O laau

Willow kao

E aofia ai le aiga o le willow ma oʻo atu i le maualuga pe a ma le 10 mita le maualuga, e oʻo mai i le 0.75 mita. E lamolemole, susulu i luga o le ea, laupapa, e ufiufi i paʻu lauulu-lanumeamata. O ona lanu mafiafia, teuteu lala e teuteuina i ni lanu uumi, e pei o ellipse o lanu lanumeamata lanumoana. O lenei laau e amata ona fuga mai ia Aperila, ao lei tupu laulaau, ma o le vaitau fugalaau e 10-13 aso. E fuga mai fugalaau fafine ma tama, e pei o ni taliga. Fua i Me ma fatu e faigofie ona feaveaia e le matagi i se mamao mamao.

Totoina ma le tausiga

E mafai ona totoina le mutilisi o le vao i soo se mea e fai ai - e le o se mea mamafa i luga o le palapala, e ui lava e sili atu lona lagona i luga o le malamalama, loam fou. O loʻo i ai se aʻa o le aʻa e matua mataʻutia i le susu. E fiafia o ia i nofoaga e lelei le malamalama e aunoa ma ni kopi. E faʻafefeteina le malulu o le malulu, ae o aʻafiaga aupito itiiti e mafai ona pagatia mai gutu malulu.

Tausiga o le aveeseina o taʻaloga le talafeagai i lalo o nofoaga o tui, faapea foi ma le teuteu taimi, ia pulea le maualuga o le tuputupu ae.

O lenei ituaiga meaola e tupu mai i ni afu e sili ona aʻafia, aemaise lava pe a tuu i totonu o se fagu vai aʻo lei totoina. O totoga e totoina i le eleele, aʻo leʻi faʻafefiloi ma le faapalaga. O le faʻatoʻaga e faʻafeinu lelei, ona faʻaleleia lea o le vai i le 2-3 taimi i le vaiaso.

Le aoga aoga o le ulu o le'oti

Ua ola Willow i luga o se mea e pei o se mea teuteu o se togalaau togalaau. E le faigata ona tausi ia te ia, ma e na o sina avanoa. O le mea pito sili ona taua, e manaʻomia ai le faʻasolosolo faifaipea e tausisia ai se tulaga faifai pea. Mo le tuputupu aʻe i luga o se mea, o loʻo faʻaaogaina se ituaiga - Pendula. I le avea ai o se aʻa, o le ogalaau o le laau lava ia e faʻaaogaina. O se taunuuga, e le o se laau lapopoa ae manaia ma lala tautau.

I lona paʻu o loʻo i ai le tele o tannins o loʻo faʻaaogaina i le gaosiga o paʻu. O mea vavalalata vavalalata e vavae ese mai le paʻu o le ulu o le ulu, o loʻo faia ai totigilima, ma faia foi le fala. O lenei laau o se laau sili ona matagofie o le meli ma e matua talisapaiaina e le au tausi pipi. O pi mai lenei laau e faʻaaogaina mea uma: aʻafiaga, manava o le meli, faʻalilolilo o fatugaʻo, liliu i le meli ma le propolis.

O lenei laau e masani lava ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa, e avea o se mea faʻasao, antipyretic, choleretic, faʻamalolo faʻamalolo. O le teuteu o le paʻu o lenei laau e faʻaaogaina mo faʻamaʻi o vailaʻau ma fatugaʻo, mo le malulu ma le maʻoti. Faatasi ai ma le mumū o le vevela o le oral, e faʻaaogaina ai le paʻu o le 'ulu o le' ulu o le'oti'oti, e mafai foʻi ona faʻaalia i le tautala e faʻasalalau le galuega o le afu afu.

