Laʻau

Oregano poʻo oregano Faʻatoʻa ma tausi i le lauʻeleʻele Tupu mai fatu mo fatuga Photo

Oregano faʻatoʻaga i luga o le fanua faʻasalalau i luga o le ata Origanum laevigatum 'Hopleys' photo

I le faaopoopo atu i le totoina o togalaau masani e pei o pateta, tamato, aniani, e le o se mea e le masani ai le tuua o se moega mo le totoina o laau afaina ma togafitiga faafomai. E pei o le oregano poʻo le oregano, o le isi laau e taʻua o le motherboard, frankincense.

I le kukaina, o le oregano e faʻaaogaina e avea o se mea manogi; o le laʻau aoga ma le manaia e tipi mai fugalaau. O le totōina o se motherboard o le a puipuia lau togalaau mai meaola faʻamaʻi - o se manogi manogi e faʻafefe ai. Afai e te tuʻu ni nai lala mamago o le tinaboard i le kapoti, o le a le fefe le moa.

O le oregano ma le oregano le mea lava e tasi?

Ioe, o igoa nei e lua tutusa mo le laau lava e tasi. O le igoa oregano o le Rusia, ma oregano o Latina (Origanum).

O Oregano e masani lava ona ola i luga o se tulaga tau alamanuia e maua mai ai le suauu taua. O Oregano o se fale lelei o le meli, e masani ona faʻaaoga i le kuka (spice orenano).

Origanum masani o se laʻau faʻamaina o le aiga Iasnatkovye. O le aʻa e fetolofi, lea e fesoasoani i le tuputupu ae malosi. O le maualuga o le fausiaina o le fatu e 30-70 cm. O loʻo ufiufi i laulaau lanu o foliga lanu ma faʻamaufaʻailoga lima.

A fuga le oregano

E amata ona fuga mai le tausaga lona lua o le tuputupu ae, o le vaitau fugalaau e pau i le masina o Iuni-Iulai. E tele ni fugalaau lanu pinisa e aoina i ni mea e le mautonu.

A maeʻa ona tupu, o loʻo faʻapipii se paʻu i le foliga o se mumu. O fatu e laiti tele (0.1 g e tusa ma le 1 afe fasi pepa), e amata i le faaiuga o Aukuso.

Se nofoaga mo le tuputupu ae o le oregano

Origanum e masani ona totoina ma tausia ile ata o le eleele

O le mea lea, o le oregano e tupu lelei ma faʻapupulaina mea aoga i laulaʻau, faʻapea foi ma le fiafia i le totoina vave, e tatau ona filifilia se nofoaga e susulu i le susulu o le la. A oʻo ina tupu aʻe i le paolo, e faʻagasolo ona tupu tele, o le manogi o le manogi e faʻamatalaina vaivai.

O le laau e le lelei i le ituaiga o palapala, ae o eleele palapala ma le eleʻele o le eleele o le a solia. Talu ai o loʻo matou talanoa e uiga i le galue umi, totoina le oregano i luga o se saite ma eleele lelei. Aloese mai le mimita, faatasi ai ma le latalata ane o le vai i le eleele, fausia se moega maualuga.

E fautuaina e faaopoopo le humus pe pala palapisi mo le eliina pe a ma le 1 masina ao le i lulu, e mafai ona e suia le masima masima.

O le tele o taumafai a le oregano e taumafai e ola vao vao i luga o le windowsill. Ina ia maua ni mea lelei e sili ona lelei, o le a le itiiti ifo ma le 1 le tausaga, aua e amata mai i le tausaga lona lua o vao.

Atinaʻeina o le oregano mai fatu mo fatu i le fale

Oregano oregano fatu ata

O Oregano e masani lava ona ola i fualaau aina, e pei o vai vaivai - o vao e faigofie ona malemo i latou. Mo le totoina o le togalaau, e sili atu ona aoga le totoina o laau toto ina ia maua ai le tele o laau toto. E mafai ona totoina vave fatu ile eleele tatala, ae o le tele o taimi e faia lenei mea pe a tupu aʻe i luga o se tulaga tau alamanuia.

Amata ona lūlūina vine ia Mati: o le vave ona e totoina, o le lelei, o le a malosi le totogo ae leʻi totoina i totonu o le eleele. Mo le luluina, ave se mea lautele (o se pusa paʻu, se atigi fafie poʻo se mea faapitoa mo le totoina o fatu). O le eleele e manaʻomia le meaʻai, ona o le faʻamalosi e faʻaopopo ai oneone laiti, e mafai ona e suʻeina se mea mo le totoina o laau.

