Laʻau

Hirita

O Chirita o se fugalaau mataʻalia ma le maaleale lea e aʻafia ai le aiga o Gesneriev. O le mea na fanau mai ai lenei fugalaau e tumu i lalo, o lona ituaiga e mafai ona avea ma tausaga taʻitasi ma taulaʻau, o le itulagi ole itulagi o Asia. E fiafia tele le laau i eleele suamalie ma e fiafia e nofo i luga o mauga ma luga o mauga.

O Chirita e tele ituaiga, e ese mai le tasi i le isi e ala i le i ai o se aʻa poʻo le rosette, le numera ma foliga o lau. O laʻau e mai i le vavalalata i le vavalalata, e tele lava i le falemaʻi, ae o loʻo i ai laʻau lamolemole lamolemole. O le uiga sili ona taatele o chiritis uma, o le faʻaofuofu ma le lauulu o foliga o fugalaau. O le tele lava o taimi, o fugalaau e lilac-blue, ae e mafai ona i ai se lanu samasama pe paʻepaʻe ma se eseesega o pharynx. O ponuncles e aliali mai mai le laulaau ma e le mafai ona gaosia se tasi, ae tolu poʻo le fa oso. O fua na faia ina ua maeʻa o ni tamai pusa na tumu i fatu laiti.

Aiga Tausi

Nofoaga ma moli

E tatau ona e totoina le laau i le susulu malamalama o le malamalama i sisifo po o sasaʻe. O le fugalaau e le gafatia ia ave saʻo o le la, ae mafai ona lagona le lelei i lalo o le moli. Ina ia fausia se ala tutusa, o le hirita e faasolosolo taimi e liʻo faataamilo i le axis.

Lulu

O le pulega sili ona lelei mo fugalaau e mai i le 18 i le 24 tikeri. I le taumalulu, e lava le laau ma 15 tikeri. O Chirita o se laau e iai se taimi e malolo ai: pe a manaia, o lona gaioiga taua e faifai malie, pe a mafanafana, e tupu ma fuga i le taumalulu. E le manaʻomia ona ia faia ni tuutuuga mo se tau malulu.

Faʻamamaga o le ea

Ina ia maua ai le sili atu o le susu i le mea e lata ane, e mafai ona tuu le fugalaau i luga o se paleti pe a sasaa le uamea poʻo le susu susu. O le fufuluina o lau o le hirita e le talafeagai, o le a amata ona afaina.

Faʻasa

E aoga le fausiaina o le totonugalemu o le totonugalemu pe afai e malogo le polo palapala i luga. O le fugalaau e le faʻafefeteina le suavai - o aʻa e pala ma fano, ae o sina "lamala" e matua oʻo lava i le afaina o le lamala. O lenei uiga e tuʻuina atu ai le laʻau tino vaivai. E lelei tele le faʻaaogaina o le suavai maualalo - o lea e le pa'ū ai le vai i luga o le lau. Afai o le hirita e teuina i le tau malulu, e masani ona faguina le vai.

Le palapala

O le eleele mo le sitiu o se faʻafefiloi o palapala o le eleele ma eleele oneone i oneone i le maualuga o le 2: 1: 0.5, poʻo se faʻafefiloi o suauu, laʻau, oneone humus ma le oneone - 3: 2: 1: 1. I totonu o le eleele, faapea foi i le alavai, e le leaga le faaopoopo o le malala, lea o le a toso ai le tele o le susu e le manaomia i le laau. E mafai ona e faia ni mea na saunia mo le senpolia.

Fertilizers ma faʻamaʻi

Faʻamuʻu le laau i le tautotogo ma masina vevela ma ni fatuga mo le fugalaau, i mea o loʻo i ai le maualuga o mea e maua mai i le phosphorus ma le potassium.

Suiga

O tausaga taʻitasi, e le tatau ona suia le sisi. O le taimi sili ona lelei o le tasi i le lua i le tolu tausaga. O le lapoa o le ulo o loʻo faʻaaogaina ina ia sili atu le lautele o le fagu i tua atu o ona pito.

