O le togalaau

Strawberries - Varieties Fou

Strawberry, poo, ona e sili atu ona saʻo, o le vine, o se fualaau o loʻo i luga o laina lauiloa ma sili ona tele o loʻo nonofo i lalo o le fale. O le tuputupu ae o le strawberries e faigofie lava, e vave ona fua mai fua, ma afai e te ola e tusa ai ma tulafono ma e le tausia mo le sili atu i le tolu i le fa tausaga, o taimi taitasi e suia ai le mea e nofo ai, o le a maualuga, ma o le a suamalie moni.

Strainaberry pineapple, po o fualaau.

Talu ai ona o le maualuga o le manaomia mo vine ma fualaau aina, ua matua galulue malosi le au faifaatoaga i le galueaina o ituaiga fou, lapoa ma toetoe lava atoatoa. I le taimi nei, o le Resitala a le Setete o Gaioiga Ausia na aofia ai le 93 ituaiga o vine, lea na muamua aofia ai i totonu o le Setete Setete mo sina taimi, i le 1959, o se ituaiga "Ata o Zagorje". O lenei ituaiga e lelei, ae o ituaiga fou na totoina i le lima tausaga talu ai ua iloga e le tele o vine suamalie ma tele, ua latou faateleina le puipuiga ma tuuina atu ai fua maualuga.

  • Vaʻa vave ma amata vave fua o fualaau
  • Fualaau o Strawberry o felafolafoaʻiga ma le tele o lauusiusi
  • O ituaiga o Strawberry ua leva ona maeʻa ma ua le toe afaina

I totonu o le lima tausaga talu ai (mai i le 2013 i le 2017), na aofia i le Setete o le Setete ituaiga o fualaʻau: "Alyonushka", "Anna", "Balba", "Baron Solemacher", "Vima Kimberly", "VimaKsima", "Viola", " O le mea lea, o le mea lea, 'ou te fai atu' iā te oe, o le mea lea, 'ou te fai atu' iā te oe, Nellie, Rikla, Honey ma Uniol.

Ituaiga o Strawberry o le vave ma le vave ona matua.

Fualaau "Balba", o lenei ituaiga o loʻo lafoina i le itu i Matu o Caucasus. O le ituaiga o loʻo faʻaalia i se vaitau vave ma le leai o se tausiga. O le laau e malosi tele, ituaiga elemene. O mustache e laʻititi lava, e lapoa tele ma e laiti lava. O lapisi e lapoa tele, lanumoana i le lanu. O ponuncles o loʻo i luga o le tulaga lava e tasi ma laʻau laulaau. O fualaau suamalie o loo i ai foliga paʻu, lanu mumu, o le eseesega e eseese mai i le 20 i le 38 g. I totonu o siaki taʻitasi e oo atu i le 6.6% o suga, e tusa ma le pasene o le acids ma e oo atu i le 66 mg% o le acid ascorbic. O le tofo o le mumu lanumumu mumu e manaia tele. Gaosia o le tusa ma le 250 pasene i le hectare. O le vailaʻau o le lāmala ma le malulu-faigata.

Fualaau "Baron Solemacher"O se ituaiga fesuisuiaʻi o se vaitau vave o le matua. O le laau e tele-siʻomaga, e fai si laʻititi. Laʻau laʻau lauitiiti, lanu lanumeamata i le lanu. O ponuncles o loʻo i lalo ifo o laʻau laulaau. O vine e le tele tele, o le tele e tusa ma le fa kalama, o loʻo i ai foliga lanu ma le lanu mumu. O siama taʻitasi e aofia ai le 7.7% o suga, e tusa ma le pasene o le acids, ma e oo atu i le 82.3 mg% o le acid ascorbic. O le tofo o le pulupulu mumu lanu e manaia tele. O le gaosiga e ausia le 83.5 centent per hectare. O le ituaiga e lelei mo nofoaga tumaoti.

