Fale taumafanafana

E faʻapefea ona faia se taʻaloga i le atunuʻu ma ou lava lima?

O le manatu lautele o le fale mafanafana o le a le maeʻa pe afai e le teuteuina i ni togalaau manaia ma matagofie. E le gata o foliga o le teritori, ae o le faʻavaeina foi o le tamaoaiga faʻalagolago i le lelei o latou tulaga ma lelei ona faia. O auala i le atunuʻu e mafai ona faia mai mea eseese ma i auala eseese.

Le filifiliga o meafaitino mo le auala i le atunuu

E toʻatele tagata nonofo i le taumafanafana ua latou mafaufau: o le a le auala sili e faʻaoga ai auala i totonu o le atunuʻu? O le tali i lenei fesili e faʻalagolago i lona telē ma mea gafatia o se tagata.

O nisi o auala na faia mai mea e faʻaaogaina e sili atu ona matagofie foliga nai lo tu ma aga masani na fai i le sima poʻo le mafiafia. Paving in the country should be economical, practical and durable. O mea mo auala o le atunuu e ono ese lava. O le tele o taimi, faʻaaogaina masani ma faʻaaoga mea e faʻaaoga mo la latou gaosiga. I tausaga talu ai nei, o loʻo faʻapupulaina ai e tagata tagata paʻu paʻu. O mea uma e faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe atonu e eseese i le lanu, lauulu ma le teuteu. O le tele o taimi, faʻapitoa lava ona faia ni taʻavale ma se mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi poʻo se faʻapipiʻi malosi.

O ata uila i le atunuu e matua ofoofogia ma lona eseese. O auala sili ona faigofie e faʻafefeteina e faia i le oneone, maa, iliili, maʻila. O nisi tagata nonofo i le mafanafana o loʻo faʻaaogaina ni vavae laupapa e fai ai lenei elemene o se fale mafanafana, lea e maua ai se mea teuteu faapitoa.

Mo lenei faʻamoemoe, naʻo ituaiga o laau faigata e togafitia ma faʻamaʻi faapitoa e faʻaaogaina.

Vitio: faia o se auala vaʻavaʻavaʻa

E mafai ona faia le piliki malosi i piliki, maa natura, sima mafolafola, paʻu paʻu po o sima faʻamalo. O mamanu eseese e mafai ona faia i ia mea, lea o le a maua ai le saite isi mea teuteu. O lenei auala e sili atu ona malosi ma e sili atu le umi nai lo le vevela. E iloga i lona faʻatinoga, ae sili atu le tau nai lo le tasi e faia mai mea e faʻaaogaina.

O se matafaioi taua i le fatuina o se ala i le atunuu ma ou lava lima e taina ai se tuaoi. E le gata ina maua ai tuaoi manino, ae puipuia foi ona itu mai le faatafunaga. O le tuaoi foi e taaalo i se tulaga teuteu. E ui i le mea moni e faapea o le maatulima o se elemene taua, o lona auai e le o se mea taua. O le tele lava o taimi, e aunoa ma se vaʻavaʻa, e fai ni paʻu mafolafola ma ni vaeluaga tele i le va o latou ma le maʻa natura ma le faʻalauteleina o faʻatautaia o tuaoi.
Faʻasaga o oneone, tamaʻi maa, slag, iliili, e manaʻomia le tuaoi. O le uʻamea pito sili ona aoga ma le tumau e faʻapipiʻiina i luga o se mea faʻavae. Mo auala felafolafoaʻi, e sili atu le filifilia o mea e faia i piliki, maʻa mafolafola poʻo le tile e faataatia i luga o le pito.

E ala i le filifilia o mea saʻo, e mafai ona e fatufatuina se faatulagaga lelei o auala, e faia i le lava lava ituaiga ma lelei le tuufaatasia ma le vaaiga lautele o le 'upega tafaʻilagi.

  • O lea la mo le mamanu o le upega tafaʻilagi i se auala papaʻu o le laau sili ona talafeagai.
  • O le natura faʻapitoa e lelei mo le faia o ni taʻaloga.
  • O le piliki ua faʻafefiloi ma le ofoofogia i ona fausaga. Ina ia faia ia ala, e filifilia ituaiga faapitoa o piliki paʻu, e le fefefe i le susu ma le malulu.
  • O paving maʻa o lanu eseese e mafai ai e oe ona faia ni mamanu uiga ese.
  • O laumei ma alalaʻau e sili ona fetaui mo le togalaau ma latalata i vaituloto.

