Laʻau

Palisota

Palisota e sau mai le aiga o Camellin. O le vailaʻau faʻamalosi lea e tufatufa atu i konetineta mai teritori o sisifo o Aferika.

O Palisota o se ituaiga o rosette. O lau e lapoa ma mamao, o loʻo tu i lalo o le aʻa. Fugalaau e faʻailogaina o le actinomorphic. Taofia fua i fugalaau, ovate 3-faʻaaogaina. O fua e papaʻe, lanumoana pe lanu mumu.

Aiga Tausi

Nofoaga ma moli

O le palisota, e tusa lava pe sili ona fiafia mo le malamalama o le malamalama, o le a tuputupu ae ma atiina ae, faapea foi ma foliga maloloina i le pogisa.

Lulu

I le tautotogo ma le taumafanafana, o le laau e le lelei i le ea vevela, ae i le taumalulu e le tatau ona paʻu i lalo ifo o le 16 tikeri. O le maualuga o le vevela i le taumalulu e 16-20 tikeri.

Faʻamamaga o le ea

E tatau ona faʻaauau pea le faʻaleleia o le suavai, o le mea lea, o laulaau o le palisota e tatau ona faʻaleleia i taimi uma ma vai faʻafefe i le vevela o le potu.

Faʻasa

I le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona susulu le paluga eleele i totonu o le ulo i taimi uma, e le taliaina le sua mama. I le amataga o le tautoulu, ona oʻo lea i le tau malulu, o le faʻafeinu ua faʻaititia i le faʻalelei poʻo se mea e le masani ai - o le meaʻai e tatau ona faʻamago atoa.

Le palapala

O le meaʻai e tatau ona aofia ai le faʻafefiloi o le oneone, sina palapala elemene ma lau lauolaola i le fua faatatau o le 1: 3: 1. O le elemene o le palapala e le tatau ona sili atu nai lo le 7 pH.

Fertilizers ma faʻamaʻi

E pei lava o soʻo se fale, e manaʻomia e le palisota faʻaleleia masani. Latou te fafagaina i le vaitau mai ia Mati e oo atu i Setema, pe a oʻo ina toto le laau. O le tele o le faʻamaʻi e tasi i le 2 vaiaso. Fesoʻotaʻiga o vailaʻau faʻavaomalo masani o se faʻalapotopotoga lautele mo mea teuteu ma faʻamaina.

Suiga

O le aʻa o le palisota e matua leaga lava, pe a toe totoina se laau, o aʻa e faigofie ona faaleagaina. Mo lenei mafuaʻaga, e le mafai e le palisotoso ona faʻatagaina soʻo se togafiti. O le a lava le gaʻoina o le laau i totonu o se masini e sili atu ona malosi i le tasi taimi i le tolu tausaga. O le gafatia mo se nofoaga fou o le palisota e tatau ona lautele ma lautele.

Faʻafouina o le palisota

O le faʻapipiʻiina o se palisota e le faigata i se tasi o auala e lua: e ala i fatu poʻo e ala i ni aʻafiaga o aʻa. Pe a faʻaleleia e ala i le tipiina, e tatau ona vavaeeseina ma le faaeteete le faletua o tina, vavae ese le tolauapiga laiti ma aʻa ai

Tuputupu ae tuputupu aʻe

I le tausiga o se laau toto, atonu e ono feagai le tagata e fugalaau fugalaau i le faasologa o faigata nei:

  • Totoina o le palapala ma, o se taunuuga, faʻavaivaia o aʻa.
  • I le leai o se tulaga talafeagai o le malamalama, ua leiloloa le teuteuina o lau, ua avea ma monophonic.
  • O le ono mafai ona faaleagaina le laau e se apogaleveleve mite ona o le le lava o le maualuga o le ea.
  • Laʻau mūmū mūmū ona o le maualalo o le maualuga o le vai.
  • Lanu samasama atonu o le taunuuga o le la. E le tatau ona faʻaaogaina le laau i se nofoaga e le o malamalama, ae e tatau ona puipuia mai le la susulu.

Ituaiga lauiloa o mea taua

Palisot Barter - O se laʻau olaola laʻau lenei. O le umi o laulaau lautele e pe tusa ma le 40 cm, ma o le lautele e tusa ma le 15 cm. O le tipiina o laulaau e umi, faʻalautele i lalo o le laau. I luga o lau ma laʻau o le laau o loʻo i ai se laulau papaʻe o paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e faʻamaemole ai le palisopa ma paʻu i le paʻi. O fugalaau e laiti, o loʻo iai i totonu o se panicle o le paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le lanu piniki. O le fua o lenei ituaiga o palisota o se pulu lanumumu mumu.

Palisota Mann - o lenei laʻau o loʻo i ai lau laʻau lanumeamata lanu meamata, e tusa ma le 30 cm le umi ma oʻo atu i le 10 cm le lautele. O le faʻalavelave e tele-faʻaleleia, e aoina i se ulu. O le fua foi o se pulu mumu.

Palisota faasee - ituaiga o laʻau o le gaosia o le vao. O laʻau ei ai le lautele o foliga, umi - e oo i le 40 cm, lautele - e oʻo atu i le 15 cm, faʻapipiʻi le ufiufi i lauulu sinasina. O fugalaau e paʻepaʻe, e faʻaputuina i ni mea e tele, o nisi taimi o nisi oi latou i luga o le laau lava e tasi. Fatu lanu enaena e le sili atu i le 4 mm le lautele.