ona vaaia na o vavalalata, ae o loo i ai foi mea matagofie, o laau toto e faigata ona mateina le sootaga ma le aiga o Crassulaceae.

Faamatalaga o le genus Eonium

O le eletise Eonium arboreum ile tausiga ile ata ile fale

O le tele o nei ituaiga o tagata e olaola e ola e pei o le tumu o vao po o fualaau suamalie. O se taimi umi lenei, ola i totonu o le fale mo le tele o tausaga, faatasi ai ma uiga lelei o le tino, lau o le susu ma fualaau. O se pu malosi malosi e tuputupu ae taʻitasi poʻo paranesi, e faasolosolo malie ona faʻamaonia, o faailoga e totoe mai le pala o aso tuai ua lafoaia i foliga o maʻila.

  • O le maualuga o le laau e ese mai le 10-15 cm, e latalata i le mita, i le tele lava o le laʻau e taʻuina, lignified, ae e toetoe lava a uma ona natia i lalo ifo o lalo.
  • O nisi o ituaiga meaola e faʻaalia ai aʻa malolosi.
  • E masani lava ona leai ni laulaau, e pei o petale pe toe teuteuina i foliga, faʻasolo i lalo.
  • O ogalaau papaʻi, e tutusa ma fugalaau, e mamanuina, e pei o tile, o le lautele o le laina e tusa ma le centimita, maualuga le 1 mita.

Le lanu o laulaau, mai i le lanumeamata lanumeamata, e mafai ona lanu mumu, lanu viole, enaena, ufiufi le gradient. I le fale, o le fugalaau e seasea lava. Fugalaau - o se pulupulu pyramidal o se lanu samasama lanu foliga foliga manaia, ae e itiiti lava se mea. O le leai o se vaʻaiga e iai mea e lelei ai: o ituaiga faʻatasi ma se tasi o rosette o laʻau i le tele o mea e mate pe a uma ona tupu.

Eonium tausi i le fale

Eonium photo tausiga fale ma toe gaosia

E faigofie lava ona tausia - atoatoa mo tagata e amataina le amataga. O le laau e fiafia i le malamalama, e nofouta i le tele o susu, i le natura masani e fiafia i se taumalulu malulu, ae e fetaui lelei lava i le vevela o le potu. E toetoe lava leai se mea e tatau ona faʻalavelave ai, ae na o le faamemelo.

Malamalama talafeagai

O se fugalaau alofa, e tusa lava pe o le taumalulu, e tatau ona filifili se nofoaga lelei. O le ufiufi o varietal, o vailaʻau lanu eseese e taʻitaʻia i le atoa o le lanu. I le vaeluagalemu o le paolo, e oo lava i pulou o le a faasolosolo malie lava, faʻalautele i le suʻeina o le malamalama, uila, maiti laiti. Filifili pupuni o le fale e agai atu i saute, i saute sasaʻe, ae e taua le puipuia mai le vevela o le la i le taumafanafana, e pei foi o le solomuli e le fiafia i moli uila.

Faʻaleleia le vevela

E ui lava i le fiafia o le moli susulu, ae na te le lelei le vevela. Mo le tausia lelei o foliga vaaia o le laau i le tautotogo ma le taumafanafana, e manaʻomia le vevela o le 20-25 ° C, e maualalo le vevela, ma maualuga - mafua ai le faʻafefe i le susulu o le la, faalagolago i le ea fou. I le taumalulu, o le manaia o le 10-12 ° C e sili, ae e fetaui lelei i totonu o le tau, e na o ni nai vaega laiti, e faaitiitia ai le lautele.

O le ea fou e fiafia lava: aua e leai se saolotoga o le taumafanafana e ave i luga o le balcony, i le togalaau - o le a lelei ai le afaina o le laau. E mafai ona faia i le ea i le + 10 ° C seia oʻo i le amataga o le tau malulu. Faʻamasala le potu i taimi uma pe a tuʻu le fugalaau i totonu o le potu.

