Laʻau

Callistemon

Callistemon (Callistemon) - o se vao vao po o se laau mai le aiga Mirtov, e taatele i nisi o eria o le konetineta o Ausetalia. O le tele o fualaau o loʻo i ai le paʻu lanu, o le tele o laʻau o loʻo paʻu i itu eseese, o laʻau mūmū mūmū po o fugalaau e oʻo i le 12 inisi le umi, e pei o le pulupulu pulumu mo le fufuluina o fagu ma fualaau aina e tusa ma le 7 millimita lautele. O le tuufaatasiga o pepa o le callistemone e aofia ai le tele o suauu taua, o le manogi susulu e mafai ona lagona pe a faaleagaina le laulau.

Species of Callistemon

E tusa ma le 40 ituaiga eseese o laau ma laau toto e tutupu i le siosiomaga masani. O nisi ituaiga o callistemon ua tupu aʻe e pei o ni fale. Na latou fetuʻunaʻi lelei i tulaga o potu ma faʻatuina ai i latou lava e pei o ni mea faʻapitoa, sili ona teuteu ma faʻalautele tele. O ituaiga e sili ona lauiloa o Citrus, Ivolistic, Formosa, Charming, Bright Red, Pine, Rod, ma i totonu o ituaiga o mea e sili ona lautele o Sulu, Lilac Fog, "Little John", "Burgundy".

Callistemon Care i le Fale

I le noatia ma le fai fuafua i nisi o aiaiga patino, o le fugalaau i totonu o le callistemon o le a tuputupu ae vave ma atoatoa ona atiina ae, taofia uma ona uiga teuteu.

Nofoaga ma moli

Toeitiiti lava o ituaiga uma o lenei aganuu e matua fiafia lava i le susulu o le la ma ia gafatia atoatoa ai ave ave o le la. O se faamalama e oso i luga o le itu i sasaʻe po o le itu i saute sisifo o le fale o se nofoaga tuputupu aʻe lelei mo callistemon. Pe a tausia i tulaga o le penislala, e le tatau ona e vave fetuunai le fugalaau i lalo o ave o le la, e sili atu ona lelei le faia o lenei mea, ia masani ai le laau i le vevela i aso uma mo le tele o itula. O le sili atu o le malamalama o le a leai se aʻafiaga i le fua, ae o le leai o se mea e mafua ai ona leai se fua.

Lulu

O le matagofie ma le tele o fuga o le callistemon e faalagolago i le saʻo lelei o le pulega i taimi eseese o le tausaga. I le tautotogo ma masina vevela, o le vevela sili ona lelei mo le fugalaau e 20-22 tikeri. I le oʻo mai o le taumalulu malulu, e faʻaititia i le tele o tikeri, ma i le taumalulu e fautuaina ai e teuina le laau i luga o se faapaologa ua faʻafefeteina, loggia poʻo totonu o se lauʻeleʻele ma le vevela o le 12 i le 16 tikeri Celsius. O le solo i totonu o se potu malulu e faʻamalosia e amata le vaitau o le vavao.

Faʻasa

Mo le faʻavaivai o le callistemon, e fautuaina e faʻaaoga naʻo vai inu pe faʻamamaina, e aunoa ma le chlorine, ma le vevela pe a ma le 20-22 tikeri. O le le lava ma le tele o vai e faʻafefe ai le vai e tau atu ai i le leai o se teuteuga ma le tuputupu aʻe. E taua tele le sailia o se vaeluagalemu ma faʻafefe ai fugalaau i fua faʻatatau, ae masani lava. O le meaʻai i totonu o le fagu fufulu e le tatau ona faʻamago ma avea ma taufusi.

Faʻamamaga o le ea

Ole vaʻaia ole vaitaimi ma se vevela mafanafana e manaʻomia mo le callistemon e pei o mea mama ma puipuiga. Latou te fufulu laau mai le efuefu, faafou ma puipuia le faʻaalia mai o meaola faalafua (mo se faʻataʻitaʻiga, miti vaʻaia). Mo se aganuu i le potu, e le afaina le maualuga o le susu ile potu. E mafai ona susu pe ago le ea.