  • Faatumu le tane taʻele i le eleele, faʻamafola le pito i luga, fai sina mea faʻafefete, sulu mai se moli moli.
  • Fai ni togi e ala i le oomiina ma se pule, lūlū fatu, e tatau ona sili atu i le 1 cm le loloto o le fatuina.
  • Faʻaaogisa se faʻamalama i le faʻasalalauina (o se faamalama o sasaʻe poʻo sisifo), ia tumau le vevela o le ea i totonu ole 20-22 ° C.
  • Pe a totoina ni fatu laau, e masani ona ufiufi laau toto i se ata tifaga, ae o lenei fuataga e le talafeagai mo le totoina o fatu o le oregano.
  • Talosaga faamoemoe mo le 10-15 aso. E matua manifinifi vavae, latou te maofa i lo latou le mautonu - i le taimi muamua ua e fefe e paʻi atu ia i latou, ae o le a sili atu le malosi o le taimi.

Vaʻaia ma le faʻaeteete togalaau ma aveese le mutia vao, aua e mafai ona malelemo ai laau vevela. E sili atu le mafiafia o fualaau ina ia latou le faalavelaveina le tasi ma le isi.

Oregano mai fatu ata pipi

Faʻamaʻimiina fualaau i lea taimi ma lea taimi e ala i le susuluina o se pulu. O lenei aofaiga o le vai e lava mo tipu, i se faaopoopoga, e te puipuia aʻa mai le taina.

Liliu le pusa i ni fatu laau ina ia le tupu le tasi itu.

A maeʻa ona foliga mai 2-3 laulaau moni, totō le oregano i ni pusa eseese (ipu uʻamea poʻo ipu palasitika). Ia faaeteete, vavae ese ma se vaega eleele ma le totoina.

Fanau orega oregano

E oo i le ogatotonu o Me, o le a saunia ia laau toto mo le toe totoina i totonu o le eleele. E sili atu le filifilia o se aso e le vevela poʻo le eleele i le taeao, ae tuʻuina atu se faʻavasegaga le tumau. Faʻaaogaina i se mea e faʻaaogaina, tuʻu le ua i le tulaga e tutusa ma muamua aʻo leʻi toe suia.

E faapefea ona toto oregano mo tipu, vaai i le vitio:

Lauina o fatuga oregano i le avanoa tatala

O fatu o le Oregano e totoina i le eleele tatala i le tautotogo, pe a lelei le mafanafana o le palapala (pe a ma Me). E mafai ona totoina i totonu o greenhouses i le amataga o le tautotogo po o le taimi o le taumalulu (i luga o se fale gaosi oloa).

Fufulu le palapala, aveese le mutia vao. Fai togalaau, tapuni fatu i le loloto o le 1-1.5 cm, ia mamao ese le 40-45 cm i le va o laina. Taʻu faʻamalosi, aua o le a faʻapipiʻi. E sili atu le faʻaogaina o fualaʻau, ma tuʻu ai le mea sili ona lelei.

Faʻaleleia fua o oregano

E mafai ona faʻalauteleina vao laau vao o le adultgano:

Bush division

E faʻapefea ona vaelua le oregano vao photo rhizome

I le tautotogo po o le tautoulu (pe a uma le fua o le fatu), eli se togavao ma vaevaeina i ni vaega, e tatau ona aofia ai i totonu o ia mea se mea e maua ai le toto ma le tumutumu o le tuputupu ae. Faʻaeteete faʻaeteete ia aua le faʻaleagaina le aʻa ma faʻaitiitia le faaleagaina i aʻa. Faʻasili ia lua avanoa e fetaui ma le aʻa.

Place delenki, sasaa sina eleele laitiiti, sasaa ma tuu le vai i totonu, faatumu le vaega atoa o le avanoa i le eleele, o le ua uʻu e tatau ona maualuga i luga o le eleele, ia togi le palapala ile taʻai ma ou alofilima.

Faʻalauteleina Oregano e ala i le taoto

E mafai ona faʻatinoina le faʻatinoga i le taimi atoa o le tuputupu ae. Tui se pu malosi i luga o le eleele, taʻalo ina ia tumau pea le pito i luga o le palapala. I le vaitau e sosoo ai (amataga o le tautotogo po o le autumn), vavae ese le laau talavou mai le togavao tina ma toe totoina i se nofoaga fou.

E faʻapefea ona tausia le oregano i le avanoa

Faʻasalaina ma faʻamalo le eleele

I le tausaga muamua o le tuputupu ae, togafitia ma le faaeteete auga o le oregano. E taua le veleina masani mai vao leaga, e faʻafefe faʻafefe ma faʻamago le eleele.

O Oregano e le o manaomia le susu, ae le faatagaina le lamala, e le o manaomia foi le suavai. Suavai suamalie e pei o le suamalie. Afai e timu mo se taimi umi, e tatau ona ave le tausiga ina ia mautinoa ai e le faʻaputuina le vai i aʻa - ia faia ni mea laiti i luga o le vao.

Taofi le palapala le tatalaina. Vaʻaia masani mai vao vao lima: oregano e le tupu tele, vao vao e vave faʻaleleia ai togavao. Tupulaga matutua e taulimaina vao i luga o latou lava.

O le mulimulitaʻiina o le eleele ile vaovao o le a taofia ai le tuputupu ae o vao ma fesoasoani e faʻaitiitia le faʻagasolo o le fafaga.

