Laʻau

E faʻapefea ona tausia se tamaʻi gaʻo i le fale?

Crassula o se tasi o fale sili ona taua ma lauiloa i totonu o laau. E oo lava i se tagata e amataina vine e mafai ona ola i le fale. O le tupe foi e lauiloa aua e talitonu Feng Shui e faatosina mai le tamaoaiga, alofa ma le manuia i le fale. O le mafuaʻaga lea i luga o faʻamalama o fale e tele e mafai ona e vaʻaia ai laau o le galu ma lau e pei o tupe siliva. Ae, e ui lava i le tuinanau, e manaomia e le fale se tausiga faapitoa ma maeʻaeʻa.

Faamatalaga, ituaiga ma ata o fafine gaʻo

Crassula po o Crassula e mafua mai i le ituaiga o tagata tausi maʻi ma le aiga o Crassulaceae. O se laau laititi ma le lelei, lea na matou masani ai i le fale, e oʻo i le fa mita i le natura. I luga o lona ogalaau puipui e faʻafeagai ma le tasi ma le isi, o lau laʻau mafiafia e faʻapupula. E mafai ona lanu meamata, lanumeamata lanumeamata, siliva ma le pogisa ma se lanu mumu. I lalo o le lelei o le tuputupu ae ma le tausiga lelei, e mafai ona fuga le laau i lanu paʻepaʻe, lanumoana, samasama poʻo le mumu lanumumu. O mea uma o le crassulaceae e iloga i laulaʻau ma le tetee i le lamala.

E tele ituaiga eseese o tupe, o loʻo iai tausaga taʻitasi ma faʻalauiloa. I le fale, na o nisi oi latou ua matutua:

  1. O le fafine gaogao o se laau e oʻo i le mita e tasi le maualuga, o ona lala paʻu o loʻo lalagaina i laʻau e leai ni laʻau. I le uumi, o laulaau e mafai ona oʻo i le 5 cm, ma i le lautele - 2.5 cm. Fuga i le paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le piniki piniki.
  2. O le lapisi e pei o le vai e iloagofie e le tino, ae o le pito i lalo o le lauulu, o ona itu e i ai se isi laina tele o laulaau laiti. Fugalaau e leai ni fugalaau laiti. E vave tele le ola o le laau ma toe lelei ona toe gaosia. O ona lau laau e tautau i lalo, e pei ona i ai, ma toetoe lava a paʻu ese mai le ulo. Laititi laiti e le manaomia ai le tele o susu, o lea e mafai ai ona faʻaaoga le laau e avea o se mea e maua ai le eleele.
  3. O le Schmidt Crassula o se togavao taʻitasi e masani ona maua i Europa. A uma ona toto, ona lafo ese ai lea o le laau, ma o le tausaga na sosoo ai e totoina ai se fale fou. O laʻau laititi o lenei ituaiga o manu e faasino agai i le pito ma maua ai se siliva siliva i luga. I lalo ifo, o sina mumu laititi. I le taimi o le fuga, e fuga mai fugalaau lanumumu i luga o le laau.
  4. Laʻau e pei o le laʻau o se laau e oʻo i le tasi ma le afa mita le maualuga. Laʻau grey ma se mumu mumu e toto i luga o ona lala. Latou te ausia le umi o le 8 cm ma le lautele o le 5 cm E seasea fuga mai i le fale, ma i le natura, e fuga mai fugalaau fugalaau i luga o le laau, lea e liu piniki i le taimi. E fiafia tele le laau i le malamalama, o lea e ola lelei ai i le itu i sisifo ma sasaʻe.
  5. O le gaʻo gaʻo o loʻo faʻaalia e ala i le tuʻuina atu o aʻa ma e aʻafia ai laau totō. O lona alo ese laulaau matala e faasino agai i le pito. O laulaʻau lanumeamata-lanu meamata e lalagaina i le pogisa. Fuga i fugalaau paʻepaʻe e aoina mai i faʻalavelave faʻafefete.
  6. O le tetrahedral crassula o se mea e le lelei ma e vave ona tupu i laau vevela. O ona lauʻau na salalau i luga o le eleele ma e tele aʻa malolosi. A o tuputupu ae vave le laau, e manaʻomia le faafouga masani. O lenei ituaiga o Crassula e faigofie ona faʻalauteleina e ala i le vaʻaia.
  7. O le papa papa o se laau fetolofi, o le umi o ona lala e mafai ona oʻo atu i le limasefulu senetimita. O ona laʻau mumu tino e tupu aʻe i pagalua ma ola faʻatasi i le faʻavae. E i ai se lanu mumu i luga o laulaau, ma o se lanu mumu e tamoe i luga o latou pito. I le taimi o le fuga, fugalaau fugalaau laititi.

