Laʻau

Taaloga Canary

Taaloga Canary Faʻailoaina o le pama (Phoenix canariensis) e valaʻauina foʻi. O lenei laau e tutusa ma ituaiga o aso ma le aiga o pama (Palmaceae). I le natura, e mafai ona maua i latou i vaega papaʻe o Canary Islands.

O lenei pama e telē tele. O le mea lea, i le maualuga e mafai ona oʻo i le 18 mita, ao le lautele o lona ogalaau o le a tutusa ma le 1 mita. O le nofoa saʻo e le vavalalata e malosi tele. I luga o lona fogaeleele e tele ni galu, o toega o le oti ma lau paʻu. O laʻau e naʻo luga lava o le alofilima, ma e mai le 150 i le 200 fasi vaega. Short-leaflets i le uumi e mafai ona oʻo mai i le 4 i le 6 mita. Greenish-gray complex-pitted leaves o loo i ai ni lau lauusiusi faigata, lea numera mai le 80 i le 100 fasipepa.

Fugalaau e vaevaeina i le fafine (samasama-lanu moli) ma le tane (kulimi). E faʻaputu i latou i le tele o mea e faʻalauteleina i luga o le laina, ae o le a oʻo atu i le lua senetimita le umi o inflorescences o tamaitai. Laititi (pe tusa ma le 2 senitimita le umi) o fua o le oval e valivali i le moli. I fua taitasi o le fatu e tasi.

Canary Aso Care i le Fale

Ina ia tupu aso o Canary i le fale, e tatau ona e iloa ni nai tulafono mo le tausiga.

Malamalama

Alofa i le susulu o le la. E manaomia e le laau le susulu o le la i le gasologa o le tausaga. E fautuaina le tuʻuina o le pama i tafatafa ane o le faamalama i saute. I le tau mafanafana, e mafai ona tuʻuina atu i le ea fou (i le faletusi, i le togalaau).

I le autumn ma le taumalulu, e tatau ona faʻamalamalamaina le pama i ni mea faʻapitoa faapitoa, ao le ao e le tatau ona puupuu nai lo le 10 itula.

Ina ia matagofie le pale, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave le ipu i luga o lona itu e fesoʻotaʻi ma le malamalama.

Tulaga o le vevela

I le taimi o le ola tuputupu ae, e fautuaina e tausia le fale i le vevela o le 22 i le 25 tikeri. O le a lagona e le laau le mafanafana e tusa lava pe maualuga atu le vevela, ae afai o le taimi lava e tasi e maua ai le maualalo o le susu, o le a amata ona malogo le lau o lau. I le taumalulu, e fautuaina e toe fetuunai le pama i se nofoaga malulu mai le 16 i le 18 tikeri.

Faʻameli

O lea aso e manaʻomia ai se faʻaleleia faifaipea o le ea fou. E tali lelei mai i le savili o le savili, o lea e fautuaina ai le fatuina o se ata lapoa i totonu o le potu o loʻo iai le Canarian date. Ae ui i lea, i le taumalulu, e tatau ona e faaeteete a oʻo i le vaalele e leai ni suiga vave i le vevela i totonu o le potu.

E faʻafefea vai

A o faagasolo le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu aʻe, e tatau ona tele le suavai, aʻo gaosia pe a maeʻa le pito i luga o le meaʻai o se mea e vevela. Faʻasalalau mo se aso e le manaʻomia. Afai o le vai e paʻu i totonu o le palapala, o lau laulaau o le a liua ma vaivai. E aʻafia foi e le laau le le mama o le palapala. Afai o le suavai e pala, o le a amata ona paʻu laulaau ma o le a le toe faʻaleleia o latou tulaga ile taimi.

Mo le faʻaleleia o vai e faʻaaoga ai le vai vaivai vaivai, lea e aofia ai sina vaega o le potassium.

I le taumalulu, faʻaitiitia sina vai.

Faʻamamaga o le ea

Manaoga e faʻaleleia le faʻavaveina (pe a ma le 50 pasene). I lenei tulaga, e manaʻomia le faʻalauteleina o le faʻalapotopotoga, aemaise lava i le taimi o se tau mafanafana mafanafana pe a faʻamago le ea i totonu o le potu e ala i masini eletise. I le lata lata ane o le pama, ua fautuaina e tuu se vaipuna laitiiti po o se pusa tioata.

Faʻafefiloi o le lalolagi

Mo le totoina, o se paluga ua saunia mo pama, lea o loʻo faʻatau atu i se faleoloa fugalaau, e talafeagai, ae o tagata tomai faapitoa e faaopoopo le faaopoopoina o sina paʻu o le paʻu tele. Ina ia saunia se paluga palapala i ou lava lima, e tatau ona faʻafefiloi humus, sodoma ma le faapalaga eleele, faʻapea foi le oneone paʻu, lea e tatau ona faia i tutusa tutusa.

Aua nei galo le faia o se alavai mafiafia i le pito i lalo o le tane. Mo lenei mea, e mafai ona faʻaaoga le ele.

Fertilizer

A o faagasolo le vaitaimi o le tuputupu ae malosi, o le ofuina pito i luga e 1 le taimi i le 2 vaiaso, ma i le taumalulu - 1 taimi i le 4 vaiaso. O le faia o lenei mea, isi mea faʻapipiʻi suamalie faʻapitoa faʻamalosi e faʻafefiloi.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

O fualaau laiti e gaosia i le tasi tausaga i le tausaga, ma o tamaʻitaʻi matutua e itiiti lava le masani - tasi i le 3 poʻo le 4 tausaga. Afai o le laau e manaia tele, ona fautuaina lea e sui le pito i luga ma se mea fou i le tausaga.

I le taimi o le gaioiga, e tatau ona e amanaʻia le mea moni o le tele o tausaga o le laau, o le mamafa o le eleele e manaʻomia. Clay-soddy eleele e faʻaaogaina e paʻu ai palapala.

Faʻatauga auala

Faʻapena i totonu e mafai ona avea ma fatu fou. Afai ei ai sau tafaoga e leʻi faʻavelaina, ona faʻapena foi lea o lona ponaivi e maua mai mo le totoina.

O fualaau e foliga mai 2-3 masina talu ona toto. O fua o laau e iloga ona o lo latou tuputupu ae tele, o lea o laʻau muamua laʻau lauolaola o le a ola na o le 4 poʻo le 5 tausaga o le ola.

Maʻi ma faʻamaʻi

O moli vavave, siama poʻo mealybugs e mafai ona ola i luga o le laau. Afai e maua ni meaola faalafua, e tatau ona faia togafitiga ma se vailaau vailaau talafeagai.

Aso e mafai ona maʻi ona o le le lelei o tausiga:

  • lanu samasama - faʻavalea vai;
  • le faʻaalia o laulaau i luga o lau - ona o le mamafa o le suavai poʻo suiga faʻafuaseʻi i le vevela;
  • faʻapouliuligia ma paʻu o laʻau maualalo - Le faagasologa masani o le tuputupu aʻe ma le atinaʻe;
  • o le fautuaga a le laʻau mago - maualalo maualalo;
  • o laʻau ua pogisa ma ei ai foi faailoga o le pala - ona o le vevela (afai o le a lanu uliuli i le taimi e tasi, o le a mate le laau).

Faatatauina Vaega

Afai e te filifili e faʻatau se aso i le faleoloa, ona e le faia lea i le taumalulu. O le mea moni e mafua ona o se suiga tele i le vevela (pe a faʻafeiloaʻi le laau i le auala, ona toe foi lea i le potu), e mafai ona oti uma lau.