O le togalaau

O ituaiga sili ona lelei o apricots mo le itumalo Moscow: igoa, faʻamatalaga, iloiloga

Aʻo leʻi leva talu ai nei, e mafai ona ola faʻatoʻa le apricot laau i le itu i saute, e aofia ai Kalmykia, Dagestan, Stavropol ma Kalasnodar Territories. Ae faafetai i le galuega a le au faifaatoʻaga, na mafai ai ona ola tupu apricot i le vaeluagalemu, ma e oʻo lava i matu o Rusia. O le tele o fai togalaau mai Voronezh, Kursk, Tambov ma Samara ua maeʻa ona totoina fua i totonu oa latou togalaau. O nisi o ituaiga apricot e tupu faʻateleina foi i le itu i saute o Moscow.

O ituaiga o apricot sili ona malolosi

Apricots faamoemoe mo le ola i le Moscow Region e mafai faʻafetaia le faʻaitiitia malie o le vevela ma gutu ile -30C. O i latou o taumalulu-malosi ma faʻasao i toetoe lava o tulaga uma e le mafai ona fuafuaina.

Manulele Red

O se tasi o ituaiga sili ona lauiloa e faʻateleina le ola o faʻatoʻaga i luga oa latou nofoaga. E ese le eseesega:

  • taua tele;
  • faataamilo ma faasalalau le palealii;
  • lava ia lava;
  • fua tele ma fua lelei;
  • maualuga teteʻe i faʻamaʻi eseese;
  • maualuga faigata hard winter.

O le aganuu e fua mai i fua tetele o se laulau faʻapotopoto pe faʻalelei, o lona mamafa e mafai ona oʻo i le 40-50 kalama. O fua o loʻo i ai se paʻu auro-lanu moli ma se faʻamatalaga faʻamaonia. O le paʻu o le paʻu ae o le paʻu o le paʻu e laʻititi lava. O le moli lanu moli e tino manaia ma suamalie pe fai si manogi. E ese le vavae ese o le ponaivi.

Faatasi ai ma le totoina lelei ma le tausiga, o le ituaiga e amata ona fua mai mo le 3-4 tausaga. Fruiting occurs on growing annual, spurs or bouquet branches. O fua na amata mai i le faaiuga o Iulai. Apricot Krasnoshchek e le lelei i eleele.

E mafai ona totoina se ituaiga toetoe lava i Rusia. Fua e faʻatagaina ai le femalagaaiga lelei ma faʻaaogaina i foliga fou pe malogo, faʻapea foʻi ma sauniuniga o compotes ma faʻasao.

Alo o le alafau mumu

Apricots o lenei vasega o fatu o le ituaiga Krasnoshchekoy. E eseese i latou:

  1. O le ogalaau malosi ma lau paʻu lalelei e pei o le laʻau.
  2. Faʻasalaga faʻataʻetaʻu fua o fualaau aina ma se fualaʻau vavalalata ma le paʻu lanu moli.
  3. O fualaau taʻitasi e mafai ona mamafa i le 30-35 g. O fua pito i tele e oʻo i le 60 kalama.
  4. O le moli lanumeamata o le fualaau suamalie o loo i ai se suamalie suamalie ma se faailo o le ita ma le oona.
  5. O le ponaivi uʻamea e tele lona foliga ma le laititi.

E tusa lava pe a oʻo i le taimi e fufulu ai, e i ai sina faʻaitiitia o le vevela ma le mafanafana, o le tasi vae tolu o fua lelei e fua mai ai fua o le a tumau i luga o le laau.

Ona o fua tetele ma suamalie o ituaiga o le atalii o Krasnoshchekoy malosi pulupulu, e mafai ona fusi i totonu o fagu. Faatasi ai ma le le lelei o le eseesega, o le gaioiga faaletonu e mafai ona iloga, lea e faalagolago i le vevela o le vevela e faaitiitia ai tulaga faatauaina.

Fetu i Matu

O ituaiga muamua o le Triumph North e maua mai i le sopoia o ituaiga Krasnoshchekiy ma Severny na gaosia mo le vaega tutotonu o chernozem. Na te talia le vevela o le vevela ma le mamalu, ae ui i lea, o lona totoina i totonu o togalaau o Moscow Region ei ai nisi faigata.

Triumph North e fai ma sui faasalalauina o le pale laau. O le mea lea, pe a faʻatupulaia, e tatau ona e gauai atu i lenei vaega ina ia aua nei pauu ifo i lalo o lona ufiufi laau mama.

E ese le eseesega:

  1. O fua tetele lapoa lapotopoto, o le mamafa e mafai ona oʻo i le 55 kalama.
  2. I luga o le la, o fua e iai lanu samasama-lanu moli, i luga o le ata lafoia - o se lanu meamata.
  3. O le avefefe o le paʻu o le apricot o le pala.
  4. O le pulupulu moli eletise e tutusa lelei le suamalie, suamalie, ma le suamalie.

