O le togalaau

Surfinia Gardening ma Care

O le a ou le faavaivai lava i le faamemelo i le matagofie o le surfinia, aua o le masiofo o petuniasia. I luga o le totoina o le ola ae tasi lava le laau, e te maua se pulou tele o fugalaau, e fiafia i vali i le taimi atoa o le taumafanafana.

Ampelous Surfinia Plant General Information

Pe a totoina, ou te faʻaaogaina fatu o le Pearly Wave o filifili filifilia a Czech - ma le lanu paauli, lanu violē ma fugalaau teuteu. O le salmon velvet o loʻo i ai fugalaau piniki sili ona tumu, O le vevela vevela o loʻo i ai fugalaau lanu piniki ma manino mama vevela.

Diamond Pearly - o le muamua tele-flowered lugafinia o loʻo faʻaleleia e fatu. O laau toto e ufiufiina i le tele o fugalaau ma lauulu matagofie o le lanu paauli-lanu enaena ma le lautele o le fitu ma le afa - valu senitimita.

Faʻatoʻa totoina fatu

Ina ia mafai ona maua se fugalaau o le surfinia, o le totoina o lea mea e fai i le masina o Me, e tatau ona totoina fatu i pusa mo laau mai Fepuari ia Mati. Tui e tatau ona i ai i luga o le susu, aʻo leʻi saunia le eleele, e le o le saluina. Mo le totoina, e manaʻomia e moli le malamalama.

E leai se mea e le mafai ai ona faʻamago le eleele, aemaise ile fatu fatu. E tusa lava pe a goto le atigi mo le tele o itula, o le fatu lea na afaina i totonu o le a oti.

O pusa e tatau ona ufiufi i paʻu palasitika, e mafai foi ona e faʻaaogaina le agrofibre poʻo le tioata e faatumauina ai le susu. E foliga mai i le vevela o le vevela o le luasefulu pasene i luga aʻe o zero, pe a uma le sefulufa i le luasefulu aso.

A maeʻa lenei, e tatau ona aveese le fale ma tuʻuina atu i totonu o potu ma le vevela laʻititi ifo ile sefululima i le sefulufitu tikeri. Le faʻamalosia o fualaʻau, ina ia le faʻaloloa, i le taimi nei e fautuaina e faʻatumu, faʻafeiloaʻi le aoina o le la i itula e sefulu ma le ono itula. E matua faigofie lava le faʻaaogaina o moli faapitoa. Afai e le mafai ona faʻaaoga nei moli, o fatu e sili ona totoina i se taimi mulimuli ane.

Matou te totoina le le mafaamatalaina i le eleele e aloese mai faigata

E totogo le vaovao i le vave e aliali mai ai nei laupepa.

Ua totoina laau toto o le surfinia i se nofoaga tumau i le eleele i le masina o Me, pe a uma le taufaamatau o le kiona. O le fugalaau e le mafai ona faʻafeiloaʻi lelei le gaosiga ma e manaʻomia ai le faʻaleleia ma le tele o vai i taimi vevela - i ni nai taimi i le aso.

Petunia amplelous surfinia manaʻomia masani lavalava pito i luga ma le faʻavaveina o fugalaau vai mo fugalaau, ma e sili ona lelei le fafagaina o meaʻai i aso uma. Aemaise lava, o se vaega taua lenei mo laau totō o loʻo ola i totonu o fagu ma faapaleni, ona o le tele o le palapala.

Pe a totoina ni fatu o luga o le gafatia i se nofoaga tumau, e mafai ona e faʻaaogaina ni fugalaau faʻamaʻi i totonu o fualaau aina.

O togafitiga ole tausiga ole tausiga ma tausiga e le faigata tele, ma e tusa ai ma tulaga uma, e le mafaamatalaina i le taimi atoa o le taumafanafana ma aʻo leʻi oʻo i le malulu o le ae fiafia ai i se lalelei matagofie o lanu.