O le togalaau

Fualaau aina ma laau afu mo le togalaau

I le faatauina mai o fualaau aina ma fualaau aina mo le togalaau, o le tagata e ona le fanua na te faataatia le faavae mo togatogo lelei. Mo le tele o tausaga a sau, latou te fuafuaina le faʻaalia o le teritori e lata ane i le fale, ma faʻamautinoa lelei, latou te avea ma punavai autu o fua o fua o laau.

O a fua o fualaau fualaau aina e sili ona fiafia i ai le fai togalaau? E faʻafefea ona faʻapipiʻi laau e te fiafia ai i luga o le saite ma maua ai latou e vaʻaia le vaʻai?

Fualaau aina ma laau afu: ata ma igoa o fualaau lauiloa

Ona o le umi o le atunuu, lea e salalau atu i luga ole fausaga natura i le taimi e tasi, e toetoe lava a le mafai ona iloa se lisi se tasi o laau ma laau toto. Ae ui i lea, o loʻo i ai ituaiga mea e taumafai pea le au fai togalaau e suʻe se nofoaga talafeagai. O ata ma igoa o nei fualaau aina ma laau toto e masani lava ia i latou e mamao ese mai le togalaau.

I totonu o fualaau aina suamalie, o taitai e le o taʻua o ni laau apu o ituaiga eseese ma aso malolo. Ona sosoo mai ai lea o pears ma le tele o fualaau maʻa: cherries ma plums.

Raspberries, ituaiga eseese o currants, ma gooseberries o loo i ai i totonu o laau o fualaau suamalie ua maua toetoe lava o soo se mea. O aso nei o loʻo faʻaalia ma le faʻaalia le lauiloa:

  • faʻamalolo o le sami;
  • lagonaina le faapelepele;
  • vave honeysuckle.

O vaomago e alu i le togavao, tele ma tele taimi i poloka e mafai ona e maua ai chokeberry, irgi ma isi aganuu, i se taimi ua mavae sa latou manatu o se mea lua pe na o le totoina e toto ai.

O le lisi o laau toto mo le togalaau e sili atu le lautele nai lo le lisi o laau i luga. E le o se mea e ofo ai. O se togalaau fualaau aina mai i laau o le a maua ai le seleselega muamua i le vave i le 5-7 tausaga, ma ua sauni le vao e faʻamalieina le faʻatoʻaga i le lua poʻo le tolu tausaga talu ona totoina.

O se faʻaopoopoga avanoa o vaomatua o lo latou laʻititi laʻititi ma itiiti ifo le tausiga o galuega. Ae ui i lea, e leai se tasi e manuia i le suia o le pi ma currants. O le mea lea, a aunoa ma ni laau, e le uma lava le togalaau.

E talitonuina i le itu i mātū o fai togalaau o loʻo faʻatapulaʻaina a latou filifiliga o le vevela o le tau, ae o le isi itu i saute, o le tele o le tele o tagata o le togalaau aina.

O le mea moni, e amata mai le Central Black Earth Region, e le o se mea e masani ai i fuainumera o fualaʻau aina:

  • Apricot
  • siaki paʻu;
  • Muliki
  • ituaiga ituaiga o nati;
  • suamalie suamalie ma ona lala ma cherries.

O le lisi o laau afu ua tumu i vine, yoshta, dogwood ma fualaau aina suamalie.

Ae afai seʻi oʻo i le taimi na faʻataunuʻuina ai le togalaau i le ogatotonu ma sili atu i le itu i mātū i le lisi lelei o fua o laau aina, o le aso ua matua suia lava le mataupu.

Ua leva ona ofoina atu e le au tausimai ni laau fua ma laau e leʻi maua muamua i le No-Black Earth mo le Moscow Region. O tuaoi o le tufatufaina atu o aganuu i saute ua matua pagatia agai i matu, e le gata ona o suiga o le tau, ae faapena foi le faafetai i galuega faatonutonu a le aufaipisinisi.

O luga o lenei maunu e le masani ai tagata fai togalaau o loʻo mananao, i mea uma lava, ia maua se "Faatoaga o Etena" i se nofoaga faatapulaʻa. E mafai ona e malamalama i ai! Ae le lava le faʻatau mai o laau toto, e taua le totoina ma ola faʻamalosi, ia amanaʻia manaoga uma o laau ma foliga o le teritori.

Tulafono mo le tuʻuina o fualaau aina ma fualaau i totonu o le togalaau

O fualaau laiti na totōina i le togalaau, i lea tausaga ma lea tausaga, o loʻo ola. I ni nai tausaga mulimuli ane, a oʻo mai le taimi e fua ai, o le pale e tupu i le 1.5-2 mita. Ma o laau matutua ua sili atu avanoa.

E le lava le filifilia o le tele o taumalulu-malosi, fua tele, e tatau ona fuafua lelei le togavao i le lumanaʻi.