O le Matu o Matu i Matu o loʻo iloga i uiga lelei o le tofo, o le maualuga o gaosiga ma le tetee atu i faʻamaʻi. O le totoina o fatu ma togafitiga lelei o le a amata ona fua mai i le fa tausaga.

Snow flake

O lenei ituaiga e mafai ona faʻatupulaia e oʻo lava i le itulagi i Matu, aua o se tasi o taitai i le taumalulu taumalulu. O le mea lea, i tulaga o le itumalo o Moscou, ua tupu le tupu o Snegirek ma le manuia.

E ese le eseesega:

  1. Na o le tasi ma le afa mita le maualuga. I lenei tulaga, e oo atu i le 10 kilokalama o fualaau aina e mafai ona aveese mai le tasi laau.
  2. O le faateleina o le vaivai o le fua, lea e faigofie ai le felauaiga o fualaau aina ma faateleina ai le ola.
  3. Faʻaleleia o le tagata lava ia.
  4. Fualaau aina suamalie, suamalie ma suamalie. I le taimi lava e tasi, o nisi oona e ono lagona mai le paʻu.
  5. Fualaau 'aina suamalie ma se paʻu susu.
  6. O le laʻititi o le fua, o lona mamafa e mafai ona 15-18 kalama.
  7. Le mautonu ile eleele.

O fua na amataina i le ogatotonu o Aukuso.

O mea le lelei o le ituaiga e aofia ai le mea moni e le mausali i nisi faʻamaʻi. O le tele o taimi, o le laau e faʻaalia i faʻamaʻi e pei o moniliosis ma laʻau. O le mea lea, o le aganuu e tatau ona gauai faapitoa i timuga, timuina o le laau ma fualaau mai nei faamaʻi.

Meli

O le eseesega o le palota saoloto e atiaeina ona o le filifilia o K.K. Mullayanov. O se laau e oo i le fa mita le maualuga e fua mai. Tausaga uma mai ia te ia E mafai ona e oʻo i le 15-20 kilokalama o le fualea, ona o le maualuga o le laau, e matua faigata lava ona aoina. E le gata i lea, e ese le eseesega:

  1. Faʻalautele lautele le pale.
  2. Laititi laʻitiiti, fualaau lanu samasama ma lanu mumu lanu mumu. O fualaau taʻitasi e mamafa le 15 kalama.
  3. Lanu samasama, paʻu, pulupulu fila ma se suamalie suamalie.
  4. Se ponaivi vavae, lea e faigofie ona vavaeese mai le pipi.
  5. Maualuga faigata taumalulu. O le aganuu e faʻafesoʻotaʻi le maligi ifo i lalo--35.

O fua e maua ai le tofo sili ona lelei e mafai ona faʻaaogaina fou ma kuka i compotes ma faʻasao.

Rusia

O le ituaiga o le a avea ma se filifiliga e sili ona lelei e le gata mo le totoina i togalaau o Moscow Region, ae faapea foi i eria tutotonu o Rusia. Ua faateleina le faigata o le taumalulu ma le maualuga o le gaosiga. Apricot Rusia e eseese:

  1. O le pale paleni, lea e faigofie tele i le seleselega.
  2. O le faataamilosaga faataamilo, fualaau tetele e tusa ma le 50 kalama.
  3. Lanu samasama-lanu moli ma sina palasi susu ma le susu.
  4. Laʻau samasama, lea ei ai le manogi susulu o le apricot.

Mo le gaosiga, o fua o lenei ituaiga e masani ona le faʻaaogaina, e masani lava ona faʻaaoga i se pepa fou. Apricot Rusia e mafai ona tatalia gutu o -30 tikeri ma e puipuia i le tele o faʻamaʻi.

Faigata

O le tuai o le fuaina o le ituaiga e aofia i le Nikitsky Botanical Garden. O le taumalulu-faigata ma faigata tele e fesoʻotaʻi ma le maualuga o le vevela. O nei uiga lelei e le gata i le laau lava ia, ae faapena foi i le fugalaau. O le mafuaʻaga lea ua avea ai apricots o lenei ituaiga ma lauiloa i le va o faifaatoaga latalata i Moscow.

O le tele o le eseesega e aofia ai:

  1. O lapoa tetele ma le pale o le le amanaiaina.
  2. Totoga lelei.
  3. O fua, fua laʻau o le lapopoa, taʻitasi e mamafa mai le 30 i le 45 cm.
  4. Paʻu ma sina palasi susu, o loʻo i ai se lanu moli auro ma o se moli susulu e susulu.
  5. Lulu moli, pulupulu manaia lea e tofo suamalie ma matua manaia.
  6. E ese le vavae ese o le ponaivi mai le pulupulu.

O fualaau apricot e amata ona fua fua i le lima tausaga, ae ui i lea, o laau taʻitasi e te mafaia e aoina mai i le 60 -80 kilokalama o le fua. O le vailaʻau e teteʻe i le faʻamaʻi ma faʻafeiloaʻi malie ai gutu, ona o loʻo i ai se paʻu mafiafia. I lenei tulaga, e tatau ona mautinoa e le o afaina lala o le ogalaau.

