Fale taumafanafana

Faʻateleina o meaʻai: faʻalauteleina ma le tausiga i le malae

O le tuputupu aʻe o dicentres o se faʻataʻitaʻiga faigofie lea e mafai e se tagata fai togalaau amata ona taulimaina. Sa i ai se vaitau lea e mafai ai ona maua lenei fugalaau matagofie, e lauiloa e pei o le "fatu momomo", i totonu o togalaau uma, i luga o moega o fugalaau uma. Ona mou atu ai lea o le taotoga mo se taimi le tumau. O lenei mea totino o se mea moni lava e maua mo tagata e faia ata. E mafai ona iloa le ata i le ata i lalo, pe faʻapefea ona totoina lelei ma tausi lelei le tagata o iai?

Faamatalaga o le nofoaga tutotonu

O lenei laau e taua tele mo ona fugalaau ese. Latou te foliga mai o ni fatu laiti i se avanoa e matala, o lo o tafe mai ai mai le matagi vevela i ni uumi uumi ma le manava i tagata uma. O se fugalaau o se mea o loʻo i lalo poʻo se "fatu nutimomoia" e mafai ona avea ma se leo fiafia i soo se fugalaau. E le gata i lea, o le tausiga o lenei laau e matua faigata lava.

E tusa ma le 20 ituaiga o fugalaau manaia e maua i le natura, ae e le sili atu ma le sefulu ituaiga totoga. O loʻo i ai faʻataʻitaʻiga e leai se maualuga e maualuga atu nai lo le 15 cm, faʻapea foʻi ma tagata tino moni e oʻo i le mita ma sili atu ona maualuga.

O ituaiga autu:

  1. O se nofoaga matagofie. E fuga mai ona fugalaau manaia, e aoina i racemose inflorescences, ia Me, ae le fiafia i ai mo se taimi umi. O le laau e oʻo i le mita le maualuga. O le pito i luga ma le pito i lalo o papatusi laupepa e eseese lanu.
  2. Nofoaga matagofie. E le sili atu i le 0.4 mita. O loʻo faʻaalia i le vaitau umi: mai le amataga o le taumafanafana i le tautoulu.
  3. Tulaga faʻapitoa (sili). O le laau e pei lava o se manoa ona o lau o se lanu uliuli-lanumoana. Mamanu ma loto o paʻepaʻe, lanu piniki po o le lanu uliuli.
  4. Hood-nosed dicenter. E taumafai e fafaga ituaiga. O lona maualuga e le silia le 15 simita. O fugalaau e piniki pe paepae. O lenei vailaʻau ua maua ai lona faʻaaogaina i vailaau mo togafitiga.
  5. Faʻataʻalo i luga. E pei ona taʻu mai i le igoa, o lenei laau toto o se vine, ma se tausaga taʻitasi. O le maualuga o faʻamatalaga e oʻo i le lua mita. I le faaopoopo atu i fugalaau piniki māmā, e maua ai samasama.
  6. Loto mu po o le mu o loto. O lenei ituaiga e maua mai e ala i le faʻavasegaina o mea sili ona lelei ma vaʻaia. O fugalaau e mumu. Latou te tutū ese atu i tua o laʻau siliva.
  7. Nofoaga faʻaseʻe. O se tasi o ituaiga e sili ona vaivai ma matutua. O laulaau o se lanu enaena e le masani ai e lelei tele ma lanu paʻepaʻe paʻepaʻe po o le paʻepaʻe. O le tele o ituaiga e oʻo atu i le 15 cm le maualuga.
  8. Canadian dicenter. E le tele le laau, o lona maualuga e le sili atu i le 25 cm. O fugalaau e papaʻe, e fuga mai ia Aperila.

Sauniuni ma totoina

I le natura natura, o le tuputupu ae o le oona e taatele i luga o mauga o Sasae Mamao, e ufitia i le iliili. E le fiafia o ia i se tau vevela. O meaola e itiiti le manaomia i tulaga tau fetolofi e tupu i luga o le konetineta o Amerika.

O le aloese, e pei o le tele o fugalaau togalaau, ua totoina aʻo lei amata le tau malulu ma pe a uma le kiona. Ae e te leʻi totoina se meaʻai i le tautotogo po o le autumn, e tatau ona e saunia muamua le palapala. Mo sikuea mita taʻitasi, faaopoopo le 5 kilokalama o le humus ma eli luga. Ia faʻamamafa faʻamalosia le eleele i le mineral fertilizers diluted i le vai (20 g mo le 10 l) uma.

O eleele mamafa e manaʻomia ai le lime.

O le tele o le fossa e faalagolago ile rhizome, e masani ile afa mita. O lea la, o le vai latalata i aʻa o le "fatu momomo" e le o aoina, ma e leʻi amata ona pala, e tatau ona i ai alavai. Mo le faia o lenei mea, faʻalauteleina le ole o le a sasaa i totonu o le malologa, uʻamea po o oneone e faʻafefiloi i totonu o le palapala. Talu ai ona o le mea e faʻaaogaina ai le tele o vao, o le va i le va o kopi e tatau ona 0.5 mita.

