Fugalaau

Faatoaga togalaau: ata, igoa ma meaola faalafua

O fugalaau punavai bulbous uma o ephemeroids - o se "aso e tasi aso." O fugalaau ia e maualalo le taimi e totoina ai. I le tautotogo, latou te amata ona fuga i le taimi e tasi, mulimuli ane fai laulaau e vave ona lanu samasama, fatu fatu, o le vaega atoa i luga o le eleele ua mate. O le totoe o le ola o le fugalaau e faaauau pea i totonu o le pusa i le lalolalo.

O lenei taʻamilosaga o le olaga e faʻamatalaina mai i le amataga o fugalaau, e pei o le tele o latou e sau mai atunuu o loʻo timu mamafa timuga i le tautotogo ma vevela vevela vevela. Ae ui i lea, o le totogo totogo o fugalaau e mafai ona ola lelei i luga o le ea lelei, o nisi e le mafai ona eliina i luga aʻo le malulu.

Bulbous fugalaau. Ata, ituaiga ma igoa

Snowdrop

O se tasi o uluaʻi fuga o le kiona, o ona aʻa e tupu mai moni lava mai lalo o le kiona. O fugalaau fugalaau e mafai ona tatalia le vevela i lalo e -10C. Snowdrop e aofia i le vaega Amaryllis. O le aiga e aofia ai ituaiga eseese e 17. Pe a ma le 250 ituaiga eseese ua iloa.

Tuputupu ae

O nei fugalaau e faigofie lava ona tupu, ae e le mafai ona taua o latou e le lelei, aua e matua faigata tele i tulaga tuputupu aʻe: latou te fiafia i nofoaga lafula, ae e tupu lelei foi i le malulu. Fugalaau e faʻafefeteina le eseesega o le vevela, vevela ma le kiona. Faʻatoʻa lelei ona atiaʻe i luga o le susu ma le lafoaia o eleele mama i le maeʻa ai o le humus poʻo le manurele. Hilly, matagogo ma vaega o loʻo tafe ai le vai, o nei fugalaau e le faʻafefe.

Fugalaau fugalaau

O nei togalaau o bulbous e foliga pei o se kiona, ae fuga i sina taimi mulimuli ane. O le togalaau fugalaau o loʻo i ai ni faʻalavelave tetele ma 6 paʻu tutusa. O lau o le laau e lautele. E le gata i lea, e fuga mai mo se taimi uumi, e le pei o se kiona.

O Helianthus o se ituaiga o vaalele. E 10 ituaiga o le aiga. Fugalaau fugalaau e oo i le 50 cm le maualuga faatasi ma laʻau laina, faʻafefe o fugalaau paʻepaʻe e pei o lanu samasama ma lanu samasama pe a lata i le pito i luga o petals. O lalaga e faia i le taimi e tasi ma fugalaau, oti i le amataga o le taumafanafana. Pulu i foliga o fuamoa, 4-6 cm le maualuga ma le 3-5 cm lautele, ei ai lanu enaena. Latou te ola i le tele o ituaiga o togalaau fugalaau:

  • taumafanafana (amata fuʻa mai le ogatotonu o Me);
  • tautotogo (amata le fugalaau i le amataga o Aperila).

Tuputupu ae

E sili ona lelei i le paolo, ae e mafai ona tupu i le la. O se nofoaga lelei mo se togalaau fuga i tafatafa o vaomatua ma vaituloto. O le eleele mo ia e manaʻomia le susu ma faʻafefe, faʻamaoaigaina ma le humus. I le taimi o le totoina, o oneone ma oneone e tatau ona faaopoopo ile eleele.

Faʻasologa

O le matagofie o fugalaau pusa fagalaau, e tele a latou lanu eseese. O faʻamalosolo o se kulupu o Kasatikovy, o ituaiga e tusa ma le 80 ituaiga. I le avea ai o se tulafono, ua tupu aʻe crocuses i le tautotogo, ae o loo fuga mai foi i le tautoulu. O le faʻaaogaina o le tino, e oʻo atu i le 6 cm i le lapopoa, e oo atu i le 3 pulumu e maua mai i corms, e tupu le 5-7 cm i luga aʻe o le eleele. O nei laau toto e amata ona fuga mai i le amataga o Aperila ma faaauau mo le tusa o le masina. I luga o le faavae o le crocus, o le tele o hybrids ma fugalaau eseese eseese na foafoaina.

