Fugalaau

Totoina ma tausia tamaʻitaʻi i le fale

Aferika Aferika i Saute, o le na tuuina atu le igoa i le tele o aiga o laumei lapopoa ma a latou lava ituaiga, e le o lauiloa i tagata fugalaau fugalaau Rusia o latou aiga: hippeastrum, daffodils, galanthus, faasala ma le riki.

Ae i totonu o le atunuu o le laau, faapea foi i Ausetalia ma itu i saute o Amerika, lea na auina ese atu ai le au matutua i le sili atu ma le selau tausaga talu ai, ua avea le aganuu ma mea masani. O fugalaau fugalaau e oʻo i le 70 cm le maualuga e mafai ona maua e le gata i luga o mauga maumaʻe ma i le mamanu o tuaoi, ae i luga o lapisi otaota. E mafua lenei mea ona o le faigofie o le tausia o tamaʻi teine ​​ma mea e sili ona taua o le faʻaleleia o laau, tuʻuina atu nai lo le masani lelei o fatugogo mamago, saunia mo faʻapipiʻi toto.

Ae i le gagana Rusia, i le mea e sili atu le vevela o le tau, e toetoe lava a le mafai ona tupu aʻe i luga o le eleele. Laʻau toto tetele, e oʻo i le 10 cm le lautele, e le faigata.

Taua tele mo i latou o le ea vevela o -9 ° C. Laʻau lanu meamata ma fugalaau o le seleselega e oʻo lava i le itiiti ifo o le malulu. O le mea lea, i le ogatotonu o le laina, o loʻo i totonu o vaomatua i totonu o le fale, o loʻo iai le vaitau o le ola tuputupu ae ma le fale taoto.

Amaryllis Life Cycle ma tausiga ile

O le fuga mai o tagata tagatanuu o Aferika i Saute e pau i le tautoulu, lea e amata i le itu i saute o Mati ma faaiʻu ia Me. O le tulaga lenei na fuafuaina ai se tasi o igoa i le lotoifale mo le au matutua - le lili o le Eseta. O le pulufana na fafagu pe a maeʻa se malologa o le tau mafanafana e maua ai le tasi pe lua ni fugalaau fugalaau ua tumu i le tele o puaa. O le inflorescence e mafai ona aofia ai e oʻo atu i le 12 puʻelaʻau, ma tuʻuina atu laau toto i le 20 fugalaau i le taimi e tasi.

Amaryllis e tupu i le fale e amata mai i le 6 i le 8 vaiaso, ma naʻo le maeʻa o le fugalaau i luga o le fogaeleele, e aliali mai lau paʻu.

Latou te tumau i le taumalulu uma, pe a maeʻa le lau, o loʻo taʻu mai ai le oʻo mai o se vaitau fou vavalalata, lea e manaʻomia ai e le pulufana se mea matutu i le vevela e tusa ma le 10 ° C.

E faʻapefea ona tausia matua i lenei taimi? E ui o le pulu e le o faʻaalia ai faailoga o le ola, e taua le puipuia mai le faʻamago ma le pala. Afai e sili atu le vevela o le ea e puipuia ai le oti o le aʻa, e fautuaina e faʻamamago le pito i luga o sina mea itiiti. I le maualalo o le vevela, o le suāsua e matautia auā e lamatia ai le atinaʻe o le pala ma le faʻamaʻi pipisi.

I le taimi o le tuputupu ae ma le fugalaau, tausia le aiga i le fale o le faia lea o tulaga lelei, fafaga ma fafagaina laau. Le maualuga o le vevela o le ea i totonu o le potu e teu ai lenei aganuu mai:

  • 20-22 ° C ao faagasolo le aso;
  • 18-20 ° C i le po.

E le fiafia Amaryllises pe a suia le potu i le vevela poʻo le susu. I le fale, o laau toto e ola i luga o mauga, lea e le o tumu ai le ea i le va. I le fale, e le manaʻomia foi le maualuga o le susu i luga o le aiga, lea e faʻaosofia ai le atiina ae o sigi i lalo o fua maʻa.

Tausiga mo tamaʻi matua e le mafaia e aunoa ma le fafagaina ma le faʻamaina o le laau. Moisturize le palapala ile paluga pe a faʻagogo le pito i luga o le meaʻai. Vaʻaia vai ua muaʻi nofoia pe faʻavasegaina.

E faʻataunuʻuina pe a uma le lua vaiaso i le taimi o le totoina o laau toto, ona faʻateleina ai lea o lau laau. E sili ona lelei le faʻaogaina o fualaau mo le totoina o fua o faatoaga ma le tele o fuamoa ma le potassium. O le tele o le vevela e faʻagesegeseina ai le atinaʻeina o pulupulu, e pei o le aisa e sili ona laʻau laʻau, ma e faigofie foi i le mumu mumu - o se faʻalavelave faʻaoloa masani.

Faiga o le totoina o meaʻai

O le tele o ituaiga o meaʻai o popo e totoina i le fale ao leʻi amataina le vaitau fou o le tuputupu ae. Mo tagata matutua, e le saʻo lenei mea. E sili atu le aoga mo lenei tagata nonofo i Aferika i Saute ona i ai i se eleele fou pe a uma le pala o fugalaau, pe a amata ona tupu le lau. O se fuataga o le tausia lelei, e pei o le ata, o le a mafai ai e le laau ona vave toe faʻaleleia le malosi o le faʻaagaga na faʻaaluina i le taimi o le fuga ma saunia mo le taimi o loʻo momoe.