Crassula: tausiga ile, ata

O le tuputupu ae ma le tausia o se laau tupe e faigofie ma manaia. Tuuina atu o le fugalaau vevela ma tulaga talafeagai mo le tausiga, e tatau ona manatuaina i le tautotogo ma le taumafanafana o le laau ei ai se vaitau o le alualu i luma tuputupu ae, ma i le taumalulu - o se vaitaimi malolo.

Malamalama ma le vevela o le ea

Faʻaipoʻa e faatatau i laau photophilousae le gafatia le susulu o le la. E sili atu le tuʻu i tafatafa o faamalama sasaʻe, pe a lava le la, e le vevela ma e le mu ai le la. I le taumalulu, e mafai ona tuu le laau i luga o le faamalama o le itu i saute, ma i le taumafanafana e mafai ona ave i le faapaologa po o le togalaau. I le ea fou, e tupu lelei le fuga ma mafai ona fuga. Ina ia faia lenei mea, filifili se nofoaga e puipuia mai le matagi ma le vevela o le la.

I le taimi mafanafana, o le a lagona ai le fiafia o Crassula i le fale i le ea i le ea i le + 20- + 25 tikeri. I le taumalulu, o le fale o loʻo i ai se taimi e moe aiO le mea lea, e tatau ona teuina i totonu o se potu malulu ma le vevela e tusa ma le + 10- + 14 tikeri.

Afai e le mafai ona tuʻuina atu i le tamaitai gaʻo le vevela manaʻomia i le vaitau taumalulu, ona fautuaina lea e tuʻu ese mai mea masini afi. A leai, mai le vevela ma le vevela, o laulaau mai le laau o le a amata ona paʻu, ma o le a tupu le laau. O le tupe foi e amata ona faʻavaivai lau ma ni faʻataʻitaʻiga tumau i totonu o le potu.

Faʻaiga ma fafaga

A e tausia se gaʻo gaʻo, e tatau ona e manatua e le mafai ona e faʻatumu le fale i gaʻo. Fafaga vai e masani ai mafua le aʻa ma le pala. E faʻamamaʻa le gasegase pe a maeʻa ona faʻafefete lona 'eleʻele i le pito i luga ile tolu i le fa senitimita.

I le taimi o loʻo moe ai, pe afai o loʻo teuina le fale i totonu o se potu mafanafana mai ia Novema e oʻo ia Fepuari, faʻafeiloaʻi ona taofi. I le taimi nei, e tatau lava ona e faʻamautinoa o le meaʻai i totonu o le ulo e le maeʻa uma.

O le fagu e tupu ai le tupe e tatau ona i ai ni pu mai le pito i lalo e ui ai le vai i totonu o le apa. A o le totoina le laau i le pito i lalo o le ulo, e tatau ona sasaaina se vaega mafiafia o le alavai.

Faʻasagaina o se gaʻo gaʻo e fautuaina naʻo le tele o aso ma le vai vai i le vevela o le potu. E le mafai ona tuʻuina le laau i le la. I lenei tulaga, o le a faʻamalulu vave le paluga, ma o le lalo o le a tumau pea susu.