Mai aso anamua e oo mai i le aso, ua faʻaaogaina laau laupapa i le fausiaina, mo le gaosia o meafale ma galuega eseese. Ole tele na faʻaaogaina ai laau o le ulu, lea e faigofie tele ma umi le umi. O le au e alu i le gaosia o ato o ituaiga eseese ma faamoemoega. I totonu o nuʻu i tua e le mafai ona maua se tamaoaiga e leai se "koshuli" e lalagaina mai lala laau. E faʻaaoga lenei ato i le taimi o le seleselega a le pateta. O ato ma ato mo le suʻeina o vine ma masogi e faia mai i ogalaau, ma suamalie, keke falaoa ma isi fale e faia. E eseese i latou mai le palasitino (faʻaonaponei) sili atu, natura masani ma le faʻaleleia o le siosiomaga, latou te mafaia ona valivali laulau ma soo se fale. Mo togafiti e faʻaaogaina ai le tasi pe lua-tausaga willow shoots.

Eseesega

Pendula goat willow (Pendula). Laʻau faʻauʻu ma se paʻu o le tagi e tagi i le tolu mita le lautele ma e oʻo ile 2-3 mita le maualuga. E mafai ona ola i lalo o le paolo, ae faʻapitoa i luga o eleele o soʻo se susu, e oʻo atu i le 30 tausaga. Faʻaaogaina mo le teuteuina o le togalaau. O le malulu, ae fautuaina e teuina mo le taumalulu. O le taimi sili ona taua o le tausiga o le teuteuina. Afai, i tausaga muamua o le olaga, amataina le fausiaina o le pale, ona, i le lumanaʻi, o le a matua faigata lava ona fetuunai lona tuputupu aʻe. Vaʻavaʻai i tafatafa o faʻailoa, dwarf conifers.

Aʻau moa tagi. Lalelei ma matagofie laau ma fesuisuiai, vailaau o fetagisi. O nei fuʻa e fausia ai se pale paleni, lea e faʻaititia i le eleele. I le tautotogo, i le vaitau o le vavao, o le pale o loʻo ufiufi ma ufitia taliga.

Spilical goat willow e faʻatatau i fulufulu foliga ma o loʻo i ai se 'eleʻele maualalo i luga o le pale paleni e faia e aʻafiaga e le masani ai o loʻo taʻa i lalo. O le vave faʻaolaina o le seleselega e faʻaaogaina i le totoina o togalaau faʻatoʻaga e fausia ai puipui.

Kilmarnock willow (Kilmarnock). O se laau toto, e le maualuga (e oo atu i le 1.5 mita) ma lala uumi e tautau i le palapala. E amata ona fuga mai ia Aperila ma le tele o tautaliga samasama lea e ofoina se manogi manaia. O lenei laau e tatau ona ola i totonu o se nofoaga lelei ma i luga o soʻo se palapala. I le taimi lava lea, o lenei laau o le matagi ma le malulu.

White willow (Cremesina) - O se ituaiga lauiloa i fafo atu, o loʻo i ai se paʻu paʻepaʻe mumu o vine. O ona lauulu paʻepaʻe paʻepaʻe (Vitellina) o loʻo i ai ni aʻa laiti o se fugalaau samasama auro. O nei laau toto e faʻapipiʻiina pea ina ia na o ni taʻalo taʻitasi. O lenei mea e mafai ai ona faamemelo i lala susulu i le amataga o le tautotogo i luga o le tala o le kiona. E ui lava o le mea moni o nei mea tetele o laau toto, e mafai ona totoina i luga o se tamai vaega, i le faia lelei o le pale i luma atu. Ina ia fausia se pale i foliga o se polo, o le ogalaau e tipi i le maualuga manaomia. I se isi itu, oti se laau lata i le eleele ma fai se polo "taoto i luga o le eleele."

Willow o Papelonia o se tasi o laau sili ona lalelei o laau lauulu ma o le sili ona matagofie o paka i le itu i saute o Rusia. O lona lauʻeleʻele o North ma Central Saina. E sili ona fiafia i vanu vaitafe i oneone poʻo oneone palapala. I le itu i saute o Rusia, toetoe o le tausaga atoa e le pau ai lau (mai Fepuari ia Ianuari). Ia Ianuari o le a paʻu ai lau laulaau, ma ua i ai i le faaiuga o Fepuari, ua fuga mai laulaau. I le taimi lea, o le palopa Papelonia e sili atu i le tele o laau mumu i foliga matagofie.