Fugalaau

Matou te totoina se lauti tipu i totonu o le potu - Camellia Saina

O le laʻau faʻamalosi o le Camellia chinensis o se tasi o laau taatele i Initia, Saina ma isi atunuu i le itulagi. E le o se mea e ofo ai, ona o le igoa lauiloa e natia ai le laʻau lauti lauiloa.

I le avea o se aganuu teuteu i totonu, e leʻi maua ai le tele o tufuga mo nei mafuaaga e lua:

  • o ituaiga fugalaau o camellia e faia ai tauvaga taua i le aganuu;
  • e masani lava e oʻo lava i le siʻitia o le tuputupu ae e manaʻomia ai le tipiina ma le faʻaogaina o le pale.

Ae ui lava i lea, o le camellia Saina o se ituaiga e sili ona manaia e tatau ona tupu e se tagata fomai fai togafiti maʻi.

I le lauti o camellia Saina, o paʻu paʻu o loʻo i luga o le laʻau ma se laʻau faʻamalosi ma lanu uliuli i le lanu. Aʻo faʻalauiloa le laulau pepa, o loʻo i ai se malu malu, e sili atu ona maaleale ma faʻapitoa. I le averesi, o le umi o laulaau e oʻo i le 7, ma le lautele e 4 cm.

O le fuga o le camellia Saina e sili atu ona tauagafau nai lo lona "Iukuso." Fugalaau fugalaau e oʻo i le 4 cm le lautele e sau mai le sinuses, e masani lava i paga. O iinei e le aoga le vaʻavaʻai i le faʻaleleia o nisi o lanu moli poʻo le motusia. Corollas e sinasina pe lanumoana uliuli, faatasi ai ma se pito i totonu lanu samasama.

A maeʻa le palotaina, i le mea o fugalaau, o loʻo faʻapipiʻi faʻatalanoa faʻasalaga tricuspid, i totonu o fatu tetele e natia, lea e oʻo i le fale e oʻo i le amataga o le taumalulu.

Tausia le fugalaau camellia i le fale

O le kamea Chinese camelia e mafai ona manatu o se aganuu e le lelei, ae o le laau e iai ona lava manaoga, e taua le mafaufau. Muamua lava, o manaoga faʻapitoa e aofia ai le tuputupu aʻe i se vaʻavaʻa, mauoa i mea faʻalenuʻu, ae o eleele mama uma lava ma se gaioiga oona. I le avea ai o se meaʻai, e mafai ona e suʻeina le falaoamata maeʻa mo azaleas, pe a aoga e faʻaopopo sina sipili ma sina oneone. O le filifiliga lona lua o le palapala mai vao vao faʻatasi ai ma fasi paʻu ma nila.

O vao laiti e totōina e manaʻomia le mafanafana ma le malamalama lelei. O laau toto o loʻo faʻaalia i luga o ni pupuni malamalama, pe a iai le avanoa e ufiufi ai lauusiusi mai laʻau o le aoauli, lea e sili ona taua i le taumafanafana.

I le taimi mafanafana, o le tausiga o le fugalaau camellia i le fale e sau i le faʻafeinuina masani, laʻei ma teuteuina, o loʻo faia lelei i le faaiuga o Aokuso.

O le laau e fetaui ma le vevela o le tau e aunoa ma ni faafitauli, o lea la e masani ona faʻafeiloaʻi camellia i Saina, fale o le taumafanafana poʻo le togalaau. Ae i le amataga o le tautoulu, e sili atu ona lelei le faʻafeiloaʻiina o le ulo e vevela.

O le vevela sili ona lelei mo se vaitau o le malologa e 15 ° C. E sili atu le malulu e lamatia ai sauaga ma le oti o le laau.

I aso vevela ma pe a i ai le fale i totonu o se potu vevela, e aoga tele le suluina o camellia Saina ma vai inu vevela. Faʻasalaga e faia ina ia mafai ona susu le palapala i lalo o le togavao. Ae ui i lea, o le sili atu e tatau ona faʻaalu i taimi uma. Aganuʻu lelei atoatoa le faʻamautu i vai faʻafefe. O le faʻafeiloaʻiina o nila ma vavae faʻamaʻi vavalalata e galue lelei.

I ni nai tausaga talu ona totoina, e manaʻomia e le toʻaga se faʻaopoopoga faaletausaga. Ona tupu lemu le alualu i luma, ma o le camellia e mafai ona faasee atu i totonu o se koneteina lapoa i le 2-4 tausaga, ona o le tulaga o le laau.

Mo le faʻaleleia o le laau, e faigofie lava ona faʻaogaina ni mea faʻapitoa na maua mai ia Aukuso teuteuina. O le taina o loʻo faia i totonu o se masini malamalama po o se vai i lalo o se ata vali. Ae faʻaopoopo i lenei auala, e mafai ona tupu le camellia mai fatu.

Tuputupuina lauti tii la camelia mai fatu

O fua mo le taumalulu po o le totoina o le toto e mafai ona maua mai se matua matua poʻo se faʻatau i se faleoloa.

  • A o leʻi toe faʻaleleia i le eleele, e siakiina le fatu mo le germination e ala i le faatofu i le vai ma aveese le malamalama, fatu fatu.
  • Ma, o fatu e faamoemoe mo le totoina o Camellia Saina i le fale e faatofu i vai vevela, lea e teuina mo le tele o itula. O lenei faiga e mafai ona suia i le galo mo le 48 itula ile vai vevela.
  • O fatu ua saunia e pipiʻi i le 3-5 cm i totonu o se faʻafefiloi susu o le eleele faʻasoa, oneone ma peʻa.
  • O le pusa o loʻo i ai faʻatoʻaga ua ufiufi i se ata tifaga poʻo se tioata ma o loʻo totoe i le vevela o le 22-25 ° C.

O le palapala aʻo le i amataina, pe a uma le 1-2 masina, e tatau ona taofia le susu, aʻo tatau ona faʻaauau le kiona, faʻapupuu le tatalaina o le ata.

E tatau ona pipii le sipuni pe a tatala se aua o lau moni. I lenei tausaga, ua saunia e camellia Saina ia ipu taʻitasi, ma pe a totoina, e taua le aua le faʻalolotoina le ua.

I le tausaga muamua, o le tuputupu ae o le togavao e le sili atu i le 30 cm, ona oʻo ai lea i lalo ifo. I le tausaga lona lua o le olaga, ua fuga mai le camellia, ma o le aoina o laulaau mo le lauti manogi e mafai ona amata i le 5-7 tausaga. Faʻasoa lelei, camellia i le fale e avea ma se tagata gaʻo tumau ma ua vaʻavaʻai ma se tagata mo le sili atu ma le luasefulu tausaga.