Faʻaleleia, faʻafefe

Eoniums e talafeagai mo tagata e fugalaau fugalaau, ona e tatau ona faʻauuina e seasea lava, i le va o le faʻafefeteina o le palapala e tatau ona faʻamamago toetoe atoa, ma i le taumalulu e leai se mea e masani ai, e tatau lava ona e puipuia le eleele mai le faʻamamaina atoa.

Ae ui i lea, e tatau ona faia ma le faaeteete le auala e faʻavaivai ai. Taumafai ina ia le pa'ū le vai i luga o le ala ma le taʻavale ma e le faʻaputu i le ogatotonu o le vao - o le susu o le a mafua ai le pala, pala, sasaa le vai i autafa o le ulo.

O le faʻamaualaloina o laulaau e matua le manaʻomia, o mea faʻamalolo e tuʻuina atu ma le manino le ea vevela: i le vevela ma le taimi o le faʻaaogaina o masini faʻavevela. O lea e tatau lava ona e fufulu le efuefu ma se pulumu e tausia ai le mama.

Auala e fafagaina ai le aeonium

E tatau ona e fafagaina i le tulaga o le tuputupu ae ola - o le tautotogo uma - faia se tasi taualumaga i 2-3 2-3 vaiaso, e faʻaaoga ai fugalaau mo cacti poʻo isi mea suamalie.

Eonoum teuteuina

Afai o laʻau e matua vevela, faʻaloloa, e leiloa e le laau lona foliga teuteu, fai se teuteuga malamalama. I le taimi o le tuputupu ae tuputupu aʻe (amataga o le tautotogo), tipi tilotilo, lapisi ua liliuina e aoga mo le totoina, ma o le toatele o talavou laiti o le a tulai mai i nofoaga o tumutumu.

E faʻapefea ona suia le eonium

  • E pei o se mea faigofie, e manaʻomia e le eleononi le malamalama, vaʻaia, ma le palamole - faʻafefiloi i laulaʻau tutusa tutusa, eleele vela, peʻa ma oneone lapoʻa; e talafeagai foi mo le eleele cactus.
  • I le faʻaopopoina o le malala, e te puipuia le pipiʻi mai le tele o faʻamaʻi, ma le faʻatagaina faʻamalosia o le maualuga o le alavai (7-8 cm) o le a puipuia ai foliga o le pala.
  • Fugalaau fugalaau fugalaau i tausaga uma, o laau matutua e manaʻomia le toe fesuiaiga o palapala ma gafatia i le 2-3 tausaga.
  • E mafai ona toe faʻapipiʻi pe sui le vaega i se itu, tuu le tikeri o le faʻaaogaina tutusa.

O le a faʻamatalaina le vitio e uiga i le vaʻaia saʻo o le aeonium:

Maʻi ma meaʻai

O le malosi o le puipuiga o le aeonium e le o totonu. O le taofiofia o le tuputupu ae, o le le amanaiaina o foliga vaaia o le taamilosaga ua faailoa mai ai le foliga mai o mealybugs o loo i le va o laulaau i le tele o alavai. O le foia o soo se meaola faalafua o le a fesoasoani e fufuluina i se fasimoli solution, o le faʻaaogaina o iniseti e fautuaina i tulaga ogaoga.

O faʻamaʻi pipisi e tupu i le taimi e le faʻamamaina ai le suavai pe a susu le vao.

Faʻafitauli tau tausiga

Afai ...

  • fuʻu laau toto, pisi faʻamalosi, toesea foliga matagofie - e le lava le malamalama malamalama
  • lanu samasama, lanu enaena foliga - vailogging
  • nofoaga pogisa na faʻaalia i luga o lau - aveese mai le paolo
  • pa'ū foliga, lanu lanu - leai se ea fou

O le tuputupu ae o le eonium mai fatu

Eonium mai fatu fatu laau

  • Ua lava le fufuluina o fatu laiti i luga o le palapala, fufulu i le vai mai se pulumu, ma ufiufi i se ata tifaga.
  • A tumau le vevela i le 20 ° C, o le a vave ona totogo fatu, e maua mai ai ni fatuga lelei e tatau ona tupu, totō taʻitasi i ipu eseese.

