O le togalaau

Pests o le opu ma le taua faasaga ia i latou

E leai ni iniseti e fafagaina i luga o le otaota. Ae o le tele o meaola faalafua e faaleagaina ai ona fua ma isi fualaau faisua. O le telefoni ma le tele-wireworms, o pito i luga o le May, le bear ma caterpillars o le sings scoops e faʻaleagaina lalo o vaega o laau. Mole ma musele, e mafai ona aʻafia aʻa i aʻa e ala i le tosoina o pu. O vaega o le eleele e aʻafia i paʻu o le apogaleveleve, vao, laʻau laʻau, cicadas, ma le tele o iniseti. Aua le faʻafefeina lauulu ma isi slugs.

Aganuʻu e seasea ona avea se nofoaga sili i le togalaau. O nei mea ola uma o le a le sao ona taʻua o meaola faalafua. O le taua e faasaga ia i latou e faia pe a sili atu i le taua tele ma e masani ona mafua mai i le toilalo o isi togalaau aina. Ae o loʻo i ai ni meaola faʻapitoa e faʻapipiʻi ai le togi ma o latou gauai.

Malulu, isi igoa: opu, koko, anufe - moa

Nondescript butterfly, muamua apaʻau enaena, sina lanu mumu-enaena, e oo i le 19 mm i le apaʻau, e vaivai le lanu. O le genus Depressaria e 109 ituaiga, e ese le eseese i le foliga vaaia. Caterpillars e lanu enaena ma se mumu mumu, lanumoana i le va o vaega. Mo le tausaga, mai le tasi (i matu) i le tolu (i le itu i saute o atunuu o muamua le USSR) o augatupulaga ua aveesea.

O fatu laau o le faamaluga o aiga e aafia ai: kāloti, caraway fatu, anise, dill, hogweed, coriander ma isi. Caterpillars e 'ai ni fatu ma fatu fatu, o faamalu faʻamalama ma se upega tafaʻilagi, faʻapipiʻi faʻatasi. O le faʻalavelave faʻapitoa e maua mai na o vaega faʻapitoa o suʻega.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu

E faʻafefea ona fesoasoani le puipuiga i le faʻaumatia o togalaau vaovao vao e latalata i fua o fatu, aemaise lava o meaʻai. E taua tele le faia o le fufuluina ma le faamaluina o faamalu i le taimi. O le manaʻomia mo togafitiga faʻasolosolo e seasea ona tupu, pe a talafeagai ai, e togafitia i latou i iniseti e tusa ai ma faatonuga mo sauniuniga.

Pule o Shchitnik (faʻamaʻafi grafizoma, Itu Italia)

Bedbug up to 11 mm. umi. "Italia" o se faʻamatalaga e le o le atunuu na afua mai, ae o se foliga tutusa e pei o lanu lanu o leoleo Vatican. E faigata ona fenumiai ma soʻo se isi lava meaola - o se iniseti matuā manaia lava. Ma e leai se aoga: o se lanu lauiloa e lapatai ai manulele o lona le mafai.

Pe a oʻo i se tulaga lamatia, e le lele lele ese, ae faʻafeiloaʻi, faʻasaʻo se mea faalilolilo ma mumu. Mo tagata, e le oona tele, ae e le paʻi atu manu felelei ia te ia. Proboscis e inu ai le suamalie mai fatu e le mafaamatalaina o togalaau faamalu, vine laiti, mea e le maua. O se taunuuga, o fatu e laʻititi, maualalo pe leai foi.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu

Squads o le 10-15 beka e matua iloga lava, e faʻapotopotoina mo mating i luga o luga o laau maualuluga. E faigofie ona faʻamalolo ia vaega i le lotoifale (mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i dyshlophos mai se mea e mafai ona pala) pe lulu foi i se pakete vai. O le manaʻomia mo le faʻaauau pea o le galueaina o fua masani e masani ona le tulai mai.

Aphids

I le tautatala manino, latou te aafia i le tele o togalaau aina, ae le na o le sua. O loʻo i ai karotiti, melon, willow-carrot ma isi. O nei iniseti laʻititi, maualuluga, e masani ona lanumeamata pe lanumeamata i le lanu. Ia inu suamalie le susu mai le tele o laau. Ae e masani ona matou matauina laumei lanumeamata i luga o le otaota.

Le mea e fai

E le manaomia le togafitia i vailaau e tineia ai manu faalafua: e masani lava ona tatou faʻaaoga fua i se foliga fou, na o le fufuluina o laulaau, ma o le faaopoopoina o le mea oona i le tino e leai se talosaga. O le mea e lelei ai, o le pest ei ai ana fegalegaleaiga maaleale, ma e aoga tele le puleaina o aphids i luga o le otaota e aunoa ma ni vailaau. Matou te faʻaaoga fofo oona, e pei o le sikaleti poʻo le tomato.

Faatumu le pateta po o tomato (oona - solanine, lea na faaigoa le igoa atoa ile aiga Solanaceae - Solanaceae) i le vai. O se pakete vai mo le 1.5-2 kilokalama o mea gaogao paʻu. Matou te tutu mo le 3-4 itula poʻo le kuka mo le afa itula, faʻaopopo se fasi fasimoli poʻo se paʻu. O le meaʻai e faʻaitiitia ai le mafuʻe o le eleele, o se taunuuga, o le fofo o le tufatufaga ma fasi laau lelei.

Tapaa tapaa (gaioiga galue - - nicotine) 100 gr. greens i le lita o le vai mo se aso matou te tausisi ai, faamama, faaopoopo le fasimoli ma le pala. E mafai ona e faʻaaogaina le pefu i le pefu asu. O loʻo i ai pea mo le aveeseina o aphids mai celandine, fiva vevela, pepa vevela. Ma pe faʻapefea ona aveese mai le aphids mai le dill, pe afai o loʻo i ai pea se vaega itiiti i luga o le lanu meamata? O le auala pito sili ona faigofie o le fefiloi ma se vai malosi.

Ua fautuaina le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina i luga o fualaau lanu meamata. Afai o se vaega o le mea oona o loʻo faʻaumatia faʻaleagaina pe a teuina pe faʻavela fualaʻau, ona faʻaaoga loa lea o le fagu. Ma a aunoa ma se vevela vevela. E sili le taumafai e fai e aunoa ma le pulupulu pe a tupu.