Fualaau Viola, lafo i totonu o le Volga-Vyatka, e faʻaalia i se vaitau vave ma le leai o se tausiga. O le vao e laʻitiiti, ae faʻapipiʻi. Mustache o le umi umi, lanu mumu lanu mumu. Laʻau laʻau lauulu, lanu meamata. O ponuncles o loʻo i luga ae o le maualuga o laʻau laʻau. O fua o le vine e foliga mai e tusa ma le 17 kalama. O siama taʻitasi e aofia ai i le 6.5% suga, tasi ma le afa pasene le malosi ma e oo atu i le 70 mg% acid ascorbic. O le pulupulu mumu o strawberries e maua ai se tofo lelei. O le gaosiga o le ituaiga e oʻo i le 72 pasene i le hectare. O le ituaiga o le taumalulu-faigata, ae o le tetee atu i le lamala o le averesi.

Fualaʻau o le vao vao, vasega "Baron Solemacher".

Fualaau Solotinka, o se amataga vave o le eseese o loʻo faʻaalia e le tumau. O le ituaiga e lelei mo le galueaina i luga o poloka patino. O le laau e faʻatulagaina, e faʻaalia i le tuputupu ae o le tuputupu ae. O se faʻamatalaga faʻaopoopoina o le le lava lea o le musika. Laʻau o le laʻau, lanu meamata. O ponuncles o loʻo tuʻuina i luga o le maualuga o laʻau laulaau. O vine o loʻo i ai foliga lanu ma lanu samasama-samasama, o le tele o vine o se mea tauagafau - e tusa ma le lua kalama. I le strawberries, e oʻo atu i le 8% suga, e tusa ma le pasene o mea aoga, ma e oʻo atu i le 82.5 mg% o le acoric acid. O le tofo o vine o se mea manaia. E ui i le sili atu nai lo le manogi o fualaʻau, o le fua i le hectare e maualuga tele ma oʻo atu i le 76 pasene. O le ituaiga o le taumalulu-malulu, mataʻutia le vevela, vevela.

Fualaau "Yoshkarolinka", e ese mai i le amataina o le gaosiga, togavao ma le vao laʻau. Musika e laʻititi, laiti. Pepa laititi, lanu lanumeamata i lanu. O ponuncles o loʻo i le tulaga o laʻau laulaau. O fua o le vine e foliga mai e tusa ma le valu karaka. O latou lanu e mumu. I siama taʻitasi, e oo atu i le 10.2% o suga ma e tusa ma le tasi ma le afa pasene o mea aoga. O le tofo e manaia tele, ae o le gaʻo e lagona. O le tino o le berry ei ai se lanu mumu-mumu, o se mea malie. E maua mai le gaosiga i le hectare, e oʻo atu i le 193 senituri. O le ituaiga o le taumalulu-malulu ma le malulu lauʻeleʻele.

Fualaau "Muamua Crimean", o le ituaiga o loʻo lafoina i le Itūlagi Caucasus i Matu ma e faʻaalia i se vaitau vave, ma le leai o se tausiga. O togavao ei ai se foliga faʻasaga, tuʻuina atu le fuainumera o fusipaʻu ma fai ai laulaʻau lauulu lanu meamata lanu meamata. O gafa ua tuʻuina i luga o le tulaga lava e tasi ma laʻau laulaau. O lapisi strawberries e foliga mai i taimane, lanu mumu ma lanu i le 11 g. O fatu taitasi e aofia ai le 7.7% suga, e sili atu nai lo le pasene o mea aoga ma e oʻo atu i le 125 mg% o le acid ascorbic. O le tofo o vine o se mea manaia tele, e lagona le manogi. O le gaosiga o oloa e oʻo ile 111 i le hectare. O le ituaiga o le taumalulu-malulu ma le malulu lauʻeleʻele.

Pipi o vao vao, vasega "Zolotinka"

Fualaau "Toe faaleleia le Crimean", o lenei ituaiga o loʻo lafoina i le itu i Matu o Caucasus, o loʻo faʻaalia i se vaitau vave ma le faʻamaualuga. O le laau toto e tupu saʻo, e tele le vevela ma fai ni laʻau laʻau lanu moana lanu meamata. O ponuncles o loʻo i lalo o le maualuga o laʻau laulaau. O vine suamalie o loʻo i ai se laupepa lautele ma le valea ma le lanu mumu. O le mamafa o siaki taitasi e eseese mai le 7.0 i le 32 g. I totonu o siaki taʻitasi, e oo atu i le 6.7% o suga ma sina sili atu i le tasi pasene acid. O le tofo e manaia, o le tofo o le 4.2 points. O le fua o le ituaiga e oo i le 110 centent i le hectare. O le eseesega e iloga i le maualuluga o le tau malulu ma le vevela.

Fualaau Xanor, o lenei ituaiga o loʻo lafoina i le itu i Caucasus i Matu, o loʻo faʻaalia i se vaitau vave o le tino ma le leai o se toe faʻaleleia. Laʻau o le tele o le tuputupu ae o le malosi o le tuputupu aʻe ma le foliga faʻapitoa o se fuainumera o fulufulu ma laʻau laʻau tele-lanu lanumeamata. O ponuncles o loʻo i lalo o le maualuga o laʻau laulaau. O fualaau mumu atoatoa e foliga mai, e lanu mūmū i le lanu ma le mamafa mai le 15.5 i le 34 kalama. O siama taʻitasi e aofia ai le 6.2% suga, e tusa ma le tasi le pasene acid ma e oʻo atu i le 69 mg% vitamini C. O le tofo o vine o se mea manaia tele (4.4 points). O le gaosiga e lelei, ma le hectare e oʻo i le 203 senituri. O le ituaiga o taumalulu-faigata ma vevela.

Fualaau "Lyubava", vave-vave amata, felafolafoaʻi ma feololo-tele, faia le fuainumera o sikuea ma alalaʻau, lanumeamata, laulaʻau lau. O gafa ua tuʻuina i le maualuga o laupepa. O fualaʻau atoatoa ua i ai le taimane ma le lanu mumu. O le tele o vine e eseese mai i le 5.0 i le 20 g. I totonu o siama taʻitasi, e oo atu i le 6.3% o suga, e tusa ma le pasene o mea aoga ma e oʻo atu i le 86 mg% o le acoriso. O le tofo o vine e manaia (4.6 points). O fua o taumafa e maua mai i le taumafataga e oʻo atu i le 207 centent per hectare. O le faigata o le taumalulu e maualuga, ae o le faapaleʻaleʻele pa'ū e maualuga.

Berry o togavao vao, vasega "Lyubava".

Fualaau Marma, lafoina i le itu i Caucasus i Matu, o loʻo faʻaalia i se vaitau vave ma le leai o se tausiga. O le laau o loʻo faʻaalia e ala i le tuputupu aʻe o le tuputupu ae ma se foliga lanu. O le ituaiga e fai ai ni fulufulu vaivai, faia ni laupepa lanumeamata lanumoana ma laumei, o loʻo i luga aʻe o le laupepa. O lapisi strawberries e mama ma mumu i lanu. O le tele o vine e eseese mai i le 18 i le 43 g. O tofu taitasi e oʻo atu i le 6% le suka, e sili atu i le pasene acid ma oʻo atu i le 68 mg% vitamini C. O le manaia o le mālū mālū ma le pipi suamalie e manaia. O le maualuga o le gaosiga o le ituaiga e oʻo atu i le 200 centres i le hectare. O le ituaiga o loʻo faʻaalia i le maualuga o le faapaleʻaina o le lamala, ae o lona vevela vevela o le avefeʻau.

Fualaau Rickla, o lenei ituaiga o loʻo lafoina i le itulagi i Caucasus i Matu ma ua faʻaalia i se vaitau vave ma leai se tausiga. O le laau e tele-lapopoa, o lona foliga laugatasi, e fai ai le fuainumera numera o sulu ma lau laʻau lapopoa lanu lanu meamata. O gafa ua tuʻuina i le maualuga o laupepa. O pi i le atoatoaga o le tino ei ai se foliga faʻafiafia ma le lanu mumu. O le tele o vine e eseese mai i le 19 i le 38 g. I totonu o siaki taʻitasi, e oʻo atu i le 7% le suka, e tusa ma le acid acid ma oʻo atu i le 64 mg% vitamini C. E manaia le tofoina o le pulupulu piniki māmā. O le maualuga o le maua i luga o eleele lelei e oʻo atu i le 175 pasene i le hectare. O le ituaiga o loʻo faʻaalia i le maualuga o le taumalulu ma le vevela.

