Fugalaau

Shy Aquilegia

O le suʻesuʻega o loʻo taʻua o se tasi o mea e sili ona matagofie mo le teuteuina o le 'upega tafaʻilagi. E ui lava i le manino o le pala, o lona uiga matagofie e le mafai ona pupula i le mata muamua. O se faʻatoʻaga faʻatoʻaga o le a teuteuina ai tulimanu laiti o lau togalaau o le a le afaina ai le tele o faafitauli. Ae o loʻo i ai pea ni tulafono faʻapitoa, mulimuli ane, e mafai ona e faʻamautinoa e ausia le umi ma le matagofie o fuālaʻau mai le faʻamaʻi. E uiga i foliga o le tuputupu ae o lenei mea taua i totonu o le togalaau - oa tatou tusiga.

Aquilegia "Clementine".

Faamatalaga faʻapitoa o le laau

Faʻaaogaina, poʻo le puʻe - Latina igoa Aquilegia, tagata faʻapitoa: lupe, aeto, seevae, logo, maʻila.

O le aquilegia e mafua mai i le ituaiga o faʻataʻitaʻiga o le aiga Ranunculaceae (Ranunculaceae) faʻatasi ma se aʻa mafiafia aʻa. O le ituaiga e sili atu ma le 100 ituaiga.

O laʻau lanu meamata lanu meamata i luga o le malosi o le tino ma le maualuga o le 10 i le 20 cm tuʻuina atu le laʻau vavalalata o le faʻataʻitaʻiina o se fale matagofie e teuteuina i le vaitau atoa e tusa lava pe leai ni fugalaau.

E afaina ai i le masina o Iuni-Iulai ia fugalaau faigofie pe faalua faatasi ai ma fuga, e faaluaina ituaiga o lanu eseese, e masani lava ona liua i vavao. Faʻapenaina fugalaau o loʻo i luga o tumutumu o uʻamea maualuluga uumi i le tulaga o le gaogao o meaola. E mafai ona maua le fugalaau umi i le aveesea o fugalaau uamea, ma puipuia ai i latou mai le faia o se pusa fatu.

Faʻataʻitaʻiga Tausia Malama

Mati I totonu o greenhouses po o atigipusa i totonu o le potu toto ai fatu o le aquilegia.

Aperila-Me. Faʻasalaga o le kiona, o lau lau vevela ma laʻau faʻasalalauina ua aveʻesea, ma faʻaeteete e le faʻaleagaina le tautotogo tautotogo. Afai i le tautotogo o le tautotogo, o laau talavou laiti e maua aʻa i luga o le eleele ona o se taunuuga o le vevela, ua tanumia ma le totoa, e taumafai e aua nei momotu ese aʻa. O fagalaʻau faʻatauina e fafagaina i le faʻalauteleina o le mineral poʻo le meaola. A maeʻa le mafanafana o le eleele, totoina le totoina o laau poo le luluina o le palapala.

Aquilegia "Nora Barlow".

Iuni-Iulai. A uma ona fuga ma leai se mea teuteu o fugalaau, ona vavae ese lea, ma tuua ai na o se rosette o lau. O le vavaeeseina o vaega o le aquilegia e mafai ona faʻamaina, ae afai latou te maʻi, e tatau ona susunuina. O nisi o laau sili ona mananaia e le mafai ona tipi ma tuu i fatu. I le taimi lava e tasi, e puipuia ai le faʻamaligiina o fatu ma le totoina o le tagata lava ia, o fua e tatau ona vavae ese e ala i le ofuina o taga gau.

Aokuso Seleseleina fua o le aquilegia ma fua o fatu. E mafai ona lūlūina i atigi pusa vave pe a uma ona aoina pe mulimuli ane.

Setema-Oketopa. Vaelua le vao, ao totoina. Pe a faʻavasegaina, e iloa ai laau mamaʻi e tatau ona susunuina. Ona totoina ai lea o le totogo o le tau o le tau o le tausaga oi ai nei, pe a oʻo i le tautotogo. Mulch le pito i lalo o le vao ma le humus po o le faapalaga.

Faʻatau le lanumoana i le vao.

Faʻatauga faʻataʻitaʻi

Faʻaleleia o faʻamaʻi fatu

E totoina fatu laau i le tautoulu i totonu o le togalaau (i totonu o togalaau fugalaau) pe i le tautotogo i pusa po o palapala. Afai e te toto fatu i le tautotogo, ona fai lea o le luluina ia Mati. O fatu faʻamalosiina e tufatufa lelei i luga o le eleele susu ma faʻafefe faʻafefeteina i le eleele, ufiufi meaʻai ma se tapuni poʻo se ata tifaga. O fatu e manaʻomia le faʻamalosi (faʻamaʻi) i le vevela mai le 0 i le 5 ° C.

A o le lūlūina, ua fufulu fatu tuai, totoina, tausia lelei mo le 3-4 aso, ona faʻamaʻi. O lapisi aquilegia e aliali mai i le maeʻa o le 7-16 aso. A oʻo ina tupu aʻe, e aveeseina le toto mai le malulu, ona tatala lea o le tapuni ma faʻafefeteina i se mea vevela i le vevela vevela, ae le vevela tele ina ia le faʻaosoina ai laau.