I tausaga talu ai nei, e maua ai e tagata le avanoa e le gata ina fausia ai auala mai sima, ae ia tuʻuina atu ai foi se foliga muamua. Ina ia faia lenei mea, o le a lava lea e faʻatau ai ni faʻataʻitaʻiga palasitika o faʻalautelega eseese i se faleoloa faapitoa o le a mafai ai e oe ona tuʻuina ni elemene maualuluga oe lava.

O nisi mea e faʻaaogaina mo le gaosia o auala o loʻo faʻapitoa faʻatasi ma isi. Ua matua tuufaatasia lelei lava:

  • sima ma piliki;
  • pepa lapoa ma laupapa;
  • televili lanu eseese ma maʻa masani.

Fuafuaina auala o le atunuʻu

A e leʻi faia auala i le atunuʻu, e tatau ona e tusia saʻo se ata poʻo se fuafuaga o le 'upega tafaʻilagi, o loʻo faʻaalia ai fuafuaga fuafuaina e faʻaaogaina ai fale ma fanua uma o loʻo i luga o le' upega tafaʻilagi.

I a latou atinaʻega e tatau ona amanaʻia le tele o le vaʻaia o loʻo paʻu i lenei vaega. O nisi taimi e tatau ai ona fatuina se alavai faʻavaivai ina ia leai se vaivaiga o vai i luga o le saite. E tatau foi ona manatuaina o le tele o le vai i le taimi o le malulu e vave ona vevela e le gata i fafie, ae o mea foi e pei o sima ma piliki.

O laau tetele e le tatau ona ola i autafa o ala, aua e mafai ona latou faʻaumatia i latou i aʻa malolosi. Pe a tusia se fuafuaga auiliili, o le ata o le laufanua o le a sili atu ona manino ma o le a sili atu ona faigofie le faia o se filifiliga e lagolagoina ai se tasi po o se isi fale.

E masani lava mo ituaiga uma o atunuu o loʻo mataituina ai se tasi tekinolosi o le faʻatauina. O galuega uma e vaevaeina i ni vaega taua:

  1. Faailogaina o fanua. I le taimi lea, faatasi ai ma le fesoasoani a se maea ma pine, o faailoga o le ala ua faailogaina. O pito e faʻatino lelei i laina o loʻo faʻasolo atu.
  2. Faatasi ai ma le fesoasoani a se suo, o le vavave e aveesea i luga o le uumi ma le lautele o le auala fuafuaina. E ave le palapala i le mafiafia o le oneone, lea e avea ma faavae mo le faapipii. O le mafiafia o le faavae faavae e tatau ona itiiti ifo i le 10 cm.
  3. Lafu (o nisi taimi o iliili) e sasaa i totonu o le olo eli ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete ma vaʻaia.
  4. Faʻapipiʻiina i luga o le oneone, siaki ma le totoʻa le tausisia o le tulaga o le ala.

Auala o le paketi-e-oe i le atunuu

O le sili ona lauiloa i le atunuʻu o auala nei:

  • O se auala na faia i kalaupapa poʻo maa. E vave ona faia, ae i le taimi lava e tasi e le o se taimi umi. O le palapala i totonu o le uamea e togafitia i vaovao ma ufiufi i le polyethylene poʻo le faʻamafaʻaifiina ina ia le tupu ai vao. E sasaa ifo i luga o le papa poʻo ni iliili ma o le pito i luga o le ala o loʻo ufiufi. Ina ia mafai e lenei mea ona faʻapalapala i luga o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona faia se tuaoi, mo se faʻataʻitaʻiga, mai taʻalo poʻo piliki.
  • O se auala na faia i laupapa na iloa ai tipi. Ina ia fatuina, o laumei ma lala mafiafia o laupapa o le vaomatua e talafeagai. Ua vaeluaina i liʻo. O le mafiafia o le meafaitino e tatau ona sili atu nai lo le 10 cm. O loʻo faʻapipiʻiina le vaʻaia o le seleseleina i le vevela o le suāuʻu, lea e faʻaaogaina ma se pulumu i luga o le fogaeleele atoa. A maeʻa le faʻapalaina, ona toe faia lea togafitiga. I luga o se uili aʻo leʻi sauniuni o loʻo tuʻu ai se palama palasitino. O paʻu o loʻo faʻapipiʻiina i luga ma soʻo se mamanu mamanu ma faʻasaʻo ai. O vailaʻau uma i le va oi latou e ufiufi i iliili, oneone poʻo oneone.
  • E mafai ona faia se fale apamemea e le gata mai le mea na faatauina mai, ae mai mea e mafai ona maua i toetoe lava o soo se nofoaga. Pe a filifilia elemene, e tatau ona tuʻuina atu i le maʻa lea ei ai le itu e tasi. I lalo o ia pa, e tatau ona i ai le loloto o le 20 cm le loloto o le fagu (10 cm) i lona pito i lalo. E tanu, ma o le oneone (10 cm) e sasaa i luga ma toe faʻafefeteina. O maa e tuʻuina i luga o le oneone maʻaleʻale. Ina ia faatumuina le vavao i le va oi latou, e sasaa mai le oneone mai luga ma o loʻo faʻaogaina uma i lalo. I le mea mulimuli, o le auala e matua fafagaina i le vai. Atonu e talafeagai le toe faʻatumu i le va o maa ma oneone.
  • Ala laupapa. O lenei filifiliga o se tasi lea o mea sili ona lelei. O le loloto o le fagu mo ia mea e tatau ona 20-25 cm. O le oneone o oneone-oneone e fausia i le auala lava lea e tasi i lalo o le auala maa. O paving maʻa ma le mafiafia o le sili atu ma le 60 mm o le a faʻafefe i luga o le palapala. O sea ituaiga auala e sili ona faia i tuaoi. O paving maʻa e faʻapipiʻiina i luga o le oneone oneone faʻamalosi le tasi i le isi. I lenei tulaga, o le mamanu e mafai ona sili atu ona eseese. Pe a tuʻuina, e le mafai ona e faʻaaoga maa maʻa e iai faʻamaufaʻailoga o le faaipoipoga, talu ai o le a vave ona le aoga.
  • O le ala e faia i piliki. E fatuina e tusa ai ma le mataupu faavae lava lea e tasi e pei o le pavers path. O le piliki lava e tasi i luga o le pito e faʻaaogaina o se tuaoi. Ae maise lava le manaia o le faapipiiina o piliki o ata eseese.

Faʻamaumauina auala (vitio):

Faʻasologa saʻo

O auala faʻasolosolo lelei e masani ona lauiloa. O la latou gaosiga e manaʻomia ai le tele o sima, oneone ma maʻaili. Ae latou te umi ma aoga. A faʻaaogaina ia mea, e tatau ona manatua le tulafono se tasi: o le tele o le sima i le fofo, o le malosi o le sima o le a. Mo auala, o vaega nei o mea e masani ona faʻaaogaina:

  • sima - 1 vaega;
  • maʻa paʻu - 3 vaega;
  • oneone - 2 vaega.

Mo se ituaiga ala e tulaʻi aʻe i lalo o le eleele i lalo ifo, e tatau ona faia le pepa mai le laupapa. I le pito i lalo o le fagu latou te tuʻuina ai maa, faʻatautau piliki po o isi fausaga faʻamalosi. Ua sasaaina le fofo i totonu o le pepa ma ua uma ona faapipiiina lona luga. O le sima e mafai ona teuteuina i taʻalo, mosaics, poʻo ni maa mananaia e uʻuina i totonu o se masini sima.

Tile ala

Auala lauiloa e faia i laupepa maualuluga o ituaiga eseese. E faigofie ona fetaui ma iloga i lo latou umi. O le oneone oneone ua faatulagaina foi i lalo o latou. O le auala mai le taʻi 50x50 poʻo le 40x40 cm e foliga mai e manaia, e le tele se avanoa ma e aoga tele. A e faʻaaogaina taʻaleʻa laiti, e mafai ona e fatuina ni filifiliga eseese mo mamanu puipui. E mafai ona faʻalatalata le tasi i le isi pe i nisi taimi, ia e ufiufi i maa lelei po o le palapala. E mafai ona totoina i le mutia.