Fugalaau

E le manaʻomia e le Sansevia le tausiga faigata

E le manaʻomia le faʻaititia o le tausiga o fale, ma e maua ai le tele o aogā. O laʻau lanu umi o le fugalaau e fufulu ai le ea, ma faʻafefeteina i le okesene. O le malosi o le fugalaau e afaina ai le osofaʻiga ma faʻaleleia ai tomai faʻapitoa. O le mea lea, i ofisa ma ofisa e masani lava o fugalaau fugalaau ma le "mother-in-law language", o se tasi o le tele o igoa o le gaseeseia. O lona vavalalata, lau laʻau saʻo e mafai ona oʻo i le lua mita. O le isi ituaiga o laau e maua ai se rosette o laulaau o saofafai i luga o se pusa tootoo.

Sansevieria togafiti ile fale ma se faʻataʻitaʻiga ata

O le fagu mo le faʻaogaina o mea e tatau ona ave faʻatasi ma se kalama uʻamea, ona o aʻa malolosi o le fugalaau e mafai ona malepe puipui, ma maua avanoa. O laau laiti e totoina i le tasi taimi ma le afa, ona sosoo ai lea ma le tolu tausaga. I lapisi lapoa ma paluga, na o le pito i luga o le paʻu ua suia. E masani lava, o le faʻavasegaga o le vaomaua i le tautotogo e sau faatasi ma le vavaeese o le vao.

O le palapala palapala e faigata; e aoina mai i vaega taʻitasi:

  • pepa palapala;
  • peat;
  • oneone;
  • humus.

Ave mea e tutusa ai mea tutusa ma faaopoopo ni vaega se lua o le eleele. E mafai foʻi ona faia le alavai e faʻafefete ai le polo poʻa poʻo le faʻafefete.

Afai o fesuisuiai o loʻo fuga mai i totonu o le fale - o le taimi e faʻataunuʻu ai se galuega umi. O se laau totogo e faamanuiaina ai se pisinisi fou, o le a manuia. O le fuga o le taumalulu o le gaseeseia e le o se avefeau o se manuia.

Faʻasalaga i le tausiga o le gaseeseia e faia e le timu poʻo le susu, puipuia le vai. E le manaomia e le laau le faʻaleleia faifai pea ma le faʻaleleia. Faʻamamaina ao mu le palapala, seasea lava i le taumalulu. E faalua ona fafagaina le Sansevieria i le taimi o le taumafanafana faatasi ai ma le tele o fomaʻi-phosphorus fertilizers. O le maualuga o le malosi o le gaʻo e ono mafua ai le pala o aʻa, o le leiloa o le teuteu.

O le malamalama i le tausiga o le gasegase i le fale e aʻafia ai le eseesega o taʻaloga mamanu i lau. Faatasi ai ma le le lava o le malamalama, o laulaau ua amata ona le manaia, ma ua sili atu - latou te lanu samasama. O le faʻamalamalamaina o le taumalulu, ia faatumauina le matagofie o laulaufaiva leaga, e manaʻomia.

O le fugalaau e lagona lelei i le vevela i luga aʻe o le 14 tikeri. E pei o tagata uma mai tagata taʻalo, o faʻataʻitaʻiga ma se suiga tele i le vevela e leaga tele ia te ia. Afai e latalata le mea i le natura, e mafai ona e faʻatali mo le fuga, faʻatasi ma se manogi manaia o le vanilla.

Faʻafitauli i le tausiga i le fale mo faʻalavelave faʻafuaseʻi ona o le solia o tuutuuga o le taofia:

  1. Afai e i luga o lau laulaila malamalama, e tatau ona faʻaitiitia le malamalama ma le vevela.
  2. E foliga mai o vaega o laʻau o le pala o loʻo faʻaalia ai le tele o le palapala. ◊Oti afaina nofoaga, togafiti manuʻa, faʻaitiitia le faʻamautu.
  3. Lafoaʻi le faʻagasolo ma le - e le lava le malamalama.
  4. O le fautuaga e lanu samasama ma malogo - malulu, sili atu meainu, e le lava le malamalama.
  5. O se uumi o le apogaleveleve e masani ona faigata ona iloa. Ae o le laulaau ua liua pale, ua sauaina le laau. O le fufulu o laupepa ma se 'ie susū e aoga, e le amataina le mite.
  6. E mafai ona faʻatoʻaina meaʻai e le iniseti, mealybug - karbofosome.

Faʻafouina o Sansevia

Faʻafouina o le laulaufaiva laulaufaiva e tupu mai i le metotia o fatu, vaevaega o rhizomes ma tipi o lau lau lau.

A maeʻa ona totoina, ona nonoa lea o pulu i luga ole laʻau pe a sasaa ma fufulu fatu. Latou te teuina seivagana ua lulu i totonu o se pusi tapuni, o fatu taitasi e tuu i se isi ipu. E faʻamalieina le faʻamavaeina.

Rhizomes i le taimi o le gaosiga e faʻaumatia ma o se vaega o le vaomatua poʻo le vavaeina ma aʻa e vavaeeseina ma se naifi malosi. I le taimi lava e tasi, o vaega tatala e tatau ona faʻamaʻiina ina ia le aʻafia ai le lumanaʻi. Pe a totoina, e tatau ona e faitauina, aʻa malolosi, tuputupu ae, e mafai ona gaui pe faaleagaina le ipu.

E masani ona faʻaaogaina mo le toe gaosia o laupepa. O se tagata soifua maloloina lelei "laulaufaiva" e filifilia, e masani lava o le pito i lalo, ma ua oti i le eleele. O le toe gaosia e ala i lau laasaga e mafai ai ona maua ni kopi fou.

O le pepa na tipi i ni vaega o le 5-10 cm ua faʻamago mo aso e lua. E tatau i le amataga ona matau le tipi o le a mauaa i le eleele. E taua le mafaufau i le itu o le feaveaʻiga o sua.

O le Sansevieria e tupu aʻe ai le vaʻaia e mafai ona fausiaina. Afai o le laʻau o loʻo tuputupu aʻe o le a togiina ma tuʻuina atu i se tulaga vavalalata mo se taimi umi, o le a tumau pea i lena tulaga.

Pe a faʻaleleia le gaseia ma se laulaau, e loloto le 2 cm i totonu o le palapala. E faʻapipiʻiina i luga le fasi pepa, lea e faʻasalaina i lea aso ma lea aso. O le koneteina e tatau ona mafanafana ma i totonu o le malamalama.

O aʻa e mauaa i le 2-3 vaiaso. I totonu o le lua masina, o le a tulaʻi mai tamaiti, ma a mavae le isi 2-3 masina, o le a mafai ona totoina ni mea totō, teuteu lelei e pei o se laau talavou.

E tatau ona e iloa o le feeseeseaiga e na o le vaevaeina o le vaomatua e tuʻuina atu, o le a tuʻuina atu ai e le tipi se laʻau lanu meamata.

O aoga aoga o le gaseeseia o le faʻamamaina lelei o le fale ma le faʻamaualuga i le okesene. O fualaau e faʻaaogaina e avea ma fesoasoani muamua mo le tiga o le taliga. I vailaau faʻasoifua, o loʻo faʻaaogaina le siʻu pike e sauni ai faʻapitoa. Mo le faʻamaʻi manuʻa, o le paʻu o laulaau o le gasegase e aoga.