Tuputupu ae

E leai se fefefe o crocuses i fulufulu o le tautotogo, ae e sili atu ona susulu i le susulu malamalama, nofoaga mafanafana. E manaʻomia e le alokeke le eleele e le paleni, o le malamalama lelei e lelei. Aua e te taliaina le malosi malosi.

Ua totoina laau toto e tamaʻi tama teine ​​na faia mai i le pulupulu. I ituaiga eseese, 1-9 tama teine ​​pepe ua faia i tausaga taʻitasi. E amata ona fuga mai tamaiti pe a mavae le tolu tausaga. E mafai ona e tupu aʻe crocuses mai fatu. E lūlūina i le taimi lava e maeʻa ai i luga o tioata. E ono tulaʻi mai le vaitau e sosoo ai, ma amata ona tupu aʻe pe a uma le lima tausaga.

Sipelaga

O nei laau totō e fuga mai i le masina pe a uma fugalaau paʻepaʻe ma snowdrops. O latou fugalaau lanu lanumoana i totonu o racemose inflorescences e manaia. E i ai ituaiga mea lanu mumu, lanu piniki, faʻalauga lanumoana. Umi le maualuga 11-25 cm.

O lapisi e lapopoʻa e oʻo i le 1.6 cm ma se atigi uliuli. Fugalaau e fai ma lau. O le aiga e aofia ai le tusa ma le 70 ituaiga, e masani ona ola i le vaomatua Siberia, o ona ituaiga e sili ona lauiloa:

  • "Atrocaerulea" - ma fugalaau lanumoana;
  • "Grace Lofhouse" - ma le lanu viole;
  • "Alba" - ma le paʻepaʻe papaʻe.

Pushkinia

O lenei fugalaau e foliga tutusa ma se afaina, ae i le taimi lava e tasi e le umi ma e le o pasi atu i ai. O pulupulu e lanu moana. O le aiga e na o le 2 ituaiga Pushkinia:

  • prolesciform (fuga mai ia Aperila);
  • ituaiga o hyacinth (fuga mai ia Me).

Iridodictium

Toeitiiti lava faʻatasi ma crocuses ma snowdrops, e amata ona fuga mai matala. O a latou mea e aofia ai le lapisi o le 6-8 cm e foliga mai o lanu susulu: lanumoana, paʻu, lanu violē ma ufiufi i foliga o lanu paepae, lanumeamata ma le mumu ma le vevela. O laʻau e fausiaina pe'ā uma ona foliga mai le fugalaau. Bulbs 4-5 cm i le lapoa ma 1.6-2.7 cm le lautele e iai se atigi gutu. Iridodictiums o le vasega o Iris. O le aiga ei ai ituaiga e 12, lea ua tupu, e masani lava mai iisis.

Hionodox

E ese le fugalaau e mafai ona ola i luga o le mutia i le fale, ma ufiufi ai uila lanu enaena. Amata laʻau peʻa a uma le kiona. Inflorescences o le chionodox e masani ona luga. Laʻau e fai ma fugalaau. O le aiga e aofia ai ituaiga eseese. Le ituaiga sili ona lauiloa o Lucilia. O lenei ituaiga e iloagofie e puʻupuʻu tetele ma se paolo pogisa o le tele o meaola ninii o le 12-14 fugalaau.

Tuputupu ae

O faʻamatalaga o ituaiga o le sipuni punavai o loʻo i luga o loʻo i ai manaoga tutusa mo le eleele ma le malamalama, toetoe lava o auala lava e tasi o le faʻasusu ma le luluina. Latou te ola i nofoaga susulu ma i lalo o le malu malu. Lagona tele i togalaau o le rosa. Latou te manaʻomia le eleele lelei ma le suavai.

