Fualaau aina

Fertilizing tomato pe a uma ona toto i le eleele

E oo lava i tagata poto masani fai togalaau o le a le mafai ona mautinoa pe o le fea mea e sili ona lelei e fafaga ai tomato. E tele naua meaʻai mo laei ma metotia o la latou talosaga. E faʻaaogaina e se tasi na o fugalaʻau faʻasaina, o le isi e sili ona fiafia i meaʻai faʻamalosi, ma o nisi e faʻaaogaina, fefaʻasoaaʻi ma isi.

E i ai i le au amata le tele o fesili e uiga i le tele o taimi ma le taimi o le atinaʻeina o se laau e tatau ona fafaga ai. O le fea metotia e sili atu ona lelei - felafolafoaʻi pe fafaga i lalo o le aʻa. Ma o le a le mea e sili ona lelei ma faʻaaogaina le faʻaleleia o le faʻasaina. O le a tatou taumafai e fesoasoani i le foia o nei faafitauli.

O le mea lea e le afaina ai fualaʻau i laau toto, e tatau ona faʻaaogaina i se tulaga patino o le tuputupu aʻe o fua. O le filifilia saʻo o le laei pito i luga e taua tele. E tatau ona na o meaai e manaʻomia e tamato i le taimi nei.

O le tele o faʻamalositino e faʻaaogaina i ni tulaga taua se lua - o le totoina o totogo pepe i fanua tatala ma le amataga o le fuga ma le faʻaleleia o ovata. E lua lava laei mo le vaitau atoa o le tau vevela, ae e mafai ona e fufuluina laau ma masani (2 taimi i le masina).

O le faʻatulagaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻalagolago i le tele o mea: tulaga o le tau ma faʻamaʻi o le vevela, mea o le palapala, laau toto "soifua maloloina" ma sili atu. O le mea taua o le tuʻuina atu lea i laau o mea o loʻo misi ma elemene i le taimi.

O le uluai fafagaina o tamato pe a uma ona toto le eleele

Pe a ma le 15-20 aso pe a uma ona toto laau i luga o moega avanoa, e mafai ona e faia muamua le fafagaina o tamato. I le gasologa o lenei taimi puupuu, na mafai ai ona ola aʻa laiti laau ma amata ona maua le malosi. I le taimi nei, e manaʻomia e le tomato le gaʻo, pailani ma le maika.

Faatasi ai ma le fuaina o le fesuiaiga, o le faavae o le 10 lita o le vai, lea e faaopoopoina ai vaega talafeagai:

  • 500 mililiters o mullein infusion ma 20-25 kalama o le nitrophasic.
  • 2 lita ipu o le afaina o upega tafaʻi poʻo le comfrey.
  • 25 kalama o le nitroface.
  • 500 mililiters o manulele manu, 25 kalama o superphosphate, 10 kalama o le potassium sulfate.
  • 1 sipuni tele o le nitrophasis, 500 milliliters o mullein, 3 kalama o le apocide ma le sulfate manganese.
  • 1 lita o mullein vai, 30 kalama o superphosphate, 50 kalama o le fafie, 2-3 karamu o le boric acid ma le potassium faamasani.
  • 500 mililiters o mullein vai, pe tusa ma le 100 kalama o le kesi, 100 kalama o le fefete, e tusa ma le 150 mililiters o le uila, 2-3 lita ipu fagu. O le fusi ua saunia i totonu o le 7 aso.

E tatau i tamato tamato taʻitasi pe tusa ma le 500 mililiters o le faʻamalolo vai.

Fugaina o tamato i le taimi o le veleina, fugalaau ma fualaau aina

O lenei kulupu e aofia ai fualaʻau e aofia ai le phosphorus ma le potassium. O le faavae o suʻega taʻitasi o se pakete lapoa tele, e aofia ai le 10 lita:

  • Laʻau uila i le maualuga o le afa-lita le mafai.
  • 25 kalama o superphosphate, selu - 2 sipuni tele.
  • 25 kalama o le superphosphate, 10 kalama o le potassium sulfate.
  • 1 sipunipuni o le magnesium sulfate, 1 teaspoon o le potassium pati.
  • 1 teaspoon o le potassium monophosphate.
  • paluga o le paluga - 1 sipuniti o le paʻu, nitrophasis - 20 kalama.
  • 1 ipu o le fefete o le fefete (100 kalama o le fefete ma le suka, 2.5 vai) + vai + 0.5 lita o le fafie ash. O le fefete o le fefete e tatau ona "faʻamalosi" mo le 7 aso i se nofoaga mafanafana.

O laau tomato taʻitasi e manaʻomia mai le 500 milliliters i le 1 lita o laʻei pito i luga. O le paluga kulimi e sasaa i luga o le aʻa o le laau.

Faʻatasi ai ma le faʻaleleia o meaai e ala i le faʻavaivai, e mafai ona e faʻaaoga faʻaoga faʻapitoa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le pulumu suamalie e faʻavae i luga o le suka ma le apocic acid e talafeagai mo togavao tomato i le taimi o le fugalaau galue. O lea faʻafefiloi o le a tosina atu ai se aofaiga tele o iniseti, lea o le a faʻafefiloi ai fua o laau totō ma saofagā ai i le faʻaleleia lelei o le ovary. Saunia se fofo o le 4 kalama o le apocide, 200 kalama o le suka ma le 2 lita o le vai vevela. Lafoaia fualaʻau ma se vaiinu mafanafana ma le vevela pe a ma le 20 tikeri.

I le vevela ma le vevela o le tau, o fugalaau i luga o laau mamago atonu o le a malepe. E mafai ona faʻaolaina mai le pa'ū tele e ala i le suʻeina. 5 kalama o le apocid acid ua faaopoopo i totonu o se pakete tele o vai.

O le galue malosi o fualaau o le tomato e amata i le afa lona lua o Iulai. Mai lava i lena taimi, o le faasusu ma le tumutumu o laei na taofi ina ia le fausiaina le laumei lanumeamata i luga o laau, ma o vaega uma lava na o atu i le fua o tamato.