Faʻalauteleina o le Eonium i le vavaeina

Lotoina o le ata o le aeonium

  • Ina ia faʻasolosolo le eonium ma le tipi, filifili se aʻa ma laʻau laʻau i le pito i luga, tipi le ata i le 45 ° le faʻaoga e faʻaaoga ai se naifi malosi.
  • Taulima le fasi keke ma faʻamalosi le carbon and activated carbon and allow to dry for 2-3 aso.
  • Toto se fasi laau i se rosette o laulaʻau i le faʻafefiloi o le lau lauʻeleʻele ma le oneone pe na o le oneone, faʻalautele e 2-3 cm.
  • O le isi, mataʻituina le faʻafefeteina masani: o le susulu o le palapala palapala o le a mafai ai e le laau ona fausia ni aʻa e aunoa ma le fausia o ni gataifale.
  • Ia mautinoa e tuʻuina atu faʻasalalauga faʻasalalau.

Enium schwarzkopf faʻalauteleina e ala i cuttings photo

A maeʻa le 1.5-2 masina, o le a maua e le palota lona lava aʻa ma o faailoga o le tuputupu aʻe o le eletise o le a vaaia.

Faʻaleleia o le eonium i le laʻau

Pepa o le lautusi o le Eonium

E le o ituaiga uma o le eonium e mafai ona faʻasalalau e ala i tipi, ae toetoe lava o mea uma e mafai ona maua mai lau laulaau.

  • Vaevae le numera manaomia o laulaʻau, faʻamago mo le tele o itula ma ia faʻalauteleina atili i totonu o le eleele susū.
  • Tausisia le susu e ala i le na o sina taimi e totoina ai luga o le palapala mai le atomizer.
  • E le o toe umi ae e matauina ni tamai totogo: o laau fou o le a faia ni tafaoga laiti i luga o le fogaeleele.

Tuʻu atu ia i latou sina laʻititi, ona totoina lea i totonu o ipu eseese i se nofoaga tumau.

Ituaiga o le aeonium ma ata ma igoa

Enium noble Eleni Aeonium

Eonium noble Aeonium Nobile photo

O le taamilo i luga o le pito o se olive olive sili ona suamalie ua fai ai se rosette, e oo atu i le 50 cm le lautele. E maua ai se malosi malosi i fugalaau e pei o se pale laau i luga o se ogalaau umi.

Eonium Burchard Aeonium burchardii

Eonium Burchard Aeonium burchardii photo

O se foliga laʻitiiti laʻitiiti ma le matagofie o laʻau manogi ma le ulu e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 10 cm. Lalaga ma lima taua, brown-orange i pito ma lanu moana lanu meamata.

Eonium decorative Aeonium faʻaleagaina

Eonium decorative Aeonium image faʻaleagaina

O se laʻau lauiloa, faʻamalosolo, vaʻavaʻai faʻatasi ma laʻau o lālā e oʻo i le afa mita le maualuga. E tipi Grungy i maʻila e pei o taimane ma o loʻo i ai ni mea e sili ona teuteu i luga o le paʻepaʻe ma le matagofie, o laʻau e pei o rosa. Laua e oo i le 3 mm le umi, lamolemole ma ni fasi uʻamea laiti i autafa, lanumeamata-lanu piniki.

Eonium Canary Aeonium Canariense

Eonium Canary Aeonium Canariense photo

E foliga mai e aofia ai na o otaota: o gaʻau o le puluvao e toetoe lava a le vaaia, o faʻasalaga faʻatasi ma lau laʻau e le masani ai, o loʻo iai se paʻu muamua e valiina i se mea lanu enaena lanu enaena. I le aluga o le taimi, e leai se avanoa, e oʻo atu i le afa mita le lautele.

Eonium virgin Aeonium virgineum

Eonium virgin Aeonium virgineum tausiga ma le ata

Fascinates ma vaʻaiga mamafa e ufiufi ai pito o laupepa. O lapotopoto lafoaʻi e foliga mai o lapisi eletise, e masani lava ona foliga mai o aluga o lauulu lanumeamata. Lulu lanu, manogi manaia e mai le laʻau, o le pubescence moli matagofie e maua ai le lalelei i le laau.

Eonium fale Aeonium domesticum

Eonium home variegate Aeonium domesticum variegata photo

Tolu senitimita, lelei le faʻafefeteina. Ua matala lala, punou i le pito i luga, o laulaau e pogisa, e foliga mai e foliga mai i itu taua, o lau laʻau e foliga mai o fuga vine.

Aeonium e le o vaʻaia Aeonium undulatum

Aeonium e le mautonu le ata o Aeonium undulatum

O se uʻamea siliva mafiafia e ufiufi i sikula, o lapisi lapoa o laʻau e oʻo atu i le 30 cm le maualuga i luga o laʻau, e pei o le afa tatala. O laulaʻau laititi e vavalalata malosi i le faavae, totoina lelei, vali ata.

Eonium arboreum poʻo arboretum Aeonium arboreum

Ata o le Eonium Aeonium arboreum photo

Laʻau faʻamalosi lala paʻu vaivai, ma le faʻavaivai i lalo. O Rosettes o laʻau, e oʻo atu i le siʻitia o le 20 cm, o loʻo i luga o tumutumu. O lapisi e pei o laulaʻau e masani ona lanu enaena, e le masani ona i ai lanu lanumeamata, latou te foliga mai o le lush ona o lala eseese.

Eonium auro Aeonium holochrysum

Eonium auro Aeonium holochrysum photo

O se togavao e saʻo ona paʻu faʻasalalau i pito pito i lalo mafiafia, lau laʻau e pei o le laʻau, ma se lanu violē e faʻalautele i le ogatotonu ma pito o le lau. O lanu paʻu ua faʻapipiʻiina ma se lanu samasama-lanumeamata - e foliga mai e fesuisuiai, e oʻo i le 20 cm le lautele o le laina.

Eonium Lindley Aeonium lindleyi

Eonium Lindley Aeonium lindleyi ata

Laʻau faʻamalosi malolosi, e oo atu i le 30 cm le maualuga, e vevela le vevela lanu enaena. I luga o tumutumu o loʻo i ai ni mea laiti, mafiafia o le lanu uliuli lanu meamata, e aofia ai sina fulufulu lauulu ma lau lapotopoto e tilotilo laʻau ma sili ona manogi.

Eonium laititi Aenium tabulaeforme

E atagia e le Eonium le ata Aenium tabulaeforme

Talia ma le uiga lelei atoatoa. Faʻapitoa foliga: o le aʻa e toetoe lava a le vaaia. O le rosette o loʻo nofo, toetoe lava afolafola, faʻataʻetaʻetaʻi, faatasi ai ma laulaau tuʻuina e pei o se tile. E mafua ai foliga vaaia o se "laumei" e oo atu i le limamatua e oo atu i le 50 cm. O le tafatafa o le paʻu o laulaau e ufiufi i paʻepaʻe paʻepaʻe, ma o le laʻau e faʻasalalau i le pito.

Eonium Haworth Aeonium haworthii

Eonium Haworth Aeonium haworthii ata

O le laʻau felafolafoalaʻau e tele lava ona aʻafia ona aʻa ma ni aʻa e leai se mamafa, e peiseai o le lagolago o pupuu i luga o le arc. O le pito i luga o le 'au e faapaleina i laʻau eleelea e aofia ai lanu lanu meamata ma se mumu mumu i pito.

Eonium Kiwi Aeonium Kiwi

Eonium Kiwi Aeonium Kiwi photo

E toetoe o ituaiga uma o eoniums ei ai a latou lava mea teuteu, Variegatum ma le "black" varietal forms e sili ona lauiloa.

Eonium atropurpureum Aeonium arboreum var. atropurpureum

Eonium atropurpureum Aeonium arboreum var. atropurpureum paʻepaʻe paʻepaʻe