Soo

O le totoina o le telefoni feaveai o le a manaʻomia ai le lelei alavai, lea e faataatia i le pito i lalo o le fagu fugalaau, ma se mea talafeagai. O le alavai e mafai ona aofia ai uʻamea palapala mafolafola. E mafai ona faʻatau le palapala i se faleoloa faapitoa. O le mea pito sili ona talafeagai o se mea e fai mo le tupuina o rosa poʻo se faʻafefiloi o le eleele mo meaʻai i totonu. O le mea taua o le palapala o meaʻai, lafoaʻi, moli ma le le tutusa i le tuufaatasiga (poo sina pulu).

I le fale, e mafai ona e saunia le mea e te sui ai. O lenei mea o le a manaomia ai le fa o vaega o le eleele, lua vaega o le solo, fanua laupepa ma le tasi vaega o le oneone.

Fertilizers ma faʻamaʻi

Malosiaga o mineral fertilizers fautuaina mo le totoina o fualaau i totonu e tatau ona faʻaaoga soo i vaiaso uma i le taimi o le tautotogo-taumafanafana ma le amataga o le autumn. I le taumalulu, e le manaʻomia le fafagaina faaopoopo o le callistemon.

Suiga

I le muamua 3 tausaga talu ona totoina, ua fautuaina i le totoina o laau i soo se tautotogo, ma o laau matutua ua matutua e lava e gafa i le tasi taimi i le 3 tausaga. E fautuaina e faʻafeiloaʻi le fugalaau i totonu o le ulo e laʻititi tele atu nai lo le muamua.

Teuteu

O le teuteuina o ni paʻu ua galo ma fualaau aina e faia vave lava pe a uma ona tupu. O lapisi eleelea ma fufusi na faʻaleagaina le foliga mai o le togavao e mafai foi ona aveesea. O lea faiga masani e fesoasoani i se pupuʻu tele ma tele fugalaau o callistemon i le isi vaitau. O faʻataʻitaʻiga talavou e mafai ona teuteuina pe a maeʻa ona maua se maualuga e 50-60 centimita.

Callistemon Reproduction

O le fatu fatu o le toe gaosia o le callistemon ua manatu e faigofie ma taatele. O fatu e lūlūina faʻafuaseʻi ile luga o se mea susu, e ufiufi i se ata tifaga poʻo se tioata ma teuina i totonu o se potu vevela ma le malamalama lelei, tausia o le lauʻeleʻele.

Faʻapenaina e ala i gaugau e mafai ai e oe ona faʻasaoina uiga eseese o le laau. E talafeagai le tipiina o se mea e tusa ma le sefulu senetimita le umi ina ia tumau ai i le 3-4 ia vaega taitasi. A o le totoina i le eleele, e fautuaina ia vaʻaia vaega ia i se fofo faʻaleleia poʻo se sauniuniga (faʻataʻitaʻiga, heteroauxin). Faʻaauau ona tupu i totonu o le eleele vevela ma se maualuga maualuga o le susū ma le vevela. O le tausiga autu o le vavae o le faʻafeusuaʻi ma faʻafefeteina.

Maʻi ma meaʻai

Callistemon e sili ona puipuia i faʻamaʻi, ae o faʻamaʻi manuʻa e mafua ai faafitauli. O le apogaleveleve e sili ona mafai ona le mafai ona talia, faatasi ai ma foliga mai o se upega vailaau e aliali i luga o le laau ma o le lau laʻau e amata ona mumu ma mago. Auala e pulea - se mafanafana vevela poʻo le togafitiina i vailaʻau iniseti. O siaki o loʻo i luma o le pulupuluina o fugalaau e aveeseina ma le lima i se paʻu o le cotton.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

Callistemon manaʻomia se ea fou, o lea e fautuaina ai e ave le laau i le togalaau poʻo le faletalimalo.

Afai o le taumalulu na matua mafanafana, ma o le vevela i luga atu o le 15 tikeri, e le mafai ona fuga mai le callistemon. E le mafai ona faʻatali fugalaau e tusa lava pe le lava le malamalama o le laau.

E faʻapefea ona tupu le calistemon (vitio)