Afai e tele taimi e totōina ai laau toto, e tatau ona e felelei i le mamao o le 5 cm i le va o laau totō. O le mea sili e manatua ai, latou te manaʻomia ni ipu loloto loloto mo le atinaʻe lelei o aʻa. Ia Me-Iuni, faatasi ai ma le amataina o le vevela gafatia, ua totoina ai ni laau totō i le togalaau. E fautuaina e ufiufi mai le la malosi ina ia aua le mu le laau. O le a fuga mai laau talavou i le tausaga lona lua, ae latou te maua le atinaʻe atoatoa i le tolu tausaga.

Totoina o le eletise - 10-12 laau toto i le 1 sq. M., Faʻalagolago i latou masani. O laau toto maualalo e totoina i se mamao e 25 cm mai le tasi, e maualuga - e oo i le 40 cm.

Faitau a tatou auiliiliga auiliili: E faʻapefea ona tupu fua mai fatu?

Laʻau talavou o le vaʻalele.

Faʻaleleia le faʻavaeina e ala i le vaevaeina o le vao

Aquilegia vaeluaga laupapa e faia i le 3-5 tausaga, i le amataga o le tautotogo po o le faaiuga o Aokuso ma le amataga o Setema, ma o le vaeluaina e lelei ona aʻafia ao le i amataina se malulu malulu. Ae e tatau ona e faia ma le faʻaeteete lenei mea, ina ia tofu vaevaega taitasi, lua poʻo le tolu togi o le faʻafouina ma se fuainumera o aʻa laiti, talu ai ona o le faʻasolosolo e leaga tele, o aʻa loloto loloto ma e le talia toleniga.

Faʻafaigofie togafitiga Faʻapitoa

O le suʻesuʻega o loʻo taʻua o se tasi o mea e sili ona matagofie mo le teuteuina o le 'upega tafaʻilagi. E sili atu le lagona o le aquilegia i le faapaologa, i luga o le lauulu masani, lamolemole ma le lamolemole ole palapala i humus ma meaʻai.

I nofoaga lelei, e mafai e le toʻaga ona faʻavaivaia ma faʻavaivaia, ma faʻapuupuu le vaitau vavalalata. I le tau mafanafana, e tasi pe lua taimi e tatau ai ona fafagaina laau i se vaifofo o se vailaau oona atoa poo le faʻalalaʻau. I tausaga taʻitasi, i lalo o le vao o le aquilegia, ua fautuaina ina ia sasaa le laufanua lelei.

E masani lava, o le faʻamalosia i nofoaga o le totoina e le aunoa e maua ai le tele o fatuga fatu, lea e mafai ona totoina ma le faʻaeteete i se isi nofoaga poʻo le agavale, ona suia ai lea e le tamaititi o loʻo ola le vao matua. I se tasi nofoaga, e mafai ona ola le laau mai le 4 i le 6 tausaga, aʻo fuga mai e le aunoa ma e le faʻamalosi e aunoa ma le tele o le tausiga. O le tele o ituaiga o faʻataʻitaʻiga ua tupu i lo tatou atunuu e aunoa ma se fale faʻapitoa mo le taumalulu.

Faʻatulagaina faʻamaʻi ma meaʻai

O faʻamaʻi faʻamaʻi masani masani o le paʻu paʻu paʻu, ae e mafai foi ona faʻafefe i le pala, gutu pala, mimiti, chrysanthemum ma gall nematodes, aphids, moli vaʻavaʻa, sikuea, faila o le laʻau, ma isi.

O mea faʻavevela, o le faʻamaʻiina e masani ona faʻaitaina e anufe. I se mataupu o aso, latou te mafai ona faʻamamatia ia mama ma pinisi talavou, ma 'aina i latou i pu. O le mea lea, e tatau ona e siakiina e le aunoa ia laau ina ia mafai ai ona togafitia faʻatasi ma fualaau talafeagai.

Le faʻaaogaina o faʻatauvaga i faʻatoʻaga o togalaau

O le faʻamalositino ua faia mo faʻavaega o vaega i luga o le mutia, i lalo o laau, i paka, mo vailaʻau vaʻaia, mauga maualalo alpine, mo moega fugalaau ma le faʻavave. E ola lelei e oʻo lava i eleele le lelei e latalata ane i ogalaau. O ituaiga faiva o le aquilegia e sili ona faʻaaogaina pe a fatuina se togalaau papa. I totonu o veveti, o le vavaeina o fugalaau e puupuu lava.

E mafai ona faʻaaogaina le faʻaaogaina mo fugalaau fugalaau. E vave ona vevela fugalaau ma faʻamago a latou lanu.

Aquilegia.

E lelei le faʻamalosolo ma logo, mea manogi, irises, ferns ma meaʻai teuteu, brunner, astilbe, anemones, hosta, ma le pito i tua.

Ou te fiafia i lenei fugalaau mo lona faigofie faafaigofie ma le matagofie. I le auala, i le faa-Kerisiano o le aquilegia e faafesootai ai le Agaga Paia, ma o ana faatoaga e faatusa i meaalofa paia. I se faaopoopoga, e tusa ai ma le tala e tasi, na tupu aʻe le alofilima i le mea na oso ai le vae o le Virgin Mary, ma o latou gaʻo ua i ai foliga o ona seevae.