Faʻaleleia o fugalaau a Hirita

O Chirita e aʻoaʻia uma e le gata i le fesoasoani o fatu ma laau.

Fanauina o fatu

O tausaga taʻitasi e sili ona olaola mai fatu. E lūlūina i totonu o se mea susu i le afa lona lua o Fepuari e aunoa ma le faʻapipiʻiina i le eleele ma faʻafefeteina i le palapala, talu ai e tupu le germination ile luga. O le tioata ua tuʻuina i luga e puipuia ai le faʻamago ma le fatuina o se siosiomaga mūmū. O fatu pito sili ona lelei e maua i le vevela o le 24-26 tikeri. I lenei tulaga, o vine e mafai ona iloa i le 12-14 aso. Afai e maualalo le vevela, o le faagasologa e masani ona faʻalautele mo le masina ma atonu e le mavaʻa.

O le eleele o loʻo i ai fatu e manaʻomia ona faʻamamaina aʻo faʻamau. O fua o loʻo totogo mai e maua ai le malamalama lelei mo le 12 itula, ma o le mea e faʻamamaina e faʻamamaina i se suauʻu poʻo se tui. O lenei mea e taofia ai le afaina o le vai i luga o laupepa ma le pala.

A maeʻa ona foliga mai o laʻau e foliga mai, e mafai ona latou faʻafeiloaʻi le filifili. Afai e laiti le numera o laau, e mafai ona e faʻapipiʻiina pe a maeʻa le lautusi muamua. O le filifili e faia ma le faʻaeteete lelei, e pei o le tamaititi e matua leaga ma faigofie ona vavae ese. I le tulaga o se malologa, e aveeseina le laulaau, ma o lona nofoaga e faʻasusu i le malala e faʻapalaina i le paʻu (e mafai ona e tuʻimomomoina se laulau o le malala ua faʻaaogaina).

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O le faʻamaonia o le tino, e faaopoopo atu i le faʻalauteleina o fatu, e faʻapupulaina foʻi e ala i le vegetative metotia, mo se faʻataʻitaʻiga.

I le faia o lenei mea, o se laʻau ola maloloina, lelei, ae leʻi maeʻa ona tipi i le lau mai le pusa, mago, e togafiti togafitiga ma totoina i totonu o se atigipusa laʻititi pe a vavae ese le pito i luga e puipuia ai le tuputupu aʻe o lau lau. E tuʻuina i le vevela, ufiufi i se afifi palasitika. Afai e totoina ni nai laau, mataʻituina le faʻamalamalamaina o toniga taitasi. O se mea e tasi i le masina ma le afa, e aliaʻe mai ai ni tupupu talavou. Pe a latou tutupu ae, ua latou o mai i ni ipu eseese.

E mafai ona faʻaleleia Chirita i se laulaau. Ua afifiina i le pito i lalo, tuu i luga o se laupapa ma o le lau e tipi ese le lima-senitimita taʻi e tutusa lelei ma le ogatotonu - o le a avea o se aʻa.

O le a faʻalauteleina le mea i le pito i lalo o le auʻau i totonu o ni atigipusa laiti i le maualuga o le 45 tikeri, e fai ai le mamao o le 3 cm ma faʻapipiʻi le palapala ile palapala. O koneteina ma laau o le lumanaʻi e mafai foi ona faʻatautaia i le fungicide ma tuʻuina atu i se nofoaga mafanafana (20 tikeri ma luga) ma ufiufi i le polyethylene. E tatau ona lafoaia se fale laufanua i aso uma. Faʻasusu taʻitaʻia i totonu o le pani. A mavae le lima i le valu vaiaso, o le a aliaʻe mai fatu. Ole vaega pito i luga ma pito i lalo o le laupepa mo le faʻalauteleina o chiritis e le faʻaaogaina.

Maʻi ma meaʻai

O le tele lava o taimi, o mafatiaga mai mafatiaga o le mealybug, fuainumera iniseti, thrips, moli vaʻavaʻa, sinasina.

Afai o loʻo totoina le laau i le tele o le suāsusu, e masani lava ona faʻapipiʻi le palasina i vaega uma o le laau.