Daffodils

O nei fugalaau e mafai ona vaaia i luga o soʻo se fale. Aisea latou te matua lauiloa ai? Masalo, ona o le faigofie o le tuputupu aʻe - sili atu le tausiga lelei e manaʻomia ai na o fatuga fou. O pulu o lenei laau e tatau ona eliina ma faʻagogo tasi lava i le taʻi 5 tausaga, aʻo latou faʻamalo lemu i tausaga taʻitasi ma faʻaleleia lelei. E le gata i lea, o puluvao o daffodils o ni mea oona, ua aloese mai ai i le oona.

Nakasisi o se ituaiga o Amaryllis. O le vasega e tusa ma le 50 ituaiga. O fugalaau o le faatoʻaga i le fale na faʻaalia i le taimi o le faʻavasegaina o ituaiga eseese. O laffodils o ni fugalaau laʻau e sili ona lelei ma laʻau laʻau ma faʻapitoa, e masani lava i se manogi faʻalauiloa.

O le fugalaau e fitu ona petals ma se pale i le ogatotonu, o se tulafono, o se lanu eseese. Faʻaalia silia ma le 30,000 ituaiga nfaʻailoga. O ituaiga uma o togalaau o le daffodil ua vaevaeina i ituaiga e 14. O mea e sili ona le lelei e ola lelei i le fale i luga o le laufanua vaivai, e mafai ona iloga le Duth Master.

Tulips

Atonu o nei mea e sili ona taatele o bulbous plants. O tausaga taʻitasi, e faʻatau atu ai e Netherlands le silia ma le 2 piliona pusa mo le faʻatau atu.

Tulips ua tupu uma i le fanua tatala ma i totonu o greenhouses, aua e mafai ona maua i le tausaga atoa. E sili atu i le 15 afe ituaiga e eseese i le lanu, lapoa, taimi o le totoina ma foliga. Faatasi ai ma lenei ituaiga, e faigofie ona filifili ituaiga e fuga mai ia Me ia Iulai. Tulip maualuga e i le va o le 15-150 cm, lanu - mai le paʻepaʻe paʻepaʻe e toetoe lava a uliuli (e leai na o tulipasi lanu moana).

Tulips o se vasega o Liliaceae, o le vaega e tusa ma le 150 ituaiga. I le taimi muamua, o le amataga o tulip o Asia, iinei o vevela e vevela ma o le taumalulu e malulu. O le mea lea, toetoe lava o ituaiga tulip uma lava e mafai ona maua le manumalo ile tulaga o le tau. I le auala, o tulip e le o nonofo i totonu o motu o le vaomatua, aua e manaomia ona latou faʻaitiitia le vevela e maua ai le tupu o le tuputupu aʻe.

Tuputupu ae

E tatau ona totoina pulu i totonu o se vaega susulu malamalama lea e puipuia mai le matagi. Lelei pe'āfai e iai se laʻititi laʻititi mo le tafe o le tele o vai.

Tulips e manaʻomia se lauʻeleʻele talafeagai, susu, lauʻeleʻele ma eleele le mautonu. Afai o loʻo ola aʻe pupuvaʻa i luga o le eleele faʻamalolo, e aliali mai i luga o laau toto. I le mamafa o eleele, e tatau ona faʻafefe le manua, peʻa, oneone.

I luga o oneone oneone, o tulip e mafatia ona o le leai o se vai, i lenei tulaga faʻaopoopo mea totino ma nisi palapala. O nofoaga e maualuga le maualuga o le palapala o le eleele e le talafeagai mo le tuputupu ae o tulip. Tulips e mafai ona toe faafoi atu i lo latou nofoaga muamua e leʻi muamua atu i le lima tausaga, e le tatau ona totoina i latou pe a uma le togi, o loʻo i ai mea faʻamaʻi masani i le tulip, faʻapea foi ma le tele o ituaiga meaola.

Faʻafeiloaʻi

O nei fugalaau e le gata ina manaia, ae e iai foi se manogi e le masani ai, e mafai ona faʻaaogaina i le faʻamaʻi. Laʻau amata amata mai Aperila. O le tele o fugalaau e 16-35 cm, e mafai ona lafoaia pe o le eleelea, o le paʻepaʻe papaʻe, lanumeamata, moli, lanumoana ma isi lanu. O le vevela pala, 5-7 cm le umi, e mafai ona fua mai i le 15 tausaga.