I le vevela vevela ma le taimi e teu ai le fale i totonu o maa e faʻafia ona faʻafesoʻotaʻi i le tele o taimi i le masina, e manaʻomia se tupe fufulu i lalo o se vai mafanafana. O le pito i luga o le ulo ma le eleele e tatau ona afifiina i le polyethylene ina ia le oʻo mai le vai i le eleele. E mafai ona ave se tamaʻi gaʻo i lona nofoaga pe a maeʻa ona tafe mai vai. Afai e leai se avanoa e sasaa ai le laau, ona lalagaina lea o lau laulaau mai le pusa moli ma fufulu i se ie susu.

Faʻateleina le fafagaina o fafine gaʻololo e le fautuaina. E lava le tasi i le masina i le tautotogo ma le taumafanafana, ma le tasi i le tolu masina i le taimi o le taotoga, faʻamalo le fale ma ni vaifofo faapitoa mo fofo. O le mea lea e le mu ai e le fugalaʻau aʻa ma e lelei ona faʻaaogaina, e faʻaaogaina i le aso pe a uma ona faʻamalo le fugalaau.

Vaega o le totoina o laau laau

O le tausia o se fafine gaʻo i le fale e aofia ai totoina faʻasolosolo i le tasi taimi i le lua tausaga. O aʻa o le rosula e laiti tele, o lea e tatau ai ona fetaui le laulau mo le tele. I le taimi lava e tasi, o le gafatia mo le totoina e tatau ona mamafa, talu ai ona o se aʻa laiti, o se laau tele e amata ona paʻu.

E mafai ona e faʻapipiʻi le laau i totonu o se eleele faapitoa mo le suavai, lea e faʻatau i faleoloa fugalaau. Fai se paluga falaoa I le gaioiga o se fafine gaʻo, e mafai ona e faia oe lava e ala i le faʻafefiloi mo lenei:

  • laupepa eleele - 1 vaega;
  • eleele malūlū - 4 vaega;
  • humus - 1 vaega;
  • oneone - 1 vaega.

Faʻateleina le omea, fasi falala poʻo pusa piliki e sasaa i le pito i lalo o le ulo.

I le faagasologa o le suia o aʻa o le laau, ua fautuaina ia suesue ma le totoa ma aveese mea pala. I lenei tulaga, o loʻo tipiina meaʻai popo eletise ua gaoioi, o le laau e totoe mo se aso e faʻamago aʻa ma faatoa totoina i totonu o se pusa ua saunia.

Auala e toe gaosia ai le gaʻo

O tupe i le fale e mafai ona faʻaleleia i ni auala se lua:

  • e ala i fatu;
  • toso.

Fanauina o fatu

Toto fatu lūlū i fatutumu i le palapala susu. O mea totō e tumu i le tioata poo le polyethylene. O le lafoaʻi e aofia ai le suaina o le palapala a o faʻagasolo ma faʻagasolo i luga i le tele o greenhouses. O fua muamua e tatau ona tupu i totonu o le lua vaiaso. O le tioata e tatau ona vave aveeseina, ma fualaʻau tuʻuina i totonu o se nofoaga lelei. E sili atu le le faʻafefeina o le eleele i laau toto o Crassula, ae ia faʻapalaina. O le taimi lava e ola ai laau laiti ma malosi atili, e mafai ona totoina i totonu o tamai ipu.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O le auala pito sili lea ona faigofie e faʻalauteleina ai le tupe. E fautuaina e selesele ma selesele laau ia Mati poʻo Aperila. I lenei tulaga, e tusa ai ma le au faifaatoaga poto masani, ei ai se avanoa e fuga mai le tamaʻi gaʻo.

I le avea o ni tipi, e mafai ona e ave na o se lau laau poʻo se vaega o le ogalaau. I le eleele ua saunia, o vaega e faʻalauteleina e tusa o le 6 cm, ma laulaau e 1 cm. Mo le lelei atili, e tuʻuina ai se fagu vailaʻau i luga o le vavae. I totonu o se moli tioata, o le a lagona e le laau le sili atu le faigofie ma maua aʻa vave. Tausiga mo le tipi e tatau ona faʻaeteete, faʻaogaina i luga i aso uma ma siaki le masamu o le palapala.

