O le togalaau

Redcurrant - totoina ma tausia

E faigata ona mafaufau i soʻo se togalaau togalaau e aunoa ma se togavine. O le Redcurrant o se laau taatele o le Europa o Rusia, sei vagana ai fuamoa uliuli, fugalaau poo gooseberry, lea e mafai ona finau ma le lauiloa. O le tulaga uiga ese o le redcurrant i le taumalulu i -45e uiga iC na faatagaina ai o ia e manumalo i le lautele o Sisifo ma Sasae Siberia, faapea foi ma itulagi o Sasae Mamao. E ui ina totoina sina fua ninii mumu i le tele o taimi nai lo currants uliuli, ae peitai, o ona fua ia e aofia ai pectin ma coumarins, lea e puipuia ai le fatu ma aveese ni avega mamafa mai le tino. O fua o le fuamini mumu o se oloa sili ona lelei mo le sauniuniga o meainu suamalie, compotes, jelini ma le uaina. O le mea moni, e lelei, fuamū mūmū mūmū, faʻapea foʻi ma soʻo se isi lava vine, e sili ona lelei ona faʻaaoga fou, e pei ona latou fai mai ai, mai se togavao, ae o le auala e faʻaleaisa ai foi e lelei atoatoa mo ia, lea o loʻo taofia ai pea fualaʻau o vailaʻau.

Faitau e uiga i currants auro - aemaise lava le totoina ma le tausiga!

Totoina o fuamini mumu

O le a le taimi sili e lelei ai le totoina o fuamini mumu? E totoina le fua i le tautotogo ma le autumn. Ae, ona o le mea moni o le faagasologa o le alualu i luma o currants i le tautotogo e vave amata, e sili atu ona lelei ona totō uma i le autumn.

Laʻau mumu laʻau mumu e totoina i luga o ni mea maualuga, o loʻo faʻamalamalama lelei. O lenei laau e fiafia i laʻau vaivai ma oneone lalelei. E le maualuga le manaomia o meaʻai i totonu o le eleele, ae afai e matua le lava, atonu e lafoai se vaega o fualaau aina. Pe a fuafua e amata ona totoina currants mumu i le tautoulu, e tatau ona e mafaufau e masani ona latou faia lenei mea ia Setema.

E faʻapefea ona totoina currants mumu i le tautoulu? E tatau ona amata le faʻaleleia i le sauniuni o vaʻa faʻalelei. E tolu vaiaso ao lei totoina laau, e tatau ona eli se lua i le 40 cm le loloto ma le 60 cm le lautele. 2 pakete o le humus ua sasaaina i le pito i lalo, ua faaopoopoina le faʻalauteleina o meaʻai mineral, ua lilofia i le eleele lelei ma faʻafeinu. Ua faia lenei mea ina ia faʻapipiʻi le eleele.

A maeʻa le taimi o loʻo i luga, ao le i totoina, e faʻapuupuuina aʻa o vao, ma tanumia le laau 7-8 cm i luga aʻe o le ū ma ua totoina. O sea faʻaleleia e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe o faʻalaʻau faaopoopo, lea ua mamanuina e fausia ai se vaomatua.

E taua tele iinei le totoina o le togavao i luga, ae le o le palapala palapala. A le o lena, o le a vave ona amata ona toto le laau lanumeamata, ma o le fua o le fua o le fua o le a faʻagesegese. O vaovao ua totoina, faʻafefeteina, fufuluina gaʻo, faapuupuuina i latou i le maualuga o le 25 cm mai le eleele ma le 3-4 buds. O le eleele e faʻataʻamilo i le togavao e mulūlūina i vaovao, vaovao, paʻu poʻo lau vevela e faʻasao ai le susu.

A maeʻa ona totō, pe a faʻaitiitia le palapala, e ufiufi le vao o le fuamū mūmū ma le humus, lea o le a puipuia ai aʻa mai le faʻamaʻaloga o le susu ma maua ai se fale fou mai le malulu.