Fualaau Uniol, o lenei ituaiga o loʻo lafoina i le North Caucasus region, e iloga i se vaitau vave ma le leai o se tausiga. E laʻititi le fale, e fai ai le fuainumera o paʻu ma laʻau lanu meamata. O gafa ua tuʻuina i le maualuga e tasi ma laʻau laulaau. Laʻau, pe a matua, ia i ai se foliga faʻapitoa ma se lanu mumu. O le tele o vine e eseese mai le 11 i le 32 kalama. E tofu uma le siama ma le 8% suga, e tusa ma le 0.7% acids ma e oo atu i le 78 mg% vitamini C. O le tofo o le lanumumu mumu, o le pulupulu suamalie o vine e manaia tele, faafouina, suamalie ma suamalie. Taste e iloiloina e faila i le 4.9 points e lima e mafai. O vine e matagofie i foliga fou ma e talafeagai mo ituaiga ituaiga o gaosi, e aofia ai le uaina. O le maualuga o le gaosiga i eleele mama e oʻo atu i le 150 pasene i le hectare. O le ituaiga o le taumalulu-faigata, vevela, ma o lona maualuga o le faapalepale e maualuga.

Fualaau masani Strawberry o vave ma le vave ona matua.

Fualaau "Alyonushka", o lenei ituaiga o loʻo lafoina i le itu i sisifo Siberia. O le ituaiga o loʻo faʻaalia i le vaitau o le matua ma le leai o se tausiga. O le laau e mamana, felafolafoaʻi, laʻau tele. O le umi o le musika o le avefeʻau ma e tele naua. Laʻau laʻau lauitiiti, sina pisi, lanumeamata. O ponuncles o loʻo i lalo ifo o le maualuga o laʻau laulaau, e iai se tulaga faʻasalalau e le masani ai. O vine e lanu, mumu. I vine, e oo atu i le 6.5% suga, e tusa ma le 0.7% o meaola ma e oʻo atu i le 42 mg% acid ascorbic. O le tele o vine e mai le 7 i le 21 kalama, ma o le fua e oʻo atu i le 101 sene i le hectare. O le tofo o vine e manaia, e ui lava e lagona le acid. O le ituaiga e vevela-vevela ma taumalulu-faigata.

Fualaau "Anna", o le ituaiga o loʻo lafoina i le itu i Sisifo Siberia. O lenei ituaiga o loʻo i ai se vaitau masani lelei ma se manaia lelei. E leai se toe faaleleia. O le laau e laʻititi lona tele, e faʻatusatusa. Mustache o le umi o le uumi, o le numera e tele. O le vevesi o laulaau laʻau e matua malosi lava ona faamatalaina, e tele tele, lanu meamata. O inflorescences o loʻo i lalo o le maualuga o laulaʻau. O le tele o vine e mai le 7 i le 19.2 kalama. O le foliga o le vine o le ovoid, lanu moli-mumu. O siama taitasi e aofia i le 6.0% suga, e tusa ma le pasene o le kulimi, ma e oo atu i le 35.5 mg% vitamin C. O le tofo o le pulp strawberries o le suamalie. O vine e matagofie uma i foliga fou ma e talafeagai mo ituaiga ituaiga o gaioiga, e aofia ai le uaina. O ituaiga o gaosi oloa e sili atu nai lo le selau pasene i le hectare. O le ituaiga o le taumalulu-malulu ma le malulu o le lamala.

Fualaau "Wima Kimberly", o lenei ituaiga o loʻo tuʻuina atu i le itulagi Tutotonu, e faʻaalia i se vaitaimi taimi o le taʻaloga ma leai se toe faʻaleleia. O le laau e matua mamana lava, e matua malosi lava. Mustache o le laititi, lanu mumu. E lapoa pepa, malamalama lanumeamata. O gafa o loʻo tuʻuina i le maualuga o laʻau laulaau. O vine o loʻo i ai se foliga faʻafiafia, lanu lanumumu-mumu. O tofu taitasi e aofia ai le sefulu pasene o suka. O le tele o vine e mai le 18 i le 36 kalama, ma e oʻo atu i le 152 pasene i le hectare. O le tofo e matua manaia lava, ua faʻamauina mo le maualuga maualuga. O le vailaʻau o le lāmala ma le malulu-faigata.