Mo le faʻamalolo o le tuʻuina atu o vaega eleele ma aʻa mai le koneteina tuai, o le palapala i lalo o le pulufana e matua susu. Ua aveeseina le ulo ina ia faasaoina le tele o fuainumera o aʻa ma palapala ile luga. Ona siitia lea o le pulu i totonu o se koneteina fou, tele atu nai lo le muamua, i le lapopoa ma se apavai alavai ua saunia ma se vaega itiiti o le mea susu susu. O nofoaga avanoa i luga o le coma ua tumu i le eleele, lea e mulimuli ane faʻaleleia ma faʻafeinu.

E tatau ona manatuaina o le pusa moa pe a maeʻa ona totoina i le 1-2 vaetolu e tumau i luga aʻe o le palapala, ma o le mamao mai i le pito o le ulo e le sili atu i le 3 cm.

O aʻa malolosi e faigofie lava ona vevela, o lea i le taimi o le fesiitaiga o aganuu mai le tasi ipu i le isi, o le vaega eleele lalo o le laau e tatau ona susu. A maua fanau ma o latou lava aʻa i luga o se tagata matua siʻi, ua vavaeese ma totoina i ni ipu eseese o se laʻau talafeagai.

O le eleele mo le totoina o le amaryllis e tatau ona lafoaia, malamalama ma maua le maualuga o le maualuga o le 6.0-6.5. Afai e le mafai ona faʻatau le supumu kuka uma mo pusa teuteu, o le sui e faia tutoatasi. Ina ia faia lenei mea, ave:

  • i le aofaiga tutusa o turf ma fanua laulauina;
  • afa o le humus ma le aofaiga tutusa o le paaga;
  • se vaega itiiti o le perlite, lea e mafai ona suia i oneone paʻu poʻo le faaopoopoina o le vermiculite i le palapala.

A o lei totoina pulufana, o le mea e tatau ona fai i totonu o le fale e tatau ona fufulu pe faʻamaʻi i se isi auala. Afai e le faia lenei mea, o aʻa ma paleni e tosina mai ai le gauai o le tele o ituaiga meaola faalavelala mai le kuliki e lele atu i matata.

Aʻo filifili i luga o se mea e faʻaaogaina i le taumafanafana, pe a oʻo i le taimi atoa, e mafai e le tagata fugalaau fufulu ona faʻalavelaveina le taamilosaga o le olaga faʻaletausaga o le tausaga ma le maua se avanoa se tasi pe lua e faamemelo ai le lalelei o le laau i Aferika i Saute.

O fili sili o le au matutua pe a matutua i le fale:

  • tele le suavai, o se taunuuga o le pala o le aʻa ma le pito i lalo o le pulufana amata;
  • leai ni tulaga i le taimi o le "sulufaiga" o le aganuu;
  • maualalo le vevela o le ea, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a ave le ipu i totonu o le faletusi poʻo le togalaau;
  • ogaoga mea e leai ai aʻafiaga aʻa.

O le tausiaina o tamaʻi aiga i le fale e tele taimi e alu ai, e manaʻomia ai le gauai ma le malamalama i mea e tutupu i le pusa. O le mea lea, ao lei amataina se "tamaitai le lavalava" Aferika i Saute i totonu o se fale mautotogi, e mafai e se faleoloa faleoloa ona taulimaina tekonolosi mea taufaatoaga i luga o le aiga toalaiti ole aiga.

Faʻafouina o tamaʻitaʻi i le fale

Amaryllis, pei o isi riki, i le fale e mafai ona faʻaleleia e faʻaaoga:

  • tamaiti na faia i luga o tamaʻi matutua;
  • filifiliga eseese mo le vaevaeina o pusa;
  • fatu.

Auala o togafiti o le vegetative e leai ni uiga. Ae o fatu o tamaʻitaʻi, e pei o le ata, e matua ese lava mai mea na e faia pe a uma ona faʻasalaina isi meaola vavalalata.

E le o ni paʻu uliuli uliuli, e pei o le sulufaʻi, ae o ni nai tamai pulufana e oʻo lava i totonu o le fua, o nisi taimi e maua ai aʻa ma fatuina ai se totō. I le isi itu, o ia mea totō e faʻaaogaina e faigofie ai ona maua ni laau totō fou, ae i le isi itu, e matua faigata lava ona puipuia ni tamai pusi mai le germination.

I ni nai vaiaso talu ona maeʻa ona faʻavasegaina le au matutua i le fale, ua sauni le pusa e tuʻuina atu le ola i tamaʻi tamaʻitaʻi. O le mea lea, aua le faatuai. E lūlū fatu, faʻapupula loloto le pito i lalo, i totonu o se faʻafefe susu o le peat ma le oneone ma tuu i totonu o se nofoaga malamalama.

O le taina ma le foliga mai o lau lauusiusi e alu mai le 3 i le 6 vaiaso. Faʻasalaga lelei, e tupu aʻe mai le fatu fatu pe a mavae le 4-5 tausaga.

E faʻatatau i le atinaʻe ma le tele o pusa, i le tausaga muamua e mafai ai ona latou lafoaia le vaitaimi o loʻo momoe, tuputupu ae ma tuʻuina atu lau laulaau seia oʻo i le isi tausaga. E le o se mea talafeagai le faʻapipiʻiina o le faʻaupuina o laau mo ia laau totō, ae o le faʻamalamalamaga atili i tama talavou laiti o le a aoga.

Afai e le mafai ona totō vave fatu na maua, ona tuʻuina lea i totonu o ato faʻamaufaʻailogaina i totonu o se fale pusaaisa. E taua le leai o se vai e maua i totonu o le atigipusa ma le pusa e le o faʻaalia i le vevela o le vevela. Mai lea taimi i lea taimi, o fatu ua aveeseina ma asiasia mo le gaosia po o auala o le faamamaina.