O manatu taua e tatau ona mulimulitaʻia pe a totoina ni fuamini mumu:

  • ia toto i le amataga o le tautoulu;
  • eli se lua 40x60 cm;
  • faatumu 2 pakete o le humus;
  • faaopoopo faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • faapuupuu aʻa, tuu 30 cm;
  • faʻalautele le vaomatua ma tanu;
  • vai tele;
  • teuteu fua, tuu 25 cm le umi;
  • mulch;
  • ia spud.

Redcurrant Care

Tuuina atu o le togavao ma le tausiga lelei ma le agavaa, e mafai ona e maua ni gaioiga lelei o le a fiafia ai o latou tagata e 25 tausaga.

O le totoina o fuamū mūmū mūmū, toe faʻaleleia e aofia ai le veleina, mulching, faʻafefe ma faʻamalo le palapala.

O le faʻasalaga o le faʻafefe o le lāmala, o lea e le talafeagai ai le faʻamalosia o le suāsusu. Mo le puipuia o le susu i totonu o le eleele, e seasea lava, ae tele le vai o le vao ma mulch le poloka poloka.

Fertilizers na faia i le taimi o le totoina o vao o le a maua ai le laau ma le fugalaau mo le lua tausaga, ae i le aluga o taimi, pe a pala le eleele, o le a manaʻomia ni meaʻai faaopoopo. O fualaau e faʻaaogaina i le tautoulu, i le ituaiga o manua po o moa moa, ua faʻafefe i le vai i le fua o le 1:10 ma le 1:20, lea, o le timu ma le faʻafefe o le vai, e loloto le loloto i le eleele. E faʻaaogaina faʻamalaʻau mineral i le tautotogo - 80 g o le ammonium nitrate i le vao.

Aiseā e faʻamaunuʻu ai currants mumu?

O le taua tele mo le toe teuteuina o le teuteuina, lea e faʻatatau i le saʻo saʻo o le togavao, faʻateleina le tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamautinoaina le maualuga o fua o le maualuga e le mafai ai ona fua le fua.

I totonu o vao vao, o le malosi gaosia e le mafai ona faʻamalamalama manino, ma o le fuaina o ona lala fugalaau e oʻo atu i le 10 tausaga. E faavae i luga o lenei mea, e le manaʻomia e le vao vao teuteu teuteu. Mo le fausiaina o currants, e sili atu le taua le tausia lelei o le mafiafia, ma o le eletise o le faasologa o mea e masani ona aveeseina, tuu ai na o ni nai lala e toe faafouina ai le vao.

Afai na filifili e tupu le laʻau mumu i totonu o le au, ona aveeseina ai lea o laʻau eletise, ma o se ata e toso ai se mea e faia i se pine e faʻaleleia ai le faʻamalaina ma le fausiaina o le tele o fafie (fualaau aina). O le teuteuina masani e faia pe afai e tatau ona aveese otaota, faʻamafanafana ma tuputupu aʻe i le eleele.

E tatau ona mausali le manatuaina o le le amanaiaina o le faiga o le teuteuina e mafai ona mafua ai se paʻu taua o le gaosia ma foliga vaaia i luga o le fualaau o faamai ma meaola faalafua lea e salalau solo vave i vaomatua.

O taʻavale e tatau ona asiasia pea ma vavaeina lala o loʻo aʻafia i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi. Mo le puipuia o faʻamaʻi, ua fautuaina e togafitia le togavao ma le 1% Bordeaux faʻafefiloi i ni vaiaso se lua talu ona tupu aʻe ma pe a uma ona aveese fua. E lelei foi le faʻaaogaina o le susu o le lime ma se vaifofo o le paʻu sulfate 4% e faʻatautaia ai meaola faalafua. Faatasi ai ma lenei paluga, o le vao e faʻapipiʻiina i le tautotogo seia oʻo ina tatala mata.

I le mulimuli i fautuaga faigofie mo le totoina ma le tausia o fuamū mumu, e mafai ona e totoina se seleselega lelei mai fualaau aina-fualaʻau ma faʻamalie ia i latou lava ma e pele ia te oe.