Berries o le vao vao, vasega "Vima Kimberly"

Fualaau Geyser, o lenei ituaiga o loʻo tuʻuina atu i le Volga-Vyatka ma o loʻo i ai le vaitau o le taumafa, ma le leai o se tausiga. Lafoaia o laau, tuputupu aʻe tuputupu aʻe. Mustache i se vaega itiiti, falemaʻi. O lapisi o le laʻau e tele lava, lanu meamata. O loʻo i luga o le tulaga tutusa ia inflorescences pei o laʻau laulaau. O le tele o vine e eseese mai le 7.0 i le 17.6 kalama, ua matua atoatoa ma ua i ai foliga lanu ma le lanu mumu. O le pulupulu pulupisi e manaia i le tofo, moli-mumu. O siama taʻitasi e aofia ai le 5.5% suga, e tusa ma le pasene le maualuga ma e oʻo atu i le 54 mg% acid ascorbic. O le fua i le hectare e tusa ma le 47 centent. O le vasega e teteʻe i le malulu o le malulu.

Fualaau Duet, na lafoina i le itu i Sisifo Siberia, o loʻo faʻaalia e le ogatotonu o le matua ma le leai o se tausiga. O le togavao e laʻititi ma laʻititi tele. Mustache o le tele o le tele, o la latou numera e tele. Paʻu lanu o lanu lanumeamata, e tusa lava. O inflorescences o loʻo i lalo o le maualuga o laulaʻau. O fua uma o fualaʻau 'aina ua i ai se foliga faʻafiafia, lanu uliuli lanu mumu ma e mafai ona iloagofie luga o luga. O le tele o strawberries e amata mai i le 9 i le 17.5 kalama, o le fua o le seleselega e oʻo atu i le 65 pasene i le hectare. O siama taʻitasi e aofia ai le 5% suga, e tusa ma le pasene o mea aoga, ma e oʻo atu i le 65 mg% o le acid ascorbic. O le tino mumu lanumoana o le pi e matua lelei lava ma e manaia tele. O vine e matagofie uma i foliga fou ma e talafeagai mo ituaiga ituaiga o gaioiga, e aofia ai le uaina. O le ituaiga o le taumalulu-malulu ma le malulu lauʻeleʻele.

Fualaau "Zaluchevskaya", o lenei ituaiga o loʻo lafoina i le itu i Sisifo Siberia, o loʻo faʻaalia i le ogatotonu o le amataga o le taimi ma le leai o se toe faʻaleleia. O le togalaau e faʻasalalau i luga o le itu i luga, ma e tutusa lona faʻatusatusaga. Mustache ma le faʻailoga a anthocyanin. O laulaʻau laʻau e laʻititi, mafiafia. O ponuncles o loʻo tuʻuina i luga o le maualuga o laʻau laulaau. O le tele o vine e eseese mai le 6.0 i le 14.8 kalama, o loʻo i ai se foliga ovoid ma le lanu mumu. O le aano o le vine e matua manaia lava, e lanu mumu le lanu. O siama taʻitasi e aofia ai le 5% suga, tasi le acid acid ma oʻo atu i le 81.2 mg% acid ascorbic. O le fua o lenei ituaiga e oo atu i le 104 centent i le hectare. O le vasega e teteʻe i le sogi.

Fualaau "Crimean 87", o le ituaiga o loʻo lafoina i le Itūlagi Caucasus i Matu ma o loʻo faʻaalia i le va o le vave amata ma le leai o se tausiga. O le togavao ei ai lona tino, e maua ai le tele o lapisi ma lapopoa, lanumeamata, laʻau lau. O ponuncles o loʻo tuʻuina i luga o le maualuga o laʻau laulaau. O fualaʻau atoatoa o vine e pei o le fatu ma le mūmū i lanu. O le tele o strawberries e oʻo atu ile 11.8 kalama. O siama taʻitasi e aofia ai le 6.5% suga, e sili atu ma le tasi le pasene le maualuga ma oʻo atu i le 11.8 mg% acid ascorbic. O le tofo o vine o se mea manaia tele, meaʻai. O le fua o le ituaiga e oo i le 167 centent i le hectare. O le ituaiga o le taumalulu-malulu ma le malulu lauʻeleʻele.