O fua e mafai ona faʻauluina fou, faʻapea foi ma le kuka kuka ma faʻasaoina mai ia i latou ma faʻamago fua.

Apricot ituaiga mo le vaipanoa a Moscow: iloiloga o tagata fai togalaau

Ou te manatu i taimi uma e mafai ona ola tupu apricots i le itu i saute. O le mea lea, ina ua faʻatauina mai e loʻu toʻalua ni fatu i le tolu tausaga talu ai, na ou filifili ai o se faʻamafunaina o tupe. Ae o le tausaga lenei ua tatou selesele ai se fua moni o nei fua matagofie i luga o la tatou saite. O tausaga uma, pe a fuga mai laau talavou, ou te faamemelo ia i latou ma faamafanafanaina aʻu lava i le mea moni e faapea afai e leai ni fua, o le a fuga mai ma le matagofie ia apikoti. Ae o le tausaga lenei, na vaaia ai ovaries i luga o laau. Sa ou popole tele ma manatu o le a latou pauu ese, ae peitai toetoe o matua uma lava. Apricot fua ua matua tumu i le aso 16 o Iulai. Sa i ai le toatele oi latou sa matou 'ai ma feutagaʻi ma a matou uo uma.

O fua o ituaiga Na faatauina mai le Son Krasnoshchekogo i le tautotogo ma se aʻa mauala. Sa matou totoina i le pa ma o le tui i le itu i saute. Ona sasaa lea o le laau i le vai, ma mulimuli ane na itiiti lava la latou tausiga. Talu ai na latou ola mamao mai le suavai, matou te leʻi fafagaina i latou i taimi uma. Mo le taumalulu na latou le puipuia pe tipiina se mea. E le gata i lea taimi, e lei fafagaina lava laau apricot. O lenei tausaga na latou faʻatau ma toto ai se isi fatuga.

O le laau o lenei ituaiga e umi, e pala ma prickly. O loo i luga o se ogalaau umi, o lala pupuu e pei o vao tuitui. E matua televave le ola o le laau, ma e tele se avanoa, ma a oo ina totoina se apricot, e tatau ona amanaia lenei vaega. O fualaau e leʻi maʻi lava, masalo ona o la tatou eria e leai ni faʻamaʻi faʻamaʻi i le itu i saute. E tasi lava le taimi e le manino ai pe aisea na faʻafuaseʻi ona susunuina ai se tasi fatu. Ae ina ua mavae sina taimi i luga atu o le tui i luga o lea tui lala fou na amata ona ola. Ma o le tausaga lenei na matou aveeseina ai le apricots suamalie mai lenei laau. O le mea lea, i loʻu manatua ou te fia fai atu e le fefefe fai togalaau e totō apricoti i le tuafanua. O loʻo latou tuputupu aʻe lelei ma i matou!

Irina

Sa ou faatauina mai le tolu-tausaga apricots Triumph North i Setema. Na fai si tuai ona iloa o loo i ai se vasega matagofie i luga o le auala i lo matou fale mafanafana. O se taunuuga, na totōina ia Oketopa e aunoa ma ni faʻamaʻi faapitoa. Na moe o ia i pu taitasi i totonu o se pakete o le humus lelei. E oʻo mai i le taumalulu, e toetoe lava a vali ata uma i vali vali. Lea lele e le lele ia Novema, o lea na ou vavae ese ai aʻu. Ou te lei tipiina se mea.

Sa le aoga na ia faia ni ogalaau-laau, talu ai ona o le vaipuna na amata ona aoina i totonu ia i latou. Sa tatau ona ou faaleagaina. I le tautotogo, aʻo lei oʻo i le susu, na afifiina le laau ma afifiina i se ie e le o lalagaina. Na amata ona ia fausia le pale o le lumanai, ma vavaeeseina ai lala e leai ni pa. Na amata ona ia faatauina atu fua na fanau mai, o lea e leai se tasi e talitonu o loo i ai a latou lava seleselega. O lo latou tofo e suamalie, ma sina suamalie. Ou te le fiafia tele i nei mea, ou te fiafia tele i le suamalie. O aʻu apricots o loʻo opoina ma le naunautai.

Sergey

E tele ni aʻu apricot o loʻo ola i luga o laʻu 'upega tafaʻilagi. Na ou ola ae mai le fatu laau, ma o le tasi laau o le Krasnoshcheky na faapipiiina. O tagata sili ona le lelei na tupu mai fatu. O loʻo i ai, e matuā talafeagai lava, fua tele. Pau lava le faafitauli o le tupu aʻe o apricots i luga o le tasi laau, o lona fatu e le manaʻo e vavaeese mai le fua. O le faapipiiina o fatu o le a pa'ū ma se mea, ona malolo ai lea. O fua o loo i ai e manaia, matagofie ma lapopoa, ae e itiiti lava.

Elena