Tuputupu ae

O nei laau toto e sili atu ona vevela, e le pei o taffodils. Ua totoina i latou i le la, e le matagi. E sili atu pe afai o le togalaau fugalaau e maualuga i le 14-25 cm. O se nofoaga e maualalo ifo i lalo e talafeagai foi. O le palapala e tatau ona pala, e tatau ona faaopoopo i ai le oneone po o le oneone i le eleele palapala.

Muscari

O laau totő, lea e aofia ai fugalaau e pei o ni palanisi, fuga mai ia Aperila, ua i ai se manogi manaia musk. Muscari o loʻo faʻaalia e se vaitau umi o le fuga, faʻafefe o le kiona, faʻapea foi ma le le mautonu. O lenei fugalaau e mafai ona ola i le fale i lalo o laʻau o fualaau aina, talu ai o le loloto o le totoina o pupuʻu e itiiti - 5-7 cm. O le aiga e aofia ai le vaega o hyacinths ma pe tusa ma le 70 o latou togi. O le maualuga o le vao e 12-35 cm, maualuga e oo i le 4 cm i le lapopoa ma e oʻo atu i le 3 cm lautele.

Faʻamalo manu

O laau sili ona matagofie o Aferika, i o tatou tulaga ua totoina i totonu o greenhouses. E sili atu le tauagafau o ituaiga o loʻo i sisifo, ae o loʻo malulu le taumalulu i luga o le lauʻeleʻele ma e faʻaalia i le le mautonu. O nei laau toto o se vaega o le vao, e eseese ituaiga, e pe tusa ma le 15. O le maualuga o faatoaga vao e 35-140 cm. Inflorescences e paʻepaʻe poʻo se samasama lanu samasama, e aoina i racemose inflorescences.

Pests ma faʻamaʻi

O fugalaau fugalaau fugalaau e malolosi ma faigata ma, i le noatia ma le fai fuafua i tekinolosi o tekinolosi tau faatoʻaga, o laau e masani lava e le maʻi. Tulafono faavae:

  • totoina muamua muamua nai lo ni nai tausaga talu ona faaopoopo le fugalaau fou;
  • aua nei totoina pulu i nofoaga susu ma eleele mamafa e aunoa ma se togafitiga muamua;
  • eli mai pusa o hyacinths ma tulip i tausaga uma;
  • Aua neʻi faʻaaogaina le tele o le nitrogen;
  • aveese laau faʻamaʻi i le taimi e tasi e pei o aʻa;
  • pe a totoina, lafo ese atigipusa ua pala;
  • vaitau vao mama;
  • Aua nei faia se malosi malosi o eleele.

Paga faʻamaʻi ma fomaʻi

Faʻasalaga tele pupuvaga aumai maʻi nei:

  • faʻataʻitaʻiga;
  • lanu enaena;
  • rhizoctonia;
  • Fusarium
  • sclerotiniosis.

Latou te pipisi i crocuses, daffodils, tulip.

Maʻi faʻamaʻi

O nei siama e mafua ai le vevesi ma le faaleagaina o le laau. O le faʻamaʻi sili ona lamatia o le fesuiaiga, e afaina ai tulip. O le siama e pasi atu i le sua o fugalaau mamaʻi, ma e tele iniseti latou te tauaveina. Faailoga o le faamai: pala, tui i luga o le laau, sikuea. Mo le puipuia o faʻamaʻi eseese o le pulufana ao le i totoina, e te manaʻomia togafitia i mea faʻafefiloi o sauniuniga apamemea pe tu i le kuata o le itula ile vai vevela (54-60C).

O lea la, e pei ona mafai ona e vaʻaia, o le filifiliga o le tautotogo togalaau puʻepuʻe fugalaau o se galuega faigata tele, talu ai e tele ituaiga o ituaiga ma hybrids ua ofoina atu i le au fai togalaau. Na matou faamatalaina fugalaau ma faaali mai se ata i le toe iloiloga, lea e aofia ai fugalaau sili ona taatele mo le faatoʻaga.

Fugalaau o le togalaau