Fualaau o le vao vao, vasega "Honey"

Fualaau Meli, o lenei ituaiga o loʻo lafoina i le North Caucasus eria ma le itulagi Tutotonu, ei ai le vaeluaga o le taimi matua ma leai se tausiga. O laau e malolosi tele, e faʻatulagaina i luga, ma fai ai se musika o le laʻau ma laʻau lanu meamata lanu meamata. O ponuncles o loʻo i lalo ifo o laʻau laulaau. O pusi i le atoa o le matua ei ai foliga lelei ma se lanumoana lanumoana. Mafiafia, mumu mumu mumu e manaia lelei, ae e leai se manogi. O le tele o vine e eseese mai le 15.9 i le 20.3 kalama, ma o le fua o le fua e tusa ma le 106 sene i le hectare.O siama taʻitasi e aofia ai le 5.8% o suga, e tusa ma le pasene o mea aoga ma e oʻo atu i le 67 mg% o vaitamini C. O le variva o le taumalulu-malosi, faʻasaʻo i le lamala ma le vevela.

O ituaiga o Strawberry ua leva ona maeʻa ma ua le toe afaina.

Fualaau "Wima Xima", o lenei ituaiga o loʻo lafoina i le itulagi Tutotonu, o loʻo faʻaalia i se vaitaimi vave ma le leai o se tausiga. O laau totoa e malosi tele, e pisi laitiiti. E tele musele, latou lanu meamata i lanu ma se tanoa anthocyanin. O lapisi e lapoa tele, lanumeamata lanumeamata. O gafa o loʻo tuʻuina i le maualuga o laʻau laulaau. O laʻau e lapotopoto ma foliga lanu mumu lanu. O le tofo o vine e manaia, suamalie, e aofia ai i le sefulu pasene o suka. O le tele o vine e mai i le 18 i le 32 g, ma o le fua e oʻo i le 145 centres i le hectare. O vine e matagofie i foliga fou ma e talafeagai mo ituaiga ituaiga o gaosi, e aofia ai le uaina. O le ituaiga o le taumalulu-faigata, ae toetoe lava a le mafai ona ola i le lamala.

Berries o le vao vao, vasega "Wima Xima"

Fualaau Kubata, o lenei ituaiga o loʻo lafoina i le itulagi Tutotonu, o loʻo faʻaalia i le tuai o le taumafa ma le leai o se tausiga. O lenei ituaiga e lelei mo le faʻamaisaina, o loʻo tumau pea lona foliga ma lona tofo pe a uma ona faʻaleagaina. Laʻau o le tele o le tuputupu ae o le tuputupu ae o le tuputupu aʻe, ei ai le faʻavaveina o foliga, tuʻu ni nai fulu ma fai ai ni lapopoa lanu meamata lanumeamata. O inflorescences o loʻo i luga o le maualuga o laupepa. O fualaau mama atoatoa e masani ona foliga foliga, lanu mumu, lanu o latou tino, e itiiti sina sua, ae e tofo lelei (4.6 points). O le maualuga o lenei ituaiga i le hectare e tusa ma le 135 centene, ma le tele o vine e eseese mai le 18 i le 25 kalama. O siama taʻitasi e aofia ai le 7.5% suga, e tusa ma le tasi le pasene le maualuga ma e oʻo atu i le 69 mg% o le acid ascorbic. O le ituaiga o le taumalulu-malulu ma le malulu lauʻeleʻele.

Fualaau Nellie, o lenei ituaiga o loʻo lafoina i le itulagi i Caucasus i Matu, o loʻo i ai se vaitaimi vave ma le leai o se tausiga. O laau e felafoaʻi solo, ia i ai ni laʻau e tele-siʻosiʻomaga ma lau laʻau laʻau tele o lanu lanumeamata lanumoana. O ponuncles o loʻo i le maualuga e tasi pei o lau. O fualaau aina suamalie e foliga mai e foliga mai o le lanu mumu, e lanu mumu ma e oʻo atu i le maualuga o le 32 g. E tofu le pepe ma le 6% suga, e sili atu nai lo le pasene o mea aoga ma e oʻo atu i le 42 mg% o le vaitamini C. O le tofo o le pulu fuamasi lanumumu-mumu e manaia, suamalie ma mumu (4, 7 vaega). O le maualuga maualuga e oʻo atu i le 64 pasene i le hectare. O le ituaiga o le taumalulu-faigata, vevela ma le vevela, ma o loʻo faʻaalia foi i le tele o teteʻega i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.