O ni faafitauli ono tutupu i le tuputupu ae o se laau tupe

I le fale, ma le tausiga lelei, o le fafine gaʻo e masani lava ona le maʻi ma e le afaina i mea faʻamaʻi. O le mea lea, afai ei ai faafitauli i se laau e le taua, ona mautinoa lea sese i lona tausiga ma le tausiga:

  1. Faʻasaga i vai malulu ma le tele o le suāsusu e tau atu ai i le pala o aʻa. O laau muamua e suia lanu, ma pau lau lau. Ona mama lea o le laulau ma fuga lemu le fugalaau. I lenei tulaga, i le amataga, o le palapala e tatau ona mago ma faʻamaligiina i vailaʻau mo faʻamaʻi faʻaleagaina. Afai e le fesoasoani lenei mea, ona toso ese lea o le laau mai le ulo, ma vavae ese ona aʻa.
  2. O le le lava o le malamalama e ono mafua ai le umi o le laau ma avea ma foliga mataga. O le mea lea, i totonu o potu le malamalama, e fautuaina le laau ina ia tupu aʻe i luga o faamalama.
  3. Afai e vevela le ea i totonu o le potu, o lau o le vaovao e ono amata ona mago ma mole. I lenei tulaga, e mafai ona ave le laau i le ea fou, ma i le vaitaimi o le taumalulu e mafai ona liliuina i taimi uma.

E seasea ona aʻafia ai ni meaʻai i meaola faalafua, ae ui i lea, e osofaia i nisi taimi:

  • Mealybug i laulaʻau laʻau e faia ai se paʻepaʻe paʻepaʻe;
  • spider mite o se iniseti laʻitiiti lava lea e lalagaina ai paʻu paʻu i le va o pu ma lau;
  • o le talita talipupuni i le ituaiga o lanu samasama po o le lanu enaena e mafai ona vaaia i luga o le ogalaau ma lau.

I tulaga uma lava, e togafitia le togafitiga ma togafitiga faʻale-aganuʻu poʻo vailaʻau faapitoa.

Faʻavaeina o le Crown

Ina ia mafai e le laau tupe ona foliga lelei, ma e le foliga mai o se togavao ma ni fasi ie, e fautuaina ia e auai tutoatasi i le fausiaina o lona palealii.

E tatau ona e amata amata ona e faia se tamaʻi gaʻo i lona talavou, pe a oʻo i le tolu i le fa o laʻau e aliali mai i ona lālā. Ina ia faia lenei mea, o se fatuga fou o loʻo i le va o laulaʻau e faʻapipiʻiina ma ni fagu po o ni fao. O nisi taimi i le maea ai o le faʻatinoga, lua pe tolu fou fou o le a faʻaalia i luga o le saite o le fatuga ua aveeseina, ma o le a amata ona toto le laau. I le taimi lea, e tatau ona e mautinoa e i luga o paranesi taʻitasi e le sili atu ma le fa ituaiga lau. O le tumutumu o se laau e tue.

A faʻapea na faʻatau muamua Kuki i se tulaga matua, o lona maualuga ma lona matagofie e mafai lava teuteuina. Ina ia faia lenei mea, o le lala o le paranesi e tipiina le fa fa o laulaau, ma o le nofoaga o le tipi o le a faʻafetaʻiina i le carbon carbon activated.

Mo le tuputupu ae o le toniga ma le atinaʻe o le pale, e manaʻomia le taimi e liliu ai le gaʻo gaʻo i itu eseese i le malamalama. E le fautuaina e totō ni fatu laau se tasi mai le roula i le tasi ipu i le taimi e tasi. I lenei tulaga, pe a mavae sina taimi, o le a le toe i ai ni togalaau e leai ni mea.

O se togafitiga le mautonu ma faʻamaʻi i le fale o le a mafai ona tupu e oʻo lava i se amataga i le togalaau. I le tausiga lelei, o le a teuteuina e se fale teuteu soo se potu ma, afai e te talitonu ia Feng Shui, o le a tosina atu le manuia ma le manuia i lou fale.

Fugalaau Fugalaau