Faʻafefea ona fafaga

E le manaʻomia e le motherboard le faʻaofuina masani: faʻaaoga le faʻamalo i le amataga o le tautotogo ma le maeʻa ona seleseleina. Mo le vaitau muamua o le tuputupu aʻe, e lava meaʻai e maua mai i le faʻamafanafanaina o le saite aʻo le i totoina.

I le vaitau e sosoo ai, i le taimi lava e ala mai ai le laau mai le falemaʻi, faaopoopo le masima, o le taimi lona lua e mafai ona e fafaga ai se vaifofo o mullein infusion (1 to 10). A oʻo ina ola le oregano o se mea teuteu, e le tatau ona faʻafefeteina.

Teuteu

A oʻo mai le vaʻaiga i le tausaga muamua o le tuputupu ae, e sili atu le aveeseina o faʻamaʻi. Tuu atu i le laau le avanoa e maua ai aʻa, fausia le malosi, ma o le isi vaitau e selesele ai se seleselega lelei.

I le amataga o le tautotogo, faapuupuu le taʻi tausaga i le 1/3, lea o le a faʻaleleia ai le faʻalautele. O se taunuuga, maua nisi laulaʻau ma fugalaau.

Oregano o loʻo taumalulu i le itumalo Moscow ma le ogatotonu o laina

E maitauina o le oregano o le malulu. E manuia le manumalo i lalo o le kiona e aunoa ma se fale faʻapitoa. Afai e moe le kiona i le vaveao, e mafai ona tumau laulaau lanumeamata i luga o le laau seia oʻo i le tautotogo.

Oregano totoina

O Oregano e mafai ona ola i le nofoaga e tasi mo le silia ma le 20 tausaga. Ina ia mafai e le laau ona taofia ona vaega faamalolo, e tatau ona toe totoina i le 5 tausaga.

Mulimuli ane, soo se togalaau e mafai ona totoina i luga o le saite - totoina le 99% o le a puipuia mai meaola faalafua.

Aoina ma teuina o vao vao

O le vao o Oregano e faʻaaogaina e pei o se meafaitino, o le sauniuniga e faia i le taimi o le fugalaau, pe a sili atu le maualuga o meaʻai. Tipi le laʻau lauulu 15-20 cm le umi E lua filifiliga mo le faʻamago: nonoa i fusi ma tautau i luga poʻo le tuʻuina i luga o pepa, ae e manaʻomia ona e suʻeina i luga i luga o taimi.

O le nofoaga e faʻamago ai e tatau ona ufiufi ma faʻalelei. A uma le faʻamamago, tataʻesea laʻau manogi ma fugalaau (na o le togi ese o aʻa, aua e le talafeagai mo le taumafa). Fugalaau ma laulaau e sili ona teuina faʻatasi, e talafeagai mo le faʻaaoga mo le lua tausaga. Mo le teuina, tuu i totonu o se pusa tioata tapuni.

O fatu o Oregano e seleseleina ia Setema. I le taimi o fugālaʻau, ave faʻatapulaʻa fuʻu - aua nei tipi, ae faʻapolopolo mo le aoina mai mulimuli o fatu. I le faaiuga o le fugalaau, tipi le puʻu faatasi ma pusa pusa ma faʻagogo, ona tipi lea o fatu i totonu o se faʻavevela, vavae ese fatu ma faʻagogo pe'ā tatau. Teu i taga pepa i se mea matutu, pouliuli.

O faʻamalologa o le oregano

Faʻaaogaina o meatotino a oregano oregano

Ona o le maualuga o mea o tannins, acid ascorbic ma suauu oona, o le oregano o loʻo faʻamalolo ai meatotino.

  • A maua ni tupe mai oregano (tea, decoction, infusion) tusi: o se aafiaga lelei i luga o le popole (faʻatulagaina o le moe, faʻamaluluina o le ulu) ma le faʻaogaina o meaʻai (faʻalauteleina le manaʻo);
  • fesoasoani i togafitiga o le bronchitis;
  • Aafiaga aoga i le tino o le fafine: faʻamautuina o le faʻataʻitaʻiga, faʻamalositino le ala o le PMS male manopause;
  • togafitiga o stomatitis, maʻi paʻu (diathesis i tamaiti, eseese dermatitis i tagata matutua).

Oregano i le kuka

Latou te kuka, kuka ma tao aʻano ma le oregano. O Oregano o se vaega o se meaʻai vevela mo sausage faʻanatura, aano o manu po o ate, ma ua faʻaopoopoina foi i sauga ma le gauga. Vaʻai le mashroom dish e faʻaopopo ai se mea manaia ma se manogi. I meaai a Italia, o le oregano e faʻaaogaina e 'ai ai pizza.

O mea manogi e faʻaaogaina foi mo masini pulou, kukama.

O le mea lautele, ua tuufaatasia le oregano ma le tele o mea manogi, ae o le pepa uliuli, rosemary, basil, marjoram o le a avea ma paaga lelei.