E sili atu le faia o lenei mea i luga o se fasipepa, e faavae i luga o fuataga o mamao mai le sone tulaʻi i fale lata ane, auala, pa puipui o mea tuaoi. Pe a toto laau ma fualaau aina i luga o se togalaau, e tatau i se tasi ona amanaia e le gata i mea e fiafia i ai le tagata e ona, ae faapena foi i tulafono masani. Latou te faatonutonuina le mamao mai laau tetele i fale e nonofo ai ma faatoaga, auala o felauaiga, fesootaiga, ma le va o vaega o le fuaina o fanua.

O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, mai le apu po o se pea i se fale nofomau poʻo se fale gaosiga e tatau ona tusa ma le 3.5-4 mita. O lenei mamao e faʻamatalaina i le saogalemu o le faʻaogaina o le fale ma le manaʻomia mo le tausiga faifaipea o se togalaau tetele. Mo vaovao, o le mamao e itiiti ifo ma le afa mita, e mafai ai:

  • ia tauaveina le tausiga o puipui, faamalama ma isi fausaga ma fesootaiga e aunoa ma se faalavelave;
  • Aua le fefe i le tele o le susu i le vavalalata vavalalata ma vao;
  • tausi lelei fua o laau toto, seleselega, seleselega ma totoina.

I le faaopoopo atu i faʻasalaga faʻatagaina e faʻamaonia e le mafaufau masani ma le saogalemu, o loʻo i ai isi tulafono e tatau ona iloiloina pe a fuafuaina se togalaau aina.

E matua taua lava le pipii atu i le mamao i le va o fualaau i totonu o laina, ma ia amanaʻia le taimi atofaina mo le totoina o se fualaau faapitoa i se tasi nofoaga.

Itumalo aoga ma le afaina o laau aina ma laau toto i totonu o le togalaau

O le taua tele mo le totoina i le lumanaʻi o le malamalama lea i manaoga o ituaiga laau taʻitasi ma o latou uiga:

  1. O nisi aganuu e filifili e ola i le la, o isi e faigofie ona fetuunaʻi i le paolo.
  2. Mo se vaega o fualaau aina ma laau toto i totonu o le togalaau, o se nofoaga matala, matagi e talafeagai, ao le isi o le a maua se fale.
  3. O manaoga o laau toto mo le fafagaina ma le fausiaina e ese.

E le o se mea i luga o se nofoaga faatapulaa o le saite o le a faʻaalia e tali atu ai i talosaga uma o laumei lanumeamata. I totonu o se tamai togalaau aina e mautinoa lava o laau iti e maua ai i latou i lalo o pale o le ola o laau. O le puipuia o se ituaiga o tuaoi mai le afaina o le gaosiga o oloa, o le meta mo le totoina o laau malu ma le suamalie i totonu o le togalaau ua fuafuaina muamua.

O ia ituaiga faʻatoʻaga e aofia ai le faʻanoanoa, le suamalie, paʻu, vao vao, faʻataʻitaʻiga, cranberries, blueberries ma lingonberries. Afai o le tumutumu o le togalaau e lelei le faʻaleleia, viburnum faʻalelei lelei iinei. I totonu o le paolo, o vine ma fugalaau ua tupu.

Ua leva ona matauina e le Faatoaga e tusa lava pe i ai tulaga lelei, o togalaau aina i nisi o taimi e mumusu e fua mai i fualaau aina atoa, foliga vaaia ma le le fiafia. E aliali mai o le mafuaaga mo lenei amio o se pitonuʻu e le saʻo le filifilia. E pei o le natura, i totonu o le togalaau, laau, vao, ma fualaau aina suamalie ua totoina latalata ane i nuu. O filifiliga mo se vaʻaiga manuia ma le matautia o le fua o laau aina ma laau toto i le laulau o le a fesoasoani i le fatuina o tulaga sili ona lelei mo ituaiga taʻitasi ma maua ai le tele o mea.

E mafai ona e faʻatulagaina le totoina ina ia vavalalata vavalalata faʻatasi. O sea fofo o le a sili ona aoga, mo se faataitaiga, mo cherries ma petioles, o le tele o ituaiga o meaola e leai ni mea e ola ai, ma latou te manaomia se pollinator e maua ai le fua. O se ata tali talitutusa e matauina pe a tupu aʻe le sami. Ae ui i lea, iinei e tatau ona pau i luga o le tele o laʻau fafine se tovine.

E le gata i lea, mo le sami buckthorn, ma le naunautai e faalauiloaina i luga o laʻau aʻa, vine ma fugalaau, e sili atu le maua o se nofoaga mamao mai isi togalaau aina, a le o lea, o lala malolosi o nei fua o le a manumalo i le afa o le togalaau i totonu o le tausaga.