Totoina o dicentres i le malae vaalele

Faʻasa. O aʻa o fugalaau fugalaau e matua nofouta lava i le sili atu o le susu ma e faigofie ona afaina i le pala. E le mafai ona liu se laau. I se taumafanafana matutu, e matua suavaiina ina ia le mate le togavao.

Fertilizer. Afai e le masani ona fafagaina le dicenter, o le a le mafai ona ausia le vave toto mai ai. A aunoa ma le faʻamalolo, e le mafai ona i ai lenei fale ma o le a faʻaititia atili i tausaga uma. O taunuuga lelei o le a maua e ala i le afifi o le tautotogo ma le humus poʻo le superphosphate. I le vaitau o le vavalaʻau, e faʻaaogaina fugalaʻau mai le faʻamalosi oona i lalo o le vaomatua, ona fiafia tele lea o le laau i lala ma "loto nutimomoia". I le taumafanafana ma aemaise lava i le autumn, e tatau ona faʻaaoga le humus poʻo le otaota.

O le nofoaga tutotonu e mafai ona tupu i le tasi nofoaga mo le tusa ma le 5 tausaga. A maeʻa lenei mea, o aʻa e sili atu ona tele na amata ona faasolosolo malie ina mate, o le laau e maua ai le itiiti ifo ma le itiiti o fugalaau, ona taofia atoa ai lea o le fausia o ni poloka.

Saunia mo le taumalulu. O le isi auala e mautinoa ai o le fugalaau matagofie o le dicentres o le teuteuina lea mo le taumalulu. O lenei faiga e faia pe a maeʻa le laau ma e lanu samasama. O fugalaau uma ua fugalaau i luga o le laau e tatau ona aveeseina. I le faaiuga o le tautoulu, e faʻapipiʻi foi maʻau, ma totoe ai na o le 5 cm le maualuga i luga o le eleele. O lenei faiga o le a maua ai se ola uumi i le laau ma le lelei o vaomatua i tausaga uma. I nofoaga o loʻo i ai le ogaoga o le malo, o loʻo faʻafefeteina le vao i le peat atoa i le maualuga. E mafai ona e faʻaoga lala lala. Afai e le ese le tau i gutu malulu, e sili atu ona le lelei le faʻaogaina o le dicenter. Sa ia toafilemu ma faapena. Nai lo lena, o le tele o le mafanafana o aʻa mo le taumalulu e mafai ona oo atu ai i lo latou poloka.

Faʻasalaga fatu fatu

O le tele o taimi e faʻasalalau ai i le tagata o loʻo faʻaaogaina le faʻaogaina o le vavae poʻo le vaevaeina o le vao. O le metotia lona tolu, lea e masani lava ona faʻaaogaina, o fatu.

Fatu

E le o le metotia aupito sili lea ona lelei, o lea e sili ai le le faʻaaogaina. Afai e leai se isi filifiliga, ona totoina lea o fatu laau i Fepuari poʻo Mati. E mafai ona e toto i le tautoulu. I le maualuga o le vevela o le + 18 ° C, o laau ola e aliali mai i le 3-4 vaiaso. Laʻau laau toto, ufiufi mo le taumalulu ma laʻau. O faʻamatalaga o dicentres ua tupu mai fatu e amata ona fuga i le tolu tausaga.

Bush division

Mo lenei mea, ua vaevaeina ma le faaeteete le rhizome o le laau i se naifi i ni vaega se tele ina ia maua ai ni atamotu se tolu. O vaega taitasi e totoina i se nofoaga tumau ua atofaina mo lea vaega.

O lea la, o le vao o le dicentres e foliga mai e sili ona matagofie, e mafai ona totoina ni vaega o ona vaega i le tasi pu.

Laʻau

O se tasi lea o auala e sili ona lauiloa e faʻasaʻo ai se fuga fatu fatu. Mo le mea lenei, ua filifilia ni vailaʻau laiti, e tusa ma le 12 cm le umi. Ua totoina i le loloto o le 10 cm. E sili atu le ufiufi o le eleele i le au ma se ata tifaga po o se fagu, o le a mautinoa ai le puipuia o le susu.

E mafai ona totoina i totonu o se kiona, aemaise lava pe afai o le tautotogo po o le autumn e malulu. E foliga mai i le va o le masina se tasi o vaʻaia, aʻo aʻa. O pusa paʻu o loʻo lelei mo le aʻafia o aʻa. Faʻaaogaina, o le aʻa e le afaina i le taimi o le gafa. E tasi le tausaga talu ona faʻamaʻaina le tipi, e totoina ai le dicentres i fanua tatala.

Faʻafeiloaʻi i le faʻasologa o fanua

O se laau manaia ma le le lelei e faʻaaogaina e le au faʻusia ata ma mea fiafia. O le vaomatua ma laupapa vane ma fugalaau uiga ese e ese le matagofie i se tasi foliga ma i se vaega ma isi aganuu.

O le dicenter ua faʻapotopotoina ma sui faʻasalalau o laau. E masani lava ona foliga mai i tafatafa ane o laau uumi.

Afai e te manaʻo e faʻapitoa lau fugalaau, ona faʻapipiʻi lea o fugalaau paga latalata i lou fale, e pei o se fatu momomo ma loimata e tafe mai ai. Faʻaaliga ata i le faʻasologa o ata: